Sposób wykonania : Ugotowane ziemniaki dokładnie tłuczemy na jednolitą masę.Dużą łyżką nakładamy dwie kupki obok siebie i formujemy w kształt listka.( Tak jak na zdjęciu ) Teraz
Przepisy i porady kulinarneJak kroić cebulę aby nie płakać ? Aby nie płakać przy krojeniu cebuli,nóż,którym kroimy moczymy w zimnej wodzie. Cebula moczona w zimnej wodzie przez 5
Przepisy i porady kulinarneJak smarować szybko i dokładnie blaszki i foremki na ciastka. Aby szybko i dokładnie wysmarować blaszki czy foremki na nasze ciasta, należy wyposażyć się w mały
Przepisy i porady kulinarneZiemniaki - kilka wskazówek i porad. Zawierają w 10 dkg około 22mg witaminy C, śladowe ilości witamin A i B, mało białka oraz tłuszczu. Dzięki obfitości
Przepisy i porady kulinarneJak sprawdzić czy jajko jest świeże. Aby sprawdzić czy jajko jest świeże, należy je zanurzyć w osolonej wodzie. Jeśli wypłynie ono na wierzch oznacza to że
Przepisy i porady kulinarneSłoiki z sałatkami będą szczelnie zamknięte, jeśli na wierzch zalewy wlejemy odrobinę spirytusu i podpalimy go. Następnie dokręcamy pokrywkę, dopóki płomień nie zgaśnie. Weki będą szczelnie
Przepisy i porady kulinarneKawa w ziarnach dłużej zachowuje swój aromat niż kawa mielona. Kawa mielona w ręcznym młynku jest bardziej aromatyczna od kawy mielonej w młynku elektrycznym
Przepisy i porady kulinarneTruskawki w słoikach np. kompot, sok lub dżem, nie będą tracić swojej barwy, jeśli do roztworu dodamy trochę soku z wiśni lub dodamy kilka dojrzałych wydrylowanych
Przepisy i porady kulinarne