Pomidorowa tarta z zielonymi szparagami

Pomidorowa tarta z zielonymi szparagami

Pomidorowa tarta z zielonymi szparagami

Krucha tarta wypełniona delikatnym nadzieniem z ricotty o smaku pomidorowym. Zatopione i zapieczone w nim szparagi świetnie smakują, szczególnie że wyczuwalna jest delikatna nuta wędzonki. CIASTO KRUCHE: 1 szklanka mąki pszennej 2 szczypty soli szczypta proszku do pieczenia 50 g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany NADZIENIE: 1/2 pęczka zielonych szparagów 250 g serka ricotta 3 jajka 1 słoiczek (85 g) koncentratu pomidorowego z ziołami Pudliszki 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki soli p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, szparagi, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, przekąski, przystawki, przekąska, szybkie ciasto, tarta na słodko

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.