kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:330/624)

Krystyno!! Moje krople!! Dietetyczny kurczak z sałatą. 516

duży kubek jogurtu naturalnego 0% 4 łyżki musztardy Dijon lub innej ostrej musztardy 3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku, drobno posiekane ½ łyżeczki curry – jak ktoś nie lubi można pominąć łyżeczka startej skórki z cytryny sok z połowy cytryny sól, pieprz Kurczaka czyścimy z błonek, kostek i tłuszczu, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wszystkie pozostałe składniki łączymy w jednolitą

ladykitchen
Faszerowane piersi z kurczaka 359

mozzarella łamie intensywny smak musztardy i sprawia , że danie nabiera delikatności. Wszystko to zapieczone w chrupiącym plastrach boczku. Ziemniaki smażone z czosnkiem niedźwiedzim to kropka nad I , której w tym przypadku nie mogło zabraknąć! SKŁADNIKI: * filet z kurczaka – 2 szt * mozzarella – 100 g * musztarda gruboziarnista ( z czerwonym winem ) – 2 łyżki * boczek wędzony ( plastry ) – 6 szt * sól(...)180C piekarnika na ok.25 minut. Podajemy gorące z ziemniaczkami! ZIEMNIAKI : Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki podgotowujemy kilkanaście minut , a następnie smażymy kilka minut w głębokim obficie posypując czosnkiem niedźwiedzim i szczyptą soli

Ostra na Słodko
Szparagowy krem podany z jajkiem, camembertem i grilowanym kurczakiem 147

ziemniaków - biała część sporego pora - masło - sól, pieprz, kurkuma, chilli, sok z cytryny do smaku - dwie łyżki kwaśnej śmietany - 3 ząbki czosnku - 1,5 - 2 litry buliony warzywnego/ drobiowego Do podania: - camembert - jajko ugotowane na półmiękko - szczypiorek - filet kurczaka (kroję w kostkę, przyprawiam solą i pieprzem, dodaję dwie łyżki oliwy, dokładnie mieszam i grilluje z obu stron(...)garnka razem z posiekanym czosnkiem Gdy szparagi również zmiękną(5-7 minut), zdejmuję garnek z palnika i dokładnie blenduję na gładką masę.  Dodaję śmietanę, kurkumę, sok z cytryny, sól, pieprz i chilli wg własnego uznania. Ponownie blenduję do dokładnego połączenia się składników. Podaję z pokrojonym w paski camembertem, połówką jajka na miękko, grillowanym kurczakiem i główkami szparagów podsmażonymi kilka

Cook&Love
Sałatka Cezar z kurczakiem (w wersji fit) 199

natka pietruszki. Oczywiście nie zabrakło też anchois i parmezanu. Dacie się skusić? Składniki dla 2 osób: 200-220 g filetów z piersi kurczaka 2 łyżki soku z cytryny olej rzepakowy sól i pieprz 1 ząbek czosnku 20 g filecików anchois 15 g parmezanu plus wiórki do posypania 75 g naturalnego jogurtu 1 łyżeczka musztardy 2 jajka ugotowane na twardo natka(...)sałata rzymska do podania 2-3 kromki pełnoziarnistego chleba , podpieczone Mięso umyć, osuszyć. Łyżkę soku z cytryny wymieszać z łyżeczką oleju. Dodać sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Mieszanką natrzeć mięso. Rozgrzać patelnię grillową, za pomocą pędzelka posmarować ją olejem. Ułożyć kawałki mięsa na patelni. Smażyć po kilka minut z każdej strony. Odłożyć na talerz. Przygotować

Pełny talerz
Curry z kurczakiem, soczewicą, pomidorami i chipsami z marchewki 155

się prezentuje i smakuje obłędnie… Polecam Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 150 g czerwonej soczewicy 1 puszkę krojonych pomidorów bez skóry (400 g) 1 marchewka 1/3 serka „Apetina”-Papaja i curry 1/4 małego melona (cały ważył 900 g) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu drobiowego 350 g mleka kokosowego 80 g zielonej pasty curry(...)gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone piersi z kurczaka, posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę marchewkę, starty na małych oczkach imbir i kurkumę. Delikatnie solimy, mieszamy i smażymy. Pod koniec smażenia wrzucamy drobniutko posiekany czosnek. Następnie wlewamy bulion, dodajemy pastę curry, sos rybny, serek, pomidory (razem z zalewą), drobno pokrojony miąższ melona

Oryginalny smak
ryż smażony w 5 krokach 126

ścisku smażony ryż  1,5 szkl. ugotowanego ryżu, 2 łyżki oleju, pęczek szczypioru z cebulkami, 1-2 ząbki czosnku, 1 szkl. kimchi lub mieszanych warzyw (marchew, brokuł, groszek, papryka) kilka grzybów (pieczarki, boczniaki), 1 szkl. mięsa (usmażonej piersi kurczaka, smażonej wieprzowiny, gotowanej szynki, ryb, owoców morza), 2 jajka, sos sojowy/rybny/śliwkowy/ostrygowy/chili krok 1. na rozgrzany olej wrzuć

Eksperyment sobotni
Jeśli Twój facet szuka obrączek, nie oznacza to ślubu – rzecz o utuleniu żalu 139

bulion – nie cudo z kostki czy kartonu. Gotujemy porządny bulion drobiowy bądź warzywny mała szalotka ząbek czosnku kieliszek białego wina (ja nie używałam, nie lubię smaku wina w potrawie innej niż wołowina po burgundzku) grzyby leśne, świeże – lub krewetki, groszek, suszone pomidory, kurczak, lub dowolny składnik, na który macie ochotę masło parmezan – ale prawdziwy, nie te trociny w torebkach, wystarczy(...)dodajemy wino, warto go podgrzać, żeby zimne wino nie zahartowało ryżu. Składniki dodatkowe do risotto takie jak grzyby czy kurczak warto wcześniej doprawić i usmażyć, tak przygotowane odkładamy na osobną miseczkę. Parmezan ścieramy na drobnych oczkach. Szalotkę i ząbek czosnku drobno siekamy. Przygotowujemy dwie łyżki zimnego masła. Możemy zaczynać. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła z odrobiną oleju, żeby się masło

ladykitchen
Gęsta zupa z kukurydzą czyli chowder kukurydziany 171

posiekana 1 średnia czerwona papryka, posiekana Sól i świeżo zmielony czarny pieprz 1 mała papryczka  jalapeno, posiekana, nasiona  usunięte 3 ząbki czosnku, drobno posiekane ok 1/4 szklanki mąki - 1 łyżka 4 szklanki bulionu z kurczaka ok 350 g  czerwonych ziemniaków, obrane, umyte, pokrojone w małą kostkę  1 szklanka śmietany kremówki ok 350 g ziaren  kukurydzy(...)patelnię wrzucić pokrojone w kostkę cebulę i paprykę czerwoną.  Podsmażyć aż będą  miękkie i przezroczyste, około 4 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać jalapeno i czosnek i smażyć, aż zacznie pachnieć, pachnące, około 1 minuty. Posypać mąką dobrze wymieszać  aż wszystko będzie dobrze połączone. Podsmażać  około 1 minuty, tak aby mąka lekko zbrązowiała

Stare Gary
Kurczak z grzybami 163

kuraka. Wyszło naprawdę spoko! Bez zbędnego pitolenia, od razu przechodzę do przepisu: Składniki (dla dwóch osób): dwie małe piersi z kurczaka 50g masła 250g pieczarek brunatnych natka pietruszki 100-150 ml wermutu łyżka stołowa musztardy dijon duży ząbek czosnku sól, pieprz Temat zaczynamy od nastawienia piekarnika na 180 stopni – niech się rozgrzewa, a Ty w tym czasie będziesz mógł(...)piekarnika i piecz w piekarniku jakieś 20-30 minut. Dzięki takiej obróbce, pierś będzie soczysta w środku, wypieczona i się nie przypali. No i nie wymaga rozbijania. Pamiętaj, że kurczak to nie kaczka czy wołowina i musi być dobrze wysmażony. Jeśli po rozkrojeniu mięso jest różowe w środku, wrzuć je spowrotem do pieca. Zjedzenie niedosmażonego mięsa może grozić różnymi nieprzyjemnościami

manslogblog
Rosół z kurczaka 100

mięso po ugotowaniu obieram z kości i skór i wykorzystuję do krokietów bądź pierogów. Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka ew. kawałek wołowiny (szponder) 2 marchewki 1 duży seler 1 pietruszka 1/2 pora 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów 2-3 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego pęczek natki pietruszki lub lubczyku sól i pieprz

Czerwień i błękit
Udka z kurczaka w pieprzu cytrynowym 229

Postanowiłem wam pokazać jak szybko przygotować – bez marynowania – drób. Zobaczcie jak powstają udka z kurczaka w pieprzu cytrynowym. Zacznijmy od tego, że pieprz cytrynowy to mieszanka wielu przypraw – soli, pieprzu czarnego, czosnku, cebuli, ale też kwasu cytrynowego, cukru i samej skórki cytrynowej oraz kurkumy. To idealna przyprawa do ryb z uwagi na cytrynową nutę, ale nie tylko

Kuchennyviral.pl
Pierś z kurczaka nadziewana czerwoną cebulą z żurawiną 183

smakuje…. szczerze pysznie .. jest lekko wytrawne, lekko słodkie .. pyszne ! Pierś z kurczaka nadziewana czerwoną cebulą z żurawiną 1 pierś z kurczaka 3 plastry surowego boczku 1 duża czerwona cebula 1 garść żurawiny 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku  1/2 kieliszka czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki octu balsamicznego  2 łyżki Rama Smaż jak szef kuchni  makaron cytrynowy(...)Smaż jak szef kuchni, gdy już się podgrzeje dodajemy cebulę i czosnek, dodajemy żurawinę i miód, mieszamy i dodajemy ocet balsamiczny i wino. Na małym ogniu całość po woli dusimy, aż cebula będzie miękka.  Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni ( ja górną część grilla )  Pierś z kurczaka nacinamy tak aby uzyskać kieszonkę. Do kieszonki łyżeczką delikatnie

Kuchnia na wzgórzu
Sałatka warstwowa z pierożkami tortellini 66972

słoik papryki konserwowej (ok 500g) ziarna słonecznika sos czosnkowy (3 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 5 ząbków czosnku, przyprawa tzatziki, sól, pieprz, maggi) Sposób przygotowania: 1. Pierożki gotujemy ok 10 min w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy na małą kosteczkę i smażymy z dodatkiem przyprawy gyros. Studzimy jedno i drugie. 2. Sałatę kroimy na małe części, pomidory

Kuchnia w czekoladzie
Roladki z kurczaka z tofu, pieczarkami i natką pietruszki zawijane w szynce szwarcwaldzkiej. 271

szybkie w wykonaniu, a zarazem wyjątkowe :) Roladki dzięki szynce szwarcwaldzkiej są aromatyczne i soczyste. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka  4 plastry szynki szwarcwaldzkiej 60 g tofu 200 g pieczarek garść posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej słodka papryka sól, pieprz 2 łyżeczki masła Przygotowanie: Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy na plasterki i smażymy na patelni(...)łyżeczce masła. Pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę ( wyciskacz do czosnku Hendi ) i podsmażamy jeszcze około 2 minut, odstawiamy do wystudzenia. Filety oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozbijamy tłuczkiem ( tłuczek do mięsa Hendi )na cienkie kotlety (uważając, aby nie przedziurawić mięsa). Następnie piersi z kurczaka przyprawiamy solą (delikatnie), pieprzem oraz papryką z dwóch stron.  Na każdym filecie rozsmarowujemy

Symfonia smakowa

Proponowane wyszukiwania