kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:190/674)

Gulasz z kurczakiem i pieczarkami 119

soczyste, a warzywa aromatyczne. Oto przepis na pyszny i łatwy gulasz z kurczakiem i pieczarkami. Składniki 500 g pieczarek 300 g piersi z kurczaka 2 pomidory 1 duża cebula 1 średnia cukinia 6 ząbków pieczonego czosnku (lub 4 surowego) 4 łyżki czerwonej słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka chili 3 liście laurowe kilka gałązek świeżego tymianku(...)kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory parzymy i obieramy ze skóry. Kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki. Cukinię kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w piórka. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Smażymy na niej cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy kurczaka i smażymy, aż mięso zmieni kolor. Dodajemy pieczarki, cukinię, liście laurowe i czosnek (pieczony

My Chcemy Jeść
Parmeński filet z kurczaka 174

jednego fileta ) 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich ( gotowa mieszanka ) 1 łyżeczka -płaska granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku oliwa do spryskania przed pieczeniem wykałaczki , krótkie do spięcia filetów Piersi z kurczaka płukamy , oczyszczamy z wszelkich farfocli i innych odstających dziwactw ( tłuszcze błonki itp ) . Osuszamy ręcznikiem papierowym , każdy kawałek nacinamy w grubszej części , tak aby nie rozciąć zupełnie , tylko otrzymać otwór(...)dość słona i łatwo całość przesolić ) . Układamy na blaszce do pieczenia , wsuwamy do nagrzanego do 200 C piekarnika , podpiekamy 10 minut , po czym zmniejszamy temperaturę do 160 C i pieczemy jeszcze około 15 minut ( jeśli piersi są grube i duże , wydłużamy czas o 5-7 minut ). Podajemy z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi , pieczywem czosnkowym lub ryżem ..Pychota . Smacznego   Post

Ogrodnik w podróży
Roladki z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 162

mieszamy. Doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Przygotowanym nadzieniem wypełniamy „kieszenie” kurczaka. Każdą pierś owijamy 2 plasterkami szynki parmeńskiej w taki sposób, by szynka zakryła nacięcie z farszem. Przygotowane mięso układamy na blaszce (można ją wcześniej wstępnie podgrzać w piekarniku) wyłożonej papierem do pieczenia i lekko posmarowanej oliwą z suszonych pomidorów. Zapiekamy około 20-25 minut w piekarniku

Smaki Na Talerzu
Focaccia z dynią, pieczarkami i piersią kurczaka 133

mąki, drożdży, cukru i ciepłego mleka robię zaczyn i odstawiam do ruszenia na 10-15 min. 2. W tym czasie na patelni na oleju podsmażam osolone i opieprzone - pierś kurczaka z dynią (pokrojone w kostkę). Odkładam i na tej samej patelni podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki z cebulką. 3. Do miski z mąka przekładam wyrośnięty zaczyn, dodaje wodę oraz sól(...)zagniatania dodaje oliwę. Odstawiam w ciepłe miejsce do podrośnięcia na 30-40 minut. 4. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagniatam i formuje na blaszce z papierem do pieczenia. 5. Wykładam na ciasto, dynie z kurczakiem oraz przesmażone pieczarki. Całość pieprze oraz oprószam paprykami. Odstawiam jeszcze do napuszenia na 10-15 minut. 6. Piekę w 190 stopniach przez 30-35 min. ( piekarnik

Gotowanie...to proste !
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 280

Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z mango i kurczakiem Tortilla española de patatas Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado(...)bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki

Kulinarne przygody Gatity
Soczysta Pierś z Kurczaka (Soczysty Kurczak) 495

Kurczak) - Sposób przygotowania: Czosnek obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Do ok. 1/4 szklanki oleju dodajemy po ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw i dokładnie mieszamy.  Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Następnie mięso nacieramy częścią marynaty i piersi obsmażamy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju (po ok. 2 minuty  każdej strony). Jedynie wierzch(...)umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 stopni na ok. 40 minut (długość pieczenia zależy od wielkości piersi). Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywę i jeszcze chwilę pieczemy do zrumienienia wierzchu. Gotowego kurczaka kroimy na ok. 1-2 cm plastry. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi surówkami. Moje posty

Słodka Strona
Pietruszkowe gofry z kurczakiem i jajem 174

ciasto na gofry: 200 g mąki pszennej 2 jajka sól 1 łyżka masła  300 ml mleka 2 łyżki startego parmezanu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki natki pietruszki posiekane pierś z kurczaka marynata: 1 pierś z kurczaka sól, pieprz papryka ostra, wędzona olej rzepakowy  1 cebula 2 łyżki octu winnego koper świeży pozostałe: sałata 1 cebula czerwona(...)przekładam do miski i łącze mikserem. Białka ubijam na sztywno i dodaję do ciasto delikatnie mieszając. Na końcu dodaję natkę. Gofry piekę na złoty kolor w gofrownicy którą wcześniej wysmarowałam olejem . Gofra polewam sosem, układam liść sałaty, plastry kurczaka, ogórka, pomidorki, cebulę piórka. W garnku zagotowuję dwa litry wody, dodaje ocet i sól. Do gotującej wbijam jajka i gotuję

wesoła kuchnia
Kurczak po kubańsku 352

czym otrzymany sos rozkładamy dokładnie na nasze pałki – obtaczamy je. Całość pieczemy ok. 40-50 minut. I gotowe. Nie trzeba polewać sosem mięsa w trakcie pieczenia. Uwaga! Pałki możemy zastąpić całym kurczakiem. Z tym, że przed włożeniem jego do naczynia wykrawamy kręgosłup. Nacinamy korpus z jednej i drugiej strony kręgosłupa. Koszt: 19 zł dla trzech osób Przygotowanie: 60 minut

Kuchennyviral.pl
Pieczeń mozaikowa wieprzowo-drobiowa 157

Pieczeń, którą proponujemy jest połączeniem mięsa z kurczaka z karkówką. Po upieczeniu i wystudzeniu zastąpi nam wędlinę. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Składniki: -10-12 udek z kurczaka -8-10 plastrów karkówki ( ok. 80 dkg ) -kilka ząbków czosnku -żelatyna -przyprawa barbecue lub przyprawa do mięs -sól -pieprz -olej    Plastry karkówki posypujemy solą, pieprzem, przyprawą i pokrojonym w drobną kostkę(...)kurczaka i smarujemy żelatyną.    Jeszcze jedna warstwa karkówki i mięsa z udek kurczaka a na końcu skórki z kurczaka.    Wszystko związujemy dratwą lub sznurkiem.    Całość umieszczamy w wąskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy niewielka ilością oleju.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 90 minut

Maminek kulinarny
pałki w powidłach 115

wersji. Wkrótce szykuje mi się rodzinny obiad, na pewno zrobię to danie bo jest dość szybkie, zwłaszcza, że przygotowuje się je dzień wcześniej a potem tylko piecze.  Składniki: 6 pałek z kurczaka 4 łyżki powideł śliwkowych 1/2 szklanki łagodnego ketchupu 1 duża cebula 2 ząbki czosnki łyżka oleju sól pieprz Mięso oczyścić, natrzeć czosnkiem, pieprzem i odrobiną soli. Cebulę(...)wystudzić. Mięso wymieszać z ketchupowym sosem, przełożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa i wstawić do lodówki na kilkanaście godzin. Następnego dnia wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około godziny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 129

zestawie marechwkowo-pietruszkowo-selerowe frytki. Domowe nuggetsy dla niejadka Papierowe wiaderko pełne kawałków kurczaka w złocistej panierce – to widok, który może złamać nawet ascetę. A już na pewno Waszego niejadka. Będzie mu smakowało – słowo. Szczególnie, że te domowe nuggetsy są pieczone, a nie smażone, dobrze przyprawione aromatyczną mieszanką ziół(...)korzeni, a wcześniej zamarynowane we wspaniałej marynacie. Domowe nuggetsy według tego przepisu trzeba przygotować wcześniej, jeśli chcecie uzyskać pełny efekt, czyli soczyste mięso. Kurczaka należy zamarynować w maślance co najmniej na 2 godziny przed pieczeniem, a najlepiej by w marynacie spędził całą noc (optymalny czas to do 12 godzin). Mięso możecie też szybko zamacerować rano, przed wyjściem do pracy. Wieczorem

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 147

zestawie marechwkowo-pietruszkowo-selerowe frytki. Domowe nuggetsy dla niejadka Papierowe wiaderko pełne kawałków kurczaka w złocistej panierce – to widok, który może złamać nawet ascetę. A już na pewno Waszego niejadka. Będzie mu smakowało – słowo. Szczególnie, że te domowe nuggetsy są pieczone, a nie smażone, dobrze przyprawione aromatyczną mieszanką ziół(...)korzeni, a wcześniej zamarynowane we wspaniałej marynacie. Domowe nuggetsy według tego przepisu trzeba przygotować wcześniej, jeśli chcecie uzyskać pełny efekt, czyli soczyste mięso. Kurczaka należy zamarynować w maślance co najmniej na 2 godziny przed pieczeniem, a najlepiej by w marynacie spędził całą noc (optymalny czas to do 12 godzin). Mięso możecie też szybko zamacerować rano, przed wyjściem do pracy. Wieczorem

Niedzielny kucharz
SOS SZPINAKOWO-ŚMIETANOWY 149

kuchni i bez zbędnego bałaganu. Najczęściej podaję go z makaronem, ale dobrze smakuje też z ryżem, czy ziemniakami. Świetnie łączy się z grillowaną, smażoną lub pieczoną rybą lub filetem z kurczaka.  Aby sos nabrał bardziej wyrazistego smaku, polecam rozpuścić w nim kawałek sera gorgonzola.  SKŁADNIKI / 2 porcje 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka masła

cool and minty
Cytrynowa pierś z kurczaka z gruszką i karmelizowanymi orzeszkami pinii podana na sałacie. 199

momentu aż cukier się całkowicie rozpuści. Przełożyć do płaskiego naczynia. Powstały słony karmel zacznie się krystalizować, pokruszyć całość. 3. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Pierś z kurczaka umieścić w formie do pieczenia i piec 8-10 min ( w zależności od grubości mięsa). Następnie ustawić opcję grill lub grzanie z góry i piec jeszcze 2-3 min, żeby skórka się przyrumieniła(...)Mięso upieczone w  ten sposób jest delikatne, miękkie i soczyste i nie jest w środku surowe. Jeżeli będziemy piec je dłużej będzie suche i wiórowate, po prostu niesmaczne. Odłożyć do ostygnięcia. 4. Ser zgrilować lub usmażyć na patelni ( 3-4 min). Jeśli był grilowany to kroimy go po zdjęciu z grila, a jeśli smażymy to kroimy go przed wrzuceniem

DefinicjaSmaku
Udka drobiowe z prodiża 594

sporadycznie, ale mięsa częściej. Upieczone są mięciutkie, delikatne, soczyste. Jeszcze jedna zaleta tego urządzenia to, że wkładamy wszystko do środka, zamykamy i wszystko samo się piecze. Składniki 10 podudzi z kurczaka 2 duże cebule 2 łyżki masła klarowanego 3/4 szklanki wody 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz słodka papryka natka pietruszki Podudzia umyć i osuszyć ręcznikiem(...)strony mięso. Cebulę pokroić w piórka i ułożyć na dnie prodiża. Na wierzch ułożyć podsmażone mięso. Wodę wymieszać z ketchupem, przecierem, doprawić  solą, pieprzem i wlać na mięso. Piec około 1 godziny, a następnie otworzyć prodiż (bardzo ostrożnie , aby nie poparzyć się parą) i obrócić delikatnie mięso. Piec ponownie około 15 minut. po upieczeniu posypać natką pietruszki. udka drobiowe

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania