kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:320/657)

Chow mein z kurczakiem 96

mieszam z sosem sojowym , posiekanym czosnkiem i imbirem. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Makaron przygotowujemy zgodnie z opisem zawartym na opakowaniu. Kurczaka podsmażamy na oleju sezamowym, dodajemy mieszankę orientalną oraz kiełki, podsmażamy (do momentu odparowania wody z warzyw), dodajemy makaron i sos ostrygowy. Chwilę razem smażymy, do smaku doprawiamy cukrem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Wolnowar Russell Hobbs - wrażenia z użytkowania 383

tylko wolnopieczone mięsa. Idealnie sprawdzi się również jako narzędzie do przygotowania jednogarnkowego obiadu - gulaszu czy nawet zupy. Piekąc udka z kurczaka, włożyłam do wolnowaru również obrane ziemniaki i marchewki - wszystko się świetnie upiekło i przepięknie pachniało. Warzywa przygotowane w wolnowarze są jędrne, soczyste i dużo smaczniejsze niż te prosto z wody.  A co najważniejsze - moja praca sprowadziła się

Gotowanie i blogowanie
Duszona dynia z warzywami 121

rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojoną w kostkę dynie, solimy ją, doprawiamy cynamonem.Pod przykryciem smażymy kilka minut.Dodajemy resztę warzyw dusimy,do czasu aż warzywa zmiękną. Dodajemy pozostałe przyprawy, podczas duszenia można dolewać troszkę wody. Opcja z mięsem pierś z kurczaka podsmażamy na rozgrzanej oliwie doprawiamy. Na osobnej patelni prażymy pestki słonecznika posypujemy już na talerzu Smacznego

Kukuleczki
Spaghetti z kurczakiem i szpiankiem 200

Nie można się nudzić mając chwilę wolnego;)  Dlatego dzisiaj serwuję na obiad spaghetti z kurczakiem i szpinakiem::) Chcąc odczarować to niepozorne zielone trawsko, które ma

Lawendowe Niebo
Zupa koperkowo-pietruszkowa 84

koperek zielony, 2 pęczki śmietana 12%, 5 łyżek ziele angielskie, 6-7 kulek liść laurowy, 3 szt sól, pieprz, vegeta Przygotowanie Kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, stawiamy na gaz. W międzyczasie obieramy i myjemy warzywa. Wszystkie pęczki spinamy w jeden (zostawiamy jedną gałązkę koperku), razem z warzywami wrzucamy do garnka. Dodajemy łyżeczkę soli, ziele angielskie i liście

Gotowanie moimi oczami
Mini quiche z burakiem ćwikłowym, kozim serem i orzechami czyli Lublin gotuje buraki 160

To już trzecia odsłona Lubelskiego Kociołka tym razem burak ćwikłowy w roli głównej!!! Przyznam, że gdy dziewczyny zaproponowały buraka pomyślałam ,,I co ja zrobię?! - Chyba tylko

sierotka maRysia w kuchni
Filet faszerowany warzywami 130

Filet z kurczaka faszerowałam na rożne sposoby. I zawsze wychodził zjadliwy. Dlatego pomyślałam ,dlaczego by nie spróbować z warzywami . Takimi od wieków u nas- w Polsce ,używanymi. Nawet całkiem niezle smakował. Składniki na 4 rolady 4 pojedyńcze  filety drobiowe cebula 1/4 główki kapusty czerwonej 2 marchewki 10 cm pora 1/2 natki pietruszki 1/4 kapusty pekińskiej 1 łyżka musztardy ostrej

Eli Gotowanie
Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej 182

Składniki: * 2 piersi z kurczaka * 0,5 kg pieczarek * śmietana 18% (330g) * szklanka bulionu (może być z kostki) * 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej ( u mnie mrożona

Pobite gary Barbary
Kurczak w porach z ananasem 151

Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do drobiu * pół dużego pora * pół puszki ananasa * 5 łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 5 łyżek soku z ananasa

Pobite gary Barbary
Podudzia z kurczaka w pomidorach z oliwkami 129

Latem mam niezwykłą chęć na pomidory w różnej formie. Cieszę, że mój wewnętrzny zegar smakowy zgrywa się z sezonem, chociaż nagrzane mieszkanie nie sprzyja kulinarnym eksperymentom

Życie zamknięte w smaku
Grillowane vel pieczone warzywa do... czy tam zamiast obiadu 184

wersja - do przygotowania również w warunkach domowych (w piekarniku). Możemy urozmaicać skład wedle własnych upodobań - innymi warzywami lub różnego rodzaju serami. Warzywa wychodzą bardzo aromatyczne. Będą stanowić doskonały dodatek do pieczonych lub gotowanych mięs. Na zdjęciu z kurczakiem po francusku

Kuchnia po mojemu
Wędzona sałatka ziemniaczano - serowa typu "na-winie" 123

strąki zielonej fasolki szparagowej gotowanej na parze 1 ogórek kiszony plater sera żółtego krojony w kostkę 3-4 kawałki wędzonego kurczaka pokrojone w kostkę łyżka siekanego szczypioru 1/2 łyżki majonezu płaska łyżeczka chrzanu tartego Przygotowanie: Ugotowane warzywa kroimy wg uznania. Lekko solimy   (warzywa były gotowane bez soli) i pieprzymy. Dodajemy chrzan i majonez. Drugie śniadanie do pracy

Kuchnia po mojemu
Trochę inny gyros 2264

Faza na muffinki się skończyła, ale nowa jest na sałatę. Taką zwykłą zieloną, masłową. Mój brzuch by mi podziękował gdybym, zamiast robić z nią kanapki (na

W kuchni bez szafek
Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado 138

Mamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju

Gosia gotuje
Szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowo-miętowym 141

kilka listków drobniutko pokrojonej mięty sól do smaku (wszystkie składniki  ze sobą  wymieszać) Sposób przygotowania :   Kurczaka kroimy w  sporą  kostkę, cebulę i paprykę   w  plasterkii. Na zwilżone patyczki  nadziewamy na  przemian warzywa i mięso.Wszystko  smarujemy marynatą i odstawiamy na  2 godziny do lodówki.  Pieczemy przez

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania