Szybkie szaszłyki 214masala. Odstawiłam mięso na 10 minut i pokroiłam cebulę. Nadziałam mięso na przemian z cebulą: schab/cebula/pierś z kurczaka/schab/cebula/pierś z kurczaka Wstawiłam do piekarnika na ok 25 minut i piekłam w 200*C Szaszłyki można polać sosem tzatziki - pycha :) Szybkie i smaczne
The Sweet Damsel
Schab faszerowany cukinią 219doprawienia czysta klasyka: sól i pieprz. Mięso przygotowuje się szybko, smakuje świetnie i wygląda ekstra. Polecam też również przygotować pierś z kurczaka faszerowana rukolą . Składniki: 4 plastry schabu dobrze rozbite, sól i grubo mielony czarny pieprz, domowy sos pomidorowy , może być keczup młoda cukinia 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie: Dobrze rozbite plastry schabu doprawiamy solą i grubo mielonym czarnym pieprzem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem 195oliwę wrzucić posiekany drobno czosnek i go zarumienić. Do czosnku dodać pokrojonego kurczaka i podsmażyć do lekkiego zarumienienia. Do podduszenia z kurczakiem, dołączamy szpinak . Dusimy do odparowania wody i dodajemy pomidory pokrojone w kostkę. Doprawiamy do smaku. Sos wykładamy na makaron i opruszamy stwartym na tarce serem. Smacznego
ChilliJemy
Pieczony kurczak z sosem kurkowym i marchewką 167ochotę na coś klasycznego i niewymagającego a jednocześnie zdrowego i pełnego smaku - to jest dobra opcja. Żeby uprościć przygotowanie całego dania - kurczaka i marchewkę marynujemy tą samą marynatą i pieczemy razem w piekarniku. W czasie pieczenia przygotowujemy sos kurkowy. Podajemy mięso pokrojone w grube plastry udekorowane sosem z dodatkiem marchewki - pycha
Milion Smaków
Makaron w sosie śmietanowym ze szparagami, kurczakiem i czerwonym pieprzem 234zielonej herbacie. Następnie podsmażyłam je na patelni. Na osobnej patelni podsmażyłam szparagi, na oliwie z oliwek- 2 minutki z każdej strony. Kurczaka zalałam kremówką, podgrzałam do zgęstnienia. Przyprawiłam solą i pieprzem. Następnie dodałam pokrojone szparagi. Makaron polałam sosem, posypałam pestkami dyni i czerwonym pieprzem. „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy
Aga w kuchni
Nacinane ziemniaki z pieca, ziemniaki Hasselback 224stole pojawił się ryż. Aż w końcu się spięłam i w niedzielę na naszym stole obiadowym, razem z tą piersią z kurczaka i z tą sałatką, pojawiły się ziemniaki. Jednym słowem - są przepyszne. U nas podane z sosem czosnkowym. Mój Poślubiony jadł je nawet na zimno. Jedyny minus tych ziemniaków, to to, że niestety trzeba przeznaczyć na ich przygotowanie ponad
CookYourself
Kremowa zupa porowo - ziemniaczana. 212Zupa jest naprawdę bardzo dobra, kremowa, sycąca, ale również świeża w smaku. Składniki: 1,2 l bulionu z kurczaka i warzyw 1 duży por 6 ziemniaków 1 cebula 200 ml śmietany 36% łyżka ciemnego sosu sojowego sól, pieprz łyżka masła Przygotowanie: Cebulę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na maśle w garnku. Następnie
Symfonia smakowa
Coq au win - kurczak w winie 298minut, żeby warzywa się lekko zarumieniły. Zalejcie je winem i bulionem, dodajcie tymianek, liść laurowy i przecier, wymieszajcie. Ponownie włóżcie boczek, kurczaka. Gotujcie na małym ogniu przez ok. 40 minut. Po 20 minutach odlejcie do szklanki część sosu (2/3 szklanki) i poczekajcie aż przestygnie. Pod koniec gotowania wmieszajcie do szklanki z sosem mąkę, a następnie przelejcie miksturę do garnka
W kuchni wieczorem
Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta 543The post Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje
Imbirowo-czosnkowy kurczak z miodem i cytryną 242Pyszny kurczak na jesienną porę - czosnek, imbir, miód i cytryna o tej porze roku są niezastąpione, a udka smakują pysznie :)SKŁADNIKI 4 udka z kurczakasól, pieprz2 łyżeczki świeżo startego imbiru2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu1 łyżka sosu sojowego1 łyżka wody1 łyżeczka słodkiej papryki1/2 cytrynyoliwa z oliwek PRZYGOTOWANIEUdka myjemy, solimy i pieprzymy, nacieramy startym imbirem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem
Moje Kuchenne Rewelacje
Pesto z rukoli 236Mogłabym je jeść ze wszystkim. Pesto doskonale smakuje wymieszane z gorącym makaronem i posypane odrobina świeżo startego parmezanu. Grillowana pierś z kurczaka nabiera charakteru, gdy ją posmarujemy pesto. A nie wspominam już o ciepłym toście posmarowanym tym sosem... Aromat, który się roztacza wokół bezcenny :-). A Wy macie swoje pomysły na wykorzystanie pesto ? Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść
Kulinarne przygody Gatity
Green chicken curry 233kokosowego, 100 ml rosolu kurczakowego,2 -3 lyzki zielonej curry pasty, 4 lime leaves- gotowalam ok 2 min Dodalam piersi z kurczaka, pokrojone w kostke- gotowalam na malym ogniu 20 min. Na koniec dodalam 1 lyzke fish sosu, 2 lyzki sojowego sosu, 1 lyzeczke cukru I soku z polowki cytryny Podalam z ryzem Thai. Smacznego
Smaki Edyty
Skrzydełka w marynacie teriyaki 241skrzydełka z zupy nie muszą być nudne. A , że często gotuję zupy na kurczaku ( w zasadzie prawie wszystkie zupy gotuję na kurczaku ) to i kawałków gotowanego mięsa mam nadmiar. Piersi i udka ,,lądują,, w potrawce lub innym sosie , pałeczki i skrzydełka oraz ,, drobnica,, obrana z kostek kręgosłupa zostaje wykorzystana po zmieleniu na farsz . Ale czasem takie ugotowane mięso z pałek
Buniabaje w kuchni
Duszone udka z kurczaka z miodem i musztardą 181Lubisz kurczaka? Czasem brakuje Ci już pomysłów na jego przygotowanie? Mam nadzieję, że ten przepis Ci pomoże ( przepis autorski) Składniki: 6 kurzych udek olej do smażenia włoszczyzna 3 ziela angielskie 3 liście laurowe marynata: pół szklanki oleju jedna łyżeczka przyprawy typu vegeta – możesz użyć po prostu soli 1 łyżeczka czosnku suszonego(...)łyżeczki suszonej papryki chilli 1 łyżka miodu płynnego 1 łyżka ostrej musztardy zasmażka do sosu: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej Przygotowanie: mięso umyj, osusz, włóż do miski, w której będzie się marynować połącz ze sobą składniki marynaty i zalej nimi kurczaka, wymieszaj dokładnie, odstaw do lodówki do 24 godziny mięso wyjmij z lodówki, na patelni rozgrzej olej, obsmaż
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pomysł na obiad- Medaliao z sosem serowo- musztardowym i surówką z pora i marchewki ;) 839Medaliao, czyli pierś z kurczaka zawijana w boczek Składniki: pierś z kurczaka (400-500g) 20 plasterków boczku 50 ml jasnego piwa 2 ząbki czosnku 50 ml oleju sól, pieprz ziołowy słodka papryka 2 listki laurowe Wykonanie: Mięso dokładnie myjemy i kroimy na kawałki o wielkości około 3-4 cm. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką w proszku. Następnie(...)układamy na blasze, uprzednio posmarowanej olejem. Pieczemy około 15 minut w temp. 200 stopni na termoobiegu. (w przypadku braku takiej funkcji w piekarniku pieczemy około 25 minut). Sos serowo-musztardowy Składniki: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki ¾ szkl. mleka serek topiony śmietankowy ( ja używam takiego w „kiełbasce”) 3 łyżeczki musztardy francuskiej Wykonanie: W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy
Czerwona Porzeczka