ogórkiem kiszonym. Obiad: Danie I - węglowodanowe: Zupa, w której w skład wchodzą kartofle lub ryż. Obiad: Danie II - białkowe: Kotlet z czerwonymi buraczkami. Podwieczorek - Pierwsza część kolacji - Kanapki z warzywami. Kolacja: Przekąska białkowa : Kilka plasterków szynki z papryką marynowaną. Rozpatrując to w czasie, posiłki mogą wyglądać następująco: 07:00 przed wyjściem do pracy (Węglowodanowy: po min 2 godz. przerwy(...)pomidora 11:00 Śniadanie II - węglowodanowe: Kanapki z pomidorem 14:00 Obiad: danie II - białkowe: Pieczeń z piersi kurczaka z ogórkiem kiszonym (można zabrać z domu w pudełku na jedzenie) 17:00 Obiad: danie I - węglowodanowe: Zupa lub ryż z warzywami 19:00 Podwieczorek: Przekąska białkowa: Kiełbaska z zieloną sałatką 21:00 Sałatka ziemniaczana: mały posiłek - Przekąska, ok 2 godziny
Dieta Rozdzielna i ZdrowieRegularnie przygotowuję sałatki jarzynowe z szynką z gotowanych warzyw, gdyż tego typu sałatki warzywne z majonezem są u nas obowiązkowe nie tylko od święta. Nie dodaję szynki do sałatki, gdy ma być dodatkiem np. do kotletów schabowych, czy roladek z kurczaka. Ja nie lubię natomiast w sałatkach groszku i kukurydzy, natomiast Piotrek je uwielbia, więc czasami on robi swoją sałatkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębędzie sięgał po dokładkę! Ps. jeśli nie lubicie krewetek możecie zastąpić je mięsem z kurczaka lub indyka. Do przygotowania wykorzystałam nowy Koncentrat bulionu warzywnego KRAKUS – jest to koncentrat, który pomoże nam w przygotowaniu baz zarówno do zup, jak i sosów. Starannie dobrana kompozycja warzyw sprawia, że jego zastosowanie jest bardzo uniwersalne – świetnie spisze się zarówno w przypadku Paelli
Ostra na Słodkobyć za chmurami, pyszna kawa za zimna a ludzie inni, niż sądziliśmy do tej pory. M uwielbia papryki faszerowane. I ilekroć uda mu się kupić jakieś ładne sztuki tego warzywa, to patrzy na mnie tym swoim błagalnym wzrokiem, czy mu takich nie zrobię. Tak więc, w sezonie letnio-jesiennym, kiedy to papryki jest pod dostatkiem, przygotowuję je przynajmniej(...)przykryć i odstawić na parę minut do napęcznienia. Filet z kurczaka pokroić w małą kostkę, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć. Oliwki pokroić w plasterki a ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i przyprawić do smaku. Papryki umyć, odciąć górną część warzywa tworząc "czapeczkę", wydrążyć gniazda nasiennie i napełnić farszem. Papryki ustawić
My simple kitchenłyżeczki papryki słodkiej, olej wielkopolski, sól morska, szczypta pieprzu cayenne, chleb tostowy, 2 łyżki prażonego słonecznika 30 dag piersi z kurczaka. 1 łyżeczka curry, sól, pieprz, papryka słodka WYKONANIE Kurczaka marynuję w przyprawie curry, papryce, soli oraz pieprzu, mieszam z 2 łyżkami oleju. Odstawiam na 10 minut do lodówki, następnie smażę na złoty kolor. Dynię przekrawam na pół, wybieram miąższ(...)czosnek w plastry. Do garnka wlewam 2 łyżki oleju, na rozgrzanym podsmażam cebulę i czosnek dodaję resztę warzyw oraz paprykę słodką.podsmażam 5 minut, mieszając. Zalewam bulionem, gotuję ok. 20 minut do miękkości składników. Całość blenuduję, doprawiam solą i pieprzem. Dodaję usmażonego kurczaka, mieszam. Podaję posypaną słonecznikiem oraz grzanką z chleba tostowego. #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski www.olejkonwenanse.pl
słodki bratekwszystko roztworem kostki, popełnilibyśmy wręcz kulinarną zbrodnię i zniweczyli własną pracę. Poniżej pokazujemy jak ugotować bulion z mięsa i warzyw. Mięsem ze zdjęcia jest wołowina (powinna to być najlepiej chuda rosołowa), ale można użyć też np. nogi z kurczaka, skrzydeł i szyjek z kaczki, albo szyi z indyka. Ma to naturalnie wpływ na smak, więc każdy musi zdecydować jaka wersja(...)się wprawy). Nie wolno dopuścić do zagotowania się wody z szumowinami, gdyż nie da się ich już w prosty sposób usunąć i zostaną one w wywarze. Wrzucamy do garnka warzywa oraz przyprawy, w tym resztę soli i zwiększamy nieco ogień. Bulion powinien gotować się dość powoli pod częściowym przykryciem od 1,5 do 2,5 godziny, zależnie od twardości mięsa
Kulinarna Pokusakukurydzy Marchew z rosołu pokrojona w kostkę 1 puszka kukurydzy 1 słoiczek małych, marynowanych podgrzybków 2 piersi z kurczaka 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka przyprawy Kebab-gyros np. Galeo Sposób przygotowania: Udka zalewamy wodą, gotujemy chwilę, zbieramy szumowiny i dodajemy warzywa, ziele angielskie, liść laurowy, a na końcu przypieczoną z czosnkiem cebulę. Z gotowego wywaru odlewamy ok 1 litr(...)kukurydzą dajemy groszek wymieszany z marchewką i cały czas stopniowo zalewamy. Przy końcu, wyżej szynki układamy małe, odcedzone z zalewy grzybki (kapeluszami do dołu) i pierś z kurczaka. Zalewamy rosołem do końca i wstawiamy do lodówki lub chłodnego pomieszczenia. Przed wyciągnięciem z formy delikatnie ogrzewamy ją nad miską z gorącą wodą. Galaretę podajemy z odrobiną octu
Kuchnia w czekoladzieprzepadam ze względu na kleik, który pojawia się przy obróbce termicznej tego warzywa. Istnieją jednak wersje gumbo zagęszczane w polskim stylu - zasmażką z mąki pszennej. Szczerze przyznam, że następnym razem, gotując gumbo, zrezygnuję z zagęstnika - wolę mocniej odparować sos. Składniki (na 3-4 porcje): podwójna pierś kurczaka pół pętka kiełbasy jałowcowej cebula łyżka mąki 3 łodygi selera naciowego pół czerwonej
Weekendy w domu i ogrodziebłonek i kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy kilka chwil do zarumienienia. Zdejmujemy kurczaka z patelni, wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy curry. Marchewkę obieramy i przy pomocy obieraczki do warzyw kroimy w paseczki (jeśli nie chcecie się tak bawić to możecie ją zetrzeć na tartce o grubych
Cynamonowe szczęścieRosół to nic innego, jak wywar z warzyw i mięsa (najczęściej drobiowego) gotowane na wolnym ogniu. Gdy przed laty stawiałam pierwsze kroki w kuchni, uważałam przygotowanie tej zupy za „wyższą szkołę jazdy”. W rzeczywistości wcale nie jest skomplikowana? Dla nas rosół to środek wzmacniający w czasie choroby. Gdy dopada nas przeziębienie lub grypa, zjadamy miseczkę gorącego rosołu obficie(...)przyprawionego pieprzem. Błyskawicznie rozgrzewa i działa napotnie, dlatego po zjedzeniu takiej porcji koniecznie trzeba położyć się do łóżka i wygrzewać. Składniki: 4 duże udka z kurczaka 1 średnia cebula 2 duże marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 3 listki laurowe 3 ziela angielskie sól i pieprz Umyte udka włóż do rondla, dodaj ziele angielskie oraz liście laurowe i zalej
Kulinarne S.O.S.Rosół to nic innego, jak wywar z warzyw i mięsa (najczęściej drobiowego) gotowane na wolnym ogniu. Gdy przed laty stawiałam pierwsze kroki w kuchni, uważałam przygotowanie tej zupy za „wyższą szkołę jazdy”. W rzeczywistości wcale nie jest skomplikowana Dla nas rosół to środek wzmacniający w czasie choroby. Gdy dopada nas przeziębienie lub grypa, zjadamy miseczkę gorącego rosołu obficie(...)przyprawionego pieprzem. Błyskawicznie rozgrzewa i działa napotnie, dlatego po zjedzeniu takiej porcji koniecznie trzeba położyć się do łóżka i wygrzewać. Składniki: 4 duże udka z kurczaka 1 średnia cebula 2 duże marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 3 listki laurowe 3 ziela angielskie sól i pieprz Umyte udka włóż do rondla, dodaj ziele angielskie oraz liście laurowe i zalej
Kulinarne S.O.S.udka kurczaka Wykonanie: W dużym garnku gotujemy w lekko osolonej wodzie udka kurczaka- około 35-40 min. Po ugotowaniu - udka przełożyć na talerz. Pokroić ziemniaki, pietruszkę i marchew w kosteczkę, dodać do bulionu kurczakowego. Dodajemy 1 łyżeczkę soli, 0,5 łyżeczki pieprzu i papryki. Warzywa gotujemy około 10-15 min. W międzyczasie płuczemy i kroimy na mniejsze części brokuły
Smaki Edytypodobnie i za każdym razem smakuje obłędnie! Możecie wykorzystać do jego zrobienia mięso oraz warzywa z rosołu - jeśli ich nie macie, należy najpierw ... ugotować wywar mięsno - warzywny, czyli rosół. Składniki (na kwadratową formę o rozmiarach 35x12 cm) 1,5 kg mięsa drobiowego (kurczak, kurczak i indyk) 0,5 kg wątróbki drobiowej włoszczyzna jak do rosołu (bez kapusty(...)gramów konfitury śliwkowej 2,5 łyżeczki żelatyny spożywczej 3 łyżki gorącej wody Wykonanie: Wykorzystujemy mięso pozostałe z rosołu lub gotujemy wywar mięsno - warzywny (rosół). Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy z wywaru, odstawiamy do wystygnięcia. Wątróbkę drobiową myjemy, oczyszczamy z błon. Obtaczamy w mące i smażymy na oliwie, aż się zarumieni. Odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę i czosnek siekamy, następnie
Garniec MagalieUwielbiam takie smaki i bardzo Wam polecam. Warzywa takie jak marchew, seler, por, korzeń pietruszki oraz mięso pokroić w cienkie słupki. Dodać je do zupy. Imbir
Kuchnia Pokoleńreszcie masła zrumienić przez 5 minut wątróbki. Dołożyć śliwki i grzyby* i całość dusić przez 2 minuty. Wystudzić. Nogi z kurczaka obrać z kości, zachować również skórę. Mięsko, skóry i wątróbki zmielić z grzybami i śliwkami oraz resztą warzyw z wywaru (z wyjątkiem cebuli i listków laurowych); zmielić także kulki ziela angielskiego oraz odciśnięte z wywaru kajzerki. Masę zmielić
My simple kitchenNie samą kaszą i ryżem z kurczakiem człowiek żyję. Przy zbilansowanej diecie również pojawiają się takie smakołyki jak ziemniaczki. Czy to jako dodatek do kotletów, czy
zdrowo i aktywnieDobry sposób na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia. Świetnie smakują polane sosem lub jako dodatek do mięsnych potraw. Lekkie i zdrowe, bez panierki i smażenia w
zdrowo i aktywniejest dobrze przyrumienić na patelni. Kurczaka możemy wsiąść z resztek obiadowych lub przysmażyć na maśle na patelni. #jajko #keto #kurczak #egg #fit #chicken #food #ketodiet #obiad #instafood #healthyfood #foodporn #lowcarb #śniadanie #gym #breakfast #dieta #dinner #zdrowo #lchf #warzywa #eggs #zdrowejedzenie #delicious #ketoza #jedzenie #foodphotography #paleo #yummy #kolacja
Keto - Meto PrzepisyProste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!podawane z orzeźwiającą sałatką z ogórka i kiełków. Po pysznych przystawkach czas na drugie dania: bulion wieprzowo-ostrygowy z warzywami, makaronem sojowym i jajkiem z woka to przepyszna i bardzo esencjonalna zupa (16 zł) massaman curry z kurczakiem i ryżem jaśminowym (28 zł). Uwielbiam wszelkie rodzaje curry, ta pozycja bardzo mi smakowała. Curry gęste, pikantne i pełne aromatów
Kulinarne przygody GatityDobry sposób na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia. Świetnie smakują polane sosem lub jako dodatek do mięsnych potraw. Lekkie i zdrowe, bez panierki i smażenia w
Zdrowie i pysznie na talerzuDziś przedstawiam przepis na pyszne placki ziemniaczane zapiekane z kurczakiem, pomidorem i pieczarkami. Placki bardzo ładnie się prezentują na talerzu i do tego wyśmienicie smakują. Możemy
Tradycyjna kuchnia KasiSKŁADNIKI Dodane do gotowania: -woda tyle aby zakryło wszystkie składniki -golonka tylna szt.1 -nóżki w/p szt. 2 -ćwiartki z kurczaka szt.2 -skórki w/p wędzone 300 g -skórki w/p nie wędzone 200 g -3 marchwie -1 cebula -suszone warzywa ilość według uznania -3 listki laurowe -8 ziaren ziela angielskiego -łyżka suszonego szczypiorku -sól 22 g Przyprawy dodane po ugotowaniu: - 4 ząbki
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Cukinia przygotowywana przeze mnie pierwszy raz bez mięsa mielonego lub kurczaka. Okazała się rewelacyjna. Będę robiła częściej. Składniki na zapiekaną cukinię z pomidorami i mozzarellą (2
Karola gotujeDzisiaj przygotowałam na kolację podpłomyki z mięsem z kurczaka. Kolacja wyszła naprawdę bardzo smaczna! Podpłomyk, musztarda, grillowane kawałki z kurczaka posypane parmezanem i zielona, chrupiąca sałata
Moja smaczna kuchniaNie samą kaszą i ryżem z kurczakiem człowiek żyję. Przy zbilansowanej diecie również pojawiają się takie smakołyki jak ziemniaczki. Czy to jako dodatek do kotletów, czy
Zdrowie i pysznie na talerzusmaku cukier, sól i pieprz , zioła do pizzy - ok. 1 łyżki ew. przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu Podudzia z kurczaka włożyć do większego garnka, zalać 6 szklankami wody i gotować 40 minut na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć i obrać, marchew i seler zetrzeć na grubej tarce, cebulę i czosnek drobno pokroić . Włożyć do wywaru i gotować
Czerwień i błękitWakacje dobiegły końca, uczniowie do szkoły a wraz z tym pytanie.. co wsiąść ze sobą do jedzenia oprócz zwyczajnej kanapki, jabłka czy drożdżówki jak to
Zdrowie i pysznie na talerzuLipiec jest miesiącom w którym przypada najwięcej sezonowych warzyw i owoców. Jednym z popularnych i przez wielu lubianych jest cukinia. Przygotowałam placuszki z cukinii i piersi kurczaka, która dodaje niesamowitego smaku! Składniki: 1 mała cukinia 1 jajo 100g piersi kurczaka 3 łyżki maki pszennej pełnoziarnistej przyprawy: pieprz cytrynowy, sól ziołowa, papryka słodka mielona, czosnek granulowany, suszony koperek olej do smażenia
Truskawkowa FiestaIlość: 3-4 porcje Czas przygotowania: 2h Składniki: Ciasto: – 160 g mąki orkiszowej typ 650 + do podsypania – 140 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej – 5g
Podwójnaporcjapiekło w piekarniku. Wykonanie – formę lekko natrzeć oliwą i rozłożyć połowę plasterków ziemniaków i połowę cebuli. Teraz czas na kurczaka, resztę cebuli i boczek. Ostatnia warstwa to pozostałe ziemniaki. Na patelnię na której smażyły się mięsko i warzywa wlać śmietanę lub mleko dodać vegetę listki laurowe, doprawić solą i pieprzem. Wylać na ziemniaki. Pieczenie – nagrzać piekarnik
Kuchnia PokoleńMamy dzisiaj dla Was coś pysznego! Dużo grillowanego bakłażana, pysznego ryżu basmati gotowanego w sosie z mleczkiem kokosowym, z cebulką, orzeszkami i chili, świeże figi, smażony
Plate of JoyJedliście kiedykolwiek sos z nerkowców? Jeśli nie, to musicie to zrobić! Jest delikatny, kremowy, o lekkiej nucie kokosa. W przepisie użyłam makaron zrobiony z mąki ryżowej
JaglusiaMiałam ochotę na kurczaka, takiego upieczonego w całości i w ten sposób powstało danie które dziś polecam. Kurczak tak upieczony jest soczysty, ma chrupiącą skórkę i
Moje Małe Czarowaniedzięki niej zupa przygotowywana jest o wiele szybciej i nie musicie martwić się o to, czy w domu są świeże warzywa, ani o to, że źle dobierzecie proporcje przypraw. Nie ma takiej opcji. Potrzebujemy: 700 g części z kurczaka, najlepiej skrzydełka/ nóżki 3 l wody 0.5 kg pieczarek 4 łyżeczki "kostki rosołowej" (bądź więcej, zależy od Waszych kubków smakowych
MamaOskarkaOd dłuższego czasu staram się unikać smażenia mięsa w panierce, dlatego dzisiaj chciałam zaproponować kurczaka pieczonego w panierce. Danie bardzo proste, smaczne, a co najważniejsze, nie
kuchnia doskiwolne miejsce wlewamy pozostałą łyżkę oleju. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy cały czas mieszając przez około 1 minutę. Mieszamy z kurczakiem. Zmniejszamy płomień do średniego i dorzucamy różyczki kalafiora. Obsmażamy przez kolejne 2 minuty uważając, aby nie zrumienić warzyw zbyt mocno. Wlewamy gorącą wodę, zmniejszamy moc palnika i przykrywamy patelnię pokrywką. Gotujemy przez około 7 minut, lub do momentu
cool and mintypokroiłam w kostkę. Cebulę, czosnek, imbir i por pokroiłam w plasterki. Brokuł umyłam i rozdzieliłam na różyczki. Piersi z kurczaka pokroiłam w kostkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam mięso, cebulę i czosnek. Następnie dodałam pozostałe warzywa, ocet jabłkowy, przyprawy i zioła. Dodałam ok 150 ml wody i dusiłam pod przykryciem ok 40 min. Polecam z ryżem
nietadietaKarkówka z pieczarkami w sosie pomidorowym 4. Polędwiczka wieprzowa z marchewka i cebulką w sosie śmietanowym 5. Krupnik 6. Piersi kurczaka w sosie musztardowym 7. Karkówka w sosie cebulowym 8. Schab na mleku 9. Duszona wątróbka drobiowa z warzywami 10. Schab w sosie pieczarkowym 11. Flaki z boczniaków 12. Schab w sosie własnym 13. Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym
Ugotowaćczosnkowy: mieszamy jogurt naturalny z wyciśniętym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, sokiem z cytryny i szczyptą cukru. 5. Ziemniaczki, kurczaka i sałatkę układamy na talerzu z dodatkiem sosu czosnkowego. Sałatka jest bogata w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z warzyw), który daje uczucie sytości, - likopen (pochodzący z pomidora), który zapobiega procesom starzenia się, - potas (pochodzący z ziemniaków), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachzimą. Zapraszam na pyszny, grzybowy krupnik z kaszą jęczmienną. Składniki: pół szklanki grzybów suszonych 2 skrzydełka z kurczaka + 2 udka 2 marchewki pietruszka 1/2 selera mały por 2 płaskie łyżeczki Vegety domowej roboty (mieszanka suszonych warzyw i ziół) 5 ziaren pieprzu sól 10 dag kaszy jęczmiennej 45 dag ziemniaków 1 cebula 2 łyżki oleju do podsmażenia cebuli
Smak mojego domuGotujemy jeszcze ok . 4 minut cały czas mieszając. W międzyczasie gotujemy brukselkę i brokuły w osolonej wodzie ( 10 minut) . Warzywa po ugotowaniu dokładnie odsączamy na sitku , następnie układamy na półmisku i polewamy sosem . Bardzo dobrze smakują z kurczakiem pieczonym i pieczonymi ziemniaczkami . Smacznego
Gorący kąsekNiewątpliwie mamy właśnie kulminacyjny punkt sezonu dyniowego! Trzeba z tego dobrobytu korzystać póki jest okazja Ja już zrobiłam zapasy dyni na zimę - kilka sztuk małych dyniek
sierotka maRysia w kuchniPrzepis ten znalazłam na jakimś forum i od razu zaczęłam rozkminiać czym jest quiche - bo ta informacja jakoś uszła mojej uwadze...Wiecie jaka jest różnica pomiędzy
sierotka maRysia w kuchniPołączenie brokuła i żurawiny plus chrupiący słonecznik i feta - ideał. Na pomysł takiej sałatki wpadłam na spontonie kupując brokuł i słonecznika, zobaczyłam żurawinę i od razu
sierotka maRysia w kuchniPodsmażyć mięso do zrumienienia w międzyczasie pokroić w kostkę dynię, cukinię i jabłko (obrane ze skórki). do podsmażonego kurczaka dodać mleko kokosowe, czerwoną pastę curry, cukier i dusić około 10-15 minut. Dodać pokrojone w kostkę warzywa: dynię i cukinię. Dusić jeszcze około 10 minut. Warzywa powinny pozostac al dente przed podaniem posypać posiekaną natką zielonej pietruszki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pokrojony na kawałki seler, por,liście laurowe i ziele angielskie. Marchewkę i niedużą pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażyłam na maśle na patelni i dodałam do zupy. Po około 30 minutach wyjęłam pora, selera i kurczaka i dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie zacierki. Przyprawiłam solą,pieprzem i majerankiem. Podsmażyłam na patelni pokrojony, wędzony boczek
potrawyregionalneUwielbiam gdy jest kolorowo na talerzu, więc gdy tylko zobaczyłem w sklepie najróżniejsze pomidorki na wagę, musiałem kilka kupić :) Do tego ziemniak truflowy, rzodkiew biała i
Parowar FacetaPyszna potrawka z kurczaka, do której pasuje zarówno makaron, kasza jak i ziemniaki. Chyba ze 2 lata jak nie dłużej nie robiłam, a szkoda, że tak
Kolorowy Przepisownikkosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsypujemy mąką. Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, szklimy cebulę. Dokładamy kurczaka i podsmażamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, marchewkę i pieczarki w plasterki, paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa dokładamy do mięsa. Zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Między czasie doprawiamy przyprawami: węgierską
VioletoweKucharzenieDawno już nie robiłam takiego obiadu. Pyszna pierś kurczaka w szynce parmeńskiej, faszerowana suszonymi pomidorami i serem camembert z pieprzem oraz zieloną papryczką pepperoni. Do tego
Pasja Smakucebulę pokrojoną w piórka, czosnek posiekany i imbir obrany i starty na tarce. Gdy wszystko nam się lekko zrumieni dorzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę i dusimy. Następnie dodajemy chili drobno pokrojone, kalafiora i zielony groszek oraz przyprawiamy. Jak warzywa nam zmiękną dodajemy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy. W między czasie gotujemy ryż. Na talerzu kładziemy ryż i na wierzchu nasze
Kuchenne Wariacjegłodnego wszystko można stworzyć. :) Składniki: porcja mrożonej mieszanki wiosennej łodyga selera naciowego kawałek selera korzeniowego 1 średnie skrzydełko z kurczaka 1 liść laurowy 2 ziela angielskie pieprz warzywko Sposób przygotowania: Skrzydełko, seler naciowy i korzeniowy myjemy, oczyszczamy, Warzywa kroimy w kostkę. Wszystko przerzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy pięć minut, a następnie dodajemy mrożona mieszankę wiosenną. Pod koniec gotowania
Truskawkowa FiestaTarta to danie o ogromnym potencjale, choć często niedoceniane zwłaszcza w naszej szerokości geograficznej. Jednak zachęcam Was gorąco do próbowania i eksperymentowania z nim, a przekonacie
Taste Of My Daypierś z kurczaka, przyprawa gyros, 1/4 puszki kukurydzy, 1/2 cebuli, ser żółty {ok 30dkg}, zioła prowansalskie Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy:) 2. Warzywa myjemy, kroimy w kosteczkę. 3. Ciasto wykładamy na blasze, wykładamy warzywa i mięso. Trzemy ser żółty na tarce. Posypujemy serem resztę
Kuchnia Pełna Pasjisłupki , paprykę w kosteczkę, pierś z kurczaka w paseczki. Na rozgrzaną patelnię z oliwą, wrzucamy cebulkę podsmażamy, dorzucamy piersi z kurczaka, smażymy na dużym ogniu ok 5 minut , następnie dodajemy marchewkę i paprykę i smażymy do momentu zmięknięcia warzyw. W między czasie przygotowujemy sos: Do rondelka wlewamy ocet, cukier, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, posiekany drobno czosnek , imbir, sól, oraz wodę
Cukier&PuderSałatki to temat rzeka. Zapewne zauważyliście, że szczególnie je lubię. Bo lubię wszystko co świeże, smaczne i zdrowe, no może z wyjątkiem mięsa, które dla niektórych
Taste Of My DaySkładniki: opakowanie mrożonej mieszanki marchewka z groszkiem 3 podudzia z kurczaka główka młodej białej kapusty 1/2 pęczka koperku kilka dużych ziemniaków
Moja smaczna kuchnia