Faszerowane Muffiny porcja na 16 muffin: 2 ciasta francuskie 250g mięsa mielonego mała puszka kukurydzy 1 cebula puszka pomidorów papryczka piri piri łyżka oleju przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia ser gouda 16 plastrów Przygotowanie: Na patelni smażymy wszystkie składniki z wyjątkiem sera i ciasta :) sos doprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu
Niezły Młyneksprawdzają się na spotkaniach towarzyskich - pięknie wyglądają, a do tego nieźle smakują. Do moich roladek wykorzystałam podstawowe składniki, ale myślę, że spokojnie można je wzbogacić, dodając na przykład paprykę, kukurydzę czy łososia wędzonego (zamiast szynki). Składniki: * na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko pół szklanki mleka pół szklanki wody gazowanej łyżeczka oleju rzepakowego szczypta soli szczypta cukru rozmrożony szpinak
Kulinarny Pamiętniksałatka króluje na naszym stole od lat, jest smaczna, prosta i szybka w przygotowaniu. Obok tuńczyka i ryżu (pamiętajcie ryż ma być sypki, a nie rozgotowana papka) czasami daję kukurydzy, niekiedy soczewicę lub czerwoną fasolę, w zależności od tego jaka puszka z warzywami jest w szafce. Ta sałatka nadaje się zarówno na uroczystą kolację, jak i na przekąskę do pracy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki - 40 dag makaronu świderki - słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą - 3 filety z kurczaka - 30 dag pieczarek - 2 łyżki majonezu - natka pietruszki - 1 łyżka oleju - sól, pieprz Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do miski. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Warzywa również odcedzić. Pieczarki
Świat Smakugóry dziękuję. Wykonanie Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Jabłka umyć i obrać. Jajka i jabłka pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę osączyć. Chrzan wymieszać z majonezem a następnie z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku.Komentarze oraz lajki mile widziane :)Zapraszam
Świat Smakukurczakiem i natką, doprawiłam do smaku. Wydrążone papryki nadziałam farszem. Do naczynia żaroodpornego włożyłam papryki, zalałam bulionem i zapiekłam 30min. w 150st. Powiązane posty: Papryka faszerowana makaronem, kukurydzą i groszkiem Papryka faszerowana kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
bastalenapieczenia (na papierze). Piekarnik rozgrzałam do 200st. i gotowe calzone piekłam przez 15 min. Dodatkiem była kolorowa surówka z białej kapusty 1/4 główki białej kapusty 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki zielonego groszku 1/2 czerwonej papryki pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Kapustę i paprykę starłam na tarce. Wszystkie warzywa ze sobą połączyłam. Majonez wymieszałam z jogurtem
bastalenaWychodząc naprzeciw pizzowym sloganom, skomponowałam swoją własną pizzę. Był full wszystkiego. Ale na koniec pracowitego tygodnia należy się! Smacznego!!! Ciasto XXL (gotowe) sos pomidorowy ser żółty szynka pieczarki cebula kukurydza papryczka jalapeno pomidor zioła prowansalskie czosnek Praktycznie komentarz jest zbędny. Wszystkie składniki rozłożyłam na cieście, posypałam ziołami, czosnkiem i hyc na 20min. do piekarnika (150st.). Przepyszne ukoronowanie tygodnia. Polecam
bastalenaSpaghetti Piemakaron spaghetti 1-1,5 szklanki żółtego startego sera 2 jajka 3 łyżki masła2 ząbki czosnkuzioła prowansalskie, sól, pieprzpuszka pomidorów1 łyżka oliwy z oliwek 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka pieczarek1 mała puszka kasztanów jadalnychkilka różyczek kalafiora i brokułażółty ser do oprószeniaRóżyczki kalafiora i brokuła obgotowałam 10-15 min. osolonym wrzątku. Odcedziłam. Makaron ugotowałam nieco
bastalenaregionu" związany z akcją "Makaron Rządzi Zdrowo!" :)Przepis jest niezwykle prosty, zdrowy i bardzo pożywny :)Składniki: 150g makaronu w kształcie ryżu 1 papryka czerwona 1 ogórek szklarniowy 1 puszka kukurydzy 2 gałązki koperku 1 łyżka majonezu lekkiego Sól, pieprz do smaku Makaron wrzucamy do gotującej się wody na ok. 15 minut często mieszając. Po ugotowaniu odcedzamy
Emcia PichciSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 szt. małych pieczarek 0,5 średniej cebuli 4 łyżki kukurydzy 3 łyżki ketchupu pikantnego 10 plasterków salami Ser mozzarella (1 szt.) 5 szt. pomidorków koktajlowych Oregano, bazylia Przepis: Ciasto rozwijamy, zostawiamy na papierze. Rogi zaginamy do wewnątrz. Nakładamy ketchup i rozsmarowujemy po cieście. Następnie układamy salami, pieczarki, cebulę, kukurydzę oraz starty
Emcia PichciPan pizza jak nic, dobra na każdy wieczór ;) Składniki:2 szklanki mąki pszennej10g drożdży3/4 szklanki letniej wody1/4 szklanki mlekaSól1 łyżka olejuDodatki:12 plasterków salami1 paprykaPół puszki
Emcia PichciSkładniki:1/2 szklanki kuskusa1/3 średniego ogórka szklarniowego1 papryka konserwowa150g kukurydzy2 plastry sera żółtego1 łyżka majonezu1 łyżeczka sosu sojowegoSól, pieprzPrzepis:Kaszę kuskus przesypujemy do garnka i zalewamy
Emcia PichciSkładniki:2 piersi z kurczaka1 brokuł (500 g)1 puszka kukurydzy konserwowej3/4 szklanki makaronu w kształcie ryżu3 łyżki majonezuSól, pieprzPrzepis:Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu i odcedzeniu odstawiamy makaron do ostygnięcia. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 15 minut (do miękkości mięsa). Brokuł rozdzielamy na na niewielkie różyczki
Emcia Pichcipofollowuje" ;) Dajcie koniecznie znać w komentarzu, albo zapraszam na mój instaprofil :) Składniki:150 g tortellini z wędzonym tofu Polsoja1 duży ogórek gruntowy1 papryka zielona5 łyżek kukurydzy konserwowej3 plastry wędliny sojowej o smaku szynkowym Polsoja1 łyżka posiekanej natki pietruszkiSól, pieprz do smakuPrzepis:Tortellini przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu, tortellini odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Ogórka
Emcia Pichci