krem - 19817 przepisów (strona:930/1322)

Mini ptysie z kremem truskawkowym 146

Składniki na ok 14 szt: pół szklanki wody 65  g masła pół szklanki mąki 2 jajka Składniki na krem: 225 g kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 75 g truskawek (u mnie mrożone) 2 łyżki galaretki truskawkowej 1/5 szklanki wody Zagotować masło z wodą. Do gotującej się masy dodać mąkę i energicznie mieszać drewnianą łyżka, ale powstanie gęsta odklejająca

Moja Galeria Smaku
Babeczki z Nutellą 119

papilotki. Do każdej babeczki wcisnąć po 1 orzechu laskowym i dać łyżeczkę Nutelli. Wykałaczką zrobić esy floresy z nutelli. Piec w 200 stopniach przez 15-20 minut. Babeczki wystudzić. Krem: 100 ml kremówki 30% 2 łyżki Nutelli Kremówkę ubić na sztywną pianę, następnie ostrożnie dodać Nutelle i połączyć razem. Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić babeczki. Oryginalny przepis znajduje się

Moja Galeria Smaku
Devil's Food Cake 117

pół i pieczemy 2 razy. Czas pieczenia to 25 minut w 200 stopniach. Upieczone ciasto wyciągamy z formy i studzimy. Składniki na przełożenie ubijamy na sztywna pianę. Przekładamy ciasto kremem. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietaną i rozsmarowujemy polewę na wierzchu ciasta. Smacznego!  Przepis z modyfikacjami pochodzi z Kwestii Smaku

Moja Galeria Smaku
Ciasto Wuzetka 105

łyżki piany, wymieszać. Następnie dodać do ciasta pozostałą ilość piany. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy. Piec w 170 stopniach przez 40 minut do suchego patyczka. Ostudzone przekroić na pół. Krem: (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej) 200 ml śmietany kremówki 30% 400 ml creme fraiche (zastąpiłam śmietaną 18%) 400 ml gęstej śmietany 18% 9 łyżek cukru pudru 2 łyżki żelatyny

Moja Galeria Smaku
Tort nutellowo-truskawkowy 160

miksować zbyt długo, tylko do połączenia składników, żeby nie przebić masy. Dodać żelatynę. Zmiksować krótko.  Pierwszą warstwę biszkopta umieścić z powrotem w tortownicy. Ułożyć na nim warstwę kremu, dobrze docisnąć do ścianek. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania galaretki. Warstwa truskawkowa: 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml wrzątku Galaretki rozpuścić w wodzie. Odstawić do wystudzenia. Truskawki pokroić

Moja Galeria Smaku
Urodzinowy tort dla dzieci 201

sów kilka białych pianek marshmallows Pierwszy blat tortu nasączyć i wyłożyć połowę masy. Przykryć drugim blatem, nasączyć go. Rozsmarować całą konfiturą. Nałożyć ostatni blat. Docisnąć. Pozostałym kremem pokryć górę tortu wraz z bokami. Na wierzch ułożyć tęczę z MM'sów oraz chmurki z białych pianek. Dekorację najlepiej ułożyć krótko przed podaniem, gdyż MM'sy mogą puścić kolor

Moja Galeria Smaku
Zupa krem z brokułów 153

grubą kostkę ziemniaki. Gotujemy 5 minut, po czym dodajemy podzielone na różyczki brokuły. Kiedy warzywa będą miękkie, zdejmujemy zupę z ognia i dajemy do przestudzenia. Zupę miksujemy na jednolity krem. Następnie łączymy ze śmietaną i przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podajemy na ciepło z grzankami lub groszkiem ptysiowym i posiekaną natką pietruszki. Smacznego

KasiekGotuje
Tort czekoladowo wiśniowy z frużeliną i musem wiśniowym 348

były wiśnie i postanowiliśmy wykorzystać je w kilku wariantach - do nasączenia tortu, przygotowania frużeliny wiśniowej i pysznego wiśniowego musu! Tort został przygotowany z czekoladowego biszkoptu, opatulony czekoladowym kremem i polany czekoladowym ganache! Poczęstowaliśmy tortem kilkanaście osób i nie było osoby, której by nie smakował! Jest czekoladowy, wiśniowy i nie za słodki!  Polecamy bardzo! Koniecznie spróbujcie - zapraszam po przepis (KLIK

Plate of Joy
napoleonka,kremówka --- napoleon, fondente 105

spożywczą i wkładamy do lodówki na 20-30 minut.Czynność wałkowania i składania powtarzamy jeszcze dwa razy.Ponownie owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 20-30 minut Krem:     3 szklanki mleka     3 żółtka     4 łyżki mąki ziemniaczanej     3 łyżki mąki pszennej     cukier waniliowy

w mojej kuchni
wafelki z masą chałwową 309

roboty przepis tutaj ) 200 g miękkiego masła 1 opakowanie wafli (5 listków) wykonanie: Masło ucieramy na puch. Chałwę rozdrabniamy, stopniowo dodajemy do masła i miksujemy na jednolita masę. Gotowym kremem przekładamy wafle. Owijamy folią spożywczą. Obciążamy np. garnkiem z wodą. Pozostawiamy na noc w chłodnym miejscu

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki z musem czekoladowym i bananami 191

Naleśniki z musem czekoladowym i bananami to świetna propozycja na deser. Krem czekoladowy na bazie śmietany kremówki i mlecznej czekolady idealnie smakuje z bananami. Naleśniki są sycące, więc jestem pewna, że dwa wystarczą, aby zaspokoić Wasz apetyt na słodkości. Całość warto posypać gorzkim kakao, aby nadać naleśnikom lekko inny smak.  Składniki na porcje dla 2-3 osób*: ciasto

Ugotować
Ciastka migdałowe 84

mikrofali pół na pół) . Dodajemy ksylitol i miksujemy na masę maślaną , w trakcie miksowania kiedy już widać gładka masę to wbijamy żółtka i nadal miksujemy do momentu idealnego kremu .  Przesiewamy mąkę tortową i migdałową z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy maślanej i nadal miksujemy na końcu dodajemy parę kropel aromatu. Do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka wkładamy ciasto

Różowa kuchnia
Kremowa zupa z dyni 127

czosnek, szklimy. Dodajemy dynie i pokrojone w dużą kostkę ziemniaki. Chwilę smażymy i podlewamy bulionem do zakrycia warzyw. Gotujemy do miękkości ok 30 min. Całość miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku papryką i gałką muszkatołową. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodajemy bulionu lub wody, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie miksujemy. Zupę podajemy posypaną pestkami dyni

Atlas Smaków
Ciasto marchewkowe 162

cukier puder Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ºC ( bez termoobiegu ). Tortownicę ( 25 cm ) nasmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Jajka utrzeć z cukrem, dodać olej i zmiksować na gładki krem. Do miski przesiać mąkę z sodą, cynamonem i przyprawą do piernika. Dodać jajka, marchew,orzechy i czekoladę. Wymieszać bez miksowania. Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego

Atlas Smaków
Zupa dyniowa z pomarańczą i imbirem 166

chwilę smażymy. Podlewamy sokiem z wyciśniętej pomarańczy i dodajemy szczyptę imbiru. Po chwili zalewamy wodą do zakrycia dyni. Gotujemy do miękkości ok 30 min.  Całość miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodajemy wody, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie miksujemy. Zupę podajemy np. z groszkiem ptysiowym lub prażonymi płatkami

Atlas Smaków

Proponowane wyszukiwania