królik - 923 przepisów (strona:51/62)

Kaczka pieczona po polsku 209

Jeśli macie w lodówce upolowaną kaczkę, to koniecznie przyrządźcie ją po polsku. Taka kaczka idealnie pasuje na świąteczny obiad. Składniki: • 1 kaczka • 3 jabłka

To co kocham
Kaczka pieczona z jabłkami 113

Kaczka pieczona z jabłkami to klasyka sama w sobie i najbardziej popularne połączenie kulinarne. Moja kaczka jest moczona w solance, a

To co kocham
Pieczone piersi kaczki 137

Po pieczonej kaczce w całości postanowiłam przyrządzić same piersi kacze. Długo szukałam odpowiedniego przepisu, w końcu zainspirowałam się przepisem z Kwestii Smaku

To co kocham
Pieczone piersi kaczki z gruszkami 155

Nigdy jeszcze nie przyrządzałam i nie jadłam kaczki z gruszkami.  Skoro jednak znalazłam się w posiadaniu pięknych gruszek i dorodnych piersi

To co kocham
Rosół z kaczki 129

Rosół to tradycyjna zupa niedzielna należąca do narodowych polskich potraw. Całe moje dzieciństwo kojarzę z rosołem na niedzielny obiad i 

To co kocham
Pasztet z kaczki 131

Bardzo udany recykling mięsa z kaczki z rosołu. Powstał smaczny pasztet z kaczki, bez glutenu i bez jajek. Zamiast bułki dodałam gotowane

To co kocham
Pieczone kacze udka w pomarańczach 134

Te cztery piękne udka kacze aż się prosiły na stoisku drobiowym, aby je upolować. No więc kupiłam, zamarynowałam, upiekłam i zjadłam z ogromną

To co kocham
Pasztet z kaczki z pistacjami 149

Najlepszy pasztet, jaki upiekłam i jadłam, a piekę dużo różnorodnych pasztetów. Jest bardzo miękki, aromatyczny i chrupiący dzięki orzechom. Ładnie się kroi ukazując

To co kocham
Smażona pierś kaczki z owocami 149

Do tej pory piersi kaczki podsmażałam, a potem piekłam w piekarniku. Tym razem przygotowałam ją inaczej. Smażenie rozpoczęłam od zimnej patelni, dość

To co kocham
Pasztet z kaczki z orzechami włoskimi 140

To już mój trzeci pasztet z kaczki na blogu. Jeden był z pistacjami, drugi z suszonymi śliwkami, a ten teraz

To co kocham
Jarmuż – właściwości zdrowotne 213

Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z królika w boczkowym płaszczyku 163

Kolejny przepis na pasztet. Ten wyszedł delikatniejszy i bardziej kremowy od wieprzowo grzybowego , ale równie pyszny. Leciutko pachnący wędzonką... mmm pycha! Nieskromnie mówiąc - w tym roku

Kuchenne zapiski Edyty
Serce na talerzu... czyli orzechowe pęczotto z grzybami 158

Oj pyszne, słodkie o pięknej barwie piwo Książęce. Burgundowe. Trzy słody....w mojej potrawie....Potrawa ta została specjalnie skomponowana pod nowe piwo Książęce. Oby więcej takich

Bon Appetit Małgorzaty