kurczak po chińsku - 1368 przepisów (strona:43/92)

Kokosowa zupa z kurczakiem / Coconut chicken soup 99

half first] [av_textblock size=” font_color=” color=”] SKŁADNIKI (4 porcje): 1-1,5 l rosołu drobiowego warzywa z rosołu (marchewka, pietruszka) kurczak z rosołu 200 g mrożonki chińskiej 400 ml (1 puszka) mleczka kokosowego light 1-2 cm świeżego imbiru kardamon, pieprz, sól INGREDIENTS (4 portions): 1-1,5 l chicken broth vegetables from the soup

Martyna Cooks
15 PRZEPISÓW NA SAŁATKI IDEALNE NA SYLWESTRA LUB KARNAWAŁ 337

makrelą wędzoną ( przepis tutaj ) Sałatka z ryżem i tuńczykiem ( przepis tutaj ) Sałatka gyros ( przepis tutaj ) Sałatka warstwowa ze śledziem i buraczkami ( przepis tutaj ) Sałatka z gotowanym kurczakiem ( przepis tutaj ) Sałatka z zupek chińskich ( przepis tutaj ) Sałatka ryżowa na słodko ( przepis tutaj ) Sałatka z tuńczykiem ( przepis tutaj ) Sałatka a'la meksykańska ( przepis tutaj ) Sałatka z tortellini ( przepis tutaj

Zrób to smacznie
Zupa chińska z pierożkami 217

Zawsze chciałam zrobić tą zupę, ale trochę się bałam czy wyjcie jak trzeba i czy będzie nam smakowała. Byłam dzisiaj w sklepie i pracuje tam pewna

Kuchnia Pokoleń
KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP 136

light and doesn’t remind the broth that is made of. SKŁADNIKI (4 porcje): 1-1,5 l rosołu drobiowego warzywa z rosołu (marchewka, pietruszka) kurczak z rosołu 200 g mrożonki chińskiej 400 ml (1 puszka) mleczka kokosowego light 1-2 cm świeżego imbiru kardamon, pieprz, sól INGREDIENTS (4 portions): 1-1,5 l chicken broth vegetables from

Martyna Cooks
Makaron chow mein z kurczakiem i warzywami 254

Zapraszam na chińszczyznę, makaron chow mein. Chiński smażony makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to szybkie danie typu stir-fry z jednej patelni, a właściwie wok. Jest to idealna potrawa na obiad w tygodniu, którą można przyrządzić w dosłownie 30 minut. Taka wygoda, a i dostępność składników sprawia, że chow mein przyrządzam często. Najczęściej gotuję je z kurczakiem. Zdarza

codojedzenia
Ryż smażony z ananasem i kurczakiem 358

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP 132

light and doesn’t remind the broth that is made of. SKŁADNIKI (4 porcje): 1-1,5 l rosołu drobiowego warzywa z rosołu (marchewka, pietruszka) kurczak z rosołu 200 g mrożonki chińskiej 400 ml (1 puszka) mleczka kokosowego light 1-2 cm świeżego imbiru kardamon, pieprz, sól INGREDIENTS (4 portions): 1-1,5 l chicken broth vegetables from

Martyna Cooks
Sałatka z zupek chińskich 230

pierwszy na blogu i w ogóle w mojej kuchni sałatka z zupek chińskich.  Składniki: 3 zupki chińskie (u mnie 2 rosoły i kurczak curry) pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka pokrojona w kostkę (u mnie z zalewy olejowej) sól pieprz curry papryka ostra olej do smażenia majonez   Wykonanie: Makaron pokruszyć według uznania i zalać go dużą ilością gorącej

Pychotkaaa
Zupa pekińska na bogato, jak z restauracji 299

niej, wbrew pozorom, są bardzo łatwo dostępne i u nas, tak więc polecam serdecznie wybrać się do sklepu (na przykład do Almy) i przygotować to dzieło chińskiej sztuki kulinarnej. :) 1 duża pierś kurczaka 2 porcje rosołowe ze skrzydłami 1 garść suszonych grzybów mun ok. 50g pędów bambusa 0,5 małej kapusty pekińskiej 3 szalotki 2 jajka 2 łyżki soku

Kuchenna Kontrrewolucya
Domowa „chińszczyzna” 444

Aromatyczny kurczak z ryżem i warzywami. Mięso najlepiej zamarynować kilka godzin wcześniej. Podana poniżej porcja wystarcza dla dwóch dość głodnych osób. Danie jest raczej dietetyczne i

Bullio
Kurczak w sosie pomarańczowym- Orange chicken 345

dodajemy soku pomarańczowego. Na koniec dodajemy kurczaka i delikatnie mieszamy drewnianą łyżka w sosie. Do obiadu na łyżce oleju sezamowego podsmażyłam pół brokuła i całą marchewkę. Kurczaka możemy podawać z ryżem lub chińskim makaronem- noodlami. Smacznego

Smaki Edyty
Sałatka z zupek chińskich 2392

dopiero drugi raz w życiu, ale przygotowałam z okazji przyjazdu gości. Jest ciekawa i dobra. To doskonały sposób na inne wykorzystanie chińskiej zupki. Składniki: makaron z 2 zupek chińskich filet z kurczaka puszka kukurydzy por mała kapusta pekińska 2 średnie czerwone papryki majonez sól, pieprz przyprawa gyros Wykonanie: Makaron połamać i zalać w misce wodą. Nie musi być nią całkiem

Pasja Smaku
Sałatka brokułowa – zbiór przepisów na sałatki z brokułem 100

jajkiem Sałatka brokułowa z fetą i pomidorkami Sałatka brokułowa z jajkami i szynką Sałatka brokułowa z boczkiem Sałatka brokułowa z jabłkiem i rodzynkami Sałatka z makaronem chińskim i brokułem Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i brokułem Sałatka brokułowa z wędzonym łososiem i fetą Sałatka brokułowa z jajkami, kukurydzą i tuńczykiem

Smaki Na Talerzu
Kurczak z warzywami po chińsku 130

Wczoraj robiłam to danie po raz kolejny i ostatecznie utwierdziłam się w przekonaniu, że znalazłam już idealny sposób jego przygotowania :) Składniki: 3 lub 4 piersi kurczaka (zależnie od ich wielkości) 1 opakowanie mrożonych chińskich warzyw (450g) 2 łyżki sosu ostrygowego 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki(...)warzywa. 8.   Gdy będą już rozmrożone, dodajemy 2 łyżki sosu sojowego i sos ostrygowy - mieszamy całość. 9.   Do warzyw dolewamy szklankę wody i wrzucamy usmażonego kurczaka. 10. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 2-3 minuty. 11. Doprawiamy całość do smaku sosem sojowym i chili. 12. W szklance mieszamy mąkę ziemniaczaną z 3 łyżkami zimnej wody

Prosto z Kotła
Kuchnia tysiąca malutkich miseczek 237

Właśnie z malutkimi miseczkami kojarzy mi się kuchnia zarówno chińska jak i japońska. Zawsze w restauracjach, programach kulinarnych czy po prostu w filmach widać jest, że dania kuchni wschodu podawane są każde w oddzielnej malutkiej miseczce - jedynie ryż - podstawa żywieniowa - zasługuje na większa misę lub talerz. Strasznie mi się podoba taki sposób podawania do stołu - to wygląda tak przejrzyście - każdy(...)dość cienki paski. Pieczarki przekroiłam na ćwiartki. Maczamy w cieście najpierw warzywa - smażymy na głębokim oleju (ja użyłam słonecznikowego) na złoty kolor. Następnie kurczaka lub rybę. Kolejność smażenia: owoce, warzywa, mięso. Smacznego!!!   Kalafior smażony po chińsku Składniki: kalafior tak ok 400g 1 łyżka posiekanego drobno imbiru 1 i 1/2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżka sosu hoisin pół szklanki

sierotka maRysia w kuchni