krem - 19817 przepisów (strona:933/1322)

Sernik "Wiśnie w czekoladzie". 151

twarogu 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 1 jajko 1 budyń wiśniowy 1 łyżka gorzkiego kakao 50 g rozpuszczonej mlecznej czekolady lub 2 łyżki kremu czekoladowego (typu nutella lub inny tańszy zamiennik) 250-300 g drylowanych wiśni (u mnie mrożone)      Zmielony twaróg przekładamy do miski, dodajemy kolejno: olej mleko, cukier, jajko, kakao, budyń

Rozpustne gotowanie
Zielona babka jogurtowa z bitą śmietaną na Dzień Świętego Patryka. 149

jogurtu naturalnego 420 g mąki tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej duża szczypta soli zielony barwnik masło i mąka do formy KREM: 200 g śmietany kremówki 30 lub 36 % około 2 łyżki przesianego cukru pudru śmietanfix (opcjonalnie) LUKIER: 100 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka wody zielony barwnik cukier puder

Rozpustne gotowanie
Czekoladowe ciasto z sosem karmelowym i fistaszkami. 119

pół (nie jest to konieczne, często podaję bez nadzienia), smarujemy nadzieniem i składamy. Pozostały sos mieszamy z fistaszkami i polewamy nim ciasto. Odstawiamy do stężenia. Jeśli przygotowujemy ciasto z kremem z mascarpone należy je przechowywać w lodówce. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdy wszystkie smaki się przegryzą, a kruchy spód zmięknie

Rozpustne gotowanie
Masa kajmakowa kakaowa. 170

Uwielbiam kajmak!!! Słodki, trochę ciągnący, intensywnie mleczny, najlepszy do przekładania wafli i dekorowania mazurków, choć równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do kremu budyniowego lub maślanego. Najczęściej kupowany w puszce lub przygotowywany z puszki mleka zagęszczonego słodzonego. Pamiętam wafle przekładane kajmakiem, które robiła babcia, niebo w gębie! Jak miałam około 10-12 lat stwierdziłam, że sama przygotuję kajmak. Ależ

Rozpustne gotowanie
Mazurek kajmakowy. 118

Następnego dnia lekko podgrzewamy pozostawioną masę, odkładamy 1-2 łyżki, a resztą przykrywamy wierzch i boki ciasta. Masło ubijamy na puch, a następnie dodajemy porcjami masę kajmakową. Tak przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy ranty mazurka. Lukier wlewamy do woreczka, na rogu robimy małą dziurkę i dekorujemy wierzch (mogą to być np. bazie, jajka, napis lub fantazyjne

Rozpustne gotowanie
Ciasto "Drożdżowy kwiat". 149

przyznać, że jest pyszne. Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie, pulchniutkie w środku. Ja nadziałam je dżemem z aronii, lecz sprawdzi się również każdy inny dżem (najlepiej własnej roboty), powidła, krem czekoladowy, masa makowa, czy budyń. Wersji jest wiele, wszystkie przepyszne! Takie splatanie ciasta podpatrzyłam na blogu Cacina kuhinja , Svetlana potrafi wyczarować cuda!!!! Polecam!!! Składniki na ciasto "Drożdżowy kwiat": ROZCZYN

Rozpustne gotowanie
Armia Reniferow 106

babeczek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone -  4 łyżki cukru pudru -  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Śmietanę kremówkę ubić

dlaSmaQ
Pyszne Lemon Curd 107

Dzisiaj drobny dodatek do potraw :) Lemon Curd pyszny krem cytrynowy. Składniki :  3 cytryny (otarte z  nich skórki i sok z nich wyciśnięty) 2 żółtka 2 całe jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka oliwy z oliwek Wrzucamy wszystko do jednego garnka - wszystko oprócz oliwy. Gotujemy, ciągle mieszając. Z czasem, nasza mikstura zacznie gęstnieć

dlaSmaQ
Zupa krem z kalarepy 133

Pyszna, aromatyczna,bezmięsna zupa krem. Kuchnia śląska. Składniki 4 duże kalarepy 1,5 l bulionu warzywnego 1 cebula 200 g ziemniaków 1 łyżka masła 250 ml śmietany 18% koperek natka pietruszki cukier sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kalarepy obieramy, kroimy w kostkę. W rondlu szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kalarepy i dusimy pod przykryciem

R'n'G Kitchen
Kremowa zupa ziemniaczano-szczawiowa 113

Prosty przepis na szybką i smaczną zupkę. Zamiast tradycyjnej szczawiowej gęsty krem z ziemniaków i szczawiu. Świetnie smakuje i fajnie prezentuje się na talerzu. składniki: 600 g obranych ziemniaków 1,2 l bulionu 75 g szczawiu (listki bez ogonków) 4 łyżki śmietany kwaśnej 12% dodatki do podania kwaśna śmietana jajka ugotowane na twardo Ziemniaki pokroić w kostkę zalać bulionem

Monia miesza i gotuje
Tarta malinowa z mascarpone 167

Dzisiaj tarta z malinami, a wkrótce inne przepisy  z tym jakże przepysznym owocem. SKŁADNIKI Ciasto: 1,5 szklanki mąki  1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 2 jajka Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru. opcjonalnie serek Danio waniliowy Maliny lub inne owoce ok, 1/2 kg. WYKONANIE Z podanych składników na ciasto wyrabiamy

W kuchennym oknie Ewy
jak pomóc suchej skórze? używaj MASŁA SHEA 126

dzisiejszych czasach na rynku mamy cały wachlarz najróżniejszych kosmetyków. Nie wszystkie jednak są dla nas dla dobre, o czym często nie wiemy i kusimy się na kremy mówiące o maksymalnym nawilżeniu, szybkim dzialaniu etc . Nie wiele osob wie, co dobry kosmetyk powinien mieć w składzie (i czego nie mieć), a nawet co poszczególne składniki oznaczają. Szczerze mówiąc sama nie końca

breakfast of dreams
Odchudzająca zupa kapuściana 208

około 3-4 litrach wody z przyprawami, potem dodać resztę warzyw i gotować do miękkości. Zajadać się do oporu kiedy tylko jest się głodnym. Podobno zblendowana na krem tez jest niezła. Trzymajcie kciuki, mam zamiar cały ten gar zjeść

greenscarf
Biszkoptowe naleśniki z lekką pianką 199

proszku lub cukru       Na piankę: 50ml śmietanki 30% 2 białka z jajek słodzik lub cukier 1 brzoskwinia Do dzieła: Jajka i słodzik/cukier miksujemy na gładki krem-piankę - ok. 10-15min. Kiedy uzyskamy jedwabistą, lekka konsystencję, dodajemy mąkę i wszystko bardzo delikatnie mieszamy metalową łyżką. Piekarnik nagrzewamy do 180*C, blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy

Spektrum Smaku
Malinowe lody proteinowe / Raspberry protein ice cream 196

ryżowego (piszą, że BIO :D i że wapnem i wit. D2) 0% laktozy i glutenu Do dzieła: Do miksera kielichowego wrzucamy maliny, zalewamy je mlekiem i próbujemy zmiksować na krem :) Może być ciężko - ja pomaga sobie drewnianą łyżką. Kiedy nam się to uda, dodajemy białko i miksujemy przez 1 minutę. Gotowe! Można wsuwać! :) RECIPE IN ENGLISH As rightly

Spektrum Smaku

Proponowane wyszukiwania