przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:224/1100)

Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 1374

Post Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto z wiśniami i bezą / Cherry meringue cake 308

przedstawiam przepis na łatwe, szybkie i przepyszne ciasto z wiśniami i bezą. Generalnie wiśnie można zamienić na inne owoce, a przepis jest na prawdę łatwy w wykonaniu. Proste maślane ciasto kruche, szybka beza i wiśnie, polecam na każdą okazję. U mnie rozeszło się w kilka chwil, zapraszam! Scroll down for recipe in English Ciasto z wiśniami i bezą (blaszka

karmelowy
Wigilia i Boże Narodzenie: Kruche cynamonowe gwiazdki 126

nich trochę proszku do pieczenia, aby trochę urosły. Na zdjęciu są jeszcze przed dekoracją. :) Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na blogu Moje wypieki . Kruche cynamonowe gwiazdki w mlecznej czekoladzie Przygotuj miski, wagę kuchenną, wałek do ciasta, płaską blachę, papier do pieczenia, foremki do wykrawania ciastek w kształcie gwiazdek, stolnicę lub inną płaską powierzchnię, sitko, nóż, folię spożywczą. Przygotuj składniki(...)pszenną, ziemniaczaną, cukier puder, cynamon i sól przesiej na stolnicę. Masło pokrój na mniejsze kawałki i rozłóż na przesianych składnikach. Całość przesiekaj nożem, a następnie szybko wyrób dłońmi. Z kruchego ciasta uformuj kulę, którą owiń w folię i wstaw do lodówki na mniej więcej 30 minut. Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki i podziel na części. Każdą część rozwałkuj na oprószonej

blog.moje-pasje.info
Ciasto jabłkowo-budyniowe 150

włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na godzinę i 10 minut. Upieczone ciasto posypać po wierzchu cukrem pudrem. Ciasto jabłkowo-budyniowe Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując kruche ciasto z jabłkami i budyniem. Ciasto jabłkowo-budyniowe Forma do pieczenia, której użyłam miała wymiary 27 na 36 centymetrów. Najlepiej sięgnąć po miękkie i lekko kwaskowe jabłka. Jeśli wybierzecie jabłka

mecooks
Miodownik kajmakowy z jabłkami 333

jeżeli wybierzemy jabłka, które nie ciemnieją po obraniu. Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Serniki gotowane , Tarty i kruche ciasta , Wielkanoc Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kajmak , orzechy włoskie , twaróg

https:KKuchniaMniam
Kruche ciasto z czarnymi porzeczkami i owocową bezą 133

smaku przypomina nieco ciasto pleśniak ale uważam, że jest o całe niebo lepsze. Kruche ciasto, wyraziste w smaku czarne porzeczki plus beza dały wspaniałe połączenie. Nie wiedziałam, że wyjdzie mi tak przepyszne ciasto.  Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g  masła lub margaryny ½ szklanki cukru 4 żółtka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki

Na słodko lub wytrawnie
Kruchy jabłecznik z rodzynkami i cynamonem 152

dajemy pozostałą część ciasta. Można ją rozwałkować i pociąć radełkiem, jak to ja zrobiłam lub potrzeć na grubych oczkach tarki, rozdrobnić palcami, czy powykrawać foremkami do ciasteczek różne kształty. Kruche ciasto z jabłkami pieczemy około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180°C . Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem, co najlepiej zrobić przed samym podaniem, gdyż wtedy mamy gwarancję, że cukier

Smakowy Raj
Kruche ciasto z truskawkami i waniliową pianką 1018

pożegnanie postanowiłam zrobić ciasto , które było hitem internetu w ubiegłym roku  , pojawiało się kolejno na większości blogów kulinarnych . I faktycznie jest pyszne  , warte zachodu :) Oczywiście ciasto kruche zrobiłam z własnego przepisu . Wyszło kruche nie tylko z nazwy . Przyjemnie kontrastowało chrupkością z delikatną puszystą budyniową pianką. Do ciasta dodałam (z powodu braku śmietany w lodówce  ) gęsty jogurt naturalny

Malinowa Kawiarenka
Tymianek i figi. Tarta 118

papier. Piec w 200 st. 6-8 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Ostudzić. Kremówkę przelać do rondelka, dodać tymianek i zagotować. Zdjąć z palnika, przykryć i odstawić na 30-60 minut. Odcedzić, schłodzić w lodówce przez noc. Kremówk ubić z mascarpone i miodem na sztywny krem. Kruchy spód posmarować dżemem, na wierzch wyłożyć krem. Schłodzić w lodówce przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z gruszką i szpinakiem 176

Niezwykłe połączenie smaku szpinaku, ricotty i gruszki, zanurzone w kruchym cieście. Istna uczta dla podniebienia. Wprawdzie trzeba się nieco napracować by taką ucztę osiągnąć, ale naprawdę warto, wierzcie mi :)  Przepis w nieco zmodyfikowanej formie pochodzi z Kwestii Smaku. Ilość porcji: Cała foremka od tarty Składniki: Na kruche ciasto: 300g mąki pszennej 200g masła ( z lodówki) 1 jajko Szczypta soli(...)blat kuchenny wysypujemy mąkę oraz sól. Wkrajamy schłodzone masło oraz wbijamy jajko. Dodajemy również 1 łyżkę wody. Całość wyrabiamy dość intensywnie palcami. Ciasto ugniatamy szybko i energicznie, gdyż ciasta kruche nie lubią długiego ugniatania. Kiedy ciasto będzie gładkie dzielimy je na dwie części: większą (około 70%) i mniejszą (30%). Ciasto zawijamy w folie spożywczą i umieszczamy w lodówce na około

Kolizje Smaków
Czekoladowy styropian 743

królują jagodzianki i ciasta z truskawkami. Ja zaś się dzisiaj wyłamuję i piekę czekoladowy styropian. Oryginalny styropian smakuje jak sernik, ten smakuje jak czekoladowy sernik z posmakiem kokosów. To kruche ciasto dodatkowo uzupełniłam konfiturą wiśniową. Upieczcie i wydajcie opinię co sądzicie o tym cieście? Ja z czystym sumieniem mogę to ciasto polecić. Możecie też zainspirować się innymi moimi wypiekami: Galette(...)serem i truskawkami Kruche ciasto z truskawkami i śmietankową pianką na oleju rzepakowym Skubaniec z owocami (kruche ciasto z owocami) Ciasto z truskawkami i płatkami owsianymi Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g margaryny konfitura czereśniowa Przygotowanie ciasta: Mieszamy suche składniki, dodajemy żółtka i pokrojoną w kostkę margarynę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szarlotka z bezową pianką i malinami 256

Uwielbiam złotą jesień właśnie za smak i zapach domowej szarlotki, jest moim ulubionym ciastem zaraz po serniku. Złociste ciasto kruche, warstwa jabłeczna z kisielem o zapachu imbiru, bezowa pianka i maliny, całość zgrało się doskonale. Patera…. Właśnie ! Która kobieta nie kocha prezentów ? Chyba nie znam takiej, zawsze chciałam mieć taką z wygrawerowanym własnym imieniem i dzięki firmie My Gift(...)Białka ubić na sztywną pianę wsypując stopniowo cukier, miksować do rozpuszczenia cukru, następnie wsypać budyń i nie przerywając ucierania cienką strużką wlewać olej. Miksować tylko do połączenia. Złożenie ciasta: Na kruchy spód wyłożyć zimne jabłka, przykryć pianką i rozsypać świeże maliny, pozostałe ciasto z zamrażarki zetrzeć na wierzchu. Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku około 55 minut. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Makowiec na krucho-drożdżowym cieście 71

pianę, dodajemy do maku i delikatnie mieszamy. Ciasto: Wszystkie składniki wkładamy do misy miksera (drożdże rozkruszamy, nie trzeba robić wcześniej rozczynu) i zagniatamy elastyczne ciasto. Ciasto można również zagnieść na stolnicy. Gotowe ciasto dzielimy na trzy równe części. Blachę o wymiarach 25 X 36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta wałkujemy na wielkość blaszki i wkładamy na spód(...)wykładamy resztę masy i przykrywamy ją ostatnim rozwałkowanym plackiem. Gotowe ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 C (funkcja pieczenia góra-dół) i pieczemy około godziny. Upieczone ciasto polewamy lukrem. Lukier: Sok z cytryny dodajemy stopniowo do cukru, mieszamy i w miarę potrzeby dodajemy sok. Artykuł Makowiec na krucho-drożdżowym cieście pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Pleśniak ze śliwkami 117

Pleśniak ze śliwkami to kruche ciasto z bezą i śliwkami, delikatne w swoim smaku. Przyrządza się je bardzo prosto, to ciasto nie wymaga cukierniczych zdolności.Takie ciasto można upiec prawie z każdymi owocami.Kasza manna w takim cieście wchłania sok z owoców a ciasto pozostaje pięknie wypieczone i nie nasączone sokami. Składniki:* 3 szklanki mąki* 1 kostka [...] Artykuł Pleśniak ze śliwkami

Pieprzyć z Fantazją
Skubaniec 158

Skubaniec Popularne kruche ciasto z bezą i dżemem (albo owocami) zwane Skubańcem, Pleśniakiem lub Kruszańcem. Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast, które pamiętam z dzieciństwa. Polecam!     Składniki: Ciasto: 0,5kg mąki 5 żółtek 200g cukru 250g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g kwaśnej śmietany 2 łyżki kakao Beza: 5 białek 1 szklanka cukru

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania