kurczak z makaronem - 7413 przepisów (strona:252/495)

Pulpety w sosie paprykowo - pomidorowym 110

Uniwersalny sos paprykowo pomidorowy który świetnie smakuje z pulpetami ale nie tylko można go przygotować również z podsmażonym lub grillowanym  kurczakiem. Świetnie też smakuje solo jako dodatek do makaronów podany np. z parmezanem.  Pulpety przygotowuję według tego przepisu na   PULPETY  pomijając brukselkę  Składniki na sos ok 2/3 porcje 1 duża papryka czerwona 1 mała

Andzia Pichci
Makaron w sosie śmietanowym z pieczarkami i brokułami 147

Bardzo lubię takie posiłki szybko i smacznie. Z serii dań co było w lodówce. Składniki: 200 g makaronu (użyłam penne) 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 brokuła około 15 pieczarek 1 cebula 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki oliwy lub oleju sos sojowy szczypta imbiru papryka słodka około 1/2 łyżeczki bazylia około 1/2  łyżeczki oregano około 1/2 łyżeczki sól(...)wrzucić na rozgrzany olej i chwilę podsmażać. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i dodać do cebuli, razem podsmażać do chwili, aż pieczarki nabiorą złotego koloru. W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie al dente, pamiętając aby nie był za miękki.Tak samo zrobić z brokułem podzielonym na różyczki. Do podsmażonych pieczarek dolać śmietankę i razem dusić chwilę, aż zacznie

talerz przyjemności
Piersi z kurczaka zapiekane z pieczarkami 162

Piersi z kurczaka zapiekane z pieczarkami pod sosem beszamelowym to pyszny przepis na obiad. Danie jest bardzo uniwersalne, można podać z ziemniakami, ryżem czy makaronem i dowolną surówką. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka przyprawa do kurczaka 150g pieczarek 2 łyżki masła łyżka mąki 300ml mleka 2 ząbki czosnku pół łyżeczki kurkumy, szczypta gałki muszkatołowej, zioła prowansalskie, natka pietruszki, sól

e-PrzepisyKulinarne
Zupa pomidorowa z tostami z serem. Idealne połączenie. 100

u0119 pomidorow\u0105 z dodatkami"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToSection","name":"Spos\u00f3b wykonania zupy pomidorowej","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Udka z kurczaka umyj w zimnej wodzie. Prze\u0142\u00f3\u017c do garnka i zalej dwoma litrami wody.","text":"Udka z kurczaka umyj w zimnej wodzie. Prze\u0142\u00f3\u017c do garnka i zalej dwoma litrami wody.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/zupa-pomidorowa-z-tostami-z-serem\/#wpzoom(...)pomidorowej Zupa pomidorowa jest bardzo odżywczym daniem. Lecz wszystko zależy od użytych składników. Pomidorówka na bazie rosołu z udek kurczaka jest dość kaloryczną zupą. Podana z tostami serowymi ma około 360 kcal (porcja 250ml zupy pomidorowej na udach z kurczaka i śmietanką 18% ma około 160 kcal plus 2 tosty na ciemnym pieczywie z plasterkiem sera tostowego mają łącznie

ProstePesto.pl
Makaron po florencku 173

propozycja na pożywny 30-minutowy obiad. Składniki: 300 g makaronu penne 400  g filetu z piersi kurczaka 3/4 szkl. bulionu  150 g szpinaku, 2 łyżki masła, 2 kulki mozarelli, 100 g suszonych pomidorów, 200 ml śmietanki 30%, sól, pieprz, oregano  2 ząbki czosnku Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy osączone z zalewy(...)czosnek przeciśnięty przez praskę, zalewamy bulionem i śmietanką, dodajemy przyprawy oraz mozarellę pokrojoną w plastry, dusimy aż sos zgęstnieje. Dodajemy szpinak, dusimy 3 minuty aż zwiędnie. Podajemy z ugotowanym makaronem

słodki bratek
Kurczak w sosie musztardowym z boczniakami 112

musztardą sarepską. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku oraz aromatu, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem kurczaka całość smakuje znakomicie! Danie świetnie komponuje się z kaszami, makaronem, a także ziemniakami... Sprawdź też GULASZ Z BOCZNIAKÓW w wersji wegetariańskiej. Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku 3-4 pojedyncze filety z kurczaka(...)czosnek drobno siekamy. Boczniaki płuczemy delikatnie pod bieżącą, letnią wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek podsmażamy do zeszklenia na oleju, który pozostał po smażeniu kurczaka, a następnie dodajemy boczniaki.  Smażmy jeszcze około 5 minut i przekładamy do patelni z mięsem.  Dodajemy liście laurowe, ziela angielskie i majeranek. Wszystko z alewamy wodą w ilości około

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak w sosie musztardowym z boczniakami 112

musztardą sarepską. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku oraz aromatu, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem kurczaka całość smakuje znakomicie! Danie świetnie komponuje się z kaszami, makaronem, a także ziemniakami... Sprawdź też GULASZ Z BOCZNIAKÓW w wersji wegetariańskiej. Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku 3-4 pojedyncze filety z kurczaka(...)czosnek drobno siekamy. Boczniaki płuczemy delikatnie pod bieżącą, letnią wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek podsmażamy do zeszklenia na oleju, który pozostał po smażeniu kurczaka, a następnie dodajemy boczniaki.  Smażmy jeszcze około 5 minut i przekładamy do patelni z mięsem.  Dodajemy liście laurowe, ziela angielskie i majeranek. Wszystko z alewamy wodą w ilości około

Kuchnia MagdaLeny
35. Wspomnienie wiosny: czyli prosta, kolorowa sałatka makaronowa z kurczakiem! 214

upodobań. Zresztą.. musicie sami spróbować, aby poznać jej smak! Zapraszamy ((;! Składniki:  ok.12 gniazd makaronu szpinakowego typu tagiatelle (lub ok.2  szklanki innego preferowanego lub domowego wyrobu, ale koniecznie szpinakowego) 1 opakowanie (250g) pomidorków koktajlowych 2 spore ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka (pojedyncza) 1 jajo pół szklanki otrąb owsianych pół słoika czarnych oliwek odsączonych z zalewy ok. pół(...)wrzenia dokładnie mieszając aż do dokładnego połączenia. Patelnię zestawiamy z ognia.  Gdy  nasz "dressing" ostygnie dodajemy go do makaronu i dokładnie mieszamy. Do całości dodajemy również połówki pomidorków koktajlowych, połówki lub paseczki oliwek i ostudzonego kurczaka. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekane zioła, starty ser lub kostki fety, doprawiamy do smaku i finalnie dokładnie mieszamy. Ozdabiamy listkami świeżych ziół

Symfonia Smaków
Prawdziwe spaghetti alla puttanesca – kurewsko dobre! 344

Niesamowicie szybki włoski sos. Okrutnie mocny, ożywczy, bardzo charakterny i tak smaczny, że można go używać nie tylko do makaronu – wypróbujcie go też do pieczonego lub duszonego kurczaka i do fasolki szparagowej. W tym wypadku brzydkie słowa cisnące się na usta, czyli klasyczne staropolskie „o kurwa” będą Wam całkowicie odpuszczone i wybaczone! Pierwsza z plotek głosi, że tak swój makaron

Karo in the Kitchen
Tagliatelle z jogurtowym sosem z kurczakiem, pieczarkami i pomidorkami 180

Składniki: Makaron tagliatelle (użyłam razowego) 1 podwójna pierś kurczaka 1 cebula 10 pieczarek 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, suszona bazylia Sposób przygotowania: 1. Pierś pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. 2. Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę(...)wody). Całość doprawić solą, pieprzem i bazylią. 5. Pod koniec gotowania dodać posiekaną pietruszkę oraz pokrojone w ćwiartki/połówki pomidorki. 6. Podawać z ugotowanym w lekko osolonej wodzie makaronem

A Ty Smakuj Mnie
Roladki z kurczaka z porem i cebulą w sosie serowym 197

trudny w przygotowaniu, a większość czasu obiad “robi się sam”. Wystarczy go wstawić do piekarnika. To propozycja bardzo delikatna, którą można połączyć z makaronem, ryżem czy ziemniakami. Do przygotowania roladek z kurczaka będzie Ci potrzebne małe/średnie naczynie żaroodporne. Ważne jest, aby sos pokrył mięso , wtedy będzie miękkie i pyszne. Jeśli wyjdzie Ci go odrobinę za mało

Rozdomowiona
MAKARON Z KURCZAKIEM W SOSIE SZPINAKOWYM 304

polecam spróbować,tym bardziej ,ze robi się go w 30 min. SKŁADNIKI: ROZDROBNIONY MROŻONY SZPINAK ŚMIETANKA 30%(MAŁA-200G) KOSTKA ROSOŁOWA SEREK TOPIONY PIERŚ Z KURCZAKA 3-4 ZĄBKI CZOSNKU 1-2 MĄKI MAKARON PENNE(RURY) PRZYGOTOWANIE: W GARNKU MIKSUJEMY ŚMIETANKĘ,SEREK TOPIONY I ROZPUSZCZONY W SZKLANCE WRZĄTKU ROSOŁEK,DAJEMY NA MAŁY OGIEŃ SZPINAK ROZMRAŻAMY,PODSMAŻAMY NA PATELNI

Swojskie jedzonko
Sajgonki po polsku 334

woli. Do tego sos pieczarkowy i obiad mamy syty i z głowy :) A mi pomógł zająć pierwsze miejsce :) Składniki: Sajgonki: 20 sztuk dużych makaronów świderek (Makarony Polskie) 150g pieczarek 300g mielonej piersi z kurczaka 1/2 dużej papryki czerwonej świeżej 1/2 dużej papryki zielonej 1/2 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka suszonej lub świeżej bazylii Dodatkowo: 1 łyżka

Kuchnia w czekoladzie
Przepis #7 Makaron gryczany w sosie porowo- marchewkowym 166

marchewki - filet z piersi kurczaka - 2 łyżki śmietany - 1 łyżka mąki - olej - sól, pieprz, czosnek, pieprz ziołowy oraz papryka słodka - makaron gryczany Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy do niej kurczaka pokrojonego w kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Marchewkę trzemy na tarce a por kroimy w półplasterki. Po czym dodajemy do kurczaka. Dolewamy około

Health-Fit-Life
Potrawka z kurczaka z makaronem kolorowym fusilli i warzywami 137

możemy użyć dowolnego, każdy się sprawdzi w takim daniu, a można go też zastąpić, np. kaszą. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 duże papryki 1 por (cały, nie tylko biała część) ok 15 pomidorków koktajlowych 2 i 1/2 szkl. makaronu kolorowego fusilli 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka bazylii suszonej 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki(...)kostkę i podsmażamy oprószoną pieprzem na minimalnej ilości oleju. Gdy kurczak się obsmaży dodajemy pokrojoną drobno paprykę i posiekanego w półplasterki pora. Dusimy około 3-4 minuty pod przykryciem. Gdy papryka zmięknie dodajemy pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Całość przyprawiamy i mieszamy. Na patelnię wlewamy gorącą wodę, wsypujemy makaron, mieszamy i gotujemy pod przykryciem, aż makaron będzie miękki. Co jakiś

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania