użytego mięsa jest też spora. Jak będziecie mieli ochotę na porządną zupę to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2 porcje rosołowe z kurczaka 500 gram wołowiny typu antrykot 100 gram wątróbki drobiowej 2 ½ l wody 2 marchewki 2 pietruszki ½ selera 1 cebula 2 goździki Kilka ziarenek pieprzu Kilka ziarenek ziela angielskiego ½ łyżeczki suszonego tymianku Kilka gałązek natki pietruszki Garść suszonych
Smaki Ewyucztę z żołądeczków drobiowych. Tym razem przygotowałam je w sosiku chrzanowym. Wyszły przepyszne i nawet córeczce zasmakowały. składniki: 500 g żołądków z kurczaka ok 1,5 l wody 3 listki laurowe kilka ziarenek angielskiego ziela 1 marchewka 2 łyżki tartego chrzanu 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki śmietany 12% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Do garnka wlać wodę. Dodać
Monia miesza i gotujeSkładniki: kurczak ugotowany 1 średni, masło 1 łyżka, ząbki czosnku 5 sztuk, cebula 1 większa, warzywa mrożone 1 opakowanie, marchewka ugotowana 3 sztuki, curry Royal Brand 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, rosół 4 szklanki na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną z czosnkiem, dodać warzywa mrożone z fasolką, dodać pokrojoną marchew(...)rosołu, podsmażać z 5 minut na większym ogniu mieszając wsypać curry, paprykę ostrą, przyprawę w płynie i wymieszać dodać pokrojone mięsko kurczaka z rosołu, wlać rosół i gotować z 5 minut na średnim ogniu można podać z ryżem, makarnem, ziemniakami, kaszą - potrawka jest lekka, aromatyczna i smakuje bardzo....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędanie, bo mój mąż nie jest głodny jak widzi zupę. Wystarczy usmażyć placki i mamy obiad gotowy. Składniki 1 porcja rosołowa z kurczaka 1,5 szklanki czerwonej soczewicy (połówki) 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera 1 puszka pomidorów 1 czerwona papryka sól pieprz papryka ostra opcjonalnie śmietana Porcję rosołową zalać
O kuchni z uczuciembardzo smaczna. Dodatek w postaci kaszy jęczmiennej okazał się strzałem w dziesiątkę. Składniki 1/2 główki kapusty białej 4 skrzydełka z kurczaka 1,5 l zimnej wody 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 3 ziemniaki 1 por (kawałek białej części) 50 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 1/2 łyżeczki kminku 1 pęczek koperku
R'n'G Kitchenpikantna z imbirowym aromatem zadowoli pożeraczy zup i w pełni usatysfakcjonuje mięsożerców. Składniki 500 g filetów drobiowych papryka czerwona papryka żółta 2 marchewki 2 cebule 2 czerwone cebule łyżeczka pasty imbirowej 2 pełne łyżki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki mały słoiczek koncentratu pomidorowego łyżka mąki 1 l bulionu warzywnego 1/2 szklanki ryżu jaśminowego 2 łyżki oliwy z oliwek
R'n'G Kitchenszklanki letniej wody FARSZ: około 1,5 szklanki drobno posiekanego mięsa drobiowego z rosołu – u mnie z indyczego skrzydła i uda kurczaka resztki warzyw z rosołu: 2 czubate łyżki posiekanego selera 1 czubata łyżka posiekanej marchewki 1 czubata łyżka posiekanej pietruszki oraz: około 3 łyżek posiekanego ugotowanego al dente brokuła – najlepiej łodygi łyżeczka posiekanego koperku łyżka oleju 2 łyżki posiekanej
Kuchenne zapiski Edytyprzykrycia dodać warzywa, ziele i liście - pod koniec gotowania wsypać vegetądo smaku przyprawić pieprzem i maggiszponder mielę do farszu na pierogi a z kurczaka robię potrawkę do ryżumakaron "zacierki" ugotowany odlać na sitorosołek podać z marchewką, makaronem i natka pietruszki........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięŁatwe, smaczne, dziecko zjadło, czego chcieć więcej? Do tego mało składników i nieskomplikowane. Polecam. Składniki na 2 - 3 osoby: 2 podudzia z kurczaka 500 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 2 marchewki 4 średnie pieczarki 1 zielona papryka 1 łyżeczka mąki 100 ml wody 1 gałązka natki pietruszki olej sól pieprz biały Wykonanie: Udka myjemy
Blondynka Gotujeczysty barszczyk. Idealny do krokietów bądź pierogów. Sam też jest pyszny - na pewno lepszy od tego kupionego w sklepie. Składniki : * pół kurczaka w wersji wigilijnej wybieramy sam bulion warzywny * cebula * kawałek selera plus natka * 2 marchewki * por * pietruszka * liść laurowy , ziele angielskie , pieprz ziarnisty * 2 ugotowane buraki pokrojone w plasterki plus woda z gotowania * sól i cukier
Magiczne Życie Martysoli peklowej ( 100 g / 1 litr ) 1 duża główka czosnku gorąca kąpiel : 4 l wody 2 marchewki 1 cienki por 1 cebula kawałek selera 1 korzeń pietruszki 1 pęczek natki pietruszki i lubczyku dodatkowo : 4 haki wędzarnicze , albo sznurek do wieszania Kurczaki myjemy, oczyszczamy z elementów nieapetycznych i nieestetycznych Przekrawamy oba ptaki na połowę . Do dużego gara wlewamy wodę
Ogrodnik w podróżypozostało mi nic innego i wzięłam się do dzieła ! Przepis znalazłam na stronie kotle.tv polecam! ;) Składniki: 2 piersi z kurczaka (około 450g) 500g mięsa mielonego z indyka plaster selera (grubość około 1 cm) 1 cebula 1 pietruszka (korzeń) 1 marchewka łyżka oliwy z oliwek 2 listki laurowe pieprz w ziarenkach (około 6) 2 kulki jałowca 2 kulki ziela angielskiego sól
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżka papryki słodkiej pół łyżki papryki słodkiej wędzonej pół łyżki przyprawy chińskiej 1 łyżka ziół tajskich szczypta soli Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw przyprawami i usmaż na natłuszczonej patelni. Sos słodko-kwaśny: 1 czerwona papryka 1 cebula żółta 2 marchewki 1 puszka ananasa/1 świeży ananas sok z 3 małych cytryn sok z 1 pomarańczy 1 kartonik passaty pomidorowej (500g(...)smaku i chwilkę pogotuj. Następnie wrzuć pokrojone marchewki, paprykę i cebulę. Gotuj 10 minut. Po tym czasie dodaj pokrojonego ananasa, szczyptę chili i gotuj kolejne 10 minut. Mąkę ziemniaczaną rozpuść w 1/4 kubka zimnej wody i wlej do sosu, porządnie mieszając. Sos zgęstnieje. Pogotuj przez parę minut, dodaj usmażonego kurczaka i gotuj dalej przez około 6 minut
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńdiecie ( pomijam sos chrzanowy który można zastąpić innym np. koperkowym. Czas: 45 minut 1 ugotowane udko z kurczaka ( obrane ze skórki , kości i chrząstek) 1 jajko 1/4 szklanki rosołu 3 łyżeczki kaszy manny sól do smaku pieprz mielony do smaku 2 marchewki ugotowane w rosole 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 3-4 łyżeczki tartego chrzanu ( zależy od jego intensywności(...)łyżki kwaśnej śmietany szczypta cukru do smaku natka ,, zieleniny " do dekoracji ( natka pietruszki, lubczyk, melisa , mięta itd.) Na rosole ugotować bardzo gęstą kaszę mannę - wyłożyć i niech zastygnie. Mięso kurczaka zmielić w malakserze. Wymieszać z jajkiem i kaszą manną. Doprawić do smaku solą i pieprzem mielonym ( masa będzie luźna jak na pasztet ). Wyłożyć masę na folię spożywczą ( 2 porcje). Jedną
Buniabaje w kuchnilubię jednak najbardziej za tempo przygotowania :) mało roboty, a potrawa bardzo sycąca :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 por 1 cebula 1 duża papryka 2 garście mrożonki marchew z groszkiem 2 garście mrożonki wiosennej (brokuł, kalafior, fasolka, marchewka) 1 mała śmietana 30% (Zott) 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 płaska łyżeczka papryki ostrej mielonej 1,5 łyżeczki szałwii
Kolorowy Przepisownik