kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:194/674)

Pizza z mozzarellą i kurczakiem 243

Każdą kulkę sera mozarella kroimy na 3 plasterki. Do pomidorów dodajemy przecier pomidorowym, szczyptę cukru, soli i całość miksujemy. Pizzę smarujemy pastą pomidorową, układamy plasterki mozareli i kurczaka, dodajemy, groszek, oliwki i pieczemy w 220°C  ok. 20 min. Jeśli się za szybko przypieka wystarczy skręcić do 200°C . Przed podaniem pizze posypujemy świeżym szczypiorkiem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Drobiowe szaszłyki z chorizo 229

kurczaka i oddzielić je dla kontrastu czerwoną papryką. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i na ruszcie układamy nasze szaszłyki (pod spód możemy wstawić brytfannę żeby soki z kurczaka nie ubrudziły nam piekarnika). Pieczemy 20-25 min. W połowie możemy obrócić szaszłyki ale u mnie nie było takiej potrzeby

Piekielna Kuchnia Pati
chrupiące skrzydełka kurczaka w krakersach 172

Polecam skrzydełka z kurczaka w panierce z krakersów pieczonych w piekarniku

Ugotujmy Coś
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem , papryka i mozzarellą 381

pokrojona drobno paprykę oraz cebulkę i dusimy pod przykryciem. Po około 5 minutach dolewamy passatę, doprawiamy do smaku przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wykładamy makaron, na przemian z kurczakiem (posypujemy każda warstwę serem). Pieczemy w 175 stopniach w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut. Smacznego

ChilliJemy
12 pysznych sylwestrowych przekąsek 191

czego wybierać. Pod każdym zdjęciem znajduje się opis, klikając w niego zostaniecie przeniesieni do posta z przepisem :) #1 Brokuły w cieście __________________________________ #2 Pieczywo czosnkowe __________________________________ #3 Pieczone ziemniaczki __________________________________ #4 Szaszłyki z kurczaka i indyka z pieczarkami i papryką __________________________________ #5 Pieczarki faszerowane __________________________________ #6 Mini tortille __________________________________ #7 Sałatka z brokułem i kalafiorem __________________________________ #8 Muffinki z serem i szynką __________________________________ #9 Sałatka gyros

Kolejny blog o gotowaniu
Pikantna zupa z kaszą jaglaną 154

porcje:  kasza jaglana 100 g, cebula, 2 średnie marchewki, 2 ziemniaki, 1 pietruszka, kawałek selera, chilli, 3 ząbki czosnku, puszka pomidorów pelati,  grilowana lub pieczona w piekarniku pierś z kurczaka,  tymianek suszony, szczypta mielonego kminku, sól, pieprz ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie:  Warzywa: marchew, ziemniaki, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w drobną kostkę

Kubki smaku
Zapiekane mięsa ze szpinakiem i pieczarkami pod wędzonym boczkiem 184

dnie plasterki boczku wędzonego. Na boczek wykładamy połowę masy z piersi na nią szpinak, wołowe mięso mielone ( tatarowe, przyprawione ), pieczarki i ponownie masę z piersi z kurczaka. Całość przykrywamy plasterkami boczku. Pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C przez około godzinę. Przed podaniem kroimy w plastry. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Zapiekanka z sosem serowo-muszkatołowym na szybko 165

zrobić sos, mieszając wszystko ze sobą. Do naczynia żaroodpornego wsypać pół paczki warzyw, na nie wyłożyć pół kurczaka polać wszystko połową sosu z serem, przykryć pozostałymi warzywami, kurczakiem zalać wszystko resztką sosu. Piec około 30 minut. Uwaga! Przed wyjęciem z piekarnika sprawdź czy aby na pewno zapiekanka jest ciepła w środku. Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka : I gazetka Biedronka

Pychotkaaa
kurczak faszerowany 175

całości przełożyć do cebuli, udusić, doprawić wegetą, solą i pieprzem, ostudzić. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, papryką, jajkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać kurczaka a następnie zszyć wykałaczkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h. Można podawać na ciepło jak i na zimno

Darcia w kuchni
ORIENTALNY KURCZAK 288

Ziemniaki obierz. Pokrój na cząstki. Obtocz w oliwie, soli i pieprzu oraz Karahi ChickenMasala. Wysyp na dno posmarowanej tłuszczem brytfanny z pokrywą. Poukładaj na ziemniakach piersi z kurczaka, polej marynatą. Zamknij i piecz w piekarniku w 200 stopniach, około godzinki. Posyp ciętą nacią selera, dosmacz miodem z musztardą i szafranem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak w ziołach 155

solimy. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy ćwiartki na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu wkładamy do naczynia żaroodpornego z pokrywą. Zioła siekamy i dodajemy do kurczaka razem z kolorowym pieprzem. Pieczemy 30 minut w 220 stopniach, następnie temperaturę zmniejszamy do 180 stopni i pieczemy jeszcze godzinę. Nic prostszego

Sezonowy Garnek
Zupa wiśniowa z jagodami 163

dodatkiem śmietanki. Przechowywać w lodówce! Podobne przepisy Clam chowder czyli gulasz z małży z Nowej Anglii Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami Krem z pieczonej marchewki Zupa limonkowa z kurczakiem .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4

Pociąg Do Kuchni
Kurczak ziołowy 195

Kurczaka umyć osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i ziołową przyprawą do kurczaka 2. Przygotowanego kurczaka odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. 3. Po tym czasie kurczaka przełożyć do folii do pieczenia, szczelnie zawinąć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C (termoobieg). Piec około 1-1,5 h. 4. Następnie rozciąć folię, zwiększyć temperaturę

A Ty Smakuj Mnie
Soczyste kawałki kurczaka 368

przyprawami. Odstawić na ok 30 minut. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową tak, żeby móc ułożyć na niej kawałki kurczaka i zawinąć w folię. Piec w temperaturze 180*C przez ok 40 minut. Po upieczeniu, rozwinąć folię i odlać wodę. Ja podałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą :) Pycha :) Ziemniaczki posypałam przyprawą do ziemniaków Prymat oraz doprawiłam solą i pieprzem. Po upieczeniu

The Sweet Damsel
Skrzydełka w słodko-pikantnym sosie Madziarów 167

pikantną przyprawą do kurczaka oraz liściem lubczyku. Sos Madziarów mieszamy z oliwą z oliwek. Zalewamy nim mięso i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie kurczaka układamy w naczyniu i pieczemy w 200*C przez 40 minut. Często przewracamy mięso. Tak zamarynowane mięsko możemy również ugrillować

VioletoweKucharzenie
Piersi kurczaka w krakersach 262

całą noc do lodówki. Na drugi dzień krakersy zmielić, np, za pomocą blendera. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Zamarynowane mięso obtoczyć w panierce krakersowej. Przygotowane kawałki kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec około 25 minut (bez przykrycia). Mięso musi lekko się zarumienić

Ugotować
Sałata z pomidorami i ogórkiem 178

jednym, to jej głównym składnikiem jest właśnie sałata wraz z pomidorami i ogórkiem. Jest to typowy dodatek do innych dań, najczęściej białych mięs w rodzaju kurczaka i wieprzowiny, zwykle duszonych, pieczonych lub grillowanych. W tym zakresie jest to dodatek bardzo uniwersalny, pasujący do wielu różnych potraw. Składniki należą do najpopularniejszych i najłatwiej dostępnych, a przygotowanie jest banalnie proste

Kulinarna Pokusa
Kurczak pieczony w pomidorach 194

oliwy z oliwek Pomidory kroimy w mniejsze kawałki, skrapiamy oliwą z oliwek.  Kurczaka dokładnie myjemy. Nacieramy pikantnym keczupem i przyprawą bosfordzką. W natłuszczonej foremce układamy kurczaka i pokrojone pomidory. Mięso pieczemy w piekarniku w funkcji grill w 200*C, od czasu do czasu obracamy. Czas pieczenia to około 60 minut

VioletoweKucharzenie
Kąski kurczaka w słodko-kwaśno-ostrym sosie 132

pozostałym na patelni oleju złocimy cebulę, dorzucamy czosnek, dodajemy keczup, dżem i przyprawy. Dusimy razem pod przykryciem około 5 minut, co chwila mieszając. Ugotowanym sosem polewamy kurczaka i przykrywamy naczynie. Całość pieczemy około 60-70minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Kaszę gryczaną przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Kąski podajemy z kaszą, polewamy sosem. Dekorujemy świeżą natką pietruszki

Kolorowy Przepisownik
Pizza gyros 223

plastry. Ser (mozzarellę i zwykły żółty) zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wąski brzeg pizzy nieposmarowany. Posypać startym serem. Ułożyć kurczaka, ogórka, kukurydzę oraz cebulę. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej

Bullio
Pizza gyros 1042

plastry. Ser (mozzarellę i zwykły żółty) zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wąski brzeg pizzy nieposmarowany. Posypać startym serem. Ułożyć kurczaka, ogórka, kukurydzę oraz cebulę. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej

Bullio
Razowa kanapka z grillowanym kurczakiem, rucolą, kiełkami i ogórkiem konserwowym 243

Ostatnio żyję w takim biegu, że najczęściej na kolację wcinam takie kanapki. Niebo w gębie swoją drogą! Składniki (na dwie porcje): 4 kromki razowego chleba (piekę sama :)) 150 gram piersi kurczaka (marynuję w soli, pieprzu i przyprawie gyros) 2 ogórki konserwowe, pokrojone w plasterki garść umytej rucoli keczup kiełki lucerny Pierś kurczaka kroję na mniejsze kawałki i grilluję

Mango Papaja
Pasztet drobiowy – dwuwarstwowy 482

widać trochę zabrakło). Wykładamy na boczek masę z kurczaka. Wątróbkę także miksujemy, a następnie dodajemy obrane i przepłukane pistacje. Mieszamy i wykładamy na warstwę z kurczaka. Przykrywamy pozostałymi plastrami boczku. Pieczemy ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Przed wyjęciem z formy pasztet trzeba dobrze schłodzić. Post Pasztet drobiowy – dwuwarstwowy pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Pikantne pałki z kurczaka. 229

soli 75 g masła Przygotowanie:  Do majonezu i śmietany dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy i powstałą marynatą nacieramy kurczaka. Odstawiamy w chłodne miejsce na 6 godzin.  Kurczaka wykładamy na blachę i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 40 min. Po tym na każdą pałkę układamy po kawałeczku masła i pieczemy pod grillem przez

Kuchnia Łukasza
Sałatka z czerwoną fasolką 183

ulubionego winka. Jak dobrze, że jutro mam wolny dzień!  Składniki : * pół główki sałaty lodowej * pół puszki fasoli czerwonej * pół puszki kukurydzy  * mała czerwona papryka * pieczony bądź wędzony filet z kurczaka * sos : 3 łyżki jogurtu greckiego, 3 łyżki majonezu, przyprawa do sałatek albo świeże zioła, sól, pieprz do smaku  Przygotowanie : Sałatę pokroić bądź porwać. Kurczaka i paprykę

Magiczne Życie Marty
Piers z kurczaka 265

podwojna piers z kurczaka  sol  curry  papier do pieczenia  Myjemy piers i osuszamy w papierowych recznikach  Karzda piers przekrajamy na pol  Macerujemy w soli i curry  Zoztawiamy na ok 1 godz  Pozniej na rozgrzana patelnie kladziemy paipier do pieczenia  Na to ukladamy piersi i podsmarzamy na obu stronach  Smarzymy

Klaudynkowa kuchnia
Rozmarynowy kurczak z warzywami 207

cebulę, marchew i fasolkę. Podsmażać około 5 minut stale mieszając. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać pozostałym czosnkiem, oregano i wymieszać. Na warzywach ułożyć na przemian kurczaka i ziemniaki. Posypać rozmarynem.  Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez 1 godzinę

Pasja Smaku
Kurczak na niedzielny obiad 225

miód, kurkumę, cynamon. Wszystko zagotowujemy.  Do naczynia z kurczakiem kładziemy liście laurowe i wanilię wyłowioną z garnka oraz wlewamy część przygotowanej mikstury tak by skropić nią kurczaka. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180C przez 2 godziny. Od czasu do czasu zraszamy mięso przygotowanym sosem

Przysmaki Karolki
Udka kurczaka słodko - kwaśne 180

Mięso kurczaka lubi większość. W sosie słodko-kwaśnym smakuje wybornie. Składniki 1 kg udek kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka granulowanej cebuli 2 łyżeczki soli czosnkowej 50 ml octu z białego wina 250 ml ketchupu 600 g ananasów z puszki 50 g cukru trzcinowego Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Udka(...)umyłem, osuszyłem a następnie ułożyłem na natłuszczonej blaszce. Przygotowałem sos : w miseczce wymieszałem imbir, paprykę, cebulę i sól czosnkową, dodałem ocet. Połową sosu posmarowałem udka. Piekłem ok. 15 minut.   Odwróciłem mięso, posmarowałem kurczaka z drugiej strony i zapiekałem kolejne 15 minut. Przygotowałem kolejny sos : wymieszałem ketchup z sosem sojowym, posiekanymi ananasami i cukrem. Polałem udka i piekłem jeszcze

R'n'G Kitchen
Kurczak o smaku koperkowym z cukinią i pieczarkami 209

formy Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i dokładnie natrzeć solą oraz koncentratem koperku. Odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego - uprzednio wysmarowanego olejem i obłożyć plasterkami pieczarek. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 50-60 minut w 180 stopniach - pod przykryciem. 10 minut wcześniej na wierzchu ułożyć cukinię - pokrojoną w plasterki. Następnie kurczaka

Di gotuje