PODUDZIA W MARYNACIE CYTRYNOWO-TYMIANKOWEJ

PODUDZIA W MARYNACIE CYTRYNOWO-TYMIANKOWEJ

PODUDZIA W MARYNACIE CYTRYNOWO-TYMIANKOWEJ

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 4 podudzia z kurczaka. Składniki marynaty: łyżka oleju, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżeczki tymianku, łyżeczka soli, łyżeczka czosnku po staropolsku, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki. Przygotowanie: Mięso myję i osuszam. Składniki marynaty łączę i dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na noc. Kurczaka przekładam do worecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.