krem - 19817 przepisów (strona:931/1322)

Mazurek marcepanowy 148

stopni około 20 min. Blat marcepanowy kładziemy na posmarowany konfiturą spód kruchy i smarujemy go również konfiturą, lub marmoladą. Marcepan do szprycowania: Mączkę migdałową mieszamy z cu krem pudrem i  cały czas mieszając dolewamy białko do momentu uzyskania masy o konsystencji budyniu. Na posmarowanym konfiturą lub marmoladą blacie marcepanowym szprycujemy ramkę. Najlepiej robić to workiem do szprycowania lnianym

Lili w kuchni
Domowa nutella 2740

Zestawiamy i dodajemy połamane kawałki czekolady, mieszamy aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy na chwilę, aż masa przestygnie i dodajemy do niej orzechy. Po dodaniu orzechów miksujemy aż powstanie gęsty krem, który przelewamy do słoików.      SMACZNEGO

Lili w kuchni
Ciastka korzenne 113

anyż zmielony w młynku ) Wykonanie: Do misy wlewamy ciepłą margarynę , dodajemy ksylitol i miksujemy . W trakcie miksowania dodajemy żółtka i nadal miksujemy ( powinien po jakimś czasie powstać krem ). Przesiewamy mąkę z proszkiem i sodą i dodajemy na masy nadal miksując. Na końcu dodajemy przyprawy korzenne . Przekładamy ciasto do rękawa cukierniczego ale bez końcówki , ma być otwór okrągły . Wyciskamy

Różowa kuchnia
Szybki murzynek z jagodami 146

Przedstawiam Wam przepis na świetne ciasto. Jest to bardzo łatwe w przygotowaniu i tanie ciasto. Ciasto wyrosło super.  Można je również przełożyć powidłami lub kremem. Ja tym razem dodałam do ciasta troszkę jagód. Szczerze polecam J Składniki: 2 szklanki mąki ¾ szklanki cukru 1 duże jajko 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka 1 czubata łyżeczka sody 1 czubata łyżeczka proszku

The Sweet Damsel
Najlepsze biszkopciki 155

Piec 15 minut w 150*C, a później kolejne 10 w 160*C, wyjąć i ostudzić, gdy ciasteczka się zarumienią. Gotowe ciasteczka można przełożyć dowolną masą, dżemem lub kremem czekoladowym i składać po dwa lub jeść pojedynczo. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Surowa zupa pomidorowa 230

blendera marchewki z nacią, pomidory, papryki, czosnek, dodać odrobinę mleka kokosowego i ew uzupełnić trochę wodą (nie wlewajcie jej za dużo bo pomidory mają sporo wody). Warzywa zmielić na krem, przelać do innego naczynia, przyprawić solą i pieprzem, dodać pokrojoną natkę i bazylię oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Rozlać zupę do miseczek, zjeść ze smakiem :) Smacznego

Co na wege obiad?
Zupa kurkowa z makaronem 137

wywarze (z resztą jak każda moja zupa), z dodatkiem warzyw, dużą ilością masła oraz kopru i podana z pełnoziarnistym makaronem. Warzywa zostały zmiksowane dzięki czemu zupa ma konsystencję lekkiego kremu, którego nie zabielałam śmietanką, ale mąż dostał 'kleksa' i ocenił zupę na dużo smaczniejszą niż bez, ja z kolei- jak nie muszę, to nabiału nie wpycham gdzie popadnie ;) Polecam wypróbować

Kraina Miodem Płynąca
Tarta bez pieczenia z ricottą i malinami 159

herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy ricottę i delikatnie mieszamy. Krem wykładamy na ciasto i wkładamy ponownie na godzinę do lodówki. Tartę dekorujemy malinami. Smacznego

paapilotkaa
Jagodowy Curd 264

Przepyszny krem który można użyć do deserów,  babeczek lub chleba Składniki - 1 szklanka jagód - sok z 1/2 cytryny - 1/2 szkl cukru pudru - 2 żółtka - 3 łyżki masła Sposób przygotowania 1. - Jagody zmiksować blenderem dodać sok z cytryny  - Do rondla dajemy żółtka dodajemy cukier puder i  zmiksowane jagody  - Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszać  prawie

W królestwie smaków Beaty
Truskawkowy curd 123

Przepyszny krem do deserów i ciast Składniki - 1 szklanka truskawek - sok z 1/2 cytryny - 2 żółtka - 1/ 2 szkl cukru pudru - 3 łyżki masła - szczypta barwnika czerwonego Sposób przygotowania 1. - Truskawki zmiksować blenderem dodać sok z cytryny  - Do rondla dać żółtka cukier i zmiksowane truskawki  - Gotować na wolnym ogniu cały czas mieszać prawie  do zagotowania  - Dodać

W królestwie smaków Beaty
Zimna miska według Duńczyka 168

czekają, aż po któryś sięgnę. Nie oparłam się, dodatkowo zachęcana przez C., któremu udzieliła się nagła i nieodparta ochota na te czerwone kuleczki. Będzie więc ciasto czekoladowe z porzeczkowym kremem - już niedługo Wam je pokażę. Tymczasem jednak wróćmy do rabarbaru - mojego kwaśnego, ulubionego. Mam ogromną słabość do tych zielono-różowych łodyg, więc sięgam po nie za każdym razem, gdy tylko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cupcakes migdałowe 196

cupcakes o smaku migdałowym, idealny smak i wygląd ;-) Ciasto babeczek waniliowych wykonać z ciasto z tego przepisu . Do ciasta dodać 80 g prażonych płatków migdałowych oraz zapach migdałowy. KREM:  185 g masła 185 g cukru pudru 250 g serka Delfiko Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej zmiksować. Dodać  50 g pokruszonych, prażonych płatków migdałowych. Prażenie migdałów

Humanistka w kuchni
Croquembouche- ptysie z nadzieniem w karmelu 143

Croquembouche tradycyjny, francuski tort weselny. Składa się on z piramidki ptysi zlepionych ze sobą karmelem .  Każde ciasteczko wypełnione jest kremem . Mogą osiągać nawet metr .   Składniki na  Croquembouche : 1 szklanka wody 100 g margaryny 1 szklanka i 2 łyżki mąki pszennej 5 jaj  szczypta soli     Karmel: 1 szklanka cukru 1/4 szklanka

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania