przepis na faszerowane udka z kurczaka. To doskonała propozycja obiadowa. Najczęściej podaję je z pieczonymi ziemniaczkami i surówką. SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 1,5 cebuli, 1 pęczek natki pietruszki, 100 ml oleju, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej, oliwa do smażenia, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Udka z kurczaka myję i osuszam. Ostrym nożem trybuję udka
Tradycyjna kuchnia KasiCiasto: 25 g świeżych drożdży 3/4 szklanki ciepłej wody 275 g mąki pszennej łyżka oleju łyżeczka cukru łyżeczka soli łyżeczka oregano (niekoniecznie)Kurczak: duża pierś z kurczaka przyprawa kebab gyros słodka i ostra papryka w proszku pieprz olej Dodatki: pół cebuli 2 ogórki konserwowe pomidor 2 pieczarki 150 g sera żółtego Sos: passata pomidorowa ok. 100 ml ząbek czosnku łyżka(...)oliwy bazylia, sól, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłej wody. Odstawiamy na 10 minut, aż zaczyn podwoi swoją objętość. Do mąki dodajemy sól, resztę wody, olej i zaczyn z drożdży. Zagniatamy ciasto i odstawiamy je przykryte ściereczką do wyrośnięcia na ok. godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie
e-PrzepisyKulinarnestripsów z kurczaka: 2 łyżki oleju; 1 łyżka niesolonego masła; 1/2 łyżki pieprzu cayenne; 1 łyżeczka cukru trzcinowego; 1/4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku; 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego; 1/4 łyżeczki soli; Sposób przygotowania: Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z ewentualnych błon i nadmiaru tłuszczu i pokroić w niewielkie paski. Przygotować 2 miseczki. Do jednej wsypać mąkę, pieprz(...)trzcinowy i przyprawy (pieprz cayenne, czosnek, sól, słodką paprykę). Dodać masło. Podgrzewać na małym ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści, a całość będzie ciepła. Zestawić z ognia. Odsączone, gorące stripsy przełożyć do miski. Wlać gorący sos chili (przed wlaniem, sos dokładnie wymieszać) i dokładnie wymieszać, tak aby każdy kawałek kurczaka pokrył się gorącym olejem z przyprawami. Kurczaki podawać gorące
Gospodyni MiejskaDodajemy do marynaty przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy. Piersi z kurczaka formujemy w kieszonki, przecinamy poziomo z jednego boku tak, by zmieścił się farsz. Wkładamy kieszonki do marynaty. Wcieramy ją w mięso ze wszystkich stron, również w środek kieszonki. Odstawiamy na około 1/2 godziny w chłodne miejsce. Obieramy paprykę z gniazda nasiennego oraz białych błon. Ścieramy ją na tarce(...)cytryny, dodajemy oliwę i miód – wstrząsamy energicznie do chwili , aż składniki się połączą i utworzą sos do polania sałatki. Na talerzach układamy porcje papryki, polewamy je sosem, posypujemy migdałami i paseczkami moreli. Obok układamy porcje kurczaka faszerowanego ryżem brązowym z morelami
Gotuj Sam!Składniki : mała kapusta pekińska papryka czerwona świeża puszka kukurydzy keczup, majonez filet z kurczaka- 1 podwójny mały 2-3 ogórki konserwowe cebula, sól, cukier, pieprz przyprawa do gyrosa Przygotowanie: Umyte mięso pokroić drobno w kostkę, posypać gyrosem (pozostawić na około 15 min), po tym czasie obsmażyć do miękkości na oleju Kukurydzę osączyć, paprykę, cebulę i ogórki pokroić
Proste Potrawyaromatyczne danie. Kurczak świetnie smakuje z ryżem. KURCZAK NA OSTRO Z PAPRYCZKĄ CHILI I PIECZARKAMI. Składniki na 4 porcje: 500 g piersi z kurczaka 3 - 4 dymki ze szczypiorkiem 20 g świeżego imbiru 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 200 g pieczarek 1 czerwona papryczka chili 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki pikantnego sosu sojowego(...)bulionu sól pieprz czarny 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzania: Piersi z kurczaka pokroić na większe kawałki, delikatnie przyprawić solą i pieprzem, odstawić. Czosnek i imbir obrać, pokroić na drobno. Dymkę pokroić w plasterki (szczypior odłożyć). Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, zieloną i żółtą pokroić w paski, a chili na bardzo drobno. Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić
Zakątek rozkoszy kulinarnychGrillować można i na ogrodzie i w domu na grillu elektrycznym. Korzystajcie póki jeszcze jest ciepło. 4 kabanosy z kurczaka 1 pierś z kurczaka sól, pieprz przyprawa do grilla 1 bakłażan 1 cebula czerwona 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 4 pomidorki koktajlowe 1 kukurydza olej rzepakowy sos: serek topiony blue 3 łyżki mleka Pierś z kurczaka kroję na cienkie
wesoła kuchniapush({}); Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka ok 300 ml jogurtu naturalnego 1 duże opakowanie krakersów ok 180 gram przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na płaskie kotlety, które lekko rozbijamy tłuczkiem( staramy się aby wszystkie kawałki były mniej więcej tej samej grubości), mięso obsypujemy
Blog kulinarny S9.PLowej restauracji jest o wiele pyszniejsze, ale ja staram się jak mogę by doścignąć smakiem choć w części tego znanego giganta. Składniki: filet z kurczaka jajko bułka tarta mąka płatki kukurydzaine sól, pieprz biały, papryka słodka, kminek mielony olej sos BBQ kukurydza ser żółty edamski ser mozarella w kostce mozarella w kulce tortilla Jajko wbijam do miseczki i dodaję(...)niego sól, pieprz, słodką paprykę, mielony kminek – mieszam. Do oddzielnej miski wsypuję bułkę tartą, mąkę i pokruszone płatki kukurydziane. Filet z kurczaka kroję w paski, moczę w jajku z przyprawami i w bułce z mąką i płatkami. Smażę na oleju. Sery ścieram na tarce, mieszam je ze sobą. Tortillę rozkładam, na połowę kładę mieszankę serów i kotleciki z fileta
MojaQchnia.plminor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Jako dodatek do pierwszego dania lub samodzielna przekąska Składniki: 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 mała cebula 2 małe marchewki 250g piersi z kurczaka 3 średnie ziemniaki 1/2 szklanki sera mozzarella 2-3 łyżki oleju Przygotowanie Piekarnik nastawić na 180stopni. Papryki oraz cebulę pokroić
W garach u GosiSkładniki /na 3-4 porcje/: podwójna pierś kurczaka 200 g kurek 8-9 suszonych pomidorów 200 g śmietanki 30% zioła prowansalskie sól, pieprz słodka papryka listki bazylii olej do smażenia Czytaj dalej... Artykuł Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i kurkami pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuJestem zadowolona. Obiad lekki ale sycący. Smakował zarówno mnie jak i mojemu synowi. Składniki na 2 osoby: 1 pojedynczy filet z kurczaka 450 g (1 opakowanie) warzyw po staropolsku IGLOTEX kilka listków świeżej szałwii masło pieprz papryka ostra mielona * zamiast gotowej mieszanki możemy użyc następujących warzyw: ziemniaki, cebula, pieczarki, por, papryka czerwona, papryka żółta, natka pietruszki Wykonanie: W woku(...)rozpuściłam masło, na które wrzuciłam pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka. Obsmażyłam mięso, potem wrzuciłam na nie zamrożoną mieszankę warzyw po staropolsku, przykryłam i dusiłam około 15 minut. Co jakiś czas mieszałam. Na koniec doprawiłam do smaku pieprzem, solą i papryką ostrą. Danie przybrałam listkami szałwii, które oczywiście zjadłam :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeSkładniki: 2 filety z kurczaka 100 g rukoli pęczek zielonych szparagów 1 opakowanie twardej fety 8-10 suszonych pomidorów 3 łyżki pestek dyni cukier, sól, pieprz, słodka papryka, czosnek, zioła prowansalskie olej do smażenia Sos: 1/3 szklanki octu jabłkowego lub białego winnego 1 płaska łyżeczka(...)płynnego miodu 1 płaska łyżka ziół do sałatek 1 rozgnieciony ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Z podanych składników przygotować sos, schłodzić. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę i przyprawić solą., pieprzem, papryką, czosnkiem i ziołami. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju, ostudzić. Rukolę przepłukać i osuszyć. Szparagi pokroić na kawałki, pozbywając się twardych części. Ugotować al dente
Czerwień i błękitadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 120 g makaronu w kształcie ziarna ryżu 1-2 piersi z kurczaka (w zależności czy wolimy wersję bardziej mięsną czy mniej) 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 1 ogórek zielony, długi 1 cebula, średniej wielkości 2-3 łyżki majonezu przyprawa do gyrosa olej do smażenia wykonanie: Mięso kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni
Domowy Smak Jedzeniabędziemy potrzebować: 1 główka młodej kapusty około 1,2 kg około 500 g piersi kurczaka 500 g pieczarek 2 średnie cebule 2 duże ząbki czosnku 200 g koncentratu pomidorowego przyprawy: 1 listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej do smaku papryka ostra, sól, pieprz 1 łyżka masła i olej do smażenia(...)gotuję jeszcze około 10 minut. Pod koniec sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Ja lubię bigos dość pikantny więc dodaję dużo papryki ostrej i pieprzu – bigos jest gotowy. Bigos z młodej kapusty z kurczakiem jest gotowy, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotuje