być zwięzłe i gęste (nie powinno być za rzdkie).Odstawić na 30-40 minut do podrośnięcia.Ciasto rozwałkować na blachę. Na ciasto dać koncentrat, następnie starty ser, mortadele, kukurydze, pokrojoną w kostkę paprykę i na to znów ser.Piekarnik nastawić na 230 stopni i piec ok. 20-25 minut, aż się łądnie zarumieni.Dzielić i zjadać.Smacznego
Moje pyszne gotowaniefasolki czerwonej3-4 łyżki koncentratu pomidorowego makaron kokardki (farfalle)sól, pieprz, ostra papryka, słodka papryka, pieprz ziołowy 1. Cebulę, paprykę i pieczarki pokroić drobno i udusić do miękkości. Kukurydzę i fasolkę odsączyć. Marchewkę i mięso z rosołu pokroić, fasolki przekroić na pół. Wrzucić wszystko do rosołu. 2. Jeśli zupa wyszła za gęsta (należy pamiętać że dojdzie jeszcze makaron) dolać
Kto ugości moich gości?pieczarkowym.Ja zrobiłam muffinki z dwoma rodzajami farszu, ale równie dobrze pieczarki, paprykę i cebulę można wymieszać razem i zrobić jeden rodzaj, dodając do tego jeszcze np. kukurydzę, żeby było kolorowo. SKŁADNIKI:0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)1 jajko (L)3 cebule1 duża marchew1 ząbek czosnku miąższ z 2 kromek chleba1 papryka15 dag małych pieczarek2 łyżki
Kto ugości moich gości?który wspaniale nadaje się do sałatek. I jeszcze kilka drobnych dodatków i pyszna sałatka gotowa.składniki:250 g paluszków krabowych1 szklanka makaronu w kształcie ryżu, użyłam Czaniecki5 jajek200 g kukurydzy konserwowej3 łyżki posiekanego szczypiorku4-5 łyżek majonezuewenualnie pieprz do smakuMakaron ugotowac al'dente, przelać zimną wodą i dobrze osączyć. Jajka ugotować na twardzo, wystudzić obrać ze skorupek i pokroić
Monia miesza i gotujeczosnek przecisnąć przez praskę ,wszystko wymieszać i na chwilkę odstawić .Ogórki pokroić w kosteczkę.Warstwy; Połowa kapusty Zimny usmażony kurczak Ketchup Ogórki Kukurydza Majonez Reszta kapustyIlość przypraw , majonezu czy ketchupu zależy od waszego smaku dodajcie tyle ile lubicie .SMACZNEGO
Sama słodycz i szczypta chiliteraz robię takie kompozycje co bardziej cieszy oko. jednak nawet na starość człowiek czegoś się uczy.1 garść mix sałat z rukolą5 plasterków wędzonej polędwicy ( surowej )2 pomidorki cherry1 łyżka kukurydzy z puszki1 rzodkiewkaczarnuszkakiełki rzodkiewki i soczewicyDresing :3 łyżki oleju ryżowego1 łyżka octu ryżowegosól himalajska do smakupieprz czarny do smakucukier do smakuRozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniNie jestem zwolenniczką zup kremowych, ale od czasu do czasu czemu nie ? A jeszcze jak robi się je szybko to już w ogóle fajnie. oczywiście takie
Ewa w kuchniDziś kombinacja dania z makaronem na styl meksykański, ale taki zbliżony do tej kuchni. Czerwona fasola, kukurydza, przyprawa kuchni meksykańskiej oraz pozostałe dodatki czyli między innymi skrzydełka z kurczaka sprawiły, że potrawka z makaronem była super smaczna. A my takie kombinacje lubimy, oj lubimy.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwydmuszek z jajek30 dkg piersi z kurczakawłoszczyzna8-9 łyżeczek żelatyny (na 1 litr płynu)Do dekoracji:kukurydza konserwowagroszek konserwowyugotowana marchewkanatka pietruszkiJajka Wielkanocne z mięsnej galarety, to nietypowa propozycja podania doskonale ogólnie znanej przystawki, która bez wątpienia zrobi wrażenie na naszych gościach lub pozostałej części rodziny.UWAGA! Robiąc wydmuszki pamiętajmy o tym, aby otwór zrobić po szerszej stronie jajka!Wydmuszki z jajek
Świat Domowej Kuchniugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Jajka dobrze ostudzić, obrać i pokroić w małą kosteczkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a szczypiorek drobno posiekać. Tuńczyka i kukurydzę osączyć z zalewy.Następnie w szklanej misce układać kolejno poszczególne warstwy sałatki:ryżpieprzpołowa majonezujajkatuńczykżółty serkukurydzadruga połowa majonezuposiekany szczypiorekSałatkę schłodzić w lodówce przez co najmniej godzinę. Można ją też przygotować dzień wcześniej
Świat Domowej Kuchnibazylia, majeranek, oregano - papryka słodka/ostra- sól pieprz farsz:(tak jak na obrazku)- pieczarki - papryka (zielona, żółta , czerwona)- salami - cebula- ser (według uznania np.)- kukurydza- szynka - ananas- pierś z kurczaka itp.Sposób przygotowania:1.Ciasto:Drożdże rozpuścić w pół szklance ciepłego mleka. Do miski z mąką , jajkiem i solą wlać całe mleko. Zagnieść do jednolitej
Gotuj Z Muzykątrochę mięsa, polewamy sosem. Następnie warzywa, na to jeszcze trochę mięsa, sałaty i ponownie polewamy sosem. I to tyle ;) Oczywiście można dodawać różne składniki do farszu np. paprykę, kukurydzę itp.Dzisiaj daję bardzo energiczną pioseneczkę rockowo-bluesowego zespołu:The Black Keysjest po prostu świetna ;) Życzę udanego roku 2014 Michał
Gotuj Z Muzykąszczypiorek – 1 pęczek • czosnek – 1 ząbek • sól – 1 łyżeczkaDODATKOWO: • ser biały – 200 g • rukola – 1 pęczek • rzodkiewka – 4 szt • ogórek – 1 szt • kukurydza (mini kolby) – 4 szt • kiełki – 1 pęczek • krem balsamiczny – 2 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cebulę i czosnek drobno siekamy. Jajka miksujemy z masłem i olejem czosnkowym. Dodajemy mąkę przesianą
Ostra na SłodkoNa Świątecznym stole nie może zabraknąć sałatek :) Dziś przedstawiam moją ulubioną :) Pewnie dużo osób robi oprócz jarzynowej sałatki również taką z piersi kurczaka czy też inną
Parowar Facetafasoli z dodatkiem suszonych śliwek i jabłekzupa-krem z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowympieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów ciasto czekoladowe z czerwoną fasoląkoktajle z kukurydzy z pomarańczą i bananemHitem dnia była aksamitna zupa krem z gotowanego na parze groszku, z dodatkiem pora, zielonej sałaty, mleczka kokosowego i orientalnych przypraw. Drugim daniem, które i osobiście
Kulinarne przygody Gatity