kruche babeczki - 3416 przepisów (strona:151/228)

Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej 236

polewamy pozostałą marynatą, w której było mięso. Pieczemy w 180 st C przez 1,5 godziny (godzinę pod przykryciem i 30 minut bez).4. Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego!!!Źródło: Kruche babeczki

Kuchnia domowa Ani
Deser z malinami i wafelkiem czekoladowym 403

kwaśne. Przełożyć do szklaneczek.2. Jogurt lekko dosłodzić, część przełożyć na maliny.3. Wafelki czekoladowe drobniej pokroić, dodać do deseru, zrobić kleks z jogurtu.4. Na wierzch ułożyć całe maliny.Smacznego!!!Źródło: Kruche babeczki

Kuchnia domowa Ani
Boże Narodzenie - galeria 919

Ciasteczka misie Ciasteczka z kremem karpatkowym Czerwononose rudolfy Rogaliki z orzechów laskowych Pierniczki z marcepanem Ciasteczka z maszynki Cieszyńskie koniczynki Mikołaj Zakwas buraczany Barszcz czysty Krokiety z mięsem Kapuśniaczki Kruche babeczki Kokosanki Pomarańczowe paluszki Domowy cukier waniliowy Sałatka Rogaliki z białym makiem Likier piernikowy Miodownik Ciasteczka z orzechami Kasztanki

Ala piecze i gotuje
Szarlotka z jogurtowym lukrem i migdałami 231

tata) wystarczy blaszka 23 x 23 cm, na 3 osoby wychodzą 3 duże kawałki ciasta + 1 kawałek do podziału. Polecam również: j abłecznik z migdałami , jabłecznik z bitą śmietaną , kruche babeczki z jabłkami , oraz mini jabłeczniki . Jesienna Szarlotka z jogurtowym lukrem i migdałami: 3 szklanki* mąki, 3 łyżki cukru pudru (czubate), 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie), 1 jajko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

diecie Desery: Bocconotti - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Ciasto czekoladowe z migdałami - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Fichi al forno con Vin Santo - Mikołaj Kaczmarek z bloga Italianizzato Kruche babeczki z wiśniami, Bocconotti calabresi - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek i Oliwa Lody tiramisu - Ola z bloga Poznaj smaki świata Niebiańska panna cotta z sosem malinowym - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek

Chilli Czosnek i Oliwa
Tort mandarynkowy 175

częścią biszkoptu postępujemy podobnie )  Zachowujemy część kremu do posmarowania i dekoracji wierzchu, odłożoną 1/4 częścią mandarynek ozdabiamy wierzch tortu :) Krem jaki mi pozostał wykorzystałam do napełnienia kruchych babeczek, a jeśli takich nie mamy to możemy zrobić z niego oddzielny deser, który udekorujemy najlepiej świeżymi owocami. Składników na masę kremową jest dość sporo, a jesli nie chcemy

Proste Potrawy
DŻEM AGRESTOWY Z SOKIEM Z CZARNEGO BZU 115

zrobienie dżemu agrestowego już jest chyba za późno, ale na przyszły rok przepis będzie jak znalazł. Bardzo lubię połączenie bzu z agrestem. Jest to dżem idealny do słodkich, np. kruchych babeczek czy rogalików. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy

Przepisy Aleksandry
PLACEK DROŻDŻOWY Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI. 173

się na wędrowaniu, skakaniu po skałkach i zwiedzaniu zamków. Nic, co ma z kuchnią chociaż coś wspólnego. A teraz powraca z pysznym ciastem drożdżowym. W ostatnim poście pojawiły się KRUCHE BABECZKI Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI . Sezon rabarbarowy nadal trwa, w pełni zresztą, stąd i dziś kontynuuję temat rabarbaru, zapraszając na pyszne, świeży i pachnący owocami, placek drożdżowy. PLACEK DROŻDŻOWY

W kuchni Karmel-itki
Miniserniczki z piernikową kruszonką 130

piernikową kruszonkę, zamiast tradycyjnej. Efekt? Kruchutka babeczka z sernikowym wnętrzem i porzeczkowym nadzieniem o piernikowej nucie. Nie za słodko- w sam raz wieczorową porą;) Składniki na ciasto kruche ( ok . 12 sztuk babeczek) 1 ½ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki cukru cukier waniliowy 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka Z podanych składników zarabiamy ciasto kruche. Wkładamy do lodówki(...)pokruszonych biszkoptów 1 łyżka masła 1 żółtko Z podanych składników zarabiamy kruszonkę ( ma być lekko lepka, ale jednocześnie sypka). Dodatkowo:  mały słoik konfitury z czarnej porzeczki WYKONANIE : babeczki wyklejamy kruchym ciastem( ja wyłożyłam uprzednio papilotkami) i nakłuwamy widelcem do każdej babeczki nakładamy łyżeczkę konfitury   zapiekamy ok 5 minut masa serowa(prawie po brzegi) posypujemy piernikową kruszonką pieczemy

Domowe ciasta
Włoskie babeczki Soffioni abruzzesi 168

Zapraszam na przepyszne włoskie babeczki Soffioni abruzzesi. Kruche ciasto i nadzienie z serka ricotta z lekką cytrynową nutą to idealny wypiek na Wielkanoc. Serowe babeczki pięknie wyglądają w koszyczku. Można je podać do świątecznej kawy. A jak znam życie, u nas pojdą już na śniadaniu. Te malutkie serniczki na kruchym cieście tak kuszą, że musiałam je upiec dużo wcześniej

dolcevitainmykitchen
Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami 109

Kruche i podzielne małe babeczki idealne do kawy. Z domowymi bezami i masą o smaku adwocata są wyśmienite. Ciasto: 1,5 szklanki mąki krupczatki  MŁYNOMAG 1/4 szklanki cukru pudru Szczypta soli 120 g masła 2 żółtka Bezy: 2 białka 2 łyżki cukru Szczypta soli Krem: 100 g margaryny 3 łyżki masy krówkowej o smaku adwocata Ciasto: Mąkę przesiewamy

VioletoweKucharzenie
Kruche babeczki z budyniem i owocami 212

Kruche, słodkie i kolorowe babeczki z budyniem i owocami. Wyglądają pięknie i smakują rewelacyjnie. Serdecznie polecam! Składniki: (przepis na okolo 20 sztuk) Ciasto: 1,5 szkl. mąki krupczatki 1/4 szkl. cukru pudru szczypta soli 120 g zimnego masła 2 żółtka Budyń: 450 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy Dodatkowo: drobne owoce do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto : Wszystkie składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Kruche babeczki z kremem budyniowym i truskawkami 91

Sezon truskawkowy w pełni. Dziś przedstawiam Wam przepis na małe, śliczne babeczki z ciasta kruchego, wypełnione kremem budyniowym i udekorowane dużą ilością truskawek w glazurze. Deser jest pyszny, prosty i wygląda niezwykle efektownie. Idealnie sprawdzi się w gorące, letnie dni. Zapraszam do obejrzenia wideo na kanale Słodki Blog na YouTube : Składniki: Ciasto kruche: 150g mąki tortowej 150g mąki krupczatki 150g(...)gęsto za pomocą widelca. Schłódź w zamrażalniku przez pół godziny a następnie upiecz w 180°C przez ok. 20 min. Pozostaw do całkowitego wystygniącia. Jak zrobić idealne ciasto kruche na babeczki przeczytaj tutaj . Galaretka: Wsyp do szklanki i zalej 50 ml zimnej wody, odstaw na 10 min do napęcznienia. Następnie dolej jeszcze 70 ml tym razem gorącej wody i wymieszaj

Słodki Blog