kremowka z budyniem - 1002 przepisów (strona:18/67)

SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄ 424

wiaderka (użylam "Naturalnego" Delfiko) lub innego 2-3 krotnie zmielonego250 g mascarpone200 g bialej czekolady0,5 szklanki śmietany kremówki 36% 2 jajkaziarenka z 1 laski wanilii lub 1 lyżka ekstraktu waniliowego4 łyżki cukru pudru3 łyżki mąki ziemniaczanej1 czubata łyżka budyniu śmietankowego (bez cukru), w proszkuDODATKOWO:250 g świeżych lub mrożonych żurawin (mrożonych nie odmrażaj wcześniej!)WYKONANIE:SPÓD CIASTECZKOWY(...)miski wlóż pozostałe składniki, tj. twaróg, mascarpone, jajka, ziarnka z wanilii lub ekstrakt, cukier puder, mąkę ziemniaczną i budyń w proszku. Zmiksuj wszystko krótko, ale dokładnie na gladką masę.Teraz zacznij wlewać ciepłą (nie gorącą!), rozpuszczoną czekoladę z kremówką, cienkim strumieniem, miksując bez przerwy masę.Masę wymieszaj łyżką ze 150 g żurawiny i wylej na schłodzony spód ciasteczkowy

Słodko-Słony Świat Ilony
CYNAMONOWY SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 195

Katarzynki) Masa serowa: ~1 kg sera na serniki, 3-krotnie mielonego ~3 łyżki budyniu waniliowego bez cukru ~2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (lub torebka cukru waniliowego) ~2 łyżki cynamonu ~1 szklanka cukru (użyłam ok. 50 tabl. stewii) ~5 dużych jajek ~1/3 szklanki śmietany kremówki (użyłam jogurtu greckiego) Mus śliwkowy: ~15-20 łyżeczek powideł śliwkowych (najlepsze domowe :)) ~2-3 łyżki alkoholu(...)dokładnie rozkruszyć dłonią i powyrabiać widelcem tak, aby powstała jednolita masa. Wyłożyć je spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać powierzchnię. Masa serowa: Do misy miksera wyłożyć ser, budyń, ekstrakt (lub cukier waniliowy) i cynamon. Miksować ok. 2-3 minuty, aż masa stanie się gładka. Stopniowo dodawać cukier ciągle miksując na małych obrotach. Wbijać kolejno całe jajka, miksując

chili & sugar
1452. Torcik malinowy z bitą smietaną 221

łyżek mąki 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa malinowa: 1/2 kg malin ( mogę być mrożone) 3/4 szkl. cukru 3 budynie waniliowe 2 szkl. wody wierzch: 1/2 litra śmietany kremówki 3 łyzki cukru pudru Białka ubić ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać , dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem .Delikatnie wymieszać łyżką. Wylać

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Makowo-Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową 685

urzeknie niejednego smakosza. Ciasto Makowo Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową - Składniki:Warstwa Sernikowa:480 g dwukrotnie zmielonego twarogu120 g cukru2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku, bez cukru)2 jajka2/3 szklanki śmietanki kremówki 30%Ciasto Makowo-Kokosowe:100 g zmielonego maku100 g wiórków kokosowych200 g cukrucukier waniliowy  6 jajek2 łyżki kaszy mannyłyżka mąki ziemniaczanejłyżeczka proszku do pieczeniaKrem

Słodka Strona
sernik z różowym moro 218

Składniki: paczka podłużnych biszkoptów 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki truskawkowej kolorowa posypka cukrowa szczypta różowego barwnika Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem, na dnie ułożyć biszkopty.  Twaróg zmielić w maszynce(...)żeby było łatwiej można wymieszać z serem z wiaderka). Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na gęstą, jasną masę. Nadal ucierając dodawać po trochę sera. Wsypać budynie i wlać olej. Masę serową podzielić na trzy części: do jednej dodać barwnik, do drugiej kakao a trzecią zostawić bez dodatku.  Białka ubić na pianę i podzielić ją na trzy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Shrek 242

pieczenia 2 łyżki oleju pół łyżeczki ekstraktu z wanilii Masa budyniowa: 1 butelka (900 ml) soku Pysio zielonego (banan, jabłko, kiwi) 3 budynie śmietankowe z cukrem (lub 2 duże) Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 1 galaretka zielona - agrestowa lub kiwi Galaretka na wierzch: 2 galaretki zielone - agrestowe lub kiwi Dodatkowo: 2 opakowania dowolnych delicji szampańskich(...)soku rozpuścić wszystkie budynie, pozostały sok zagotować. Do gotującego się soku wlać rozpuszczony budyń i energicznie mieszać trzepaczką, aby nie powstały grudki. Gdy zgęstnieje - rozprowadzić na przestudzonym biszkopcie i odstawić do wystygnięcia. 7. Gdy masa budyniowa przestygnie - wyłożyć na nią delicje. 8. Masa śmietanowa: Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodać wystudzoną i lekko tężejącą galaretkę, ubić ponownie

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto Elf 214

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju łyżeczka przyprawy korzennej do piernika   Na zieloną masę: 1l zielonego soku Kubuś 3 opakowania budyniu śmietankowego   Na masę śmietanową: 1 galaretka cytrynowa 400ml śmietanki kremówki 30% 1-2 opakowania ciastek typu delicje   Dodatkowo: 2 czerwone galaretki   Wykonanie:   Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę pszenną(...)odlanym soku rozpuszczamy budynie. Wlewamy na gotujący się sok, zmniejszamy ogień i gotujemy 2 minutki ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylewamy na biszkopt, rozprowadzamy równo łyżką (najlepiej moczyć ja w wodzie). Odstawiamy do wystudzenia.   Masa śmietankowa: galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka będzie zimna ubijamy kremówkę na sztywno. Do ubitej śmietany

Smak mojej kuchni
Shrek ;) 213

cukru 4 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 2 opakowania cukru waniliowego szczypta soli Masa budyniowa 900 ml zielonego soku Pysio 3 budynie waniliowe bez cukru Masa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki agrestowe Dodatkowo: podwójna paczka ciastek delicji galaretka agrestowa Wykonanie:Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę(...)obrotach miksera do chwili, aż piana będzie mocno błyszcząca. Do piany dodajemy po 1 żółtku i miksujemy kilka minut aby masa była puszysta. Na koniec wsypujemy mąkę przesianą z budyniem i mieszamy delikatnie łyżką, do chwili połączenia się składników.Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.Zostawiamy do ostygnięcia.Kiedy biszkopt wystygnie, przygotowujemy masę budyniową.Masa budyniowa: Budynie mieszamy ze szklanką

Czerwona Porzeczka
Lekkie ciasto z kremem budyniowym i śmietankową pianką. 210

pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy:  1 rubinowa galaretka ( ewentualnie malinowa ) 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy ( na 500 ml mleka ) Pianka: 250 ml śmietanki kremówki 30 % 1 malinowa galaretka 250 gorącej wody ewentualnie cukier puder do smaku Dodatkowo: 30 dag delicji o malinowym smaku 5 dag białej czekolady dowolna cukrowa(...)budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia, następnie zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę w proszku i energicznie mieszamy, aż się cała rozpuści. Tak przygotowany krem odstawiamy na kilka minut do przestygnięcia, następnie letni rozsmarowujemy na biszkopt i odstawiamy do wystudzenia. Na zimny krem rozkładamy delicje. 3. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej, studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę

Izabelawkuchni
Sernik amaretto 157

wtedy pomyślałam: „Niech ich zaczaruje!”. Życzę, aby zaczarował i Was!   Składniki: 850g twarogu półtłustego 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka śmietany kremówki 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek amaretto polewa 2 łyżki masła 1 łyżka mleka 1 łyżeczka cukru pudru 1-2 łyżki kakao Wykonanie: masa : zmielony

Raj dla Podniebienia
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6544

smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy Sernik japoński – bezglutenowe ciasto z trzech składników Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem Strucla makowa na szybko – krucho-drożdżowa ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Sernik turecki – na jogurcie, z morelami Tarta jabłkowa- Rose. Ciasto z różami

Karo in the Kitchen
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2196

królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Tarta jabłkowa- Rose. Ciasto z różami Strucla makowa na szybko – krucho-drożdżowa Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem Zapisz Zapisz

Karo in the Kitchen
Oczy carycy 396

łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy Dodatkowo: 2 galaretki (kolor dowolny, u mnie agrestowa) szklanka ponczu (zaparzona kawa+ 30ml likieru kawowego) opakowanie biszkoptów Polewa: 50ml śmietanki kremówki łyżka masła 100g nutelli Zaczynamy od ugotowania budyniu do masy. Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki, resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostawionego mleka dodajemy żółtka, i obie mąki, mieszamy

Czerwona Porzeczka
Ptysie z kremem 516

momentu zagotowania. Masę zdjąć z ognia i mikserem krótko zmiksować póki masa jest gorąca. Wtedy stanie się jedwabista. Schłodzić w lodówce. W osobnej misce utrzeć kremówkę i stopniowo dodawać po łyżce schłodzonego wcześniej budyniu. Ostrożnie by masa nie zrobiła się zbyt rzadka. Do przekrojonych ptysi nakładać łyżką lub rękawem cukierniczym krem. Z wierzchu posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Kategoria

kuchcikownia
LEKKIE CIASTO BUDYNIOWO-ŚMIETANKOWE 262

budyniu. Doprowadzamy do wrzenia i do wrzącego soku wlewamy rozpuszczony budyń, cały czas mieszając. Odstawiamy na bok do lekkiego przestudzenia, po czym wylewamy nasz zielony budyń na biszkoptowy spód. Masa śmietanowa: ½ l śmietany kremówki 30 % 1 płaska łyżka cukru pudru 2 galaretki cytrynowe lub ananasowe 1 szklanka wody Galaretki rozpuszczamy w jednej szklance wrzącej wody. Czekamy aż  ostygną

Walijskie Pichcenie