minut przy użyciu jednego garnka (no dobra - patelni), mamy bardzo smakowite danie dla całej rodziny. Mniam! Składniki (na 4 porcje): 300g filetu z kurczaka 2/3 szklanki kaszy pęczak 1/4 główki młodej kapusty 1 cebula 1 ząbek czosnku 0,5 szklanki zielonego groszku 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki kolendry
Obiad gotowyminut przy użyciu jednego garnka (no dobra - patelni), mamy bardzo smakowite danie dla całej rodziny. Mniam! Składniki (na 4 porcje): 300g filetu z kurczaka 2/3 szklanki kaszy pęczak 1/4 główki młodej kapusty 1 cebula 1 ząbek czosnku 0,5 szklanki zielonego groszku 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki kolendry
Obiad gotowyponieważ pieczarki uwielbiam pod każdą postacią, to właśnie ich dodatkiem jestem zachwycona. Naprawdę bardzo smaczne i szybkie danie :) Składniki: 4 udka z kurczaka 300g małych pieczarek 3 średnie marchewki 1 szklanka zielonego groszku 3 ząbki czosnku 6 łyżek oleju 1/2 łyżki przyprawy Maggi 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki suszona natka pietruszki pieprz sól Udka umyć, osuszyć
kuchnia doskiIdealny niedzielny obiad z piekarnika SKŁADNIKI 4 filety z kurczaka, marynata staropolska , 150 g sera feta, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki czosnku niedźwiedziego WYKONANIE Filety cienko rozbijamy, z obu stron posypujemy marynatą. Jogurt rozrabiamy z fetą, mieszamy z czosnkiem. Nadzieniem smarujemy filety, zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni
słodki bratekmniejsze pęczki botwinki 3 marchewki pietruszka (korzeń) kawałek selera 3 ziemniaki 2 litry bulionu (u mnie drobiowy na dwóch udkach z kurczaka) kilka kropli soku z cytryny szczypta lubczyku, ziół prowansalskich, majeranku ząbek młodego czosnku kilka łodyżek koperku 100 ml śmietanki 18% do zup Wykonanie: Botwinkę dokładnie myjemy. Odcinamy brzydkie liście i wyrzucamy. Resztę kroimy na 2-3 cm kawałki
Mama z miastaobiad mamy gotowy. Spróbujcie. P.s. Życzę Wam udanego majowego weekendu Składniki: 3-4 pojedyncze piersi z kurczaka (u mnie 1 większa i 2 małe) 4 łyżki oleju kokosowego (polecam Woj-len ) 1 i 1/2 łyżki przyprawy do grilla* *skład: papryka słodka, czosnek, gorczyca, cebula, chilli, majeranek, pieprz czarny, ziele angielskie, gałka muszkatałowa, sól. Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy, a następnie mieszamy
Słodkie okruszkilekko zaskoczony 😀 Wykonana na podstawie dość popularnego w sieci przepisu, więc nie mogę wskazać jego źródła. SKŁADNIKI: 1,5 litra rosołu z kurczaka 2 łyżki klarowanego masła 80 g szynki serrano 1 cebula duży ząbek czosnku 50 dag ziemniaków sól łyżka majeranku pieprz 0,5 szklanki śmietanki kremówki 3 łyżki chrzanu DODATKOWO: posiekany cienki szczypior jajka ugotowane na twardo WYKONANIE
Kuchenne zapiski Edytysera (u mnie pół na pół parmezan i mozzarella) Do przygotowania farszu potrzebujemy: - 1 pierś z kurczaka - 4 pieczarki - 1 czerwoną paprykę - kilka zielonych oliwek - 1 łyżkę masła - 2 łyżki śmietany 18% - po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki, kminu oraz granulowanego czosnku - szczyptę chili - sól i pieprz do smaku Do przygotowania marynaty do mięsa potrzebujemy: - 2 łyżki oleju(...)połowy cytryny - szczyptę chili - po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki, kminu, tymianku oraz granulowanego czosnku 1. Mięso płuczemy, osuszamy, oczyszczamy z błon i kroimy w niewielką kosteczkę. 2. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą i zalewamy nią pokrojonego w kostkę kurczaka, a następnie odstawiamy na pół godziny do lodówki. 3. W tym czasie kroimy pieczarki w paski, a paprykę
Bez Cebuliazjatyckiej, do którego często wracam. Mam nadzieję, że i wam zasmakuje, to jakże proste i aromatyczne danie. SKŁADNIKI: (2 porcje) 2 piersi z kurczaka, ok. 300 g 80 g orzeszków nerkowca 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka Szczypta sproszkowanego chilli/ płatków chilli/ lub połowa świeżej, czerwonej papryczki chilli - opcjonalnie 1,5 łyżki sosu rybnego 2 łyżki
Calzonella.comporcje): białe i jasnozielone części z 2 dużych porów, 4 łyżki masła, 1 małą marchew, 1/2 łodygi selera naciowego, 1 litr rosołu z kurczaka, 2 średnie ziemniaki, 2 łyżki mąki, 15 dag kiełbasy, 1 mały ząbek czosnku, 2 łyżeczki świeżego lub 1 łyżeczkę suszonego majeranku, sól, pieprz. Marchew obierz i umyj. Selera umyj. Marchew i selera pokrój w kostkę. Kiełbasę
blog.moje-pasje.infoORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: Mała głów ka sałaty rzymskiej, puszka kukurydzy, średnia cebula czerwona, mała pierś z kurczaka, oregano, ostra papryka, curry, sól, mały jogurt naturalny, koperek suszony, 3 ząbki czosnku. Przygotowanie: Mięso kroję w kostkę, opró szam solą, oregano, papryką i curry. Podsmażam na oleju (ma być soczyste). Osączam na ręczniku papierowym
JejKuchniaPysznie rozgrzewająca. Lekko orientalna, delikatna. Składniki 2 łyżki masła 400 g filetów z udka kurczaka (bez skóry) 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy curry 1,2 l bulionu drobiowego 100 g ryżu 2 łyżki słodkiej śmietany sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło rozpuszczamy
R'n'G Kitchensmak prawie taki sam. Składniki: • 1,5 kg surowego mięsa z kurczaka – piersi i udka bez kości, może być cały kurczak • 4 jajka • 250 g pieczarek • 100 g masła • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 3 łyżki oliwy • 3 bułki kajzerki • sól, biały pieprz do smaku • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie: • Mięso obrać z kości
To co kochampieczonymi ziemniaczkami . Zainspirował mnie przepis na moim ulubionym blogu . Mięsko jest smaczne i dietetyczne :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku kilka gałązek świeżego tymianku sól pieprz Piersi umyć i osuszyć. W miseczce wymieszać olej, miód, sos sojowy, czosnek przeciśnięty przez praskę i same listki z kilku
kuchnia doskismaczne:). Sos śmietanowy sprawdza się w połączeniu praktycznie z każdymi warzywami, zgrał się także z brokułem. 2 filety z kurczaka 1 brokuł 300g śmietany 18% 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany olej 1. Filety kroimy na części, rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Brokuł
Szefowa kuchni