przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:146/1100)

Kruche ciasto truskawkowo-jagodowe z kokosem. 153

Kolejna moja propozycja na letnie ciasto, szczególnie dla wszystkich miłośników kokosanek. Jest pyszne! Kruche ciasto z truskawkowym dżemem, pod kokosową kruszonką, skrywającą soczyste, lekko kwaskowe jagody. Wszystkie smaki są idealnie wyważone, subtelnie się ze sobą łączą, tworząc niesamowicie pyszną całość. Polecam!!! Składniki na kruche ciasto truskawkowo-jagodowe z kokosem na blaszkę o wymiarach 24x28 cm 1,5 szklanki mąki pszennej

Rozpustne gotowanie
Ciasta ze śliwkami – najlepsze przepisy 182

wykorzystać i przygotować pyszne ciasto ze śliwkami! Przepisów na ciasta ze śliwkami jest mnóstwo. Można je przygotować w różnych wersjach i połączeniach smakowych.  Zebraliśmy dla Was 10 najlepszych propozycji na śliwkowe ciasta, które z pewnością Was zainteresują. Każde z nich wygląda bardzo apetycznie i jest warte przygotowania. Które z nich wybierzecie?  1. Kruche ciasto ze śliwkami Przepis(...)Przepiski.pl 2. Ciasto jogurtowe ze śliwkami Przepis na: Kulinarne Przeboje 3. Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem Przepis na: smaacznykasek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Ciasto śliwkowe Przepis na: kulinarnachwila 5. Ciasto kokosowo-śliwkowe Przepis na: gryzz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasta ze śliwkami – najlepsze przepisy pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Mini tata z owocami i śmietaną 163

Takie foremki z kruchego ciasta można zapełnić czym macie ochotę. U mnie są z bitą śmietaną i owocami. Przygotowanie ciasta kruchego – do dużej miski wrzucić mąkę, cukier puder, żółtko, kakao, śmietanę, pocięte drobno masło. Wszystko razem zagnieść na jednolitą masę. Włożyć ciasto do woreczka foliowego i na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wycinać ciasto powiększone o wysokość

Kuchnia Pokoleń
Szarlotka z połówkami jabłek 234

kilkutygodniowej przerwie powróciłam do wspólnego wypiekania w akcji "Ciasto na niedzielę", tym razem padło na jabłecznik ;)  Jabłka bardzo lubimy, kruche ciasto też więc od razu wiedziałam, że będzie to szarlotka z połówkami jabłek. Składniki na kruche ciasto: 300 gram maki 200 gram masła 100 gram cukru 1 jajko szczypta soli pozostałe: 4 słodkie jabłka  cukier

Życie zaczyna się w kuchni
Egg Cake czy kruche kakaowe ciasto z kokosowym kremem (bez glutenu, cukru białego) 156

były to przepyszne praliny Delicatea oraz wspaniałe bezglutenowe ciasteczka, które zawsze zamawiamy ze sklepu Kuchnie Świata wraz z innymi produktami potrzebnymi do tego wypieku 😍     Składniki: Mocno kakaowe kruche ciasto -160g mąki z cieciorki GRAM (najlepsza i najsmaczniejsza :)  -120g mąki gryczanej -80g kakao -100g ksylitolu (najlepiej zmielonego na puder) -80g melasy z karobu/s(...)trochę więcej więc spokojnie wytnijcie inne ulubione kształty ciasteczek KOKOSOWY KREM Krem kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki razem zmiksować blenderem. Krem jest bardzo gęsty bo musi utrzymać kruche ciasto. Krem nałóż do szprycy i udekoruj keksami oba kruche jajka. Jedno ułóż na drugim i górę udekoruj dodatkami

Candy Pandas
Tarta z cebulą i kiełbasą wg Julii Child 215

pory obserwuję największą popularnością w ramach akcji cieszą się tarty. Ja również nie będę tu wyjątkiem.  Tarta, którą przedstawiam, wpisuje się w moje niekończące się eksperymenty z ciastem kruchym do tart. Ostatnimi czasy pozostawałam przy opcji dodawania do niego jajka. Ten przepis pokazał mi, że wcale tak być nie musi. Ciasto jest faktycznie delikatne, choć gdy je wyrabiałam, kręciłam(...)też powodu rada z przepisu, by trzymać je w lodówce od 2h do 2 dni jest jak najbardziej nie do zlekceważenia. Przepis Julii Child przekonał mnie, że tradycja robienia ciasta kruchego bez użycia jajek jest warta kontynuowania.   Składniki: na ciasto (porcja na 2 tarty, połowę zostawiłam na kolejny dzień) 2 szklanki mąki tortowej 170g zimnego masła łyżka soli

W kuchni wieczorem
PLEŚNIAK ZE ŚLIWKAMI, BEZOWĄ PIANĄ I KRUSZONKĄ 216

nich czekośliwkę ( powidła śliwkowe z czekoladą ) i pyszne, babcine knedle. Dziś mam dla Was jednak przepis znów na ciacho – zwane również pod nazwą Pleśniak ( pewnie słyszeliście? ). Pyszne, kruche ciasto pokryte soczystymi śliwkami i lekką pianką z chrupiącą kruszonką z całą pewnością zachwyci każdego łasucha! Jest łatwe, pyszne, no i przede wszystkim szybkie! Niebo w gębie! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
TARTA ŚLIWKOWA Z KREMEM PATISSIERE 131

żółtko KREM PATISSIERE: 250 ml mleka szczypta cynamonu 3 żółtka 50 g cukru 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki masła DODATKOWO: 400 g śliwek cukier puder Przygotowujemy ciasto kruche: Przesiać mąkę, dodać cukier oraz pokrojone w kostkę zimne masło. Posiekać wszystko nożem. Dodać żółtko i zagnieść ciasto. Z ciasta utworzyć kulę, owinąć w folię spożywczą i wsadzić do lodówki(...)Kiedy krem zgęstnieje, odstawić z ognia, dodać masło i wymieszać dokładnie krem Na podpieczony i ostudzony krem wyłożyć krem patissiere, a na krem pokrojone śliwki. Ciasto przykryć wąskimi paskami ciasta kruchego tak aby utworzyła się kratka. Piec tartę ok 15 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem możemy oprószyć ciasto cukrem pudrem

Kuchnia w oparach
KRUCHE KAKAOWE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I PIANKĄ BUDYNIOWĄ 233

Kakaowe kruche ciasto, z owocami sezonowymi u mnie wersji ze śliwkami oraz przepyszną pianką budyniową. SKŁADNIKI: (forma 25x 30 cm) CIASTO 3 szklanki mąki 20 dag masła 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao 2 łyżki śmietany 18% 3żółtka 50 dag śliwek PIANKA BUDYNIOWA 3 białka 3/4 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju

RAROSSA
Tarta z rabarbarem pod bezą i chrupiącą kruszonką. 237

uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym bardziej kruche ciasto otrzymamy). Z ciasta odkładamy 1 łyżkę na kruszonkę (wkładamy je do lodówki), natomiast resztę ciasta wałkujemy i przekładamy do formy na tartę (nie musimy jej wykładać papierem, czy nawet smarować(...)tłuszczem- to jest zaleta ciast kruchych) i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C, myjemy rabarbar, obieramy go i kroimy w około 2 centymetrowe kawałki. Wyjmujemy pozostawiona łyżkę ciasta na stolnicę, dodajemy cukier puder i siekamy nożem, a następnie rozcieramy w dłoniach, aż uzyskamy drobniutką kruszonkę.      Wyjmujemy

Rozpustne gotowanie
Sernik z kratką na pogodę w kratkę 119

kruchego ciasta, wstępnie siekamy całość nożem i zagniatamy ciasto, które następnie dzielimy na dwie części, jedną większą, mniej więcej ¾ ciasta (u Agaty ok. 460 g), drugą mniejszą ¼ ciasta (ok. 160 g). Ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia (tylko jej dno). Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 stopni. Schłodzone ciasto wyciągamy(...)lodówki i rozwałkowujemy na kształt koła o średnicy ok. 27 cm. Przekładamy ciasto do formy, ciasto rozprowadzamy również po bokach tortowicy, starając się otrzymać w miarę równy rant o wysokości ok 2 -3 cm. Nakłuwamy nasz spód widelcem i wkładamy do piekarnika na 20 minut. Mniejszą część ciasta rozwałkowujemy na kształt prostokąta i wycinamy z niego 10 pasków. Masa serowa

KulinarneImpresje.pl
Jak zrobić idealne kruche ciasto? 135

Kruche ciasto wykorzystywane jest nie tylko w kuchni polskiej, ale w większym lub mniejszym stopniu na całym świecie. U nas najczęściej służy do przyrządzania kruchych babeczek, szarlotek czy jako spód do serników. W USA dla przykładu również używają go do swojej wersji szarlotki – Apple pie – z charakterystyczną kratką na wierzchu. We Francji pojawia [...] Artykuł Jak zrobić idealne kruche

Pogotujmy.pl
Kruche ciasto z malinami z budyniową pianką 899

jeszcze są, pomyślałam. No i cóż z nimi zrobić? Przetworzyć, czy wykorzystać do ciasta? Różne pomysły krążyły mi po głowie, ale doszłam do wniosku, że najlepsze będzie ciasto.   Ciasto kruche z malinami. Czemu nie? Szukałam   pomysłu i inspiracji i znalazłam... tutaj Wiadomo, że   od pomysłu do czynu droga krótka, więc   zabrałam się do pracy(...)cukru 140 g proszku budyniowego waniliowego (bez cukru) 200 ml oleju rzepakowego Ponadto: 600 g mrożonych malin cukier puder do posypania ciasta świeże maliny do dekoracji Wykonanie: Najpierw zrobiłam kruche ciasto. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiałam do miski.   Wsypałam cukier, cukier waniliowy i dodałam pokrojone w kostkę masło. Wymieszałam i po kolei wbijałam żółtka. Ciasto szybko zarobiłam. Utworzyłam

Kuchnia u Krysi

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję