użyć makaronu, który pozostał nam z obiadu... Kolorowa sałatka z makronem spagetti Składniki : około 100 g ugotowanego makaronu spaghetti 1 wędzone udko z kurczaka 10 pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewek 150 g sera feta papryka żółta pół papryki zielonej pół cebuli łyżka majonezu łyżeczka musztardy zielona cebulka Przygotowanie : Ugotowany makaron kroimy na mniejsze kawałki. Mięso oddzielamy od kości
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiakcji cukiniowej. Jest prosty, smaczny, lekki i szybki, idealny dla alergików. makaron typu penne 2 małe cukinie 1 cebula sól pieprz papryka słodka papryka ostra kurkuma czosnek świeży pomidor kawałek gotowanej piersi z kurczaka (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron ugotować al dente, odcedzić i wystudzić. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Cukinię pokroić w kostkę (nie musi być
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepieczarek włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler) 1 cebula przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 4 ziarenka pieprzu czarnego, przyprawa suszone pomidory, słodka papryka, jarzynka, czosnek granulowany 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 skrzydełka kurczaka 2l wody Sposób przygotowania: Skrzydełka dokładnie myjemy i oczyszczamy. Wrzucamy do bardzo zimnej wody. Czekamy, aż się zagotuję i czekami ok. 5 minut. Następnie wrzucamy obraną włoszczyznę
Truskawkowa Fiestagratisie zrobiłam sok z pietruszki, marchewki, brzoskwini i jabłka. Pierwszy raz udało mi się uzyskać takie rozwarstwienie smaków i był to totalny przypadek. Kurczaka najpierw pokroiłam na mniejsze fileciki i obtoczyłam w przyprawach (papryka, curry, pieprz, tymianek, sól) i mące gryczanej. Podsmażyłam to na oleju kokosowym, a następnie wrzuciłam do garnka z gorącą wodą. Dodałam listek laurowy oraz ziele angielskie
Emskie Smakinawet największego niejadka. Żeby zapewnić sobie dostawę wartościowych kalorii i już od rana dostarczać organizmowi potrzebnych witamin i minerałów, do sandwicza włóż warzywa (pomidora, paprykę lub zielonego ogórka), chude mięso (polędwica z indyka, pierś kurczaka) i np. pastę z awokado. W opiekanej kanapce może znaleźć się też jajko ugotowane na twardo, wędzona ryba, sałata, żółty ser (od czasu do czasu
Codogaraoleju do smażenia Dodatki: Dowolne warzywa, ja użyłam następujących (wszystkie surowe): awokado do posmarowania (doprawione papryką, solą, pieprzem), sałata, czerwona kapusta, papryka czerwona możesz też dodać np. gotowane mięso z piersi kurczaka lub kawałek ulubionego sera PRZYGOTOWANIE 1. W dużej misce wymieszaj ze sobą mąki i siemię, zalej wodą, dodaj sól i wymieszaj trzepaczką. Powinno
Powiedz dietom nieślina leci".... Danie ma 355 kcal. 0.5 szkl.ugotowanej kaszy kuskus 1 łyka posiekanej natki lub kolendry 150 g.kurczaka ( jedno większe udko) sól pieprz mielona papryka 0.5 szkl.marchewki z groszkiem ugotowanej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ************************************************* Kurczaka umyć ,osuszyć ,natrzeć przyprawami i solą.Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, ułożyć kurczaka i piec do miękkości i na złoty kolor w 160 stopniach.Gdy kurczak
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinajlepszy. Obiad ma 523 kcal. 3 śr.ziemniaki (225g.) 1 udko kurczaka bez skóry ( ja niestety nie umiałam z niej zrezygnować ,bo z tego kurczaka najbardziej mi smakuje skórka(180g.) sól i pieprz mielona papryka(60g) 1 marchewka mała 0.5 zielonego ogórka(5g) 1 łyżka jogurtu naturalnego 0% ***************************************************** Udko natrzeć solą i pieprzem i papryką,upiec w poiekarniku
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijest fantastycznie chrupiąca :-) A jeśli nie lubicie smażonego, panierowanego mięsa, możecie tak zamarynowane skrzydełka przyrządzić na grillu :-) SKŁADNIKI ok. 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu barbecue FOLWARK 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki białego pieprzu 2 jajka 4 łyżki mleka mąka i bułka tarta do panierki olej do smażenia Skrzydełka
Czary - gary w kuchniSkładniki: piersi z kurczaka 1 podwójna, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 4 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, pieczarki 6 sztuk, boczek wędzony 20 dag, papryka słodka mielona 2 łyżeczki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka piersi pokroić na większe kostki i dobrze namoczyć
W Mojej Kuchni Lubięwymaga dużo pracy, a jest bardzo smaczne. Przepis znalazłam na tu . Polecam. Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 300 g ryżu 2 cebule 3 szklanki wody 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 2 ząbki czosnku 8 łyżek keczupu pikantnego - ja użyłam domowego keczupu z dyni 2 kostki rosołowe
Ewusiowe Smakiprzekonania do sajgonek, leżał on i czekał. Aż w końcu dziś postanowiłam je zrobić. Cóż muszę przyznać, że miło się zaskoczyłam. Składniki: -pierś z kurczaka -marchewka -5 grzybów Mun -kiełki fasoli Mung 100 g. -papryka czerwona i żółta -groszek zielony -papier ryżowy Tao Tao -1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego -olej roślinny lub arachidowy -sól -pieprz Sposób przygotowania: Grzyby Mun moczyć
Magia jedzenia.bardzo smaczna,znam różne przepisy na tą sałatkę,ale ten odpowiada mi najbardziej-polecam Składniki: 2 zupki chińskie jedna ostra kurczak curry i jedna kurczak łagodny 25 dag szynki konserwowej kapusta pekińska czerwona słodka papryka 3-4 łyżki majonezu(żeby była trochę mniej kaloryczna można dać pół na pół jogurtem naturalnym,będzie równie smaczna) płaska łyżeczka musztardy sól
Swojskie jedzonkoniesprawny piekarnik możemy je usmażyć, będą równie dobre, choć mniej zdrowe. Kąski kurczaka z sezamem podajemy z sosami lub keczupem. 2 duże filety z kurczaka 1 mały jogurt naturalny 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki sezamu sól, pieprz 1. Filety kroimy w małe, podłużne paski. W misce mieszamy jogurt, jajko
Szefowa kuchniSkładniki pierś z kurczaka, 2-4 szt olej rzepakowy, 100ml cynamon, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka sól, 1/2 łyżeczki pieprz, 1/2 łyżeczki coca-cola, 100ml Przygotowanie W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, całość mieszamy z zalewą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Smażymy bez tłuszczu na teflonowej lub grillowej patelni
Gotowanie moimi oczami