kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:321/657)

Sałatka z kurczakiem i anansem 177

Pyszne, słodkie połączenie owoców z mięsem to jest to co smakuje mi od dawna. Do tego odrobina chrupkości innych warzyw i dużo prażonych pestek słonecznika. Skusiłam Was na sałatkę? Koniecznie spróbujecie! Składniki : * podwójny filet z kurczaka * przyprawa do kurczaka * puszka ananasa * puszka kukurydzy * 6 ogórków konserwowych * czerwona papryka * szklanka pestek słonecznika * sos : łyżka majonezu, mały jogurt grecki, 2 ząbki czosnku

Magiczne Życie Marty
Sałatka z grillowanym pieczonym kurczakiem 308

cyklu recykling lodówki. Jeśli zostanie nam coś pieczonego kurczaka można go wykorzystać do przygotowani szybkiej, pysznej, kolacyjnej sałatki. U mnie w niej znalazły się warzywa, które praktycznie zawsze mam w lodówce. Do tego sos w stylu azjatyckim i mamy pyszny, nowy posiłek. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka grecka 393

salaterki. 2. Resztę warzyw myjemy, kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę oraz ser feta. 3. Przygotowujemy sos vinegrett. Wlewamy go do warzyw. Odstawiamy sałatkę na 10-15 min. do lodówki. Do sałatki znakomicie pasuje także pierś z kurczaka, np. w przyprawie gyros:) Smacznego

Kuchnia Pełna Pasji
Zaczynamy podróż wokół kuchni świata. Styczeń - kuchnia indyjska! 152

raita, czyli odpowiednio doprawiony sos jogurtowy. Wspaniałe w kuchni indyjskiej jest to, jak wiele potraw wegetariańskich możemy odkryć. Znane nam dobrze warzywa w towarzystwie egzotycznych przypraw nabierają nowego charakteru i odkrywamy je na nowo. Z mięs króluje kurczak, baranina i jagnięcina oraz mięso kozie (mutton). Z wieprzowiną bywa różnie, bo w części kraju, gdzie swoje wpływy ma islam traktowana jest

W kuchni wieczorem
Pierś z kurczaka w porach 899

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na pyszny obiad czyli pierś z kurczaka zapiekaną w porach z dodatkiem śmietany i żółtego sera

Marta Gotuje
Chow mein 342

wrzątku przez 2-3 minuty i przecedzamy przez cedzak płucząc zimną wodą. Rozgrzewamy wok z olejem, i podsmażamy kurczaka, dodajemy czosnek posiekany drobno z cebulą. Podsmażamy przez 2-3 minuty i dodajemy makaron z warzywami. Wlewamy sos z 1/3 szklanki wody i dusimy 2-3 minuty.  Smacznego

Niezły Młynek
Curry z kurczaka w sosie saté 362

chwili do niego pastę curry oraz masło orzechowe. Smażymy przez parę minut na wolnym ogniu.  Następnie dodajemy pokrojonego w kawałki kurczaka, obtaczamy w powstałej na woku masie i smażymy na złotawy kolor.  Wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy warzywa, sos rybny oraz cukier. Doprowadzamy do wrzenia, i na małym ogniu gotujemy około 20 minut (lub do momentu w którym uznamy

W mojej holenderskiej kuchni
Miodowa pierś kurczaka 170

grillowej) rozgrzewamy olej. Następnie smażymy pierś na złoto z każdej strony. Chwilę przed końcem smażenia dodajemy słonecznik i każdą z części kurczaka polewamy odrobiną miodu.  Pierś możemy śmiało przygotować na grillu tradycyjnym! Podałam pierś z ryżem z warzywami - pasowało idealnie

Emcia Pichci
Domowy kebab 284

był podany do wykonania potrawy o nazwie Burrito). Można również zrobić kebaba z mięsem z piersi kurczaka, które równie często wykorzystuję. Wystarczy je wcześniej przyprawić, pokroić na kawałki i usmażyć. Surówki i warzywa dodajemy wg upodobań (może to być np. surówka z kapusty białej, sałata lodowa itp.). Kebab wykonany

Marta Gotuje
Puree pietruszkowo-bananowe 173

Może się wydawać , że to ekscentryczne zestawienie smaków , ale zapewniam , że jest warte wypróbowania. Polecam do piersi z kurczaka gotowanej na parze ( lub w bulionie). Można też skomponować zestaw jarski - takie puree i gotowane warzywa o mało intensywnym smaku. Podaję ilość składników na 2 małe porcje. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pasztet drobiowy 105

niepowtarzalny. Pasztet drobiowy to lżejsza wersja tradycyjnego pasztetu. Smakuje wyśmienicie, rozpływa się w ustach. Wzbogacony jest dość sporą ilością warzyw. Co dla mnie ważne, to w sumie najłatwiej w drobiu o dobrej jakości mięso. Bez większego trudu znajdziemy kurczaka zagrodowego, którego możemy użyć do pasztetu. I teraz zdradzę wam sekret tego pasztetu. Jeśli użyjemy jedynie mięsa drobiowego, pasztet nie będzie(...)środku których jest nie wiadomo co, to idealny przepis dla was. Drukuj Pasztet drobiowy Pyszny i delikatny pasztet drobiowy. Składniki 4 szt filetu z piersi kurczaka 2 ćwiartki kurczaka 2 szt golonki z indyka 400 g wątróbki drobiowej 200 g serduszek drobiowych 1 szt cebuli 2 szt. marchewki 2 szt. pietruszki 1/2 szt. selera 100 g rozpuszczonego masła

Mieszam w Garnku
Grillowany kurczak z ziemniakami i szparagami w sosie beszamelowym 125

solą, białym pieprzem, świeżo startą gałką muszkatołową smakuje obłędnie. Podawany jest głównie do mięs i gotowanych warzyw. A szparagi w sosie beszamelowym to klasyk jakich mało ;) Mój klasyk zamienił więc w propozycję obiadową stąd też dodałam młode grillowane ziemniaczki oraz filet z kurczaka. Składniki na 2 -3 osoby: 1 duża pierś z kurczaka 1 pęczek szparag 3-6 szt młodych(...)około 2-3 godziny przed grillowaniem marynujemy kurczaka. Po tym czasie grillujemy go na mocno rozgrzanej patelni grillowej lub bezpośrednio na grillu elektrycznym lub tradycyjnym ale wtedy używamy aluminiowej tacy. Grillujemy kilka minut do zarumienienia skórki na złoto. Na tej samej patelni grillujemy szparagi oraz ziemniaki natarte wcześniej czosnkiem, warzywa przed grillowaniem skrapiamy olejem lub oliwą.  Przygotowujemy sos beszamelowy

Życie zaczyna się w kuchni
słodko-kwaśny sos do słoików 160

myślałam aż wymyśliłam recepturę doskonałą. Słodko-kwaśny sos, lekko pikantny, bogaty w warzywa. Znajdziecie w nim nie tylko paprykę i cukinię ale też marchewkę, kukurydzę i mnóstwo cebuli.  Zastosowań też będzie miał bez liku, bo można zjeść go z ryżem i kurczakiem, makaronem, ziemniakami jako leczo a nawet widziałabym go na zimno jako dodatek do pieczeni czy mięsa

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekane ziemniaki w boczku 221

Zapiekane ziemniaki w boczku to zarówno dodatek do innego dania, ale również może być pełnowartościowym posiłkiem. Potrawę najlepiej jest przygotować z młodych ziemniaków, jednak nie zawsze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpeciki z pieczonego kurczaka z prażonymi, solonymi migdałami i kolendrą 181

jaki sposób zwierzęta są hodowane i zabijane; a po części dlatego, że warzywa smakują nam ostatnio bardziej niż mięso czy wędliny. Wolimy zjeść sałatkę, sery czy jakąś kolorową zapiekankę. Czasem jednak pokusimy się na przykład o upieczenie kurczaka, który jednak nigdy nie jest zjadany w całości. Co zatem zrobić z tym, co pozostało? Można na przykład zrobić

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania