kremowka z budyniem - 1002 przepisów (strona:14/67)

Mini serniczki z malinami i jeżynami 202

minut + czas na pieczenie Składniki: Na serniczki: 12 okrągłych biszkoptów (mogą być wyschnięte) 250g twarogu do serników 250g serka ricotta ½ szklanki cukru 20g budyniu waniliowego (mniej więcej połowa opakowania) Jajko Dodatkowo: 300ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Owoce do ozdobienia (u nas maliny i jeżyny) Do sporej miski od miksera wrzucamy oba rodzaje serów, jajko, cukier i budyń waniliowy

Kolizje Smaków
Sernik z mirabelkowym musem 183

spód 150g kruchych ciastek (u mnie bardzo waniliowe Cookies on Tour) 50g masła Na masę 500g sera na sernik 2 jajka rozmiar L 100ml śmietanki kremówki 150g drobnego cukru 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 1 laska wanilii Na rzeźbę, tzn na mus 200g mirabelkowych powideł z wanilią 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru Okrągłą zapinaną formę (u mnie 21cm

les mirabelles
PUSZYSTA BABKA ZE ŚMIETANĄ 214

pewno nie raz do niej wrócę :)   Na zdjęciach oczywiście bez "glancu" i wszelkich posypek, bo takie babki lubię najbardziej :) Składniki: 5 jaj 250 ml śmietany kremówki 30% 1 szklanka cukru 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru ( 40 gramowe) 1 szklanka mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie:   Żółtka ucieramy z cukrem do puszystkości.Do masy jajecznej

Walijskie Pichcenie
Jagodowo czekoladowy sernik 364

półtłustego 1 szklanka śmietany 36 % 1/2 szklanki jogurtu greckiego 4 jajka wielkość M 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy pozostałe: 100 g czekolady gorzkiej 30 dkg jagód 1 łyżka budyniu śmietankowego polewa jagodowa: 1/2 galaretki jagodowej 1 szklanka jagód Spód: Ciastka rozdrabniam blenderem, przekładam do miski i dodaję roztopione masło ciepłe i mieszam. Formę o średnicy(...)temp 180 stopni na pięć minut, wyjmuje i studzę. Masa serowa: Ser mielę dwukrotnie, przekładam do misy, dolewam 1/2 szklanki śmietany kremówki, jogurt, cukier i mieszam mikserem dosłownie chwilę. Wbijam jajka i dalej mieszam, na końcu dodaję budyń. Masy nie wyrabiam długo żeby się nie napowietrzyła. Dziele ją na trzy części. Do pozostałej śmietany kremówki 125 ml dodaję połamaną czekoladę

wesoła kuchnia
128. Kubusiowiec 209

tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Masa kubusiowa: 750 ml. soku typu Kubuś  marchwiowy - pomarańczowy 3 łyżki cukru 3 budynie śmietankowe 2  łyżki mąki ziemniaczanej Masa kremowa: 0,5 litra kremówki 30% 3-4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Czekolada do posypania Upiec biszkopt na blasze średniej wielkości: Białka ubić na sztywno , gdy będą(...)soku wraz z cukrem. W reszcie soku rozpuści budynie z mączką ziemniaczaną. Wlać do gotującego się soku i ugotować budyń. Gorącą masę wylać na jedną połówkę biszkoptu i przykryć drugą.  Gdy masa całkowicie wystygnie ubić kremówkę z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku i dodać do kremówki, którą należy wyłożyć na ciasto. Na samym końcu zetrzeć czekoladę

Jadło i czytadło
LODOWIEC OWOCOWA AMBROZJA 192

mega prosty lodowiec  z owocami. Idealnie chłodzi !   Składniki: 180 g masła 1 duża butelka soku marchwiowo bananowego 4 opakowania budyniu śmietankowego 6 łyżek cukru 1 opakowanie kakaowych herbatników 2 kubki po 330 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru maliny, winogrona, borówka amerykańska- do dekoracji Wykonanie: Na dno tortownicy układamy herbatniki.Odlewamy szklankę soku, rozpuszczamy w niej budynie, resztę(...)soku zagotowujemy z cukrem, kiedy zacznie się gotować wlewamy rozpuszczony proszek. Kiedy budyń jest gotowy studzimy go a następnie dodajemy łyżkami masło i miksujemy na jednolitą masę, którą wykładamy na herbatniki. Kremówki ubijamy na sztywno z pudrem, wykładamy na masę budyniową, na wierzch wykładamy owoce. odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
149. Ciasto kajmakowo - budyniowe 704

ciasto można przygotować w bardzo krótkim czasie, no i to połączenie słodkiego ciasta z solonymi orzeszkami - pycha.  1 puszka kajmaku waniliowego 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 szklanki mleka 0,5 litra kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki orzeszków arachidowych solonych 2 duże paczki ciastek typu pepitki lub be-be Budyń gotujemy zgodnie

Jadło i czytadło
Ciasto "Fiona" - bez pieczenia 12852

wody (sok i wodę można zastąpić 700 ml napoju o smaku malinowym i kolorze różowym) 2 budynie malinowe (bez cukru, po 40 g) cukier (według uznania, jego ilość powinna być uzależniona od "słodkości" soku) Masa Śmietanowa: 300 ml śmietanki kremówki 30% galaretka malinowa + 450 ml wody fix do ubijania śmietany 2 łyżki cukru pudru ok. 120 g okrągłych biszkoptów(...)zagotowujemy wraz z cukrem.  Następnie wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Gdy odrobinę przestygnie, wlewamy "budyń" do formy wyłożonej biszkoptami. Całkowicie studzimy. Masa Śmietanowa: Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy do lekkiego stężenia. Następnie kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec dodając fix wymieszany z cukrem pudrem (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ

Słodka Strona
Sernik bananowy z limonką 242

mielonego 200 g serka kremowego 20% tłuszczu 3 jajka 180-200 g ksylitolu lub cukru 3 dojrzałe bananay sok z 1-2 limonki 1 budyń waniliowy Dodatkowo : 80 g białej czekolady 40 ml śmietany kremówki   Wykonanie: sucharki z masłem i wiórkami kokosowymi umieścić w kielichowym blenderze i zmielić do konsystencji "mokrego piasku" . Wyłożyć na dno tortownicy wyścielonej papierem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gumisiowy jabłecznik z żelkami! 440

minut w 190 stopniach c. Składniki na krem z jabłek:1,5 kg jabłek2 szklanki wody1 szklanka cukru2 budynie + 1 szklanka wody do budyniu  Ponadto:2 paczki miękkich żelków250 ml śmietanki kremówki 30% albo 36 % Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z dodatkiem 2 szklanek wody i 1 szklanki cukru i gotujemy

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto mocno miętowe 160

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem miętowy: półtora szklanki mleka 1/2 szklanki wody 180g landrynek miętowych 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie budyniu śmietankowego    1/2 kostki margaryny torebka herbatki miętowej Pianka: 250ml śmietanki kremówki 1  galaretka agrestowa 1 szklanka wody Dodatkowo: 20 herbatników   30g gorzkiej czekolady Wykonanie zajęło mi w sumie jakieś dwie godziny, łącznie(...)gorącej wody. Studzimy. Margarynę przeznaczoną na krem ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy zimny budyń miętowy. Gotowy krem przekładamy na biszkopt kakaowy. Kolejna warstwa to herbatniki- na moją blaszkę mieści się dokładnie dwadzieścia ciasteczek. Należy je ułożyć na kremie miętowym. Zrobienie następnej warstwy to ubicie śmietany kremówki i połączenie jej z tężejącą galaretką. W moim przypadku masa była dość rzadka, więc

Wrzosowa Polana
Ananasek 238

jajka 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 puszka ananasów 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego Piana: 1/2 litra kremówki 1/2 szklanki cukru Wykonanie: Białka ubijam na pianę dodając cukier i  po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia mieszam i przesiewam delikatnie do masy jajecznej(...)wlewam ocet, mieszam i przekładam ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok 40 min w temp. 160'C. Z ananasów odlewam sok. Na soku gotuję budyń. Przestudzony wykładam na spód biszkoptowy. Śmietanę ubijam z cukrem na sztywną pianę, przykrywam  tym wierzch ciasta i schładzam

Ciasteczkowy Potwór
Sernik 178

proszku do pieczenia 75g cukru pudru 3-4 łyżki śmietany 0,5 paczuszki cukru wanilinowego Masa Serowa 1kg sera śmietankowego 1 olejek śmietankowy 2 budynie śmietankowe 10 jaj 1,5 szklanki cukru 400 ml śmietany kremówki 30% Lukier do polania Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść, 1/5 ciasta odłożyć na wierzch, pozostałą wyłożyć na rozsmarowaną tłuszczem blaszkę o wymiarach 25*40cm(...)rozgrzanego piekarnika 180°. Podpiec przez ok. 10 minut. Ser: W pierwszej miseczce (dość dużej) wymieszać ser, olejek, budynie. W drugiej ubić 10 białek z 1 szklanką cukru. W trzeciej ubić 10 żółtek z ½ szklanką cukru. W czwartej ubić śmietanę kremówkę. Do pierwszej miseczki dodać ubite białka i śmietanę, wszystko wymieszać. Następnie dodać żółtka i ponownie wymieszać. Masę serową wylać

Pychotkaaa
Rafaello 359

opakowania budyniu kokosowego lub waniliowego Składniki na polewę: 20 dag białej czekolady 1/3 kostki masła 1 opakowanie cukru waniliowego 6 łyżek śmietany kremówki Żółtka utrzeć mikserem z cukrem waniliowym i ½ szklanki cukru. Dodać budyń i ½ szklanki mleka – wszystko zmiksować (fot.1). Pozostałe mleko zagotować z resztą cuk- ru, dodać przygotowaną masę i gotować do konsystencji budyniu - wystudzić (fot.2). Zmiksować miękką(...)margarynę, stopniowo dodawać wystudzony budyń. Dodać ¾ porcji wiórek, wymieszać. Na dnie formy ułożyć krakersy (fot.3), włożyć 1/3 porcji masy i dalej układać na przemian krakersy i masę, tak by ostatnią warstwę tworzyła masa. Teraz przygotować polewę. Na misce z gotującą się wodą ustawić miskę w której rozpusz- czamy czekoladę z masłem ucierając drewniana łyżką. Kremówkę ucierać z cukrem wani- liowym

Świat Ciasta
Seromakowiec. 834

masę serową. MASA SEROWA: 80 g miękkiego masła 120 g cukru pudru 750 g zmielonego trzykrotnie twarogu 3 jajka 2 białka (te z ciasta) 1 budyń waniliowy bez cukru (proszek) 125 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 1 łyżka smażonej w cukrze skórki pomarańczowej lub cytrynowej ewentualnie kilka kropel aromatu pomarańczowego lub cytrynowego      Masło ucieramy z cukrem

Rozpustne gotowanie