Wszystko mieszamy razem, wrzucamy do piekarnika, czekamy i jemy. Bo w kuchni najprostsze rozwiązania są najlepsze. Smacznego! Składniki: 4 pałki z kurczaka 300 g dyni 4 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 1 łyżeczka papryki słodkiej 0,5 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki rozmarynu 0,5 łyżeczki tymianku sól do smaku 5 łyżek
psgotujemymakarony Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Składniki: spaghetti na 2 porcje 2 duże pomidory 1 pieczona pierś z kurczaka 2 garście ugotowanego bobu, obranego ze skóry 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku sól Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na oliwie obsmażamy posiekany czosnek, dodajemy
Moja smaczna kuchniaszklanki bulionu z zupy, bądź zwykła woda duża cebula 2 łyżki suszonej lub świeżej pietruszki (u mnie mrożona) łyżeczka bazylii łyżeczka papryki ostrej 2 łyżki śmietany łyżka mąki do zagęszczenia sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kurczaka drobimy na małe kawałki (usuwamy skórę) i podsmażamy, dodając drobno pokrojoną cebulkę. Do garnka wlewamy bulion lub wodę. Gotujemy. Po usmażeniu
ChilliJemyGulasz z udek kurczaka ze szpinakiem idealny na obiad lub kolację. Koniecznie wypróbujcie ten przepis bo naprawdę warto! Palce lizać! Po prostu pycha! Wykonanie gulaszu krok po kroku pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania. SKŁADNIKI: 👌800 gr. filetów z udek kurczaka 👌1 cebula 👌10 gr. świeżego imbiru 👌2 ząbki czosnku 👌1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 👌1 łyżeczka kolędry
RITA food channelŚwietnie smakuje sama ale również może być dodatkiem do obiadu czy do grilla. Można też do sałatki dodać grillowaną lub smażoną pierś z kurczaka czy indyka. Z podanych składników wychodzi duża micha sałatki. składniki: 2 papryki 2 cebule 2 średnie cukinie po ok 500 g 1 duży bakłażan ok 700 g 300 g pomidorków koktajlowych 250 g sera sałatkowego
Monia miesza i gotujenadzienie do pity. A teraz zapraszam na mój przepis :-) Składniki: kapusta pekińska mała 1 szt, papryka konserwowa 1 duży słoik, ogórki konserwowe 1 mały słoik, kukurydza konserwowa 1 puszka, cebula czerwona 1 szt, pieczarki marynowane 1 mały słoik, podwójna pierś z kurczaka, przyprawa kebab-gyros pół opakowania, olej do smażenia, sos: majonez 6 łyżek, ketchup 6 łyżek, musztarda delikatesowa(...)łyżki, sol i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Paprykę konserwową i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Cebulkę obieramy, drobno kroimy i dodajemy do warzyw. Pieczarki kroimy na 4 części. Dodajemy odcedzoną kukurydze. Piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kostek. Następnie piersi kroimy w kostkę i łączymy z przyprawą kebab-gyros
kulinarne odsłony paticzterech osób 800 g filetów drobiowych ( ja użyłem piersi z kurczaka) 200 ml naturalnego jogurtu sól, pieprz dobry olej do smażenia panierka 1 szklanka płatków kukurydzianych 1,5 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka soli selerowej szczypta bazylii szczypta oregano sposób przyrządzenia Filety(...)pieprz, mieszamy i do tak sporządzonej marynaty wkładamy kawałki kurczaka. Następnie misę o dstawiamy w chłodne miejsce, na co najmniej 1,5-2 godziny. Teraz siekamy płatki kukurydziane ( możemy je również rozdrobnić w blenderze). Rozdrobnione płatki wsypujemy do misy, dodajemy do nich mąkę, słodką paprykę, sól selerową, oregano, bazylię pieprz i bardzo dokładnie mieszamy. Kawałki
Miód i pieprzdomowy doner kebab – jeden z hitów Niedzielnego Kucharza – oraz przepis na kebab ze zdrową sałatką tabbouleh . Składniki: 500 g udek z kurczaka bez kości 1 łyżka nasion kolendry 1 ząbek czosnku 2 łyżki wędzonej papryki 1 łyżka suszonego tymianku 1 suszona papryczka chili lub ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego (kto nie przepada za ostrymi smakami niech użyje mniej) Skórka starta(...)malaksera łyżkę nasion kolendry, łyżkę tymianku, 2 łyżki wędzonej papryki (lub słodkiej jeśli nie masz wędzonej), papryczkę chili, skórkę startą z cytryny, dodaj pokrojony ząbek czosnku i utrzyj całość na masę. Wlej 4 łyżki oliwy lub oleju i znowu utrzyj na gładką emulsję. Odstaw. Krok 2 Mięso kurczaka osusz ręcznikiem i pokrój na paski. Dodaj marynatę, wsyp łyżeczkę soli
Niedzielny kucharzdyni (ważona ze skórką) 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 dużego mango 1/2 op. sera feta 1/2 dużego granatu przyprawa do kurczaka, sól, pieprz 3-4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu płynnego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej Sos: 2 łyżki oliwy sok z 1/2 cytryny 1 łyżka chutney z mango pieprz, sól Wykonanie: Dynię obieramy ze skórki, czyścimy z pestek(...)misce mieszamy 1 łyżkę oliwy z płynnym miodem i słodką papryką mieloną. Do miski wrzucamy pokrojoną dynię i obtaczamy ją w oliwie z miodem. Następnie wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku 15-20 min. w temp. 200 stopni. Wyciągamy i studzimy. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w kostkę
Kuchnia MagdaLenydyni (ważona ze skórką) 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 dużego mango 1/2 op. sera feta 1/2 dużego granatu przyprawa do kurczaka, sól, pieprz 3-4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu płynnego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej Sos: 2 łyżki oliwy sok z 1/2 cytryny 1 łyżka chutney z mango pieprz, sól Wykonanie: Dynię obieramy ze skórki, czyścimy z pestek(...)misce mieszamy 1 łyżkę oliwy z płynnym miodem i słodką papryką mieloną. Do miski wrzucamy pokrojoną dynię i obtaczamy ją w oliwie z miodem. Następnie wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku 15-20 min. w temp. 200 stopni. Wyciągamy i studzimy. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w kostkę
Kuchnia MagdaLenydzięki aromatycznym przyprawom mogą zaskoczyć smakiem. Polecam też dodatki, takie jak hummus, tabbouleh czy chlebki pita. Udanego grillowania kochani! Składniki: 2 piersi kurczaka 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 ząbek czosnku, rozgnieciony sól pieprz Dodatki: hummus przepis tabbouleh przepis pita
Smakowity Blog KulinarnySkładniki na 3-4 porcje: 6 podudzi/pałek z kurczaka 100g suszonych pomidorów 300g pora (u mnie biała część z 1 całego pora i drugiego połowa) 2 ząbki czosnku 300ml bulionu (można mniej) 2 średnie cebule Olej do smażenia ¾ łyżeczki suszonej bazylii ¼ łyżeczki pieprzu cayenne ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku sól do smaku pieprz do smaku Przygotowanie: Podudzia myjemy(...)półplasterki. Podduszamy około 2 minuty od czasu do czasu mieszając. Całość doprawiamy solą. Następnie dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę. Doprawiamy bazylią, ostrą papryką w proszku oraz cayenne. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, na to układamy kurczaka i wlewamy bulion. Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach przez 45-60 minuty. 15 minut przed końcem odkrywamy, aby skórka była chrupiąca. Podajemy
Fabryka pomysłówsłodką. Polecam! Ps. A jeśli przerażają Was kalorie zawarte w panierce to zerknijcie na Fit polędwiczki z kurczaka - klik . 400g polędwiczek z piersi kurczaka Marynata: 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1,5 łyżeczki suszonej natki pietruszki 1/2 łyżeczki papryki ostrej Panierka: 2 jajka mąka pszenna bułka tarta + 3/4 łyżeczki papryki ostrej Ponadto: tłuszcz do smażenia
Di gotujemajonezu i ketchupu jak najlepszej jakości, czyli z jak najkrótszym spisem składników na opakowaniu. Składniki: 1,5 kg udek z kurczaka (8 sztuk) 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu pikantnego 3 ząbki czosnki 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki chili (u mnie płatki chili) 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Udka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i delikatnie oprószyć solą(...)Majonez wymieszać z ketchupem, papryką słodką i majerankiem. Powstałą pastą posmarować dokładnie udka i odstawić na 2 godziny, aby się zamarynowały. Po tym czasie mięso kurczaka włożyć do brytfanki lub naczynia żaroodpornego i każdy kawałek delikatnie posypać chili, a między kawałki udek powkładać obrany i pokrojony czosnek. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Udka piec pod przykryciem, w nagrzanym
Kuchcik gotujekropel sosu sojowego pół gruszki pół żółtej papryki szczypta tymianku i ziół prowansalskich sól, pieprz Przygotowanie: Czerwoną cebulę i oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć w garnku na maśle. Dodać obraną gruszkę i oczyszczoną, pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Smażyć ok 2-4 min często mieszając. Dodać tymianek, zioła prowansalskie, sól, pieprz i trzy posiekane ząbki czosnku. Wymieszać
Gaździnka warzycebula 2 ząbki czosnku Marynata: 4 łyżki wody 4 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki przyprawy do kurczaka 2 łyżki przyprawy do mięsa/ uniwersalnej pieprz czarny mielony pół łyżeczki papryki czerwonej mielonej ziele angielskie liść laurowy Składniki marynaty mieszam, mięso dokładnie myję i ściągam skórę, wiem, że niektórzy mogą pomyśleć, że mięso bez skóry jest
NA MOIM TALERZU