szpinakiem. Do pełni szczęścia zabrakło jedynie fasolki szparagowej, ale cóż i na nią przyjdzie pora;) Składniki 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka 10 dag mrożonego szpinaku 10 dag sera feta pieprz, sól 2 roztarte ząbki czosnku Panierka mąka 1 jajko bułka tarta Sposób Szpinak rozmróź, odciśnij wymieszaj z solą, pieprzem oraz czosnkiem. Filety opłucz, osusz, delikatnie rozbij
Kuchenne aromatymarchewki, dwie cebule, łyżeczka kurkumy w proszku, sól, pieprz, trochę sosu sojowego, trochę dobrej jakości ketchupu. Do marynaty: 4 ząbki czosnku, papryka słodka w proszku, sól, pieprz, kilka łyżek oleju. Zrób tak: Składniki marynaty zmiksuj na papkę, którą natrzyj kurczaka i odstaw na kilka godzin, a najlepiej na noc. Ryż odmierz w naczyniu – na przykład w miseczce, wypłucz
Kulinarna Polskamarchewki, dwie cebule, łyżeczka kurkumy w proszku, sól, pieprz, trochę sosu sojowego, trochę dobrej jakości ketchupu. Do marynaty: 4 ząbki czosnku, papryka słodka w proszku, sól, pieprz, kilka łyżek oleju. Zrób tak: Składniki marynaty zmiksuj na papkę, którą natrzyj kurczaka i odstaw na kilka godzin, a najlepiej na noc. Ryż odmierz w naczyniu – na przykład w miseczce, wypłucz
Kulinarna Polskacebulą w mocno pomidorowym i aromatycznym sosie. Mięso jest delikatne, soczyste o słodkim, lekko kwaśnym smaku. 6 nóg z kurczaka olej rzepakowy do smażenia MARYNATA: 6 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy 2 ząbki czosnku 1 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka papryki słodkiej SOS POMIDOROWY: 2 cebule 2 szklanki domowego przecieru pomidorowego(...)łyżka oregano 1 łyżka tymianku 1 łyżeczka papryki słodkiej świeży szczypiorek Przygotować marynatę rozcierając czosnek na miazgę i łącząc z pozostałymi składnikami. Miód powinien być płynny. Całe nogi przekroiłam na pół otrzymując udka i podudzia oraz ściągnęłam skórę. Przygotowaną marynatą natrzeć kurczaka i odstawić na co najmniej godzinę. U mnie leżakowały całą noc w lodówce. Zamarynowane udka i podudzia obsmażyć
https:KKuchniaMniampomidory, 200g ryżu, 0,30 kg sera żółtego, sos ziołowy: oliwa z oliwek, oregano, szczypta soli i cukru, ząbek czosnku, pieprz Przygotowanie: 1. Do wrzącej osolonej wody wkładamy ryż, gotujemy do miękkości, następnie studzimy. 2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy. Kiedy będzie już rozgrzana wykładamy mięso. Smażymy dopóki mięso
Kuchnia Pełna Pasjicoś cudownego! Składniki: 250g spaghetti (ja użyłam linguine) 800 g piersi z kurczaka 125g rukoli 50g pistacji bez łupinek 50g ser Kolumb (ja akurat w lodówce miałam Cheddara i go użyłam, natomiast podejrzewam, że użyłam znacznie więcej niż 50g) 100g oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 3 jaja 50g mąki 50g płatków owsianych 100g masła 70g cytryny 30g natki pietruszki(...)masie jajecznej i wrzucamy na patelnię (na mały ogień). Usmażone kawałki kurczaka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przed podaniem wsadzimy do piekarnika na 190-200st na 3-5 minut. 25g sera ścieramy na drobnych oczkach. Do blendera wrzucamy rukolę i 2 posiekane ząbki czosnku, dodajemy pistacje i starty ser. Zalewamy oliwą. Miksujemy aż uzyskamy jednolitą papkę
Brzuszki Łakomczuszkiszparagów zielonych i świeżej żurawiny! Przepysznie! Przepis na roladki z kurczaka: SKŁADNIKI: - 2 szt filetu z piersi kurczaka - 6 świeżych szparagów - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka masła - parmezan starty (ilość według uznania) - chlust białego wina - sól himalajska - ząbek czosnku - kilka listków bazylii - 1/ łyżeczki soku z limonki WYKONANIE: Na oliwie i maśle zeszklij szparagi i czosnek przez(...)około 3-4 minuty, podlej winem, duś aż odparuje. Następnie z pozostałymi składnikami zmiksuj blenderem. Po uzyskaniu gładkiej masy, krem jest gotowy. Filety z kurczaka rozetnij tak aby utworzyły jak największy blat do rolowania. Posmaruj kremem i zroluj w roladkę. Pospinaj wykałaczkami lub specjalnym sznurkiem z silikonowym do roladek - do kupienia w marketach, bardzo przydatny w kuchni. Roladki pieczemy polane
SMYKWKUCHNISkładniki: 1 pierś z kurczaka bagietka długa plastry żółtego sera mąka 1 jajko bułka tarta 1/6 szklanki rozpuszczonego masła 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka startego sera żółtego Sposób wykonania: Pierś kroimy w plastry o szerokości około 1 cm. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju obficie polanym na patelnię(...)upieczony plaster piersi kurczaka, ser owijamy na plastrze i wkładamy do wydrążonej 1 części bagietki a następnie przecinamy ją na 3 równe części. Tak samo postępujemy z 3 pozostałymi kawałkami bagietki. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową i wypełnione części bagietki układamy w ten sposób, aby powstała długa bagietka. Do miseczki wlewamy rozpuszczone masło, wyciskamy czosnek, dodajemy natkę pietruszki
Przepisy kulinarne babci AntoninySukces tkwi w prostocie, tak jest i tym razem. Składniki na dwie porcje. 1 główka sałaty rzymskiej 2 małe filety z kurczaka 3 kromki chleba 100g sera cheddar sos: 4 łyżki majonezu, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 1 łyżeczka musztardy, 2 łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Filety nacieramy solą, pieprzem, papryką(...)podpiekamy kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki na sos. 2. Na talerze rwiemy sałatę. Układamy na nią pokrojony w plastry filet z kurczaka, pokrojony w kostkę chleb. Polewamy sosem, posypujemy serem
Szefowa kuchnizewnątrz chrupiący, pięknie przyprawami i ziołami pachnący 🌿🌾🌾👃❤. Składniki: 1 cały kurczak ok. 1 – 1,5 kg, zioła i przyprawy do kurczaka: 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Galeo, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki Galeo, 1 łyżeczka czosnku granulowanego Galeo, 1 łyżeczka chili – pieprzu cayenne Galeo , 2 łyżeczki ziół prowansalskich Galeo , 1 łyżka soli, 2 łyżki musztardy Dijon, ponadto
Moniki Smakołykipuszki kukurydzy - 1 słoik szparagów Na sos: - 1 mały jogurt gęsty - 4 łyżki majonezu - 4 łyżki soku ananasowego - 2 ząbki czosnku (drobniutko kroimy) - 2 łyżki soku z cytryny - 1 łyżeczka cukru - sól do smaku Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę i smażymy w przyprawie delikat czerwony do mięs. Ananasa i szparagi kroimy w kosteczkę, dodajemy groszek, kukurydzę i wystudzonego
Zainspirowana w kuchnijednak makaron chow mein w kształcie nitek (ten z Lidla) niż paseczków;) 250g makaronu chow mein 2 piersi z kurczaka (około 500g) 1-2 czerwone papryki (albo 1 czerwona i 1 zielona) 2 marchewki 2 cebule 1 cukinia 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki sosu sojowego 3-4 łyżki sosu ostrygowego 3-4 łyżki słodkiego sosu chili sól, pieprz Paprykę(...)kurczaka kroimy na cienkie paseczki. Doprawiamy wg uznania (u mnie jedynie sól i pieprz oraz szczypta słodkiej mielonej papryki). Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy mięso. Usmażonego kurczaka przekładamy do większej miski. Na patelnię, na której smażyło się mięso wlewamy w razie potrzeby odrobinę oleju, a następnie wrzucamy marchewkę. Gdy lekko zmięknie dodajemy paprykę i smażymy dalej
Smaki Na Talerzułyżek Składniki na marynatę majonez, 1 łyżka olej, 1 łyżka miód, 1 łyżka sól, 1 łyżeczka pieprz, 1/3 łyżeczki czosnek granulowany, 1 płaska łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka Przygotowanie Składniki na marynatę mieszamy. Udka z kurczaka myjemy, suszymy i nacieramy marynatą. Wkładamy do lodówki na godzinę. Do naczynia żaroodpornego wlewamy na dno olej, wykładamy udka, pieczemy przez 30 minut
Gotowanie moimi oczamijest:) Składniki na 2 porcje: Filety z kurczaka: 1 duża pierś z kurczaka, albo 2 małe kasza manna lub mąka (ja użyłam kaszę) 1 łyżka oleju Sos z gorgonzoli: 1 łyżka masła 80 g sera gorgonzola 1 łyżka śmietanki kremówki Szpinak: 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 80 g szpinaku najlepiej świeżego Dodatki: woreczek ryżu jaśminowego 1/4 szklanki orzechów włoskich(...)dekoracji (ja użyłam tymianku) Wykonanie: Szpinak opłukać, poodcinać łodyżki, osuszyć. Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozpuścić masło, dodać czosnek, a na końcu szpinak. Smażymy na małym ogniu, aż szpinak "zwiędnie", solimy odrobinkę. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i ewentualnych kości. Solimy i obtaczamy w mące lub kaszy. Smażymy na patelni (jedną stronę ok 6 minut
Blondynka Gotuje