kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:105/674)

Kurczak pieczony w mleku 138

jednocześnie polecam kurczaka w mleku. Jest po prostu przepyszny, taki delikatny i soczysty. Posiada przyrumienioną skórkę, apetyczny zapach i fajny mleczny sosik. Świetnie komponuje się z przeróżnymi warzywami, więc nie ma problemu, abyście przed pieczeniem dorzucili swoje ulubione lub te, które macie pod ręką. (Ja właśnie tak robię...) Zerknijcie też na schab pieczony w mleku - klik . 3 ćwiartki(...)uprzednio pokrojoną w grubsze plasterki. Całość zalać mlekiem, przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 70 minut - do miękkości. (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków kurczaka.) W trakcie pieczenia mięso należy obrócić na drugą stronę, a marchewkę przemieszać.  Z 15 minut przed końcem zdjąć folię, aby skórka nabrała złotego koloru. (*) Ilość mleka zależy od szerokości naczynia

Di gotuje
UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 134

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Dzięki marynacie z jogurtu greckiego mięso kruszeje i robi się delikatne. Natomiast musztarda nadaje dość intensywnego i oryginalnego smaku. Dobrze jest zamarynować udka dzień wcześniej, gdyż im dłużej leżą w marynacie(...)mięso jest bardziej delikatne i aromatyczne. Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 200 g jogurtu greckiego 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy delikatesowej sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Jogurt grecki mieszamy z musztardą francuską oraz delikatesową. Dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą jogurtową

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z kozim serem i figami 186

Sałatka z kozim serem i figami to idealne połączenie zarówno fig i koziego sera. Oba te składniki świetnie się ze sobą łączą, a ponadto pięknie komponują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem 252

oraz przepis na sałatkę, którą dostał w Niemczech od znajomych. To było w 1977 roku i nadal pamiętam jak bardzo mi smakowało połączenie słodkiego ananasa i kukurydzy z pieczonym mięsem kurczaka. Przygotowuję ją 2-3 razy w roku, przeważnie na jakąś domową imprezę, ma fantastyczny smak, do tego jest prosta do przygotowania. Przygotowanie tej sałatki nie zajmuje też zbyt(...)wiele czasu. Ta sałatka, obok sałatki gyros , to król imprezy. Oczywiście zamiast pieczonych w piekarniku piersi kurczaka, można ugotować je w rosole, albo wykorzystać kurczaka z rożna, można też wykorzystać kurczaka wędzonego. Ale upieczona w folii aluminiowej pierś kurczaka będzie soczysta i na pewno smaczniejsza. My bardzo lubią sałatki z kurczakiem na słodko, polecamy nasze przepisy na sałatki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak po prowansalsku pieczony na puszce piwa 171

sprawia, że jest ono bardzo soczyste i miękkie. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego sposobu przygotowania drobiu, to koniecznie musicie to nadrobić! To jak, zabieramy się do pieczenia? :) Składniki: 1 cały kurczak 1 puszka jasnego piwa Marynata: 5 gałązek świeżego tymianku (same listki) 2 łyżki listków świeżego estragonu 4 gałązki bazylii (listki i łodyżki) 2 gałązki rozmarynu (same igiełki) 6 obranych(...)naczynia i nadziewamy na puszkę piwa, aby stabilnie na niej siedział. Stawiamy go w dużym żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez ok. 2 godziny. W trakcie pieczenia kilkukrotnie polewamy kurczaka pozostałą marynatą (średnio co 20 minut). Piwo parując nawilża mięso od środka i sprawia że jest soczyste i bardzo miękkie. Jeśli nie jesteście pewni, czy Wasz kurczak jest

MyCookBook.pl
Kurczak po prowansalsku na puszce piwa 105

sprawia, że jest ono bardzo soczyste i miękkie. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego sposobu przygotowania drobiu, to koniecznie musicie to nadrobić! To jak, zabieramy się do pieczenia? :) Składniki: 1 cały kurczak 1 puszka jasnego piwa Marynata: 5 gałązek świeżego tymianku (same listki) 2 łyżki listków świeżego estragonu 4 gałązki bazylii (listki i łodyżki) 2 gałązki rozmarynu (same igiełki) 6 obranych(...)naczynia i nadziewamy na puszkę piwa, aby stabilnie na niej siedział. Stawiamy go w dużym żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez ok. 2 godziny. W trakcie pieczenia kilkukrotnie polewamy kurczaka pozostałą marynatą (średnio co 20 minut). Piwo parując nawilża mięso od środka i sprawia że jest soczyste i bardzo miękkie. Jeśli nie jesteście pewni, czy Wasz kurczak jest

MyCookBook.pl
Kurczak z pieczonymi ziemniakami 138

Kurczak z pieczonymi ziemniakami Składniki:   - pół kg ziemniaków   - ćwiartki z kurczaka (ja kupiłam 4 szt.)   - sól, pieprz, przyprawy jakie kto lubi   - odrobina oleju     To danie robię dość rzadko w sumie piekarnik sam się tym zajmuje. Ta chrupiąca skórka z kurczaka jest pyszna oczywiście nie każdy lubi. Ziemniaki też wyszły pyszne.   Zakupy(...)wrzuca je do naczynia do marynaty i mieszam. Wkładam do piekarnika na ok 20 min do 180 stopni. Najlepiej jest sprawdzać czy skórka jest już zarumieniona. Kurczaka myję wsadzam do rękawa do pieczenia z przyprawami też takimi na jakie mam ochotę oczywiście u mnie nie może zabraknąć czosnku. Mieszam wszystko razem i zamykam rękaw. Wstawiam do piekarnika na opiekanie

Tanio smacznie i prosto
Pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 183

kurczaka. Wypełnione nadzieniem piersi spinamy wykałaczkami o smarujemy olejem z zalewy, w której znajdowały się pomidory. Olejem z zalewy smarujemy również blachę do pieczenia. Układamy na blaszce piersi kurczaka i pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 C Ryż gotujemy na sypko , zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed podaniem możemy pokroić piersi kurczaka w plasterki ( wygląda bardzo efektownie ) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Pierś z kurczaka grillowana 209

Soczysta i aromatyczna pierś z kurczaka przygotowana na patelni grillowej. Mięsko marynowałam przez całą noc w marynacie. Podałam z ziemniakami zapiekanymi klik oraz fasolką szparagową z

Ala piecze i gotuje
Co dziś na obiad? Pierś z kurczaka z porami 612

przypraw je do smaku. Rozprowadź olej lub oliwę z oliwek w naczyniu żaroodpornym, następnie ułóż por i na niego pierś z kurczaka . Lekko polej oliwą z oliwek lub olejem.   Piecz pod nakryciem 25 minut. Dolej śmietankę do pieczonej piersi z kurczaka z porem i piecz kolejne 20-25 minut bez przykrycia. Gotowe! Ja najczęściej podaję pierś z kurczaka

Rozdomowiona
Kieszonki z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem pleśniowym 318

Pieczone kieszonki z piersi kurczaka w płatkach kukurydzianych i nadziewane serem lazur. Rewelacja! Oczywiście jak ktoś lubi śmierdzące sery Do tego młode ziemniaczki, ulubiona sałatka i obiad gotowy. Co tu dużo pisać… Prosto i pysznie Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g sera pleśniowego Lazur około 1 szklanki płatków kukurydzianych 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz(...)przez 25 minut (duże piersi piec 30 minut). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią → Piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych → Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym → Piersi kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi → Kieszonki z piersi kurczaka z jagodami goji i orzechami

Oryginalny smak
Kurczak po polsku faszerowany wątróbką 128

żółtkami, przecieramy przez drobne sito. Do wątróbek dodajemy ostudzoną bułkę, masło, natkę pietruszki i przyprawy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z farszem. Kurczaka nadziewamy farszem, zostawiając 1/3 wnętrza pustą ponieważ podczas pieczenia farsz urośnie. Jeśli zostanie Wam trochę farszu, upieczcie go w foli aluminiowej (lub mniejszej foremce) razem z kurczakiem. Zaszywamy kurczaka białą nicią, polewamy resztą roztopionego(...)masła, solimy po wierzchu i oprószamy papryką w proszku. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w temp. 180ºC przez godzinę, następnie odkrytego kolejną godzinę. Od czasu do czasu warto polać kurczaka wytopionym płynem. Serwujemy usuwając wcześniej nici, mięso dzielimy nożycami do drobiu. Smacznego! Artykuł Kurczak po polsku faszerowany wątróbką pochodzi z serwisu Blog Kulinarny

Kierunekuchnia
Nuggetsy w płatkach i parmezanie z piekarnika 309

Nuggetsy to ulubione danie mojej córki. Tym razem przygotowałam na obiad kawałki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych, z dodatkiem parmezanu, pieczone w piekarniku. Dzięki temu są one mniej kaloryczne niż te tradycyjne smażone w głębokim oleju. Nuggetsy można podać do obiadu z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Mogą być również przekąską podaną z ulubionym sosem. 2 filety z kurczaka(...)wymieszać i odstawić na pół godziny.  Płatki kukurydziane rozdrobnić w blenderze lub za pomocą wałka. Wymieszać ze startym serem i bułką tartą.  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Kawałki kurczaka panierować w płatkach i układać na blaszce. Piec ok 15 minut w 190 stopniach

Smakołyki Asi
Kurczak pieczony z ziemniakami z piekarnika. Szybkie danie 2w1. 522

naczynia ( u mnie wysoki garnek ), polewam olejem, dodaje wszystkie przyprawy i dokładnie mieszam, najlepiej przy pomocy rąk :) Następnie kawałki kurczaka układam na dużej blaszce, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia, do kurczaka dokładam ziemniaki... dużo i gęsto :) Piekę w 180 stopniach z termoobiegiem ok. 50-60 minut. Kiedy ziemniaki i mięso są chrupiące ale jeszcze soczyste, danie jest gotowe. Podaję

Kuchnia z widokiem na ogród
Witam robaczki moje drogie . 316

tluszczyku. Mam nadzieje, ze sprobujecie taki obiad zrobic, któregoś dnia w Waszych domach. A, wiec  robaczki nie zanudzam, tylko podaje przepis i do dziela kucharze !!! SKLADNIKI: -2 piersi z kurczaka -oliwa z oliwek lub olej -przyprawy: ·          Tymianek suszony ·          Majeranek suszony(...)ziela angielskie ·          1 lisc laurowy -folia aluminiowa do pieczenia lub rekaw SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Piersi myjemy i osuszamy, czosnek obieramy . Do miseczki wlewamy kilka lyzek oliwy/oleju , sypiemy po 1 lyzce ziol, łyżeczkę papryki w proszku, dodajemy przeciśnięty przez praske czosnek, sol, ziele angielskie i lisc laurowy,mieszamy. Piersi  zanuzamy,obtaczamy w marynacie

PychaDania

Proponowane wyszukiwania