kruche ciasto z budyniem - 3541 przepisów (strona:158/237)

Sernik z jogurtów bałkańskich 267

myśli, postanowiłam w tym słodkim kierunku podążyć :) Tylko jaki rodzaj sernika tu upiec? Tyle mo ż liwości do wyboru! Czy na zimno czy pieczony, na biszkoptach czy na cieście kruchym, z bakaliami w środku czy polewą na wierzchu, z twarogiem czy kompletnie bez sera. W końcu właśnie tę ostatnią opcję wybrałam na weekendowe wypiekanie i prezentuję sernik z wykorzystaniem jogurtów(...)duże jogurty bałkańskie - kupuję firmy Maluta 340g; UWAGA nie mogą być light!  1 szkl. cukru  5 jajek  1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 budynie śmietankowe na 3/4l mleka  80ml oleju  1-2 paczki biszkoptów - zależy od wielkości biszkoptów i paczki szczypta soli Żółtka oddzielić od białek do dużej miski. Utrzeć mikserem z cukrem

Grunt to przepis!
Kruche kawowe ciasto ze śmietanową pianką i jabłkami 158

strony.  Ciasto kruche: 500 g mąki 100 g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego (lub 1 łyżka esencji waniliowej) 4 łyżki Inki 250 gram margaryny 2 łyżki kwaśnej śmietany Mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek oraz Inkę mieszamy razem. Dodajemy drobno posiekaną (zimną ) margarynę i wszystko musimy posiekać razem. Na koniec dodajemy śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią i wkładamy(...)minut do zamrażalnika. Masa śmietanowa:  440 gram kwaśniej śmietany (18 %) 1 szklanka cukru 1/4 szklanki oleju 4 jajka 2 budynie śmietankowe łyżka esencji waniliowej Dodatkowo: jabłka ok. 1 kg, ale można je też zastąpić gruszkami lub innymi owocami ( u mnie były to gotowe prażone jabłka, których jednak nie polecam,bo ciasto zrobiło się przez nie zbyt wilgotne i chociaż

Słodka Kraina Wypieków
Kruche ciasto z masą budyniową rabarbarem i tuskawkami 192

Uwielbiam połączenie rabarbaru z truskawkami i dzisiaj właśnie na wypiek z ich dodatkiem Was zapraszam. Ciasto jest wilgotne , nie za bardzo słodkie i po prostu rozpływa

Gosia gotuje
Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową 99

który z smaku przypomina budyń utarty z masłem, a w rzeczywistości nie ma ani grama masła czy mleka. Jest delikatny, kremowy, pyszny i oczywiście zdrowy, bo na bazie kaszy jaglanej. Składniki na tortownicę 20 cm: Spód: 200 g tartych na mąkę migdałów* 1 łyżka siemienia lnianego 2 łyżki ciepłej wody 2 łyżki cukru pudru Budyń jaglany: 1 szklanka kaszy jaglanej(...)zmielić w młynku do kawy na proszek, zalać wodą, odstawić do napęcznienia na 5 min. W misie malaksera umieścić mąkę migdałową, dodać cukier puder, dodać siemię. Zagnieść ciasto, jak na kruche. Ciasto wyłożyć na spód formy, wgnieść w dno, wyrównać. Wstawić do lodówki, na czas przygotowywania kremu. Jak ugotować kaszę jaglaną: Ja zazwyczaj kaszę gotuję na sypko, to znaczy

moj przepis na
Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową 105

który z smaku przypomina budyń utarty z masłem, a w rzeczywistości nie ma ani grama masła czy mleka. Jest delikatny, kremowy, pyszny i oczywiście zdrowy, bo na bazie kaszy jaglanej. Składniki na tortownicę 20 cm: Spód: 200 g tartych na mąkę migdałów* 1 łyżka siemienia lnianego 2 łyżki ciepłej wody 2 łyżki cukru pudru Budyń jaglany: 1 szklanka kaszy jaglanej(...)zmielić w młynku do kawy na proszek, zalać wodą, odstawić do napęcznienia na 5 min. W misie malaksera umieścić mąkę migdałową, dodać cukier puder, dodać siemię. Zagnieść ciasto, jak na kruche. Ciasto wyłożyć na spód formy, wgnieść w dno, wyrównać. Wstawić do lodówki, na czas przygotowywania kremu. Jak ugotować kaszę jaglaną: Ja zazwyczaj kaszę gotuję na sypko, to znaczy

moj przepis na
Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową 145

który z smaku przypomina budyń utarty z masłem, a w rzeczywistości nie ma ani grama masła czy mleka. Jest delikatny, kremowy, pyszny i oczywiście zdrowy, bo na bazie kaszy jaglanej. Składniki na tortownicę 20 cm: Spód: 200 g tartych na mąkę migdałów* 1 łyżka siemienia lnianego 2 łyżki ciepłej wody 2 łyżki cukru pudru Budyń jaglany: 1 szklanka kaszy jaglanej(...)zmielić w młynku do kawy na proszek, zalać wodą, odstawić do napęcznienia na 5 min. W misie malaksera umieścić mąkę migdałową, dodać cukier puder, dodać siemię. Zagnieść ciasto, jak na kruche. Ciasto wyłożyć na spód formy, wgnieść w dno, wyrównać. Wstawić do lodówki, na czas przygotowywania kremu. Jak ugotować kaszę jaglaną: Ja zazwyczaj kaszę gotuję na sypko, to znaczy

moj przepis na
Delikatny sernik na kruchym spodzie z orzechami 209

Serniczek palce lizać. Tradycyjny smak, tylko lekko zmieniony przez dodanie orzechowego spodu. Jeśli chcecie zrobić w Thermomix trzeba zrobić z połowy porcji serowej. Spod może być

Kuchnia Pokoleń
Proste ciasto ze śliwkami 165

I mamy ciasto, kolejne ciasto. I jutro znowu robię to ciasto. Bo jest genialne. Pyszne. Coś a' la tarta. Składniki na ciasto -400 g mąki pszennej

Z Kuchni Do Kuchni
Przepyszne ciasto Styropian, czyli sernik bez sera+FILM 144

Cześć, dziś zapraszam Was na jedno z moich ulubionych ciast-ciasto Styropian, znane też jako sernik bez sera. Robi się go bardzo szybko, jest puszyste i przepyszne. Do jego przygotowania potrzeba niewielu składników. Składa się z kruchego ciasta posmarowanego dżemem porzeczkowym, masy na bazie kwaśnej, gęstej śmietany, i ciasta. Polecam i zapraszam Zapraszam też na film SKŁADNIKI  *proporcje(...)mnie zawsze 250ml*** CIASTO  -2 szkl mąki pszennej tortowej -4 żółtka (białka odkładamy do masy śmietanowej) -150g miękkiego masła lub margaryny -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -1/3 szkl cukru -cukier waniliowy MASA ŚMIETANOWA -750g śmietany kwaśnej 18% BARDZO GĘSTEJ, SZTYWNEJ -3/4 szkl cukru -4 białka z ciasta -1 budyń śmietankowy 40g bez cukru

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jesienna Biedronka wg siostry Anastazji 181

też ilość cukru i ciasto dla nas wyszło idealne smakowo. Dodatkowo ciasto ciemne i biszkopty nasączyłam mocną, osłodzoną kawą, która moim zdaniem idealnie się tutaj sprawdziła. Polecam na szczególne okazje. Ciasto kruche: 100 g masła 2 żółtka gotowane 2 żółtka surowe 50 g cukru pudru 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto ciemne: 8 jajek(...)Biszkopt: 4 jajka 5 łyżek drobnego cukru 5 łyżek mąki 2 łyżki oleju 2 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 500 ml mleka 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 200 g masła opcjonalnie – 1-2 łyżki rumu Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30% 1 op. czerwonej galaretki

Smaki Na Talerzu
Kruche ciasto z borówkami i budyniową pianką 88

sklepie borówki nie wiedziałam jeszcze dokładnie do czego je wykorzystam. W pierwszej wersji miałam zrobić ciasto jogurtowe, ale przypomniało mi się że swego czasu jadłam pyszne ciasto z tymi owocami u bratowej. Poprosiłam ją o przepis i tym sposobem zrobiłam deser na kruchym spodzie z budyniową pianką. Całość wyszła przepyszna i jestem pewna, że będę wracać do tego przepisu. Zwłaszcza(...)blaszkę o wymiarach 22×28 cm. Składniki na ciasto: 4 żółtka 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 4 białka 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1/3 szklanki oleju Dodatkowo: 250 g borówek

Danka Pichci
#kuchniazpazurem, czyli kruche ciasteczka pełnoziarniste na Światowy Dzień Kota (bez cukru) 236

Facebooku i Instagramie z hashtagiem #kuchniazpazurem. Niech akcja idzie w świat :) A teraz zapraszam na ciasteczka!  Kruche ciasteczka pełnoziarniste na Światowy Dzień Kota (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50 g masła 40 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 3 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka domowego masła orzechowego  80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii(...)jaglana, biała czekolada Masło i olej kokosowy utrzeć z ksylitolem do połączenia. Suche składniki wymieszać ze sobą w misce. Połączyć wszystkie składniki ze sobą łącznie z mlekiem i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, rozwałkować i wykrawać kotki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, dekorując ekspandowaną kaszą jaglaną (tworzymy oczka i nosek, a wąsy odciskamy przy pomocy noża). Piec

FitKot
Ule Karoliny 167

minut,ostudzić.Z podanych składników zagnieść ciasto kruche i podzielić na 2 równe części.Jedną rozwałkować i wyłożyć na spód formy (25x40 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia.Drugą część ciasta rozwałkować i wyciąć z niego 28 kółek o średnicy 9 cm. .Na każde kółko nałożyć położyć porcję masy bakaliowej,skleić formując kulkę.Ciasto w formie posmarować powidłami śliwkowymi i ułożyć(...)nich kulki bakaliowe,4 rzędy po siedem kulek.Piec około 30 min. w temperaturze 180 stopni do uzyskania złotego koloru. 1 szklankę mleka odlać i wymieszać w nim budynie i żółtka ,a pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i ugotuj. Budyń wystudzić. Utrzeć masło, dodając zimny budyń, na końcu dodać kieliszek rumu.Krem wyłożyć na upieczone ciasto z kulkami.Na wierzch

Bajeczna Kuchnia
Domowy sernik z jabłkami 269

średnicy 28 cm: Ciasto kruche:     1 szklanka mąki pszennej     7-8 dag margaryny, 1/3 opakowania     4 łyżki cukru pudru     1 łyżeczka proszku do pieczenia     1 żółtko     1 łyżka oleju 1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, staranie wyrabiamy. Ciasto odstawiamy minimum(...)minut do lodówki. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i spód wykładamy przygotowanym ciastem. Masa serowa: 1 kg sera białego 12 dag masła lub margaryny skórka otarta z całej cytryny sok z połowy cytryny 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 3 - 4 jabłka  1 budyń waniliowy lub śmietankowy cukier waniliowy  25 dag cukru kryształu 5 jaj 3 łyżki kaszy

Apetyczna babeczka
Babeczki limonkowo-kokosowe 153

odkrycia kremu limonkowego zakochałam się w tym smaku. Tym razem proponuję małe łakocie na jeden kęs.  Kruche babeczki z delikatnym kremem limonkowym na bazie mleka kokosowego,bitą śmietaną oraz płatkami kokosowymi. Pycha.  Polecam też tartaletki z kremem limonkowym w nieco innym wydaniu, na które przepis znajdziecie tu BABECZKI LIMONKOWO-KOKOSOWE Składniki: (na ok.15/16 szt) babeczki: 3 żółtka(...)budyniu. Wystudzony krem miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej. Masą napełniamy babeczki. wierzch: Śmietanę lub śmietankę kokosową ubijamy z cukrem pudrem.Nakładamy na wierzch babeczek. Całość posypujemy skórką z limonki oraz prażonymi na suchej patelni płatkami kokosowymi (płatki są grubsze od wiórków) Babeczki najlepiej smakują po kilku godzinach kiedy spody nabiorą wilgoci od kremu i zrobią się bardziej kruche

Bon appetit mon amie