Akcja Przetwory 2014 w naszym domu trwa;) Dużo robimy rzeczy juz nam znanychi dużo takich , które robimy pierwszy raz. Tak jest z dzisiejszym przepisem. Są to
Anioły w kuchniKolejna obowiązkowa pozycja w spiżarni to ogórki z chili i czosnkiem. Te pikle charakteryzują się ostrym, wyrazistym smakiem. Szczególnie lubiane przez mężczyzn, ale i wśród
kolorowotorcikowokrótko. Jeżeli nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad, polecam wykorzystać przepis. Składniki: na 4 porcje 2 filety z kurczaka – ok. 400 g 4 plasterki parzonego boczku 8 kawałków ogórków chili – krokodylki Sól Pieprz Sos paprykowy 30 g serka śmietankowego almette Bulion warzywny Wykonanie: Filety układamy płasko i kroimy na dwa kotlety. Rozbijamy delikatnie przez folię. Przyprawiamy solą, pieprzem
Smaki Ewypełnego ziarna o kształcie ryżu 190 g pieczonego kurczaka bez skóry 100 g kukurydzy z puszki 4 korniszony lub ogórki „krokodylki” ¼ czerwonej świeżej papryki ½ małej cebuli 1 łyżka majonezu light 50 ml lekkiego jogurtu bałkańskiego Sól Pieprz Chili - opcjonalnie Musztarda rosyjska Kiełki - dowolne Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie i po ugotowaniu osączamy na sitku. Kurczaka rozdrabniamy na kawałki(...)większą kostkę. Do sałatki dodajemy odsączony i wystudzony makaron oraz kukurydzę. Całość mieszamy z majonezem połączonym z jogurtem i doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i opcjonalnie chili ( jeżeli zamiast ogórków korniszonów daliśmy krokodylki nie ma potrzeby dodawania chili ). Na górę wykładamy dowolne kiełki. SMACZNEGO. Wartość kaloryczna 1 porcji: ok. 250 kcal (function
Smaki EwyOprócz oleju jest też w zalewie oczywiście ocet.Składniki : 3 kg zielonych małych i średnich ogórków 4 łyżki soli 8 łyżek oleju 2 łyżeczki chili
Proste PotrawyPotocznie nazywane tez krokodylkami, chyba jedne z moich ulubionych wersji ;) Przygotowanie jest banalnie proste, każdy sobie poradzi. To co czas zabrać się do pracy! :) Na 1 porcję potrzebujemy: 2,5 kg ogórków 1,5 główki czosnku 2 łyżki chili 4 łyżki soli 8 łyżek oleju 1,5 szklanki octu 1,5 szklanki cukru Ogórki kroimy w ćwiartki
Kolejny blog o gotowaniumeksykańskie, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek albo mięsa czy grilla. Jak tu ich nie lubić? Jeśli lubicie ostrzejsze smaki, to polecam dodać, do ogórków, trochę pokruszonych na przykład papryczek piri piri. Ogórki meksykańskie są takie pyszne, że w każdy weekend, w sezonie, przerabiałam po kilka kilogramów ogórków – używam ogórków odmiana: kaliskie(...)gorącym zalewamy ogórki. Mieszamy dokładnie. Następnie do garnuszka wlewamy ocet i wsypujemy cukier. Gotujemy do rozpuszczenia się cukru. Gorącym octem zalewamy ogórki i dokładnie mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 12h. Ogórki przekładamy do czystych słoików, delikatnie dociskamy. Zalewamy zalewą, w której ogórki leżały i pasteryzujemy 10 minut od zagotowania się wody. Gotowe ogórki studzimy
CookYourselfpikantne ogórki po meksykańsku, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek, mięsa czy grilla. Jeśli lubicie ostrzejsze smaki polecam dodać trochę papryczek piri piri. Ogórki są takie pyszne, że w każdy weekend przerabiam po kilka kilogramów ogórków - używam ogórków kaliskich - są dla mnie najlepsze. Przygotowanie tych ogórków najlepiej rozłożyć na dwa dni, bo niestety swoje(...)muszą odstać. Ale uwierzcie mi na słowo - są pyszne! Składniki: - 4 kg ogórków gruntowych (kaliskie) - 8 łyżek soli - 1 łyżka chili - 6 liści laurowych - 6 ziaren ziela angielskiego - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżka płatków suszonej papryki - 4 łyżki ziaren gorczycy - 0,5 kg cukru - 0,5 szklanki oleju - 1,5 szklanki octu - 1 główka czosnku - 1 łyżka suszonej
CookYourselfpikantne ogórki po meksykańsku, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek, mięsa czy grilla. Jeśli lubicie ostrzejsze smaki polecam dodać trochę papryczek piri piri. Ogórki są takie pyszne, że w każdy weekend przerabiam po kilka kilogramów ogórków - używam ogórków kaliskich - są dla mnie najlepsze. Przygotowanie tych ogórków najlepiej rozłożyć na dwa dni, bo niestety swoje(...)muszą odstać. Ale uwierzcie mi na słowo - są pyszne! Składniki: - 4 kg ogórków gruntowych (kaliskie) - 8 łyżek soli - 1 łyżka chili - 6 liści laurowych - 6 ziaren ziela angielskiego - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżka płatków suszonej papryki - 4 łyżki ziaren gorczycy - 0,5 kg cukru - 0,5 szklanki oleju - 1,5 szklanki octu - 1 główka czosnku - 1 łyżka suszonej
CookYourselfzaspokoi jego smakowe podniebienie. Jak to robimy: 3 kg. małych ogórków, kroimy na ćwiartki, solimy 4 łyżkami soli, zostawiamy na 4 godziny. Ogórki puszczą sok. Odcedzamy i dodajemy pół łyżeczki papryki ostrej, pół chili, 2 główki czosnku przeciśniętego przez praskę, 8 łyżek oliwy. Do tego zagotowujemy zalewę z ok. 80 dag. cukru i 3 szklanki octu
W kuchennym oknie EwySprawdź inne wyszukiwania: