Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na pyszną sałatkę, która od wielu lat gości na moim stole podczas Świąt Bożego Narodzenia i nie
Marta GotujeDzień dobry!😊Ostatnia moja słoneczna potrawa chyba podziałała przyciągająco i dziś mamy takie piękne słoneczko. Prawie lato (20 stopni)! I prawidłowo, taka pogoda ma się utrzymywać
Zdrowie i pysznie na talerzujedno z moich ulubionych warzyw i bez niej nie wyobrażam sobie swojej kuchni. Oprócz cukinii zapiekanej z mięsem czy składnika leczo warzywo to ścieram na grubej tarce, chwilę duszę i podaję do mięsa. Dziś prezentuję roladki z kurczaka na potrawce z cukinii. Składniki: 3 filety z kurczaka, każdy podzielony na 2 płaty po 6 plastrów szynki i żółtego sera sól
Czerwień i błękittych bardzo małych, bo mój Piotruś bez problemu pogryzł ten uroczy, mały makaron. SKŁADNIKI 400 g makaronu Lubella mini rurki z warzywami 450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła 400 g piersi z kurczaka 200 g śmietany 30% 2 kulki mozzarelli 400 g pomidorków koktajlowych sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE W głębokiej patelni stopić masło
Passions hobbies lifeDo sezonu szpinakowego jeszcze daleko... ale skoro można korzystać z dobrodziejstw mrożonek, to korzystajmy! Chcąc odczarować przez wielu nielubiany szpinak proponuję połączyć go z kurczakiem i
Lawendowe NieboOlej do smażenia i smarowania sajgonek PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka kroję w kostkę. Do rondelka wlewam łyżeczkę oleju i smażę kurczaka dodaję przyprawy. Następnie dodaję mieszanki chinskiej i całość mieszam i duszę ok 5 min aż warzywa będą miękkie. Zdejmuję z palnika. Grzyby zalewam wrzątkiem i czekam ok. 20 min następnie grzyby drobno siekam. Dodaję do farszu. Całość mieszam
Gotowanie PatkiDo tego przepisu użyłam domowego, orkiszowego makaronu, którego przepis możecie znaleźć kilka postów wcześniej. Tak jak widać na zdjęciu, ma ostry żółty kolor i jest przeepyszny
Jaglusiagustów i potrzeb; i ugotowałam zupę, która okazała się świetna! Rewelacyjnie syci i rozgrzewa. Idealna na chłodne, zimowe dni! składniki: udko kurczaka ok 1 szkl drobnego makaronu (moje cienkie niteczki) cebula 2 ząbki czosnku ok 400 g warzyw świeżych lub mrożonych (marchew, pietruszka, brukselka, por, seler, fasolka szparagowa) 2-3 cm korzenia imbiru 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku
6nieboJeśli zostanie wam trochę upieczonego kurczaka (można go też upiec specjalnie na kanapki) to proponuję dodać do niego bagietkę i świeże warzywa. Smak urozmaicamy sosem barbecue z ostrą nutką. Wszystko wkładamy do grilla kontaktowego, żeby uzyskać chrupiącą skórkę i lekko roztopić
Milion SmakówJak tam zima u Was, bardzo mroźno?? W Rzeszowie mrozik trzyma konkretnie. Mnie się podoba, może dlatego, że nie muszę wychodzić he. Dobrze, że w
kruche babeczkiłyżeczkę cukru i dwa wyciśnięte ząbki czosnku. Danie gotowe ☺ Możemy tak przyrządzoną kaszę jeść jako samodzielne danie lub z dodatkiem pieczonego kurczaka lub ryby. Można również potraktować ten przepis jako bazę i stosować dowolne dodatki w postaci warzyw, ryb, mięsa i wędlin
Kulinarne przemysleniaodchudziłam” I lekko zmodyfikowałam. Oboje z Dariem uznaliśmy, że w tej jesiennej wersji jest naprawdę pyszne. Są w nim świeże warzywa i ani grama mąki. Koniecznie je wypróbujcie. Naprawdę warto! Składniki: • 40 dag kiełbasy z piersi kurczaka • 2 spore cebule • 3-4 papryki • 1 puszka pomidorów krojonych • ½ szklanki wody • sól, pieprz, majeranek, słodka papryka • ½ łyżeczki tłuszczu (ja użyłam smalcu) • listek
W mojej kuchniSposób przygotowania: Dynię przekrajemy na pół, wyjmujemy pestki, myjemy i pieczemy przez ok. 20 minut w 180 stopniach. Między czasie skrzydełka kurczaka zalewamy zimną wodą i czekamy, aż się zagotuję. Obieramy, myjemy i kroimy w słupki włoszczyznę. Warzywa wraz z ryżem wrzucamy do wrzącej wodzie. Po upieczeniu, dynię studzimy, obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze porcje i wrzucamy do gotującego
Truskawkowa Fiestaangielskie, wegeta Jogurt naturalny. PRZYGOTOWANIE: Do garnka na zupę wlewam ok 3 litrów wody. Następnie wkładam dwa filety z kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, łyżeczkę pieprzu i wegety. Gotuję ok 20 min. Następnie dodaję mieszankę warzyw i wsypuję kaszę. Gotuję aż kasza będzie miękka. Zupę przelewam do miseczek. Do każdej porcji dodaję łyżkę jogurtu naturalnego. Smacznego
Gotowanie PatkiKurczaka w porach robiłam już kilka razy. Spotkałam się z wersją zapiekaną w piekarniku. Ja osobiście jednak wolę dusić go na patelni. Raz, dwa i gotowe
Pobite gary Barbary