Chrzanowa zupa krem z przepiórczym jajem i natką pietruszki

Chrzanowa zupa krem z przepiórczym jajem i natką pietruszki

Chrzanowa zupa krem z przepiórczym jajem i natką pietruszki

Składniki: 2 pietruszki 1/4 selera 1 por, biała część 2 ząbki czosnku 2 szklanki wody/bulionu sól, pieprz 2-3 łyżki tartego chrzanu świeżego lub ze słoiczka szczypta gałki muszkatołowej 3/4 szklanki mleka kokosowego 3-4 przepiórcze jaja ugotowane na twardo, natka pietruszki Warzywa obieram, myję i kroję niedbale w kostkę. Gotuję w bulionie 15-20 minut. Do miękkości warzyw. Dodaję mleko kokosowe, chrzan, szczyptę soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Miksuję blenderem na gładki krem, doprawiam ewentualnie do s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.