kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:201/674)

Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami 3190

basmati, ponieważ zwykły ryż może nam się rozgotować. Wówczas danie już nie będzie tak apetycznie wyglądało. W ciągu godziny pieczenia, ryż spokojnie zmięknie i wchłonie bulion, warzywa idealnie dojdą a mięsko skruszeje i zrumieni się.     Składniki: 5 podudzi kurczaka 250g ryżu basmati 1 opakowanie (ok 500g) mrożonej mieszanki ulubionych warzyw (użyłam mieszanki z marchewką, brokułem, kukurydzą, papryką(...)naczynie wysypujemy suchy ryż ( surowy, nie ugotowany! ) *** *** Na ryż wykładamy warzywa i delikatnie mieszamy *** *** Całość zalewamy gorącym bulionem *** *** Na wierzchu układamy podsmażone pałki z kurczaka *** *** Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 60 minut *** *** Przed podaniem danie możemy posypać drobno pokrojonym koperkiem lub pietruszką *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD

Blog z Apetytem
Ogórki w miodzie – do słoików na zimę 4280

caption id="attachment_7550" align="aligncenter" width="685"] Ogórki w miodzie[/caption]   Zobacz inne przepisy z miodem: Skrzydełka W Miodzie I Keczupie Biała Kiełbasa Pieczona W Musztardowo-Miodowej Marynacie Pierś Z Kurczaka W Sosie Cebulowo-Miodowym Karkówka W Miodzie Zdrowe Batoniki Marchewkowe Kacze Udka Pieczone W Pomarańczowej Marynacie Biała Kiełbasa Na Grilla Artykuł Ogórki w miodzie

e-PrzepisyKulinarne
Roladki z kurczaka z pieczarkami, serem żółtym i suszonymi pomidorkami 491

Roladki z kurczaka z pieczarkami, serem ż ółtym i suszonymi pomidorkami PRZEPIS {na 8 roladek} Temperatura pieczenia: 170 o C     |  Czas pieczenia: 30 min. Składniki 2 podwójne piersi z kurczaka 25 dkg pieczarek, drobno pokrojonych 10 dkg sera żółtego, np. Goudy, Ementaler, morski 5-6 suszonych pomidorków z zalewy, pokrojonych w cienkie paski Do marynaty

coolinarnastrefa.blogspot.com
SIEKANY KURCZAK A'LA PIZZA 105

mozzarellą. Kurczak w cieście pełni funkcję spodu, który najpierw lekko podpiekamy, a następnie układamy dodatki i ponownie pieczemy w piekarniku. Rewelacja! Do tego danie jest niezwykle proste i dość szybkie w przygotowaniu, a efekt końcowy zaskakuje. Dzięki pieczeniu w piekarniku nie jest tłuste, a gdy chcemy otrzymać wersję bardziej fit, to rezygnujemy z dodatku majonezu. Podany w towarzystwie pieczonych(...)grudek. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski z ciastem i dokładnie mieszamy łyżką. Przyprawiamy pieprzem oraz solą. Ciasto wykładamy na blaszkę (wymiary 24 x 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia MagdaLeny
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 255

staropolskim zrazie zawijanym. Oprócz tego, że możemy te zrazy podać np. w razowym chlebie, powinniśmy, oprócz ziemniaków i frytek dodać kaszę gryczaną . Jeżeli podajemy kurczaka w potrawce, podajmy  ryż . Zamiast frytek, można podać pieczone ziemniaki, krokiety ziemniaczane, kulki, cząstki. Z reguły podaje się typowe dania kuchni polskiej, jednak czasami, chcąc czegoś wyjątkowego, można przygotować potrawy regionalne(...)uważam - uniwersalne, bez jak to się mówi wodotrysków. 1. półmisek mięs  i rolad pieczonych - wystarczą 3 gatunki - np. schab pieczony ze śliwką (morelą,karambolą), karkówka szpikowana czosnkiem, rolada z boczku faszerowanego mięsem, galantyna z kurczaka, kaczki itp. 2. półmisek szynek i wędlin -   polędwica wędzona, dobra szynka, salami, kabanosy ; 3. deska serów -  twardych, pleśniowych, kozich

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z kurczakiem w curry z miodem (bez soli) 218

Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z marynatą. Mięso przełożyć do papierowych woreczków lub zawinąć w papier do pieczenia i usmażyć. Wymieszać składniki na sos. Kurczaka podawać z sałatką i pokrojoną w kostkę mozzarella. Całość polać sosem. Krok po kroku: 1. Przygotować marynatę 2. Wymieszać kawałki kurczaka

KuchniaWeDwoje.pl
Roladki drobiowe z salami i serem 216

płatków kukurydzianych Oliwa z oliwek Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Roladki drobiowe z salami i serem'; listonic_content='1 kg mięsa z piersi kurczaka 100 g salami 100 g sera żółtego w plastrach Ok. 40 g płatków kukurydzianych Oliwa z oliwek Sól i pieprz'; document.write(" "); Mięso myjemy i kroimy w cienkie płaty(...)Teraz pozostało już tylko obtoczyć każdą z roladek w płatkach kukurydzianych i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z uwagi na dużą ilość roladek rozłożyłem je na dwa naczynia żaroodporne. Roladki pieczemy w temperaturze 200°C przez 25 – 30 minut. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest dla każdego. To jedno z tych dań, których nie wstyd

Proste-przepisy.pl
BAGIETKA Z PASTĄ "HAWAJSKĄ" 113

pieprz Dodatkowo: Bagietka  Kawałki ananasa i oregano/bazylia do dekoracji Sposób wykonania: Kurzaka nacieramy marynata z ziół, soli i oliwy z oliwek. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Upieczone mięso wyjmujemy i studzimy.  Kurczaka dzielimy na małe kawałki i wrzucamy do miksera, dodajemy jogurt , majonez, sól i pieprz. Miksujemy na gładką pastę. Na koniec dodajemy posiekanego drobno ananasa z puszki

Marcepanowa kuchnia
Roladki drobiowe z salami i serem – Odrobina wymyślności 114

osoby, lubiące pewne nowości. Przy roladkach trzeba się co prawda odrobinę narobić, ale – uwierzcie mi – naprawdę warto. Lista zakupów (proporcje dla ok. 4 osób): 1 kg mięsa z piersi kurczaka 100 g salami 100 g sera żółtego w plastrach Ok. 40 g płatków kukurydzianych Oliwa z oliwek Sól i pieprz Mięso myjemy i kroimy w cienkie płaty(...)Teraz pozostało już tylko obtoczyć każdą z roladek w płatkach kukurydzianych i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z uwagi na dużą ilość roladek rozłożyłem je na dwa naczynia żaroodporne. Roladki pieczemy w temperaturze 200°C przez 25 – 30 minut. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest dla każdego. To jedno z tych dań, których nie wstyd

Proste-przepisy.pl
Nadziewany Filet z Kurczaka z Pomidorem i Mozzarellą 108

Kochani dziś mam dla was bardzo prosty przepis na kurczaka zapieczonego z mozzarella pomidorami i odrobiną szpinaku, najlepiej smakuje z dodatkiem pieczonych ziemniaków i mizerią. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 kulka mozzarelli w zalewie 3 małe pomidorki kilka listków szpinaku przyprawa do kurczaka łyżka masła WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka, nacinamy paseczki

Dziś Ja gotuje
Pieczone frytki z batatów z wędzoną papryką… 157

Bataty lub inaczej słodkie ziemniaki to od dłuższego już czasu moi ulubieńcy. W formie zupy, pieczone, gotowane jako dodatek do niedzielnego kurczaka… Po prostu nie mam ich dość i, choć ogólnie bez ziemniaków żyć mogę, te pojawiają się u nas regularnie. Tym razem postanowiłam wypróbować znaleziony jakiś czas temu przepis na frytki z batatów. Nasza… Continue reading

brunetkawkuchni
Kieszonki z kurczaka w smakach Podlasia i "Sekret" 135

Dziś proponuję kolejny przepis na kieszonki z kurczaka. Tym razem przedstawiam Wam wersję niezwykle aromatyczną, w której dominuje trawa żubrowa i czarnuszka. To zapachy, które od pamiętnego wyjazdu na Podlasie i od jednego z programów Karola Okrasy będą kojarzyć mi się właśnie z tym regionem. Składniki (na 4-8 porcji): kulka mozzarelli (100 g) liście szpinaku 8-12 kawałków suszonych(...)Wierzch dodatkowo posypać czarnuszką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i polać olejem. Rozłożyć ok. 3 ździebeł trawy żubrowej. Na blachę przełożyć kieszonki z kurczaka (czarnuszką do góry). Na wierzchu rozłożyć 3-4 źdźbła trawy żubrowej. Piec w temperaturze 200 stopni (pieczenie z dołu i z góry) 30-40 minut. Podawać od razu po upieczeniu - pierś jest wtedy bardzo soczysta. ----- Podobne

Weekendy w domu i ogrodzie
Dynia pieczona lawendą i tymiankiem 155

Skoro jedną połówkę dyni zjedliście w zupie, czas zjeść drugą. Pieczona jest nie mniej pyszna! A jeśli posypiecie ją suszoną lawendą i tymiankiem, Wasz dom będzie pachniał niczym prowansalski. Składniki: 1/2 dyni suszona lawenda suszony tymianek 3 czerwone cebule gruba sól morska pieprz w ziarnach pierś z kurczaka suszona kolendra kilka łyżek oliwy Wykonanie: Pierś kurczaka myjecie pod bieżącą(...)jeśli jakiś by się trafił, kroicie na paski i wrzucacie do miski. Zalewacie kilkoma łyżkami oliwy, solicie, wsypujecie 1 łyżeczkę suszonej kolendry, mieszacie i wstawiacie do lodówki. Foremkę do pieczenia wykładacie folią aluminiową. Dynię kroicie na części, obieracie, kroicie na kawałki. Cebulę obieracie, kroicie na ćwiartki. Pieprz rozgniatacie w moździerzu na kawałki. Warzywa wykładacie na blaszkę, posypujecie je lawendą, tymiankiem

GRUBY WAŁEK
Grzybowa tarta 139

posiadającymi niezwykłe walory smakowe duszonymi na maśle grzybami. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 120g masła 1 jajko 1łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/4 szklanki wody Farsz: 400g fileta z kurczaka 250g pieczarek 250g kurek 3 łyżki masła 1 por 250g żółtego sera 1 cebula 2 ząbki czosnku lubczyk sól pieprz olej Wykonanie: 1. Ciasto(...)spożywczą i włożyć do lodówki na około 30-40 minut. Po tym czasie wyłożyć formę do tarty, nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, a następnie ostudzić. 2. Farsz: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, lubczykiem, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek, całość przesmażyć na oleju około 8-10 minut

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania