przybrzeżnej kawiarni. Naładowani witaminą D, lekko zmarznięci, wróciliśmy do nas i ja oddałem się temu, co lubię najbardziej, czyli gotowaniu dla nich właśnie. Użyłem: -6 dużych filetów z kurczaka -domowa ricotta, jak ją zrobić tutaj -kurki, miałem zamrożone -pieczarki -masło klarowne -sól, pieprz -biały pieprz -oliwa -czosnek główka -czosnek niedźwiedzi -białe wino półwytrawne Osuszone filety rozbijamy delikatnie w folii. Smarujemy
BaRepasKrzysztof Jaracz Składniki : 4-5 świeżych udek z kurczaka 4-5 ząbki czosnku 3 dkg smalcu sól pieprz czarny mielony 0,5 dkg mielonej papryki ostrej 0,5 dkg mielonej papryki słodkiej 0,5 dkg majeranku 0,5 dkg tymianku 0,5 dkg estragonu 0,5 dkg kurkumy Sposób wykonania : Udka opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć. Ząbki czosnku
Przepisy i porady kulinarneCześć Kochani, Dziś chcę Wam zaprezentować fajną opcję na makaron z warzywami:) składniki 2 piersi z kurczaka ok 10 różyczek brokuła 1 papryka 1 pomidor 6 kostek mrożonego szpinaku 100 g sera niebieskiego (oczywiście nie musicie go dodawać) 3 ząbki czosnku 200 g jogurtu 2 jajka garść koperku zioła prowansalskie kurkuma sól, pieprz oliwa makaron pełnoziarnisty Piersi marynujemy w kurkumie
Cukier&PuderDziś pomysł na szybki obiad. Zamiast piersi kurczaka można użyć łososia. W tym towarzystwie mile widziane byłyby również suszone pomidory.Czytaj więcej
bistro mamadań!Nie wiem czy przypadłby ten dań srogim jurorom do gustu,ale zapewniam, że zadowoli kubki smakowestatystycznego Kowalskiego, Nie wierzyłam, że z tak prostego przepisu wyjdzie tak pyszna potrawa!Kurczak jest miękki i soczysty, boczek chrupiący,a słodka śmietanka cudownie przesiąknięta aromatem tymianku i boczku. Przepis dostałam od mamy Ani, koleżanki mojej córki z przedszkola.Możemy tak na placu zabaw
bistro mamaokoło 20-25 minut - na garnek nakładamy durszlak do którego wrzucamy umytą fasolkę szparagową, od której wcześniej odcinamy końcówkę z szypułką. Gotujemy na parze razem z ziemniakami.Pierś z kurczaka myjemy, a następnie kroimy na niewielkie paski. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, dodajemy ząbek czosnku, gałązkę świeżego tymianku i świeżego oregano, następnie na patelnię wrzucamy pokrojone mięso, które posypujemy
Słodkie Przyjemnościkostkę i gotujemy w wodzie z kostką rosołową, zielem angielskim i liściem laurowym. Ryż gotujemy na sypko, a jajka na twardo. Kroimy papryki, ogórki, jajka w kostkę. Odcedzamy kurczaka, dodajemy resztę składników do miski. Mieszamy z majonezem i przyprawiamy solą i pieprzem. Mmmm pycha
NA MOIM TALERZUskładniki* ugotowane mięso z kurczaka pozostałe z rosołu (ilość taka jak z dwóch udek)* 2 jajka* 1 bułka* 4 łyżki kaszy manny* 1/2 - 1 ostra papryczka* 2 młode cebulki ze szczypiorem ewentualnie sam szczypior* 1 łyżka sosu teriyaki* 1 łyżka sosu sojowego* 2 łyżeczki pikantnego sosu piri-piri* 1/2 łyżeczki mielonego kminku* 1/4 łyżeczki mielonego imbiru* sól, pieprz* bułka tartaSposób
Mix smakuskładniki * 1 filet z kurczaka* 1 młoda cukinia* 2 średnie białe lub żółte papryki* 2 średnie marchewki* 1 opakowanie świeżych kiełków fasoli mung* 2 łyżeczki sosu sambal oelek* 3-4 łyżeczki orientalnej vegety*2 łyżeczki sosu sojowego jasnego* 3 łyżeczki tapioki lub skrobi kukurydzianej* 2 wiązki makaronu udonSposób wykonania Fileta umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski
Mix smakukilka suszonych pomidorów drobno pokrojonych4 kostki brykietu szpinaku mrożonego1 ząbek czosnku150 ml śmietany 18 %Opcjonalnie TymianekSólPieprz1 łyżka oleju200-250 g makaronuPrzygotowanie:Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. Podsmażyć na oleju. Pod koniec dodać posiekany ząbek czosnku i szpinak i pastę z suszonych pomidorów. Podsmażyć chwilę do rozmrożenia brykietu i połączenia się
Fabryka pomysłówkurczakamały słoik selera1 czerwona papryka1 puszka kukurydzy2-3 ogórki kiszone3 jajka200 ml jogurtu naturalnego3-4 łyżki majonezu3 łyżeczki musztardysól, pieprzprzyprawa do drobiuolej do smażenia mięsaSposób przygotowania:1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Obsypujemy przyprawą do drobiu, odstawiamy na pół godziny, a następnie obsmażamy mięso na oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku.2. Paprykę, ogórki kiszone i ugotowane
Kuchnia domowa Anikawałki papieru - takie, aby można było zawinąć w nie 2 piersi z kurczaka.2. Papier smarujemy olejem, posypujemy ziołami i przyprawami, na papier wykładamy wcześniej umytą i wysuszoną pierś z kurczaka. Tak samo postępujemy z drugą porcją.3. Gotowe porcje zwijamy i odstawiamy na 10-15 minut. Potem odwijamy papier, by wyparował płyn.4. Mięso w papierze przekładamy na rozgrzaną suchą
Kuchnia domowa AniPyszne kotlety drobiowe, na które przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis, Dania z kurczaka (nr 3/2012). Polecam jako drugie danie z ziemniakami, ryżem, kaszami i surówkami.Składniki:25 dag piersi z kurczaka2 szklanki płatków owianych1,5 szklanki mleka3 jajka1 czerwona paprykakawałek pora20 dag sera żółtego1 cebula1 mały pomidorbazylia, oreganosól, pieprzkopereknatka pietruszkiolejSposób przygotowania:1. Płatki owsiane zalewamy mlekiem, odstawiamy na pół
Kuchnia domowa Animała kapusta pekińska1 selerugotowana pierś z kurczakaszczypiorekmajonezsok z cytryny sól, pieprzSposób przygotowania:1. Kapustę szatkujemy.2. Selera obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn i skrapiamy sokiem z cytryny.3. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy.4. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku.Smacznego
Kuchnia domowa Ani