spróbować i po dłuższym namyśle orzekło, że taki obiad zje. Można powiedzieć, że odniosłam sukces. Kurczak w mleku kokosowym z nutą pomarańczy składniki: 2 piersi kurczaka 1 pomarańcza 4 marchewki 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 małe puszki mleka kokosowego 2x165 ml 2 goździki 1 łyżeczka kurkumy w proszku 2 cm imbiru świeża kolendra olej kokosowy sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka(...)błonek i kroimy w dużą kostkę. Doprawić solą, pieprzem i kurkumą oraz wymieszać z łyżką oleju. Na patelni podsmażyć na 1 łyżce oleju posiekany czosnek, cebula oraz starty imbir. podlać wodą. Dodać kurczaka i smażyć około 5 minut. Dodać pokrojoną w talarki marchew i smażyć kolejne 5 minut. Wlać mleko kokosowe oraz sok z pomarańczy. Dodać goździki. Gotować do chwili
Przysmaki Karolkiimbiru • 1/3 papryki czerwonej • 1 pomidor • 1 laska trawy cytrynowej • sok z 1/2 lemonki • 1/2 puszki mleka kokosowego • 1 łyżka sosu Chili z czosnkiem • szczypta cukru brązowego • 1 szklanka bulionu z kurczaka • 4 duże krewetki • 1/2 fileta z kurczaka • garść świeżej kolendry • 2 łyżki masła • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Rozgrzać masło, dodać pokrojone(...)skóry i wyfiletować tzn. pokroić w ósemki i odrzucić nasiona. • Wlać wywar z kurczaka, dodać trawę cytrynową w całości ale zmiażdżoną trzonkiem noża, chwilę pogotować. • Następnie dodać sos chili z czosnkiem, mleko kokosowe i sok z lemonki, paski papryki i fileciki pomidora. • Krewetki obrać z pancerzy pozostwiając ogonek, wyjąć
To co kochamSkładniki: trzy udka kurczaka dwie cebule sześć ząbków czosnku cztery listki laurowe dwie łodygi selera naciowego sól, pieprz szczypta lubczyku, rozmarynu, chilli, imbiru kilka gałązek tymianku dwa plasterki cytryny kilka kropel sosu sojowego Przygotowanie: Kurczaka umyć i osuszyć. Położyć na blachę do pieczenia, posypać przyprawami (bejcować kilka godzin). Dodać rozgnieciony nożem cały (nie obierać) czosnek, cebulę pokrojoną na ćwiartki
Gaździnka warzySkładniki: 200 g makaronu penne 300 g piersi z kurczaka niewielki kalafior duża kula sera mozzarella 180 ml śmietany 30% 200 g sera żółtego 2 ząbki czosnku oregano, cząber sól, pieprz Przyprawy do kurczaka: pieprz ziołowy, papryka ostra,przyprawa do drobiu, sól, pieprz) Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Kalafior dzielimy na różyczki i również gotujemy w osolonej(...)śmietanę, kiedy się zagotuje dodajemy ser mozzarella porwany na kawałki i połowę startego sera żółtego. Gotujemy kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje. Makaron, kalafior i kurczaka przekładamy do jednej miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła i przyprawy i zalewamy sosem serowym. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy resztą sera żółtego i zapiekamy ok 25 minut w temp
e-PrzepisyKulinarnepiekarnika, ale co tam;) Grunt, że zachcianka spełniona:) Szaszłyki wyszły bardzo delikatne. Czosnek i cytryna zawarte w marynacie są lekko wyczuwalne. Smakują wyśmienicie. 3 pojedyncze piersi kurczaka kawałek cienkiej kiełbasy 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mała cienka cukinia kilka małych pieczarek 2 małe cebule(...)Umyte i oczyszczone mięso kroimy w kostkę. Do naczynia, w którym będziemy marynować mięso wlewamy oliwę, sok z cytryny oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dobrze ze sobą mieszamy. Do przygotowanej marynaty wrzucamy kawałki kurczaka, mieszamy raz jeszcze i odkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Cukinię wraz ze skórką kroimy na plasterki, odkładamy do miseczki i posypujemy
Smaki Na Talerzuwypróbować bakłażana w takim wydaniu. Bakłażan po azjatycku: 1 średni bakłażan ok. 50 g świeżego szpinaku „baby” 2 szklanki bulionu warzywnego lub z kurczaka (500 ml) 2 szalotki 2 duże ząbki czosnku 2 czerwone papryczki chilli (bez pestek) 3-4 cm kawałek imbiru 3 łyżki mirinu lub sake 1 łyżeczka mielonej trawy cytrynowej 1 łyżeczka sosu sojowego(...)posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 średni bakłażan ok. 50 g świeżego szpinaku "baby" 2 szklanki bulionu warzywnego lub z kurczaka (500 ml) 2 szalotki 2 duże ząbki czosnku 2 czerwone papryczki chilli (bez pestek) 3-4 cm kawałek imbiru 3 łyżki mirinu lub sake 1 łyżeczka mielonej trawy cytrynowej 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka
Poezja smakuRolls of chicken with spinach. Składniki. 2 piersi z kurczaka 5 dag świeży szpinak 4 pomidor suszone z zalewy 1 ząbek czosnku 0,5 cebula przyprawa(...)dań Kucharek pieprz biały Sos. 5 szt grzyby boczniaki 0,5 cebula 100 ml bulion grzybowy 50 ml śmietana 36% pieprz czarny Wykonanie. Piersi z kurczaka rozbić przez folię, doprawić. Ząbek czosnku i cebulę drobno pokroić w kostkę. Przesmażyć na patelni, dodać liście szpinaku, chwilę przesmażyć wszystko razem. Doprawić przyprawą do dań Kucharek i pieprzem. Przestudzić, całość posiekać
Kulinarny karnet Christopherachcą rezygnować z pełnowartościowego posiłku, pełnego witamin i cennych minerałów. składniki dla czterech osób 1 brokuł 350 g piersi z kurczaka 200 g dowolnego makaronu 100 g sera żółtego 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 pomidory 1 jajko 150 ml śmietany 18 % ( słodkiej) 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy sól, pieprz natka pietruszki sposób przygotowania Mięso kurczaka(...)gotujemy brokuła na pół twardo. Na rozgrzaną dużą patelnię dodajemy masło, oraz wlewamy oliwę i lekko przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, oraz drobno posiekane ząbki czosnku. Następnie na patelnię dokładamy mięso kurczaka, smażąc całość na dość dużym ogniu przez pięć minut. Teraz do mięsa dodajemy ugotowany makaron, całość lekko przyprawiamy solą, oraz pieprzem, mieszamy i trzymamy
Miód i pieprzPrezentuję Wam dziś smaczny i prosty do przygotowania obiad. Przyrządzony z makaronem z zupek chińskich i drobno pokrojoną piersią z kurczaka, z dodatkiem aromatycznego czosnku. Szybkie w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczne. Składniki: 3 zupki chińskie rosół podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki przyprawy „gyros” Pół czerwonej papryki Pół żółtej papryki puszka kukurydzy 40 dag sera żółtego Sposób
Podróż w kulinariakurczak ok. 1,5 kg. marynata: 3 łyżki oliwy z oliwek 3 -4 ząbki czosnku szczypta pieprzu kolorowego świeżo mielonego szczypta(...)rozmarynu szczypta oregano odrobina czili w płatkach kilka listków laurowych dodatkowo do polania kurczaka: łyżka miodu, 2 łyżki wody i łyżka soku z cytryny Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Kurczaka oczyścić i osączyć. Natrzeć powstałą marynatą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć listkami laurowymi, szczelnie przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki
Lubię to gotujęznajdziecie w sklepie Drobiowa szynka z szynkowaru SKŁADNIKI: piersi z kurczaka -1,5 kg majeranek - 3 łyżki sól peklowana - 3 łyżeczki żelatyna -3 łyżeczki czosnek -3 ząbki pieprz biały do smaku PRZYGOTOWANIE: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, ręcznikiem papierowym. Następnie mięso pokroić w kostkę. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć do mięsa, przez praskę. Dodać do mięsa majeranek, sól peklowaną , pieprz
Kuchnia DanusiAnastazji,troszkę pokombinowałam,ale nie lubię sztywno trzymać się przepisu.Królik wyszedł wyśmienity,z pewnością wart jest wypróbowania. Składniki: królik ( 1 sztuka) 1/2 główki czosnku 4-5 cebul ulubiona przyprawa do kurczaka majeranek sól,pieprz mąka pszenna 6 sztuk ziela angielskiego 4 liście laurowe mleko przecier pomidorowy Królika dzień przed duszeniem zalać mlekiem - można poporcjować bądź zalać w całości(...)zostawić na 6-8 godzin.Po tym czasie dokładnie osuszyć,nasmarować czosnkiem z solą,posypać ulubioną przyprawą do kurczaka,pieprzem oraz majerankiem.Włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia królika obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Cebulę pokroić,zeszklić na oleju bądź maśle,dodać ziele angielskie,liść laurowy,podlać wodą bądź rosołem,włożyć obsmażonego królika i dusić do miękkości. Wyjąć
Niespełnione zdolności kulinarnelubię pietruszki, ale w tym daniu nadaje ona niesamowity smak i jest obowiązkowa :) Składniki na 4 porcje: podwójny filet z kurczaka - duży sól, pieprz przyprawa do kurczaka - 1 łyżka 2 małe ząbki czosnku ok. 350 g makaronu Penne (krótkie) 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki - do sosu szczypta ostrej papryki - do sosu 400 ml śmietanki 18% do sosów 3 łyżki(...)startego parmezanu 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki oliwa z oliwek - do smażenia Przygotowanie: Filety umyj i oczyść z błonek - pokrój w kostkę. Kurczaka wrzuć do miski, dodaj 2 łyżki oliwy, przyprawy i czosnek (przeciśnięty przez praskę) - wymieszaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę - smaż kawałki fileta z obu stron na złoty kolor - odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. W garnku
Alutka-Gotujeclass="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 3 filety – piersi z kurczaka bez kości ( połówki ) kilka plastrów sera żółtego gouda lub ementaler kilka gałązek świeżego majeranku 2 łyżki masła sól , pieprz do smaku 1 łyżeczka suszonego , mielonego czosnku wykałaczki do spięcia Piersi płukamy , obieramy ze wszystkich farfocli , błonek , tłuszczyków i innych nieprzyjemnych myków Nacinamy delikatnie(...)wzdłuż , ale nie do końca – tworzymy taką jakby kieszonkę ( jak na zdjęciu ) . Plastry sera składamy w paski , tak żeby dały się włożyć do piersi drobiowej . Wnętrze kurczaka solimy , pieprzymy , prószymy czosnkiem i upychamy do niego ser , oraz gałązkę majeranku . Zapinamy wykałaczkami ( jak na zdjęciach ) . Smażymy z obu stron na małym ogniu , aż filety zrobią się apetycznie złociste , trwa
Ogrodnik w podróżycebula, 1 ząbek czosnku, 500 g piersi z kurczaka, szczypta szafranu, 200 ml białego półwytrawnego wina, 2 łyżki pokrojonych liści szałwii, 400 ml ryżu, bulion – około 800 ml, 100 g masła, 100 g startego parmezanu. Cebulę pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka pokroić w plasterki grubości około 0,5 cm. Oliwę wlać do garnka z grubym dnem, dodać cebulę, szczyptę
królestwo garów