Składniki - 40 dag makaronu świderki - słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą - 3 filety z kurczaka - 30 dag pieczarek - 2 łyżki majonezu - natka pietruszki - 1 łyżka oleju - sól, pieprz Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do miski. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Warzywa również odcedzić. Pieczarki
Świat Smakugóry dziękuję. Wykonanie Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Jabłka umyć i obrać. Jajka i jabłka pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę osączyć. Chrzan wymieszać z majonezem a następnie z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku.Komentarze oraz lajki mile widziane :)Zapraszam
Świat Smakukurczakiem i natką, doprawiłam do smaku. Wydrążone papryki nadziałam farszem. Do naczynia żaroodpornego włożyłam papryki, zalałam bulionem i zapiekłam 30min. w 150st. Powiązane posty: Papryka faszerowana makaronem, kukurydzą i groszkiem Papryka faszerowana kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
bastalenapieczenia (na papierze). Piekarnik rozgrzałam do 200st. i gotowe calzone piekłam przez 15 min. Dodatkiem była kolorowa surówka z białej kapusty 1/4 główki białej kapusty 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki zielonego groszku 1/2 czerwonej papryki pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Kapustę i paprykę starłam na tarce. Wszystkie warzywa ze sobą połączyłam. Majonez wymieszałam z jogurtem
bastalenaWychodząc naprzeciw pizzowym sloganom, skomponowałam swoją własną pizzę. Był full wszystkiego. Ale na koniec pracowitego tygodnia należy się! Smacznego!!! Ciasto XXL (gotowe) sos pomidorowy ser żółty szynka pieczarki cebula kukurydza papryczka jalapeno pomidor zioła prowansalskie czosnek Praktycznie komentarz jest zbędny. Wszystkie składniki rozłożyłam na cieście, posypałam ziołami, czosnkiem i hyc na 20min. do piekarnika (150st.). Przepyszne ukoronowanie tygodnia. Polecam
bastalenaSpaghetti Piemakaron spaghetti 1-1,5 szklanki żółtego startego sera 2 jajka 3 łyżki masła2 ząbki czosnkuzioła prowansalskie, sól, pieprzpuszka pomidorów1 łyżka oliwy z oliwek 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka pieczarek1 mała puszka kasztanów jadalnychkilka różyczek kalafiora i brokułażółty ser do oprószeniaRóżyczki kalafiora i brokuła obgotowałam 10-15 min. osolonym wrzątku. Odcedziłam. Makaron ugotowałam nieco
bastalenaregionu" związany z akcją "Makaron Rządzi Zdrowo!" :)Przepis jest niezwykle prosty, zdrowy i bardzo pożywny :)Składniki: 150g makaronu w kształcie ryżu 1 papryka czerwona 1 ogórek szklarniowy 1 puszka kukurydzy 2 gałązki koperku 1 łyżka majonezu lekkiego Sól, pieprz do smaku Makaron wrzucamy do gotującej się wody na ok. 15 minut często mieszając. Po ugotowaniu odcedzamy
Emcia PichciSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 szt. małych pieczarek 0,5 średniej cebuli 4 łyżki kukurydzy 3 łyżki ketchupu pikantnego 10 plasterków salami Ser mozzarella (1 szt.) 5 szt. pomidorków koktajlowych Oregano, bazylia Przepis: Ciasto rozwijamy, zostawiamy na papierze. Rogi zaginamy do wewnątrz. Nakładamy ketchup i rozsmarowujemy po cieście. Następnie układamy salami, pieczarki, cebulę, kukurydzę oraz starty
Emcia PichciPan pizza jak nic, dobra na każdy wieczór ;) Składniki:2 szklanki mąki pszennej10g drożdży3/4 szklanki letniej wody1/4 szklanki mlekaSól1 łyżka olejuDodatki:12 plasterków salami1 paprykaPół puszki
Emcia PichciSkładniki:1/2 szklanki kuskusa1/3 średniego ogórka szklarniowego1 papryka konserwowa150g kukurydzy2 plastry sera żółtego1 łyżka majonezu1 łyżeczka sosu sojowegoSól, pieprzPrzepis:Kaszę kuskus przesypujemy do garnka i zalewamy
Emcia PichciSkładniki:2 piersi z kurczaka1 brokuł (500 g)1 puszka kukurydzy konserwowej3/4 szklanki makaronu w kształcie ryżu3 łyżki majonezuSól, pieprzPrzepis:Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu i odcedzeniu odstawiamy makaron do ostygnięcia. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 15 minut (do miękkości mięsa). Brokuł rozdzielamy na na niewielkie różyczki
Emcia Pichcipofollowuje" ;) Dajcie koniecznie znać w komentarzu, albo zapraszam na mój instaprofil :) Składniki:150 g tortellini z wędzonym tofu Polsoja1 duży ogórek gruntowy1 papryka zielona5 łyżek kukurydzy konserwowej3 plastry wędliny sojowej o smaku szynkowym Polsoja1 łyżka posiekanej natki pietruszkiSól, pieprz do smakuPrzepis:Tortellini przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu, tortellini odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Ogórka
Emcia Pichciwegańska wersja mojej ulubionej sałatki :) Składniki na 3-4 porcje. Składniki:1 worek ryżu brązowego1/2 kostki tofu wędzonego PolSoja (ok. 90 g)1 puszka kukurydzy konserwowej1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki4 plastry ananasa z puszkiPieprz, sól, słodka papryka w proszkuPrzepis:Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie drobno
Emcia Pichciavocado znajdziecie tu —>KLIK Zrobiłam też surówkę z czerwonej kapusty. Nie załapała się na zdjęcie ale zapraszam po przepis :) —>KLIK Rollsy z tortilli zrobiłam z kukurydzą, tuńczykiem i serkiem twarogowym o smaku pomidorowym. Zmodyfikowałam trochę przepis dostępny tu —>KLIK Wszystkie drobne przekąski ułożyłam na drewnianej skrzyneczce i ustawiłam na krześle do którego przyczepiłam etykietki
Mienta blogSkładniki: - tortellini grzybowe (ugotować) - 5 grubych plastrów szynki (pokroić w kosteczkę) - czarne oliwki - 4 jajka ugotowane (pokroić w kosteczkę) - puszka kukurydzy - słoik marynowanych prawdziwków (pokroić) - sos: 50% majonezu i 50% jogurtu greckiego - sól i pieprz Wszystkie składniki mieszamy wstawiamy na min. 3 godziny do lodówki by smaki się połączyły. Polecam na rodzinne spotkania i imprezy
SMYKWKUCHNI