kurczak pieczony z ziemniakami - 2048 przepisów (strona:92/137)

Kurczak tikka 122

hinduskiej. Kurczak tikka. Bardzo łatwy do przygotowania. Jednak zajmuje trochę czasu i oczekiwania. Podawać można z ryżem, frytkami lub ziemniakami. Aromatyczny, pachnący i bardzo smaczny. Czy to zachęciło Was do zrobienia takich udek? Polecam, bo warto! 5 udek z kurczaka 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka kminu rzymskiego 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki płatków(...)zmiksować blenderem. Najlepiej stopniowo dodawać jogurt miksując. Powstałą pastą bardzo dokładnie wysmarować mięso, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na całą noc. Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego i piec w 180 stopniach C około 1 godzinę i 15 minut. kurczak tikka

O kuchni z uczuciem
Placki ziemniaczane a'la pizza 391

szczypiorek Przepis bardzo prosty i przyjemny. Na początku obieram ziemniaki i kroje je wzdłuż a to dlatego żeby przepuścić je przez maszynkę a mam wąski otwór. Gdy już zetrę ziemniaki na maszynce lub jak ktoś woli to na tarce, dodaję jajko, mąkę, sól i pieprz i całość mieszam. Następnie smażę na złoto-brązowy kolor na rozgrzanej patelni z olejem(...)startym serem i szczypiorkiem pokrojonym drobno i układam salami. To moja wersja, Wy możecie dołożyć np. ser feta, pierś z kurczaka, kukurydzę, cukinie i wiele innych. Nie ograniczajcie się :) Całość zapiekam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni i piekę do momentu przypieczenia się salami więc ok 10-15 minut zależy od piekarnika. Życzę smacznego

Kuchnia Viki
Kotlety Sojowe w Płatkach Kukurydzianych 197

Kotlety sojowe w płatkach kukurydzianych to alternatywa dla tradycyjnie przyrządzonych kotletów oraz pomysł na szybki, prosty, a zarazem smaczny obiad. Chrupiące, soczyste kąski możliwe, że przypadną

Słodka Strona
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 129

słowo. Szczególnie, że te domowe nuggetsy są pieczone, a nie smażone, dobrze przyprawione aromatyczną mieszanką ziół i korzeni, a wcześniej zamarynowane we wspaniałej marynacie. Domowe nuggetsy według tego przepisu trzeba przygotować wcześniej, jeśli chcecie uzyskać pełny efekt, czyli soczyste mięso. Kurczaka należy zamarynować w maślance co najmniej na 2 godziny przed pieczeniem, a najlepiej by w marynacie spędził całą(...)jajka, dodaj kilka łyżek mleka, dokładnie wymieszaj. Przełóż kawałki kurczaka do misy z mąką i dokładnie obtocz, a następnie zanurz w jajku. Wyciągaj kuchennymi szczypcami lub widelcem, odsączając z nadmiaru jajka i przekłądaj do worka foliowego z panierką. Energicznie potrząśnij, tak by panierka ładnie pokryła mięso (panieruj kurczaka porcjami jesli masz za mały worek). Krok 5 Wyciągnij jedną rozgrzaną blaszkę

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 147

słowo. Szczególnie, że te domowe nuggetsy są pieczone, a nie smażone, dobrze przyprawione aromatyczną mieszanką ziół i korzeni, a wcześniej zamarynowane we wspaniałej marynacie. Domowe nuggetsy według tego przepisu trzeba przygotować wcześniej, jeśli chcecie uzyskać pełny efekt, czyli soczyste mięso. Kurczaka należy zamarynować w maślance co najmniej na 2 godziny przed pieczeniem, a najlepiej by w marynacie spędził całą(...)jajka, dodaj kilka łyżek mleka, dokładnie wymieszaj. Przełóż kawałki kurczaka do misy z mąką i dokładnie obtocz, a następnie zanurz w jajku. Wyciągaj kuchennymi szczypcami lub widelcem, odsączając z nadmiaru jajka i przekłądaj do worka foliowego z panierką. Energicznie potrząśnij, tak by panierka ładnie pokryła mięso (panieruj kurczaka porcjami jesli masz za mały worek). Krok 5 Wyciągnij jedną rozgrzaną blaszkę

Niedzielny kucharz
Uda kurczaka pieczone na kapuście 1121

kotlety się przejadły. Polecam udka w musztardowej marynacie pieczone na słodkiej świeżej kapuście która pod wpływem soków z mięsa jest pyszna i służy za jarzynkę, doskonała propozycja zarówno na świąteczny jak i codzienny obiad. Tak przygotowane mięso z kurczaka kusi wyglądem i jest banalnie proste do przygotowania. Składniki: 6 ud kurczaka bez pałek- 1,20 kg  ½ główki małej(...)wierzchu ułożyć zamarynowane mięso.  Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez około godzinę aż mięso będzie mięciutkie.  Gdyby za szybko się przypiekało można nakryć folią aluminiową którą należy zdjąć 10 minut przed końcem pieczenia aby mięsko się zrumieniło. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki  z gotowanymi ziemniakami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Pomysł na… klopsa bardzo włoskiego 135

ogóle coś chować. Ja schowałam pomidory suszone i mozzarellę. Podałam z makaronem w sosie pomidorowym z bazylią i ostrą papryczką. Zabrakło tylko parmezanu ;) 600 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 pęczek natki pietruszki 125 g sera mozzarella (1 kulka) ok. 6 pomidorów suszonych kilka plastrów szynki długodojrzewającej (lub cienkie plastry boczku) przyparawy: sól, czubryca czerwona, papryka wędzona Natkę pietruszki(...)boku i góry. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i plastrami szynki. Przekładamy klops i przykrywamy go zmoczonym papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut. Następnie zdejmujemy papier i pieczemy kolejne 5-10 minut, by wierzch się zrumienił. Po wyjęciu z piekarnika, przed krojeniem należy odczekać kilka minut. Klopsa możemy podać z ziemniakami, makaronem, kaszą, ryżem, warzywami lub pokroić na kanapki

Kucharzyca
Piersi z kurczaka w curry 161

create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -3 piersi z kurczaka -opakowanie curry -opakowanie kurkumy -łyżka ziaren kolendry -łyżka ziaren kolorowego pierzu -kilka liści laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego -łyżka granulowanego czosnku -kilka kropel ciemnego sosu sojowego -oliwa lub olej -rękaw foliowy do pieczenia Piersi dokładnie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrawamy wzdłuż na pół. Kolendrę, pieprz i ziele(...)użyłam aromatycznego oleju z marynowanej, pieczonej papryki. Wstawiamy miskę z mięsem do lodówki na całą noc, szczelnie przykrywając folią spożywczą. Na drugi dzień wkładamy piersi  wraz z marynatą do  rękawa foliowego i wlewamy około łyżeczki sosu sojowego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 25 minut. Podajemy z surówkami i ziemniakami z wody

Kulinarne przemyslenia
Podudzia z kurczaka w pikantnej marynacie. 152

martwcie się nic straconego, zrobię go ponownie :-). Pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko.   PODUDZIA Z KURCZAKA W PIKANTNEJ MARYNACIE.           Składniki: 1 kg podudzi z kurczaka 1 mała cebula czerwona 1 cebula dymka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1/3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego 1 łyżeczka sosu sojowego 50 ml miodu(...)godzin. Podudzia razem z marynatą wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC przez około 50- 60 minut, od czasu do czasu mieszając, żeby były równo pokryte marynatą. Podawać z ulubioną surówką, ziemniakami z wody, pieczonymi lub według własnych upodobań. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Tradycyjne udka pieczone 141

przyprawą do kurczaka. Na wierzchu - na udka i pomiędzy nie - układamy pokrojone w drobne kawałki masło. Brytfannę przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy minimum 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze kilka minut do zrumienienia skórki. Od razu po upieczeniu przekładamy do innego naczynia, aby odsączyć z wytopionego tłuszczu. Rady: Pozostały po pieczeniu tłuszcz można(...)pieczeniowy: Dolewamy trochę wody, zagotowujemy, wlewamy zawiesinę z wody i mąki cały czas mieszając, doprawiamy do smaku ponownie zagotowujemy. Tak przygotowanym sosem możemy polać mięso i dodatki, np. ziemniaki lub ryż

Kolorowy Przepisownik
Udka z kurczaka z sosem z gorgonzoli z puree cytrynowym. 152

dzień z młodym, a teraz zabrałem się za obiad - udka będą! Czego użyłem? -udka z kurczaka, pozbawione nadmiaru skóry i tłuszczu -5 nieobranych ząbków czosnku -cebula w łupinie na pół przekrojona -tymianek -sól, pieprz -wino białe półwytrawne, lub wywar z warzyw -śmietanka 30% -gorgonzola -ziemniaki -masło -olej rzepakowy -mleko -skórka z cytryny Udka nacieramy tymiankiem, solą i pieprzem. Patelnię(...)minut do piekarnika w temperaturze 170 stopni termoobieg, lub 185 funkcja góra - dół. Po tym czasie wyciągamy udka i dajemy im odpocząć; przygotowujemy sos. Do bazy z pieczonego mięsa dodajemy śmietankę i kilka kleksów gorgonzoli. Łączymy mieszając na małym ogniu. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, ugniatamy na puree z łyżką masła, trzema łyżkami mleka oraz łyżeczką startej

BaRepas
Wołowina i kurczak z grilla 216

dobrze rozpalony grill. Nie spieszmy się wrzucać mięsa na grilla , gdy grill jest ciepły. Poniżej parę wskazówek jak pieczemy wołowinę I kurczaka.Udka kurczaka :potrzebują od średniej -do wysokiej teperatury grillaCzas pieczenia to 25-30 min.Wołowina:Grill musi! być bardzo dobrze rozpalony o wysokiej temperaturze.Stek ok 2-2,5 cm grubości(...)kurczaka myjemy. Nacieramy przyprawami, polewamy oliwą z oliwek. Mieszamy . Przykrywamy I odkładamy do lodówki na min 1 godzinę. Idealnie jest odstawić na całą noc. Rozpalamy grilla. Najpierw grillowaliśmy kurczaka- 20 min. Po tym czasie dodaliśmy mięso- ponieważ lubimy mięso średnio wypieczone- trzymaliśmy 8 min. Do mięs przygotawałam masło czosnkowe- przepis znajdzieci tutaj.Oraz sałatkę I upiekłam w piekarniku młode ziemniaki

Smaki Edyty
Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem 190

Jajecznica z szynką i szczypiorkiem to bardzo proste danie najczęściej wybierane jednak na śniadanie. Jedni lubią z samych jajek, inni z cebulką i boczkiem. Każdy przygotowuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Złocisty kurczak z pieczonymi ziemniaczkami i musem ananasowym / Golden chicken with baked potatoes and pineapple mousse 167

wszystko dobrze wymieszać i odstawić tak na około 15 minut, aby kurczak się zamarynował. Formę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Do formy wykładamy kurczaka i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy przez około 40 minut.***** First we have to wash the chicken very well, dry and cut into pieces equal (so that all pieces(...)form of baking paper and smear a butter. We put chicken into a form and put in the preheated (200 degrees) oven. Bake his 40 minutes.Przepis na pieczone ziemniaki / Recipe for baked potatoesPrzepis na mus ananasowy / Recipe for pineapple mousse

Projekty ze smakiem
Pasztet mięsny z domową ćwikłą 175

boczku 250 g piersi z kurczaka 250 g wątróbki drobiowej 250 g wołowiny 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 4 liście laurowe 2 cebule 5 łyżek bułki tartej 4 jajka sól i pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Łopatkę, boczek, pierś z kurczaka i wołowinę obsmażamy na patelni. Następnie przekładamy do garnka(...)formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w 200 stopniach przez 40-45 minut. Przepis na domową ćwikłę poniżej. DOMOWA ĆWIKŁA Składniki: 1 słoiczek chrzanu 5 średnich buraków 3 łyżki octu 3/4 łyżeczki cukru  szczypta soli i pieprzu do smaku Przygotowanie: Buraki gotujemy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce do ziemniaków. Starte buraki mieszamy z chrzanem, octem, cukrem

Bon appetit mon amie
Kurczak w sosie serowo - szpinakowym 117

nawet młodsze pokolenie nie marudzi że szpinak, a nawet wpada z pytaniem czy jest dokładka. Tak to ja lubię... Składniki na obiad dla 4 osób: - 1 kg fileta z kurczaka Marynata: - 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki - sok wyciśnięty z połowy cytryny - sól - pieprz - olej Sos: - 10 dag serka topionego - 3 ząbki czosnku - 250 ml śmietany kremówki 30 % - 25 dag mrożonego(...)żaroodpornego i pieczemy w 180 C przez ok. 40 minut. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy czosnek, następnie podlewamy go wodą, dodajemy serek topiony i blenderem miksujemy na płynny sos. Dodajemy szpinak, przyprawiamy do smaku i czekamy aż liście się rozmrożą. Pod koniec podlewamy wszystko słodką śmietanką wymieszaną z mąką. 3. Filety polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami, ryżem

Apetyczna babeczka
Pikantne serowe paluchy 162

paski szerokości kciuka (lub ciut szerzej - jak kto woli). Na to kładziemy tej samej szerokości pokrojony żółty ser. Całość posypujemy z wierzchy papryczką chilli. Paluchy układamy na blasze i pieczemy około 15 minut. Najlepiej smakują na ciepło:) Do zrobienia paluchów wykorzystałam ser Podlaski marki Mońki: Swoją nazwę ser zawdzięcza regionowi, w którym został po raz pierwszy wyprodukowany. Miało to miejsce(...)poście). Dzisiaj chciałam Wam przedstawić krótkie podsumowanie tejże współpracy. Do tej pory sery Mońki wykorzystałam do takich dań jak: Pyszne pierogi z żółtym serem, cebulką i ziemniakami ( klik ) Piersi z kurczaka pod kremową kołderką ( klik ) Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i pieczarkami ( klik ) Kiełbaski z grilla z ziołami i serem ( klik ) Pikantne serowe paluchy (przepis powyżej) (oczywiście wszystkie przepisy dostępne

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania