SKŁADNIKI 500-600 g podudzi z kurczaka bez kości 200 g pieczarek 2 zielone marchewki (mogą być zwykłe) 4 łyżki sosu sojowego TaoTao 1/2 buteleczki sosu czosnkowego z miodem TaoTao 2 łyżki oleju ryżowego szczypta pieprzu cayenne 1/2 opakowania makaronu z ryżu brązowego TaoTao PRZYGOTOWANIE Makaron przygotuj wedle zaleceń producenta. Podudzia opłucz i oczyść. Pieczarki umyj gdy trzeba obierz. Marchewki
ClauditteMissCookingtłusty, ale odrobina nikomu nie zaszkodzi. Jeśli wolicie, możecie użyć innych warzyw, takich jak ogórki, papryka czy szczypiorek. Zapraszam :) Składniki: kawałek pieczonego kurczaka pół pomidora garść sałaty lodowej 1/4 cebuli gruby plaster żółtego sera 3 łyżki sosu winegret lub oliwy wymieszanej z ulubionymi przyprawami Sałatkę posiekać, dodać pomidora i ser pokrojony w kostkę. Cebulę posiekać w krążki. Całość polać sosem
Chocolate Muffin Blogoliwie z dodatkiem przypraw i przeciśniętego przez praskę czosnku (może być drobno pokrojony). Cebule kroimy i lekko podsmażamy. Wykładamy na drób. Kurczaka wstawiamy na ok 35 minut do rozgrzanego piekarnika (160stopni). W międzyczasie podlewamy własnym sosem, aby nie był suchy. Pieczarki myjemy, kroimy w ósemki i zalewamy 2 szklankami wody. Dusimy na małym ogniu, dodając podsmażaną cebulkę i przyprawy
ChilliJemyMożna polać odrobinką śmietanki. Podawać na ciepło od razu po przyrządzeniu, nie odgrzewać sosu. Smacznego :) Zobacz także: Różowy makaron z buraczkowym pesto i orzechami włoskimi Farfalle z kurczakiem, bakłażanem i pieczarkami Przepis bierze udział w akcji
KreatywnePinyEkspresowe dania często są przygotowane bez namysłu i zrobione dosłownie w kilka chwil. Po obiedzie zostało pieczone udko z kurczaka, dodałam co nie co, ugotowałam makaron i wyszło smaczne danie. Do dania wykorzystałam sos cygański, który świetnie się sprawdził w daniu na ciepło. Do tej pory sos ten zajadaliśmy przeważnie do kanapek z wędliną. A tu takie miłe zaskoczenie
Ewa w kuchnigrzybowa (Borowikowa z łazankami) Medaliony z polędwiczki wieprzowej z puree ziemniaczanym, szparagami, kawałkami ciasta francuskiego oraz maślaną gruszką z chili Pierś z kurczaka w świeżych ziołach ,z borowikowym risotto, sezamie z grilla ,z pieczonymi warzywami oraz sosem maślanym z suszonymi pomidorami. Na deser obłędny sernik ( strzał w 10! Idealny, puszysty- genialny) i szarlotka ( bardzo smaczna, domowa z lodami waniliowymi
Wielki apetytSponsorem tego tygodnia jest… nie jedna literka, a całe słowo. CURRY. Dokładnie tajskie zielone. A jeszcze dokładniej, ze świeżo kręconej domowej, zielonej pasty curry. Zaczęło
slodkokwasnaplsmaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu danie a zasyca brzuszki :) Składniki - ryż biały ( 2 woreczki po 100 gr ) - duża pojedyncza pierś z kurczaka - pieczarki ( ok.30 dkg.) - pół czerwonej papryki - domowa wegeta, czosnek mielony,papryka czerwona mielona, sos sojowy, - śmietana 12% - mąka ok. 3 łyżki Wykonanie Ryż gotuję w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu i zostawiam pod przykryciem, aby napęczniał
Kuchnia z widokiem na ogródgyrosa i usmażyć na złoto. Jajka ugotować na twardo. Odstawić do wystygnięcia. Na półmisku ułożyć umyte osuszone liście sałaty, makaron, rozdrobnionego palcami kurczaka, piórka z czerwonej cebuli i ćwiartki jajek. Do małego słoiczka przełożyć wszystkie składniki sosu. Zakręcić i porządnie wymieszać. Polać sosem sałatkę, posypać listkami pietruszki i tymianku. Podawać po 10-15 minutach, aż smaki się połączą...Smacznego
Gosia gotujeSkładniki na 2 porcje: 2 średniej wielkości piersi z kurczaka 0,5 szkl wytrawnego białego wina kilka truskawek-ok. 6-8 sztuk łyżka brązowego cukru sól
Luźna Kuchniaprzygotowania kilka potraw. CHRUPIĄCE BUŁECZKI: SKŁADNIKI: 9 bułek - kajzerek, czy zwykłych - jak kto woli około 0,5 kg piersi z kurczaka przyprawę gyros około15 dag sera żółtego SAŁATKA: ćwiartkę pekińskiej, pomidor, ogórek zielony, kiszony,sos grecki sól, pieprz SOS I: 3 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu można dodać ostrą paprykę lub chili SOS II: 3-4 ząbki czosnku
Kuchnia Beatyjeść nie chce, a co dopiero gotować. Ale wymyśliłam :) Postawiłam na drobiowo-warzywne szaszłyki, wprost z patelni grillowej. SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 mała cukinia 2 małe czerwone cebule 5 pieczarek papryka czerwona i pomarańczowa sos sojowy sól pieprz przyprawa do grilla A jak to zrobić: Mięso umyć i pokroić w dość dużą kostkę. Zamarynować w sosie sojowym
Kuchnia w opałachW sumie to trochę obsmażane, a później pieczone. Ale najważniejsze, że bardzo smaczne. Na co mamy świadków, którzy w każdej chwili, pod przysięgą na garnuszek przepysznej
slodkokwasnaplzupełnie gładka).W rondelku rozgrzać oliwę i wrzucić zmiażdżony czosnek oraz cebulę, smażyć 3-4 minuty, aż zmiękną. Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i smażyć kolejne 5-10 minut, aż się zrumieni. Teraz dodać wcześniej zrobiony sos pomidorowy i dusić przez 15 minut.Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować przez połowę czasu podanego na opakowaniu.Ułożyć makaron
Złote przepisypokrojoną w kosteczkę cebulę oraz kurczaka. Smażymy około 3 minuty. Paprykę pokroić w kosteczkę i również dodać do smażącego się kurczaka. Kiedy kurczak lekko się zarumieni dodajemy pomidory w puszce oraz przecier. Dusimy kilka minut, aż sos odparuje i zgęstnieje. Do sosu dolewamy mleczko kokosowe i pastę curry. Zagotowujemy i doprawiamy ewentualnie do smaku solą. Jeśli sos nie będzie
Mania Gotowania