krówka - 1242 przepisów (strona:34/83)

Peanut butter cheesecake - Sernik z masłem orzechowym 344

szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki pasty waniliowej (można zamienić na ekstrakt) 4 jajka 1 szklanka kremowego masła orzechowego Polewa: 125 g gorzkiej czekolady 1 łyżka niesolonego masła garść posiekanych krówek Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 180C (z termoobiegiem). Przygotuj tortownicę. W malakserze zmiksuj precelki z masłem i cukrem na gładką masę. Przełóż do tortownicy, wyrównaj wierzch i piecz 10 minut. Wyjmij(...)Potem sernik powinien dostać swoje w lodówce, najlepiej zostawić go na noc żeby stężał. Czekoladę rozpuść z masłem nad garnkiem z gotującą wodą i polej nią sernik. Wierzch posyp krówkami. Smacznego

Kulinarna rozmowa
Szyszki z ryżu preparowanego 169

ryżu preparowanego to smak mojego dzieciństwa.  Dawniej mama robiła takie smakowitości a my się nimi zajadałyśmy. Szyszki z ryżu preparowanego  SKŁADNIKI: 125 g masła 500 g cukierków krówek 140 g ryżu preparowanego PRZYGOTOWANIE: Do rondelka włożyć masło, roztopić.  Następnie cukierki krówki odwinąć z papierków, dodać do rozpuszczonego masła, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się cukierków.  Zdjąć rondelek

Kuchnia Danusi
Owsiany mazurek z masą z krówek 68

wszystko było świeże i smaczne. Dziś, jeszcze przed świętami, chciałam się z Wami podzielić prostym, bardzo słodkim przepisem na Mazurek - na kruchym, owsianym spodzie z masą zrobioną z cukierków- krówek i udekorowanym białą i deserową czekoladą. Kto planuje jeszcze dziś coś robić?" Kruchy spód: 2 jajka 80 g cukru 50 g mąki kukurydzianej 35 g płatków owsianych 350 g maki(...)pszennej Dodatkowo : 400 g cukierków - krówek waniliowych 100 ml śmietanki 30% 50 g czekolady deserowej 50 g białej czekolady Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wsypujemy obie mąki, dodajemy płatki owsiane i cukier, mieszamy. Następnie wbijamy jajka i dodajemy miękkie masło, ugniatamy (można je również szybko wyrobić w robocie kuchennym). Odstawiamy pod przykryciem do lodówki na 30 minut. W tym czasie

Słodkie Przyjemności
Likier o smaku korzennym 158

Likier typowo "babski". Królował na naszym stole w święta. Dobry na każdą okazję. Składniki; 700 ml wódki, 3 łyżeczki przyprawy do piernika , 5 łyżek kremu "krówka", 3 łyżki cukru pudru, 300 ml śmietany 30% Po przyprawy zapraszam do SKWORCU Wykonanie; Wódkę mieszamy z przyprawą, krówką i cukrem pudrem.Dodajemy 200 ml śmietany. Gotujemy na wolnym ogniu. Pozostałą śmietanę ubijamy na półsztywno

Anioły w kuchni
Szyszki 100

składniki * 25 dag krówek mlecznych * 10 dag ryżu preparowanego * 2 płaskie łyżki masła * 5 łyżek mleka Sposób wykonania Mleko z masłem zagotować w garnku, zmniejszyć ogień do minimum, dodać krówki i cały czas mieszając, rozpuścić je na jednolita masę. Garnek zdjąć z ognia wsypać ryż i dokładnie wymieszać. Masę odstawić, aby nieco przestygła. Z jeszcze ciepłej formować szyszki i układać

Mix smaku
Batoniki z ryżu preparowanego 136

składniki * 125 g margaryny * 250 g miękkich krówek * 200 g pianek marshmallow * 125 g ryżu preparowanego sposób wykonania   Margarynę lekko rozpuścić w  dość dużym garnku, dodać krówki , podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać pianki  i dalej podgrzewać na bardzo małym ogniu cały czas mieszając do rozpuszczenia się pianek i powstania jednolitej masy.   Zdjąć z ognia

Mix smaku
Seromakowiec na bezglutenowym biszkopcie, bez cukru i tłuszczu 207

Myślę, że ciasto "Seromakowiec" to hit tych Świąt. Połączenia moich dwóch ulubionych ciast- makowca i sernika, na bezglutenowym biszkopcie, z dodatkiem polewy z rozpuszczonych krówek i posiekanymi orzechami laskowymi...Mhmm czego chcieć więcej. Kochani! Dodaję ten przepis dziś abyście i Wy mogli zrobić na Święta to cudowne ciasto. Pragnę jeszcze dodać, że jest to ciasto bez cukru i bez tłuszczu(...)skórka 3 żółtka 1 ubite na sztywno białko 1 kieliszek malibu 2-3 łyżki miodu wrzosowego 1 łyżka stewii 1 łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 10 rozpuszczonych w kąpieli wodnej krówek (można dodać 2-3 łyżki mleka) garść posiekanych orzechów laskowych Biszkopt Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo stewię. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Kiedy otrzymamy sztywną, jednolitą masę dodajemy przesianą

Mango Papaja
Oszukane Bajaderki 112

Składniki: 250 gram pokruszonego biszkoptu, ciastek, ciast, babek 1/3 szklanki mleka 5 daktyli 1 kieliszek Malibu 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu wrzosowego 1 łyżka oleju kokosowego 3 rozpuszczone krówki (cukierki rozpuszczamy tak jak czekoladę, w kąpieli wodnej) wiórki kokosowe do obtoczenia Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut i mielimy na pastę. Pokruszony biszkopt mieszamy ze wszystkimi składnikami (prócz(...)zbyt sucha dodajemy mleka. Formujemy kulki, obtaczamy je w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki na kilka godzin- najlepiej całą noc. Kulki stężeją. Można polać je polewą z rozpuszczonych krówek

Mango Papaja
Mazurek migdałowo-kajmakowy 110

Składniki na ciasto herbatnikowe (rozetkę): 150 g margaryny 100 g cukru pudru 2 jajka 200 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów Składniki na masę kajmakową: 450 g cukierków krówek (klasycznych) 80 ml mleka 3,5% 80 ml śmietanki 30% 50 g miękkiego masła Mazurek migdałowo-kajmakowy to kolejny przepis Mistrza Polski Cukierników Pawła Małeckiego, zaprezentowany na łamach gazetki reklamowej(...)złotego koloru. Na koniec przygotowujemy masę kajmakową. Mleko mieszamy ze śmietaną w rondelku (trochę zmniejszyłam ilość, żeby masa była bardziej gęsta), zagotowujemy. Do gotującego się mleka i śmietany wsypujemy krówki. Ciągle mieszając, doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia się cukierków. Gdy masa będzie jednolita (możemy przecedzić ją przez sitko), zdejmujemy rondel z kuchenki i do lekko przestudzonej masy dodajemy miękkie masło. Mieszamy

Świat Ciasta
Domowe Cukierki Śmietankowe (jak Werther's Original) 160

Niektórzy nazywają je: domowe krówki.  Mi jednak bardziej przypominają w smaku popularne cukierki Werther's Original.  Co prawda są bardziej "ciągnące" niż znane słodycze, jednak dzięki temu możemy je łatwiej pokroić.  Reasumując, z poniższego przepisu powstaną mięciutkie cukierki o strukturze "krówek-ciągutek" natomiast w smaku przypominające śmietankowo-karmelkowy, słodziutki, przepyszny smak Werther's Original.  Warte przygotowania

Słodka Strona
Ciasto 3BIT na kakaowych ciastkach 350

śmialiśmy się z tego, a z przepisu korzystam często i dzięki łaskawości sąsiada, żyję ;)  Składniki: 3 duże paczki kakaowych herbatników (około 400 gramów) 1 mleko skondensowane "krówka" 2 budynie śmietankowe 2 opakowania "Śnieżki" 3/4 litra mleka 600 ml. śmietany 30% 2/3 kostki masła 2 wafelki w czekoladzie (np. "Grześki") Budyń ugotować na mleku, wystudzić. Utrzeć masło(...)stopniowo dodawać budyń. Ja robiłam to mikserem, jednak na niewielkich obrotach. Śmietanę ubić ze "Śnieżką". Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać warstwowo: - herbatniki, - krówka - najlepiej troszkę w rondelku ją podtopić, żeby była płynniejsza - herbatniki, - masa budyniowa, - herbatniki. - bita śmietana. Na wierzchu zetrzeć na grubej tarce jarzynowej wafelki. Ciasto włożyć do lodówki na przynajmniej kilka godzin... i uzbroić się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szyszkowa dama. 129743

wręcz idealny. Kroi się całkiem nieźle. Nic się mi nie rozpadło. Do jedzenia łyżeczką. Przepraszam za zdjęcie. Ale jutro postaram się wkleić bardziej przyzwoite.  Składniki  250 g krówek 50 g masła 4 łyżki mleka pół puszki kajmaku czyli ok 200 g  niecałe opakowanie ryżu preparowanego, ok. 1/2 opakowania popping ekspandowane nasiona amarantusa. 1/2 szkl mleka 1/2 szkl(...)cukru  cukier waniliowy 250 g masła lub margaryny 2 szkl mleka w proszku Pół szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawiamy do wystudzenia. Krówki rozpuszczamy z masłem i mlekiem. Pod koniec dodając masę kajmakową. Połowę masy wlewamy do miski i dosypujemy część ryżu i amarantusa. Ciężko mi powiedzieć dokładnie ile ponieważ wsypywałam

Malinowe Pocałunki
Jaglany deser daktylowo bananowy (bez mleka, jajek i glutenu) 336

kasza jaglana ugotowana na miękko  1 szklanka mleko ryżowe, sojowe lub inne 1,5 szklanki dojrzały banan 1 szt daktyle 8 szt agar lub żelatyna 2 łyżeczki Polewa: krówki sojowe 4-5 szt mleko sojowe 2 łyżki Dla osób uczulonych na soję zamiast polewy krówkowej polecam syrop daktylowy lub z agawy. Przygotowanie: Daktyle zalać wrzątkiem, po kilku minutach(...)gładką masę. Przelać do miseczek lub foremek silikonowych. (Aby po ostudzeniu wychodziły ładne "babeczki" można foremki lekko nasmarować np. olejem) Polewę krówkową przygotować rozpuszczając w gorącym mleku pokruszone krówki, można dodatkowo podgrzać wstawiając naczynie do gorącej wody. (lepiej nie rozpuszczać w garnku na kuchence, bo bardzo łatwo przypalić

głodny alergik
Babeczki daktylowe z karmelową polewą (bez glutenu, mleka) 177

surowe w środku. Polewa karmelowa: mleko sojowe, ryżowe lub inne 1/2 szklanki ciemny  brązowy  cukier 1/4 szklanki margaryna bezmleczna lub masło 50 g lub możemy wykorzystać cukierki: krówki sojowe 6 szt mleko sojowe, ryżowe lub inne 1/2 szklanki Mleko rozgrzewamy, dodajemy cukier i masło (albo krówki), mieszamy do rozpuszczenia

głodny alergik
CIASTO KRÓWKA 388

krówka rozpływa się w ustach. CIASTO KRÓWKA Składniki Mąka -500 g Miód -4 łyżki Jajka -2 szt Masło -1/2 kostki Cukier waniliowy -2 opakowania Soda -1łyżeczka Cukier -1/2 szkl. Śmietana 36% -0,5l Galaretka cytrynowa -1 szt Śmietan-fix - 1 opakowanie Cukier puder -2 łyżki Masa krówkowa-1 puszka Orzechy włoskie -200 g Etapy przygotowania CIASTO Mąka

Kuchnia Danusi