kurczak na parze - 1247 przepisów (strona:38/84)

Kurczak Coca-Cola a.k.a. Hong Kong Chicken 125

size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language(...)filetów z kurczaka 1/2 szklanki ketchupu 1,5 szklanki coca-cola 1 strąk zielonej papryki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Posiekaną cebulę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, szklimy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę filety z kurczaka, przeciśnięty przez praskę czosnek i sos sojowy, obsmażamy przez chwilę. Do kurczaka dodajemy ketchup, składniki dokładnie łączymy

R'n'G Kitchen
Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym 110

size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jakoś(...)kurczaka 2 puszki pieczonej fasoli w sosie pomidorowym (po 400 g) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 cebula starty parmezan     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Przyprawy mieszamy. Podudzia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy przyprawami. Do naczynia żaroodpornego przelewamy fasolkę, na niej układamy pałki kurczaka

R'n'G Kitchen
Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską 206

gliniane i glazurowane. Składa się z  dwóch części: dolnej, czyli garnka i górnej, czyli pokrywki w kształcie stożka z małym otworkiem. W czasie gotowania w stożku zbiera się para, która się skrapla i powoduje, że potrawy są soczyste. Trzeba tez pamiętać, że tagine jest bardzo wrażliwe na zmiany temperatury, więc gotowanie trzeba zaczynać od postawienia naczynia na zimnej(...)się w różnych wersjach, dodatkami mogą być oliwki, albo rodzynki. Dziś do mojego dania wykorzystałam suszone śliwki szydłowskie. Danie podałam z chrupiącymi chlebkami z patelni.   Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską Składniki:500 g filetów z podudzia kurczaka2 cebule1 marchewka200 g zielonej fasolki szparagowej150 g suszonej śliwki szydłowskiej bez pestek1 puszka pokrojonych pomidorów bez skórkiok

Kulinarne przygody Gatity
Piersi kurczaka w boczku, w sosie śmietanowo-szpinakowym oraz zielona soczewica 165

sobą. A piszę o tym wszystkim, bo dzisiejsze danie to właśnie idealny przykład. Jest jedno, a i tak dzieci jedzą inaczej. Franek nie lubi boczku, więc dostaje samego kurczaka, szpinak uwielbia więc sos wciąga nosem, zamiast soczewicy musiałam mu jednak ugotować ryż ;) Hania zjadła soczewicę, ale nie zjadła sosu, bo "mamo, wiesz, że nie przepadam", ale zjadła roladki w boczku(...)margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Piersi kurczaka: 1 podwójna pierś z kurczaka

bistro mama
Stir-fry z kurczakiem, brokułami i papryką 176

było usmażone, ale przy tym zachowało soczystość). Do kurczaka dodać wcześniej podsmażone warzywa, paseczki pora, łyżkę sosu sojowego i łyżeczkę octu – potrząsając wokiem wymieszać całość, przesmażyć intensywnie przez 30-60 sekund. Posypać obficie nasionami sezamu, od razu podawać. Smacznego! Jeśli nie przepadasz za jędrnymi brokułami, możesz ugotować je na parze lub zblanszować przez 2-3 minuty, dodając je następnie

Even Better Food
Fit obiad #2 - Roladki z kurczaka z rzeżuchą i suszonymi pomidorami 152

Oliwę z pomidorów rozgrzać na małej patelni, obsmażyć kurczaka ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do małego naczynka żaroodpornego, piec pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku przez około 15 - 20 minut. Po upieczeniu odstawić na kilka minut do związania soków, pokroić w plasterki. Warzywa ugotować w osolonym wrzątku lub na parze (wolę tą opcję). Podawać razem z upieczonym mięskiem

Cakes By Kejt
Jesienny kurczak 99

size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language(...)naczynia z mięsem. Grzyby kroimy na większe części, smażymy na ¼ porcji masła, nie mieszamy, przekładamy do kurczaka. Na patelnię wrzucamy ostatni kawałek masła, dodajemy mąkę, podsmażamy na złoto. Cienkim strumieniem wlewamy bulion, cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Zalewamy tym kurczaka, dodajemy suszone grzyby, cebulki, marchewki skrojone na cienkie plasterki, liść laurowy, ziele angielskie, przekrojoną na pół (nie obraną

R'n'G Kitchen
Meksyk po polsku! 328

Makaron z kurczakiem po meksykańsku Ta potrawa to moja improwizacja w kuchni. Naszło mnie na ciepłą kolację, więc postanowiłam zrobić coś prostego i dobrego. Brat uwielbia

Fabryka pomysłów
Udka kurczaka w porach 117

bardzo posmakowało nam to danie kuchni kaszubskiej. Mięso jest delikatne i rozpływa się w ustach. Składniki: 6 udek z kurczaka 500 g ziemniaków 200 g marchewki 2 białe części pora 2 łyżki oleju 5 łyżek mleka 200 g startego sera żółtego kiełki rzodkiewki koperek papryka słodka mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie:   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Udka

R'n'G Kitchen
Zupa z ziemniakami, szpinakiem i czosnkiem niedźwiedzim 177

masła 600 ml wywaru warzywnego lub z kurczaka 250 ml mleka Świeżo zmielony pieprz i sól morska  do podania grzankami  (opcjonalnie) Przygotowanie Umyć liście czosnku i szpinak. Liście czosnku pokroić w paski. Ząbki czosnku obrać i przepuścić przez praskę. Rozpuść masło na patelni, dodać  cebulę i ziemniaki, podsmażać przez parę minut - 5 -7  aż lekko zmiękną

Stare Gary
szybkowar- udka kurczaka w sosie czosnkowym... 206

kucharek, pieprz dobrze wymieszać i natrzeć mocno udka kurczaka, odstawić do lodówki na 3 godziny, na gorącym oleju na patelni zrumienić udka z każdej strony do garnka szybkowara włożyć udka, wsypać obrane ząbki czosnku, wlać 2 łyżki tłuszczu z pateni, wlać wodę, przyprawę w płynie, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 25 minut, szybkowar otworzyć

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak duszony na pieczarkach 130

grzybów dodajemy śmietanę rozrobioną z mąką ,dusimy chwilę i podajemy do kurczaka. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan

R'n'G Kitchen
Schab z quinoa z parowaru 181

Ostatni raz przepis na schab wstawiałem w Święta, więc trochę czasu minęło :) Po piersi z kurczaka, to rodzaj mięsa, który najczęściej robię w parowarze. Sobotę zacząłem

Parowar Faceta
Granat w piersi herbacianej z parowaru 275

Już kiedyś wspominałem, że moją ulubioną herbatą jest Teekanne biała cytrynowa. Nie, nie użyłem jej w przepisie, użyłem za to jako składnika herbatę zieloną liczi :) , która

Parowar Faceta
Pieczone pałki kurczaka z suszonymi śliwkami 269

padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin(...)font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Proste danie, dla tych którzy nie mają czasu na siedzenie w kuchni, pieczone udka z suszonymi śliwkami. Polecam :-) Składniki: ½ kg pałek kurczaka 2 kostki rosołowe 1 łyżeczkę majeranku 1 łyżeczkę bazylii 5 – 6 suszonych śliwek drobno pokrojonych Sól, pieprz do smaku 1/3 szklanki oleju Odrobina rozmarynu. Sposób wykonania: Kostki rosołowe rozetrzeć

Na słodko lub wytrawnie