Krem z kukurydzy z chipsami z boczku Zupa z fasolki szparagowej Kapuśniak i placki ziemniaczane dla zabieganych Zupa z cukinii z serkiem topionym Kluski kukurydziane Krem z białych szparagów Krem z barszczu ukraińskiego Krem z pieczarek Zupa gulaszowa Barszcz świąteczny czysty Kapuśniak na żeberkach wędzonych Krem z kalafiora z chipsami Zupa z cukini z jabłkiem Zupa czosnkowa Zupa grzybowa
Ala piecze i gotujemajonezem ). Składniki: ½ kg marchwi 2 pietruszki seler 3-4 jajka 2 jabłka 4 -5 ziemniaków ½ kg ogórków kiszonych ½ puszki groszku zielonego ½ puszki fasoli czerwonej można dodać jeszcze kukurydzę, białą fasolę. Sól, pieprz, odrobina suszonego majeranku, tymianku, inne zioła do smaku 1 – 2 łyżki musztardy w zależności od rodzaju musztardy majonez – też nie podaję ilości bo należy dodać wedle uznania
Na słodko lub wytrawnieolej bułka tarta Proporcje dobrane indywidualnie w zależności od tego ile naleśników chcemy otrzymać. Ważne, żeby ciasto nie było za gęste. farsz: cebula pieczarki sos sojowy sól, pieprz kukurydza papryka czerwona i zielona żółty ser parówki A jak to zrobić: Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną
Kuchnia w opałachidealne wkomponuje się w imprezowe menu, chociaż dzisiaj pełni funkcję mojej kolacji. SKŁADNIKI: mała puszka fasoli białej (gotowanej na parze) mała puszka fasoli czerwonej (gotowanej na parze) mała puszka kukurydzy 1 jajko ugotowane na twardo 1 kiszony ogórek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżka majonezu sól pieprz A jak to zrobić: Jajko pokroić
Kuchnia w opałachszkl wody 2 łyżki oleju szczypta soli sos 2 pomidory 2 ząbki czosnku świeże oregano i bazylia 1 łyżka pikantnego keczupu sól, pieprz dodatki (według upodobań) cebula pieczarki kukurydza salami oliwki papryka żółty ser A jak to zrobić: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść ciasto przez około 10 minut (można wykorzystać robota na niskich obrotach). Ciasto odstawić
Kuchnia w opałachśmietany, na delikatnym ogniu mieszamy intensywnie, aż zgęstnieje. Do gulaszu idealnie będzie pasowała surówka z sałaty lodowej. Posiekaną sałatę lodową łączymy z posiekanym porem, pokrojoną w paski papryką konserwową, kukurydzą, posiekanym w paski plastrem żółtego sera. Dodajemy jogurtu naturalnego i łyżeczkę majonezu. Solimy i pieprzymy do smaku
BaRepasróżnego rodzaju potrawek. Warto jednak dodać, że brukiew należy do warzyw, którego nadmierne spożywanie może prowadzić do niedoczynności tarczycy (do tej grupy należy też, między innymi, kukurydza, bataty, kiełki bambusa). Spożywana z umiarem będzie ciekawym urozmaiceniem codziennej diety. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Surówka z brukwi appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkooregano łyżeczka bazylii 2 łyżki koncentratu pomidorowego ok. 6-7 różyczek ugotowanego brokuła grillowana, marynowana papryka 4-5 plasterków suszonych pomidorów w ziołach pół małej czerwonej cebuli 2 łyżki kukurydzy pół pęczka szczypiorku 6-8 cienkich plasterków pikantnego chorizo kulka mozarelli łyżeczka oregano szczypta soli i pieprzu łyżka posiekanej pietruszki Składniki na ciasto dokładnie wyrabiamy. Ja robię to w robocie
Mienta blogSkładniki: 1 por około 20 cm 1 większe jabłko 1 puszka kukurydzy 400 g 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól,pieprz Wykonanie: Pora pokroić drobno. Jabłko pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Surówka idealna jako dodatek do obiadu lub do kanapek
O kuchni z uczuciemsamodzielnym daniem. Możemy zabrać ją w pojemniczku do pracy ☺ Zapraszam !!!!! SKŁADNIKI 1 opakowanie Mix sałat 3 gałązki selera naciowego 3 cm para Pół czerwonej papryki 1/2 zielonego ogórka Kukurydza konserwowa Mały jogurt naturalny Musztarda miodowa WYKONANIE Warzywa myjemy. Następnie wszystkie bardzo drobno kroimy. Do dużej miski wsypujemy mix sałat, dodajemy pokrojone składniki. Wszystko razem mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy
Zdrowo i kolorowowzmacniają pamięć i koncentrację. Składniki: 1 op śledzi matias w oleju 1 jabłko 0,5 papryki czerwonej 5 ogórków konserwowych w kurkumie 1 łodyga selera naciowego 0,5 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula 2 łyżki majonezu sól,pieprz, Wykonanie: Jabłko obieramy kroimy na cztery części i oczyszczamy z nasion kroimy w kostkę. Paprykę myjemy przekrawamy na pół i również wyciągamy
kgwjanczewobyła" :) W szklanej misce układamy warstwowo: - karkówkę przyrządzoną według przepisu Karkówka w cebuli - karkówkę polewamy ostrym ketchupem - ogórki konserwowe z cebula pokrojone w kostkę - puszkę groszku konserwowego i puszkę kukurydzy - Zalewamy to majonezem wymieszanym z woda z ogórków - posypujemy szatkowana kapusta pekińską lub startym żółtym serem Smacznego
chwile dla mnieserem żółtym. Wkładamy do piekarnika lub mikrofali na kilka minut. Zamiast opiekanych ziemniaków możemy podać puree ziemniaczane, gotowane ziemniaki, bądź frytki okraszone ziołami prowansalskimi lub tradycyjny ryż, np. z kukurydzą;) Danie bardzo proste, ale pyszne:) w najbliżym czasie postaram się o kolejne zdjęcia portaw:) Smacznego
Kuchnia Pełna PasjiSałatka idealna na imprezę, coś dla miłośników makaronów;) Składniki: 1/2 opakowania makaronu, np. kokardki, pomidorki koktajlowe, 2 ogórki wężowe, papryka czerwona, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 cebuli, pierś z kurczaka, ser feta, sos winegret, oliwa, przyprawa gyros. 1. Gotujemy makaron do miękkości w osolonej wodzie. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros. Na patelnię wlewamy olej, gdy się
Kuchnia Pełna Pasjipasjonatów fast foodów, myślę że również coś dla dzieciaków, które uwielbiają "niezdrowe" jedzenie;-) Składniki: Bułka z sezamem, mięso mielone, np .wieprzowe, cebula, 2 ząbki czosnku, ogórek kiszony, pomidor, papryka, kukurydza, sałata, zioła prowansalskie, sól, pieprz, jajko, olej. 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy mięso mielone oraz doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Odstawiamy na 2h do lodówki, aby mięso
Kuchnia Pełna Pasji