zbliżającego się długiego weekendu będzie, krótko i na temat. Przedstawiam przepis na curry z soczewicą i papryką. Ja podaję go z kaszą jaglaną albo z ryżem. Skladniki 500g kurczaka 2 papryki czerwone 1 cebula 1 chili soczewica curry - przyprawa pół łyżki kolendry pieprz i sól Wykonanie: Na oleju zeszklamy cebulę po czym wrzucamy mięso
Lubczyk i Wanilianajlepszej jakości sezonowych produktach, pochodzących od sprawdzonych dostawców, przygotował Szef kuchni Maciej Majewski. Miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu prezentującym nowe menu. Zaprezentowane zostały nam: Łosoś, dynia, cykoria, chrupiący ryż Ostrygi z kurczaka, risotto ziemniaczane, trufla Filet jagnięcy confit, topinambur, jarmuż Pistacje, oliwa z oliwek, zielona herbata Oprócz prezentowanych dań, w menu znajdziemy: lekko wędzonego łososia bałtyckiego w stylu gravad
królestwo garówczas w tygodniu, po pracy, na pewno się znajdzie, żeby zjeść w miarę syty obiad. Składniki: 1 czerwona papryka 1 cebula 2 kotlety schabowe (może być pierś z kurczaka) 1 woreczek ryżu białego 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka mąki 1/2 kostki rosołowej warzywnej lub wywaru mrożonego z rosołu - nasze domowe kostki rosołowe sól pieprz listek bazylii do dekoracji :) Wstawić wodę
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsmaczne, pełnowartościowe danie jednogarnkowe. Soczysty kurczak w sosie pomarańczowym jest doskonałym posiłkiem dla wszystkich tych, którzy uwielbiają połączenie słodkiego oraz ostrego smaku. Składniki: - pierś z kurczaka - 1 sztuka - ryż brązowy - 1 woreczek - pomarańcze - 2 sztuki - papryka czerwona - 1 sztuka - ananas - 5 plastrów - cebula - 1 sztuka - czosnek - 2 ząbki - oliwa - 1 łyżka - szczypiorek
Fit-aminakuchni w Polsce, Josepha Seeletso, popularnie zwanego Józkiem. Warsztaty zwieńczyła przemiła wspólna kolacja. Na warsztatach mieliśmy za zadanie przygotować pięć dań: krewetki z bananowym curry i ryżem pełnoziarnistym udka kurczaka z chrzanem i miodem konfitowanego dorsza z pieczonymi batatami i sałatką z kiwi i grejpfruta sałatkę z topinamburu z jajkami poszetowymi (w koszulce), rukolą, prażonymi pestkami słonecznika
Kulinarne przygody Gatitynatychmiast wchlaniane przez organizm.dlatego sa doskonalym zrodlo energii dla sportowcow.Ponadto uzupelniaja niedobory glikogenu w watrobie i miesniach.Wartosc energetyczna daktyli jest wieksza niz ta sama ilosc miesa wolowego,kurczaka,chleba czy ryzu. Te wartosci daktyli sprawia,ze ich dodatek do sniadaniowej owsianki czy musli,zamienia tak wazny poranny posilek w bardzo energetyczny,smaczny i oczywiscie bardzo zdrowy. Wykonanie pasty
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!chrzanowy -do sosu beszamelowego dodj lyzke chrzanu.Swietny do gotowanych mies sos curry- do sosu dodac lyzke wiorkow kokosowych,lyzke curry i lyzke musu jablkowego.Rozrzedzic slodka smietanka.Pasuje do kurczaka,ryb i ryzu sos musztardowy- do sosu podstawowego dodac 1 lyzke musztardy.Podprawic maslem.Podawac do ryb i jajek na twardo i wkoszulkach sos mornay- do sosu beszamelowego dodac czubata lyzke tartego,ostrego sera.Znakomity
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Proste w przygotowaniu danie na kolację jak i na szybki obiad. Składniki : 500 g piersi z kurczaka makaron lub ryż papryka 3 ząbki czosnku duszone pomidory lub przecier natka pietruszki olej sól, pieprz, majeranek, oregano Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodzieProste w przygotowaniu danie na kolację jak i na szybki obiad. Składniki : 500 g piersi z kurczaka makaron lub ryż papryka 3 ząbki czosnku duszone pomidory lub przecier natka pietruszki olej sól, pieprz, majeranek, oregano Mięso czyścimy i kroimy w kostkę ok. 2-3 cm. Obsmażamy na oleju, posypujemy solą i resztą przypraw. Dolewamy tyle wody żeby zakryła mięso
prawdziwe jedzeniedodatku jeśli w pierwszy świąteczny dzień gotujemy rosół to połowę roboty mamy z głowy :) Zupa cytrynowa.Składniki na 4 porcje:cytryna;2 żółtka;1 l prawdziwego rosołu z kurczaka;100 g ryżu;sól, pieprz.Z cytryny wyciskamy sok. Rosół przecedzamy i zagotowujemy. Dodajemy ryż i gotujemy do miękkości (ok. 15 - 20 min.). Żółtka ucieramy z sokiem z cytryny, aż się spienią
Miksturownikwszelkiego rodzaju imprezy. Mogą być także pysznym śniadaniem, podwieczorkiem lub kolacją. Jeśli chodzi o nadzienie, można wypróbować różne warianty i dodatki - będą się świetnie komponowały np. z ryżem, kuskusem, fetą, kurczakiem czy moim ulubionym ostatnio pęczakiem... Tym razem proponuję z mięsem mielonym. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca SmakówFaszerowane piersi układamy w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym, posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami. Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st.C przez 20 minut.Piersi z kurczaka podawać z ryżem, ziemniakami lub ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sosem z kurek
Pasja SmakuDzisiaj trochę szaleństwa- I kuchnia jamajska. Miłośnicy curry nie będą zawiedzeni. Mieszanka tymianku, curry I mleka kokosowego- rozpali w Was niesamowitą energię :) a smak pozostanie
Smaki Edytyczemu . Na wszelki wypadek kolacja była przygotowana wcześniej (Sałatka z warzyw z rosołu -- zjedliśmy ją przy świeczce).Obiad nie był nowością - zrobiłam Kurczaka w potrawce ( reszta rosołu i kurczaka z niedzieli) + ryż + marchewka z groszkiem. A , że dzięki temu miałam więcej czasu zajęłam się melonem. Syn kupił bez uzgodnienia z Mamusią ( to znaczy z moimi planami) melon kantalupa . Jakoś nikt
Buniabaje w kuchniżaroodpornym i zalewamy sosem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy pod przykryciem 25 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy na termoobiegu jeszcze 15 minut.Tak przygotowanego kurczaka podałam z ryżem z dodatkiem koperku oraz z surówką z kapusty pekińskiej.Smacznego!:) Oryginalny przepis
Czerwona Porzeczka