Dziś kolejna propozycja na sylwestrową lub karnawałową imprezę: pyszna i szybka w przygotowaniu pasta z łososia. Możemy nią posmarować tartinki lub gorące grzanki, ułożyć na kanapkach czy kruchych babeczkach. Będzie idealnie pasowała na szwedzki stół czy zimny bufet, to idealne finger food. Smacznego ! Pasta za łososia Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 200 g wędzonego łososia 1/2 czerwonej cebuli
Kulinarne przygody Gatityktoś oprze się tym uroczym kruchym babeczkom? Są bardzo dobre, jak wspomniałam kruchutkie, ale to dodaje im tylko uroku. Proporcje na ciasto są ogromne, ja zwykle połowę ciasta mrożę, by wykorzystać je w późniejszym czasie czy przygotować je z innym kremem. Jeśli jednak nie macie takiej potrzeby, przygotujcie ciasto zmniejszając ilość składników o połowę. Spody do babeczek: 480 g mąki
Smaki Na Talerzubalkon albo na zewnętrzny parapet :) NIGDY nie otwieramy puszki gorącej ponieważ może wybuchnąć i się poparzymy! Karmel gotowy :) Można go zastosować do lodów, do ciast, do kruchych babeczek, do posmarowania blatów waflowych. Tak naprawdę to do Was należy inwencja twórcza :) Na zdrowie? Nie bardzo - za słodkie. Ale smacznego
Szczęśliwa kuchniagodziny, więc niespodziewani goście też się na nią załapią. Ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Polecam też inne przepisy na ciasta z jabłkami. oraz inne przepisy z jabłkami: Kruche babeczki z jabłkami ciasto orkiszowe z jabłkami kakaowy jabłecznik z budyniem pączki z jabłkami jabłka w cieście francuskim ciasto łaciate ekspresowe całuski Ciasto jest na formę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDelikatne, kruche babeczki z jabłkami Jabłuszka bardzo lubię a desery przygotowane z ich dodatkiem uwielbiam robić. Zapach jabłek z cynamonem unoszących się w domu kojarzy mi się z takim ciepłem i miłą atmosferą. Te babeczki były robione spontanicznie, bo po prostu naszła mnie ochota na coś dobrego, i żeby zrobić przyjemność mężowi. :) Przepis prosty a jaki efektowny. :) Zapraszam... Przepis
Mój pomysł nasię dzisiaj nim z Wami, bo uważam, że takie dobro nie może zostać zamknięte w szufladzie! Możecie zajadać się nim, jak my- w czystej jego postaci, lub dodać do kruchych babeczek, jako wypełnienie lub muffin, jako topping :) Spróbujcie koniecznie i rozpłyńcie się w chałwowej kremowości przy wiśniach. Zaproście kumpele! :D Budyniowy krem z chałwą i wiśniami Potrzebujesz: 2 opakowania budyniu
Kuchnia w Słońcu Skąpanadość rzadka, więc jeśli ktoś lubi gęstsze zupy powinien dodać więcej warzyw lub zmniejszyć ilość bulionu, albo jeść tak jak my zagryzając świeżą bułeczką :) Składniki: (przepis pochodzi z bloga " kruche babeczki ") 1,5 litra bulionu warzywnego 2 duże pory (tylko ich biała część) 2 spore marchewki 2 bardzo duże ziemniaki 1 ząbek czosnku śmietana 18% Marchewki i ziemniaki obrać
Simply FoodKLIK Letni deser z owocami z mascarpone i bitą śmietaną Przepis znajduje się tu KLIK Ciasto Afrodyta z musem truskawkowym Przepis znajduje się tu KLIK Kruche babeczki z owocami i kremem Przepis znajduje się tu KLIK Zapraszam, a już niebawem nowe przepisy z truskawkami i nie tylko
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuKruche babeczki to małe słodkie cudeńka, które można nadziać różnymi kremami i przybrać różnymi owocami. Cieszą zarówno podniebienie jak i oko. Moja córeczka uwielbia takie babeczki a te powstały specjalnie dla niej na urodziny. składniki: ciasto na babeczki 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli krem kawowy 400 ml śmietanki
Monia miesza i gotujeKruche babeczki to bardzo wdzięczny "materiał" do obróbki :) Możemy upiec je sobie wcześniej, zabezpieczyć przed wysychaniem (ja wkładam do metalowej puszki), a następnie kiedy przyjdzie nam ochota wypełnić kremem budyniowym, śmietaną czy zalać tężejącą galaretką. Zawsze pysznie smakują ze świeżymi owocami :-) Zazwyczaj piekę je w metalowych, tradycyjnych foremkach do babeczek, tym razem jednak zrobiłam je w maleńkich
Walijskie PichcenieKruche babeczki ze śmietankowym nadzieniem z dodatkiem świeżych owoców. Dla mnie to symbol tego, do czego można wykorzystać świeże owoce. Babeczki smakują kiedy są jeszcze ciepłe po upieczeniu, ale zdecydowanie nie tak bardzo kiedy wyjmiemy je w ciepły dzień i podamy prosto z lodówki
Milion Smakówraczej słuchać nie powinny i pooglądania kreacji tych Pań, ale nie tylko. Na każde takie spotkanie, Panie przynosiły coś pysznego. Krótko mówiąc dogadzały sobie! Oj do dzisiaj pamiętam smak kruchych babeczek z masą budyniową i owocami od Pani Dzidzi - tak na nią każdy mówił. Ale najbardziej w pamięci utkwił mi smak ciasta z masą budyniową, truskawkami i bezą. Pamiętam
SMYKWKUCHNIZnane w Rzeszowie są również pączki. W Tłusty Czwartek ilość sprzedanych pączków – z nadzieniem z róży i oblanych lukrem z smażoną skórką pomarańczy - liczy się podobno w dziesiątki tysięcy. Kruche babeczki z kremem karmelowym zjadane prosto z pieca smakują najlepiej. Bardzo dziękujemy Panu Henryk Szczęch za oprowadzenie po zakładzie, pokazanie wszystkiego, odpowiedź na wszystkie pytania oraz wspaniałą degustację. Podczas kolejnej
królestwo garównastępnie zagnieść w kulę. Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie cienko rozwałkować i dużą szklanką wykrawać koła. Wykleić nimi foremki do kruchych babeczek, które uprzednio wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Babeczki kilkakrotnie ponakłuwać widelcem. Z ciasta uformować również wałeczki, skręcając je wokół siebie, tworząc uchwyty koszyczków. Foremki z ciastem, a także
Nastoletnie WypiekanieKrem budyniowy z reguły jest wykorzystywany do ciast, tortów lub do wypełniania kruchych babeczek. Tym razem postanowiłam podać go nieco inaczej, jako deser w pucharku. Do jego przygotowania użyłam mniej masła, niż do klasycznego kremu, przez co jest znacznie lżejszy i bardzo fajnie komponuje się z owocami. Krem budyniowy z owocami Czas przygotowania: 6 0 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatity