gustu ten bez dodatków ;) Ser koryciński można zastąpić mozzarellą, ale jeśli macie możliwość zachęcam Was do spróbowania tego pierwszego. Ja się po prostu zakochałam! :)) A połączenie kurczaka z pomarańczami jest po prostu bajeczne, MNIAM! ;) Przepis na 4 porcje. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle(...)-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: podwójna pierś z kurczaka (ok.700g) 3 pomarańcze (średniej wielkości
Czerwona Porzeczkapałka z kurczaka i mam obiadek. Moją kapustę z kurczakiem serwuje wam na talerzu Talerz płaski kwadratowy deserowy - 25 cm Ambition Kubiko Uwielbiam serie talerzy Kubico , moje danie super się prezentuję. Zapraszam was do sklepu jeśli macie chęć zaopatrzyć się w taki zestaw . Parę ujęć na moim cudnym talerzu
Różowa kuchniaZnane z chińczyka, w wersji bez oleju i panierki, za to na parze. Polecam :) (hmm... poprawnie jest wiórek czy wiórków kokosowych? :) ) Składniki (1 porcja - zdjęcie): 250 g piersi z kurczaka 0,5 roztrzepanego jajka 1 łyżka (10 g) bułki tartej 3 łyżeczki sosu sojowego 4 łyżki (20 g) wiórków kokosowych 0,5 łyżeczki cukru sól Przygotowanie
Malowane smakiemsherry, oraz dopasowanych do nich produktów spożywczych. Na pierwszy ogień bardzo wytrawne, bardzo jasne FINO z lekkim słonym i migdałowym posmakiem. My próbowaliśmy je z zielonymi oliwkami. Równie dobrą parę stworzyłoby z migdałami, szynką lub chipsami. MANZANILLA – kolor blady słomkowy. Aromaty drożdżowe, migdałowe i kwiatowe. Smak wytrawny, świeży łagodny lekko gorzki. Podane z dojrzewającą szynką nie zachwyciło. Może wymaga bardziej(...)aromaty orzechów laskowych, w smaku jest łagodne, lekkie, wytrawne ma długi posmak. My próbowaliśmy je z twardym aromatycznym żółtym serem. Dało radę. Dałoby również z daniami z kurczaka lub tłustych ryb. OLOROSO tu już kolor zdecydowanie brązowy (im starsze tym ciemniejsze). Aromaty są intensywne, smak łagodny, bogaty karmelowy. My degustowaliśmy je z migdałami, orzechami laskowymi i nerkowcami. MEDIUM
królestwo garówOto moja dzisiejsza kolacja. Wróciłam do domu niedawno, więc musiałam zrobić coś na szybko. Było prosto, tanio i smacznie. Zainspirowałam się przepisem z bloga COOKING?? COOKING
Fabryka pomysłównich jest makaronowa zapiekanka z dynią i szpinakiem, czyli prosty sposób na pyszny obiad. Bardzo mi smakuje połączenie dyni, szpinaku i fety w tej zapiekance… właściwie to nawet kurczak jest tu zbędny. Myślę, że wersja bezmięsna będzie równie smaczna:) Należy tylko pamiętać, że z podanych niżej składników wychodzi bardzo duża zapiekanka :)!Makaronowa zapiekanka z dynią i szpinakiem – składniki(...)dojdzie w czasie zapiekania a jeśli będzie zbyt miękki po ugotowaniu to po zapieczeniu zrobi się z niego papka.2. Dynię obrać i pokroić w kostkę, a następnie ugotować na parze lub w wodzie lub upiec w piekarniku aż zrobi się miękka.3. Szpinak świeży opłukać. Na odrobinie oliwy przesmażyć wyciśnięty czosnek (ale żeby nie zrobił się brązowy
UgotujmyTo.plsklarowane, czyli ghee Do dzieła!!! Ziemniaki gotujemy w całości, najlepiej na parze. Lub pieczemy w piekarniku do miękkości. Następnie kroimy na ćwiartki (ja dodatkowo je obsmażyłam na chrupiąco). Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy przyprawy, mieszamy. Dodajemy ziemniaki i dokładnie mieszamy, chwilę razem smażąc. Ja podałam z kurczakiem w sosie śmietanowo-paprykowym i ogórkami pokrojonymi w talarki, chwilę podsmażonymi
sierotka maRysia w kuchnipieprz, papryka słodka, chili, oregano, kminek, goździki, cynamon, kolendra, oliwa Kurczaka umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zamarynować w ulubionych przyprawach i oliwie. Jeśli jest czas odstawić na minimum 30 minut by smaki się przegryzły. Mięso podsmażyć na złocisty kolor. W tym czasie ugotować na parze różyczki brokuła i w osobnym garnku 2 jajka na twardo. Całość
MarciochaKucharzyWiosna to czas, kiedy nasze talerze wyglądają bardziej kolorowo niż w zimie :) Można kombinować z różnymi sałatkami, surówkami, a kolory na talerzu pobudzają do życia i
Parowar Facetaczasie kroimy w drobna kostkę cebulkę. Gdy kurczak jest już chłodny kroimy go w Kostkę i wsypujemy do miski z cebulką . Dodajemy 4 łyżki majonezu (można go wymieszać z dwoma łyżkami jogurtu naturalnego) doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy . Najlepiej odstawić sałatkę na parę godzin do lodówki. A tutaj inni uczestnicy blogowego wyzwania
cookplszpinak i dusimy do momentu, aż znajdująca się w nim woda całkowicie odparuje. Szpinak doprawiamy solą i pieprzem. Gdy lekko przestygnie dodajemy 100g ricotty i dokładnie mieszamy. Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Oprószamy solą, pieprzem i odrobiną rozmarynu. Umyte pieczarki kroimy w półplasterki i podsmażamy do zrumienienia. Usmażone pieczarki przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę(...)powstająca para wodna nie będzie powodowała jego wybrzuszania się, gdyż cała wydostanie się właśnie przez te otwory. Dodatkowo, przykrycie ciasta i jego zasypania jakimś cięższym ziarnem uniemożliwi jego wzrost, dzięki czemu po upieczeniu ciasto będzie równe. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto z pieca. Ściągamy papier. Na spód ciasta wykładamy szpinak. Na niego pieczarki i na końcu kurczaka. Całość zalewamy
Jacob Tastessałatki. Składniki 200 g białej kaszy gryczanej 700 g wędzonych udek z kurczaka 1 pęczek botwinki 1 mała czerwona cebula 1 łyżka majonezu 4 łyżki oleju z awokado sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę gotujemy na sypko, odcedzamy i studzimy. Kurczaka obieramy ze skóry, oddzielamy mięso od kości i kroimy w kostkę. Cebulę(...)name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language
R'n'G Kitchenpara-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} A co tam ;) Na bakier z kolendrą ale powoli do przodu ;) Składniki 4 filety z kurczaka (150 g) 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula(...)Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Przygotowujemy marynatę, jednocześnie bazę pod sos. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, posiekaną kolendrą i czosnkiem. Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nożem nacinamy filety. Dodajemy marynatę, mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem (w temp. pokojowej) przez 60 min. Pozostały sos łączymy z obranymi i pokrojonymi w kostkę, pomidorami
R'n'G KitchenDietetyczny i smaczny obiad. Soczysty indyk z papają, opiekane ziemniaki i kalafior gotowany na parze oraz salsa z papai i korniszonów z sosem sojowym.Czas
SzczyptaSmaQwcześniejszych przepisach kluski na parze oraz ciasto ze śliwkami urządzenie nie zawiodło. Gotowanie gulaszu pod szczelnym przykryciem nadało potrawie wyjątkowego smaku i aromatu. Krótki przewodnik obsługi urządzenia można zobaczyć pod tym linkiem https://www.youtube.com/watch?v=V4wAUVDd2ZM Składniki: 2 duże piersi z kurczaka sól, pieprz, 1 łyżka masła klarowanego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 papryka żółta
Ala piecze i gotuje