Kurczak z warzywami po chińsku
Kurczak z warzywami po chińsku
Do tego przepisu sięgam zawsze, gdy potrzebuję przyrządzić obiad na szybko. Recepturę dopracowywałam przez lata - mniej sosu czy więcej? W ogóle podlewać wodą czy nie? Jakie przyprawy do kurczaka? Wczoraj robiłam to danie po raz kolejny i ostatecznie utwierdziłam się w przekonaniu, że znalazłam już idealny sposób jego przygotowania :) Składniki: 3 lub 4 piersi kurczaka (zależnie od ich wielkości) 1 opakowanie mrożonych chińskich warzyw (450g) 2 łyżki sosu ostrygowego 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Prosto z Kotła
Autor
Agata Bartoszczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, makaron po chińsku, obiad, ryż, makaron, szybki obiad, kurczak z warzywami, dania z makaronem, kurczak po chińsku, kurczak z ryżem, kurczak z makaronem
Inne przepisy z Prosto z Kotła
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję