minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pierogi dim-sum z kurczakiem i warzywami Składniki – ciasto: Mąką pszenna – 400g Woda – 250g Sól Składniki - farsz: Pierś z kurczaka – 1 sztuka Mieszanka warzyw chińskich – 200g Imbir – kawałek 3cm Papryczka chili – 1 sztuka Czosnek – 2 ząbki Sos sojowy – 3 łyżki Sos rybny(...)bardzo gorącą wodą i wyrobić ciast z dodatkiem soli. W razie potrzebny podsypać delikatnie mąką. Ciasto można również przygotować z dodatkiem mąki żytniej. Wykonanie – farsz: Pierś z kurczaka drobno posiekać lub zmiksować w blenderze razem z czosnkiem, papryczką chili, imbirem i warzywami. Wymieszać z posiekaną kolendrą, sosem sojowym, rybnym i skrobią. Ciasto bardzo cienko rozwałkować. Gdy będzie się
Kuchnia Bon Appetitserdecznie Beata Porcja inspiracji kulinarnych z mojego INSTAGRAMU filet z piersi kurczaka w sosie musztardowym z grzybami i szparagami #healthy #healthyfood #followall #foodphotography #food #foodporn #fit #fitness #instafood #instafollow #crochet #salad #spring #cuisinesaine #cuisine #instafood #instafollow #throwbackthursday #throwbackthursday #like4like #instagood #yummi Une photo publiée par Beata Redzimska (@beatared) le 6 Mars 2016 à 0h50
MODA NA BIOdanie. Kurczak w tej wersji nabiera wyrazistego charakteru :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin(...)para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 3 duże różyczki brokuła
Symfonia smakowasię skończyła :) Składniki: niepełna szklanka kaszy jaglanej ok 2 i 1/4 szklanki wody do ugotowania kaszy 2-3 szczypty soli 2 łyżeczki oleju 2 mniejsze filety z kurczaka (ok 350 g) 1 duży por bez zielonej końcówki (ok 150-200 g) pół szklanki wody 6 łyżek śmietany 18% 2 łyżeczki curry 1 ząbek czosnku po ok pół łyżeczki: pieprzu(...)olej. Wrzucaj pojedynczo kawałki filetów. Smaż na dużym ogniu parę minut, do zbrązowienia. Obracaj pojedynczo. Gdy obrócisz wszystkie, smaż jeszcze z minutkę. Wrzuć por i czosnek. Po chwili wymieszaj i zmniejsz trochę gaz. Smaż ok 3-4 minut, często mieszając. Wlej wodę ze śmietaną i przyprawami. Dobrze połącz z kurczakiem i warzywami. Możesz posypać jeszcze niewielką ilością curry. Duś
Anioszek w kuchnigustu ten bez dodatków ;) Ser koryciński można zastąpić mozzarellą, ale jeśli macie możliwość zachęcam Was do spróbowania tego pierwszego. Ja się po prostu zakochałam! :)) A połączenie kurczaka z pomarańczami jest po prostu bajeczne, MNIAM! ;) Przepis na 4 porcje. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle(...)-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: podwójna pierś z kurczaka (ok.700g) 3 pomarańcze (średniej wielkości
Czerwona PorzeczkaZnane z chińczyka, w wersji bez oleju i panierki, za to na parze. Polecam :) (hmm... poprawnie jest wiórek czy wiórków kokosowych? :) ) Składniki (1 porcja - zdjęcie): 250 g piersi z kurczaka 0,5 roztrzepanego jajka 1 łyżka (10 g) bułki tartej 3 łyżeczki sosu sojowego 4 łyżki (20 g) wiórków kokosowych 0,5 łyżeczki cukru sól Przygotowanie
Malowane smakiemsherry, oraz dopasowanych do nich produktów spożywczych. Na pierwszy ogień bardzo wytrawne, bardzo jasne FINO z lekkim słonym i migdałowym posmakiem. My próbowaliśmy je z zielonymi oliwkami. Równie dobrą parę stworzyłoby z migdałami, szynką lub chipsami. MANZANILLA – kolor blady słomkowy. Aromaty drożdżowe, migdałowe i kwiatowe. Smak wytrawny, świeży łagodny lekko gorzki. Podane z dojrzewającą szynką nie zachwyciło. Może wymaga bardziej(...)aromaty orzechów laskowych, w smaku jest łagodne, lekkie, wytrawne ma długi posmak. My próbowaliśmy je z twardym aromatycznym żółtym serem. Dało radę. Dałoby również z daniami z kurczaka lub tłustych ryb. OLOROSO tu już kolor zdecydowanie brązowy (im starsze tym ciemniejsze). Aromaty są intensywne, smak łagodny, bogaty karmelowy. My degustowaliśmy je z migdałami, orzechami laskowymi i nerkowcami. MEDIUM
królestwo garówOto moja dzisiejsza kolacja. Wróciłam do domu niedawno, więc musiałam zrobić coś na szybko. Było prosto, tanio i smacznie. Zainspirowałam się przepisem z bloga COOKING?? COOKING
Fabryka pomysłównich jest makaronowa zapiekanka z dynią i szpinakiem, czyli prosty sposób na pyszny obiad. Bardzo mi smakuje połączenie dyni, szpinaku i fety w tej zapiekance… właściwie to nawet kurczak jest tu zbędny. Myślę, że wersja bezmięsna będzie równie smaczna:) Należy tylko pamiętać, że z podanych niżej składników wychodzi bardzo duża zapiekanka :)!Makaronowa zapiekanka z dynią i szpinakiem – składniki(...)dojdzie w czasie zapiekania a jeśli będzie zbyt miękki po ugotowaniu to po zapieczeniu zrobi się z niego papka.2. Dynię obrać i pokroić w kostkę, a następnie ugotować na parze lub w wodzie lub upiec w piekarniku aż zrobi się miękka.3. Szpinak świeży opłukać. Na odrobinie oliwy przesmażyć wyciśnięty czosnek (ale żeby nie zrobił się brązowy
UgotujmyTo.plsklarowane, czyli ghee Do dzieła!!! Ziemniaki gotujemy w całości, najlepiej na parze. Lub pieczemy w piekarniku do miękkości. Następnie kroimy na ćwiartki (ja dodatkowo je obsmażyłam na chrupiąco). Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy przyprawy, mieszamy. Dodajemy ziemniaki i dokładnie mieszamy, chwilę razem smażąc. Ja podałam z kurczakiem w sosie śmietanowo-paprykowym i ogórkami pokrojonymi w talarki, chwilę podsmażonymi
sierotka maRysia w kuchnipieprz, papryka słodka, chili, oregano, kminek, goździki, cynamon, kolendra, oliwa Kurczaka umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zamarynować w ulubionych przyprawach i oliwie. Jeśli jest czas odstawić na minimum 30 minut by smaki się przegryzły. Mięso podsmażyć na złocisty kolor. W tym czasie ugotować na parze różyczki brokuła i w osobnym garnku 2 jajka na twardo. Całość
MarciochaKucharzyWiosna to czas, kiedy nasze talerze wyglądają bardziej kolorowo niż w zimie :) Można kombinować z różnymi sałatkami, surówkami, a kolory na talerzu pobudzają do życia i
Parowar Facetaczasie kroimy w drobna kostkę cebulkę. Gdy kurczak jest już chłodny kroimy go w Kostkę i wsypujemy do miski z cebulką . Dodajemy 4 łyżki majonezu (można go wymieszać z dwoma łyżkami jogurtu naturalnego) doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy . Najlepiej odstawić sałatkę na parę godzin do lodówki. A tutaj inni uczestnicy blogowego wyzwania
cookplszpinak i dusimy do momentu, aż znajdująca się w nim woda całkowicie odparuje. Szpinak doprawiamy solą i pieprzem. Gdy lekko przestygnie dodajemy 100g ricotty i dokładnie mieszamy. Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Oprószamy solą, pieprzem i odrobiną rozmarynu. Umyte pieczarki kroimy w półplasterki i podsmażamy do zrumienienia. Usmażone pieczarki przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę(...)powstająca para wodna nie będzie powodowała jego wybrzuszania się, gdyż cała wydostanie się właśnie przez te otwory. Dodatkowo, przykrycie ciasta i jego zasypania jakimś cięższym ziarnem uniemożliwi jego wzrost, dzięki czemu po upieczeniu ciasto będzie równe. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto z pieca. Ściągamy papier. Na spód ciasta wykładamy szpinak. Na niego pieczarki i na końcu kurczaka. Całość zalewamy
Jacob Tastessałatki. Składniki 200 g białej kaszy gryczanej 700 g wędzonych udek z kurczaka 1 pęczek botwinki 1 mała czerwona cebula 1 łyżka majonezu 4 łyżki oleju z awokado sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę gotujemy na sypko, odcedzamy i studzimy. Kurczaka obieramy ze skóry, oddzielamy mięso od kości i kroimy w kostkę. Cebulę(...)name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language
R'n'G Kitchen