krem - 19817 przepisów (strona:256/1322)

Tarta z malinami i borówkami 190

jeszcze mielone migdały, jednak ja ich nie dodałam.Składniki ciasta:15 dkg masła,15 dkg mąki pszennej,5 dkg cukru pudru,1 żółtko,2 łyżki zimnej wody.Składniki kremu:1 budyń waniliowy z cukrem (na pół litra mleka),półtorej szklanki mleka,3/4 szklanki kremówki,3 łyżki cukru pudru.dodatkowo:gęsty dżem malinowy,maliny,borówki.Przygotowanie ciasta:Schłodzone masło(...)minut.Ciasto wystudzić.Przygotowanie masy:Budyń ugotować i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem i delikatnie wymieszać z budyniem..Ciasto posmarować dżemem, wyłożyć na niego krem i schłodzić w lodówce. Na schłodzony krem wysypać owoce.Moja tarta nie wyszła taka jak wyjść powinna według mnie. Myślę, że popełniłam błąd robiąc masę budyniową. Najpierw powinnam dokładnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto czekoladowo-marchewkowe 376

miksując na najniższych obrotach. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Ciasto przekładamy do formy (ja piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy około 50 minut. Przygotowujemy krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy kakao, ekstrakt waniliowy i ostudzoną czekoladę. Ucieramy do momentu powstanie gładkiej masy(...)Krem przekładamy do lodówki. Upieczone cisto studzimy, następnie smarujemy kremem

Mania Gotowania
Babeczki z poziomkami 188

zebrałam ostatnie już chyba poziomki na ogródku mojej babci. Korzystając z okazji, że z kilku krzaczków miałam całkiem pokaźną miseczkę postanowiłam zrobić baardzo poziomkowe babeczki - z poziomkami w środku, kremem poziomkowym, poziomkową dekoracją, i musem poziomkowym do podania. Wyszły świetnie, więc dla tych z Was którzy mają pod ręką kilka poziomkowych krzaczków - gorąco polecam :)Składniki na proste babeczki waniliowe+ garść(...)poziomekSkładniki na krem:500 g serka mascarpone0,5 szklanki poziomek3 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cukru waniliowego (lub aromat waniliowy)3 łyżki śmietany kremówki (opcjonalnie)Poziomki myjemy w zimnej wodzie i przekładamy na ściereczkę do wyschnięcia.Babeczki przygotowujemy według przepisu, do dokładnie wymieszanego ciasta dodajemy garść poziomek i mieszamy.Gotową masę przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami lub wysmarowanych tłuszczem i wysypanych

Ciastkozercy
Rolada ze wzorkiem 318

małych problemach technicznych z blogiem wracam z nowymi, słodkimi pomysłami :) Dziś kolorowa, puszysta rolada z delikatnym kremem i mandarynkami. Wzorek jaki wybierzecie zależy wyłącznie od Waszej fantazji, dzięki szablonowi nie trzeba mieć specjalnych zdolności artystycznych, żeby wszystko wyglądało jak trzeba. Warto pamiętać podczas rysowania czy drukowania szablonu, że wzorek na roladzie będzie jego lustrzanym odbiciem, jeśli więc wybieramy literki(...)mąki1/4 szklanki cukru pudru+barwniki spożywcze, kakaoSkładniki na ciasto na roladę:4 jajka1 łyżeczka winianu sodu (opcjonalnie)0,5 szklanki cukru1 szklanka mąki100 g masła1 łyżeczka cukru waniliowegoSkładniki na krem:200 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone4 łyżki cukru1 łyżeczka żelatynymandarynki z puszkiNajpierw przygotowujemy ciasto na wzorek. Miękkie masło miksujemy na puszystą jasną masę z cukrem pudrem. Dodajemy białka

Ciastkozercy
Torcik cytrynowy 172

komuś zachce tortu to nie ma opcji, żeby zaczekał do urodzin! Rzadko kiedy pieczemy je bez specjalnej okazji, co jest moim zdaniem ogromnym niedopatrzeniem. W wersji cytrynowej, z lekkim kremem na bazie mascarpone i lemon curdem w środku jest cudowną, orzeźwiającą propozycją deseru na jesień. Co ja mówię... na każdą porę roku! Biszkopt (mała blaszka): 2 jajka pół szklanki cukru(...)wyciskamy sok. Dodajemy jajka, cukier, mąkę i olej, mieszamy trzepaczką aż do połączenia się składników. Garnek z masą wstawiamy na najmniejszy palnik i bardzo powoli podgrzewamy, cały czas mieszając. Krem powinien mieć mocno budyniową konsystencję, więc chwilę musicie poczekać zanim zgęstnieje.       Wystudzony biszkopt dzielimy na 3 części: najlepiej naciąć nożem wzdłuż ciasta i przeciąć za pomocą

sama złodycz
Tort z m&m's-ami 393

szklanki cukru (szklanka o pojemności 250 ml)  2/3 szklanki mąki pszennej  1/3 szklanki mąki ziemniaczanej  szczypta soli * do nasączenia: szklanka słodkiej herbaty z cytryną * na krem: 660 ml śmietanki  30%  2 "fixy" do bitej śmietany  cukier puder do smaku (około 4 łyżek) * na dekorację: duże opakowanie(...)opakowania rurek z kremem  wstążka Przygotowanie: Żółtka oddzieliłam od białek.  Białka ubiłam ze szczyptą soli. Kiedy widziałam, że piana zaczyna robić się sztywna, dorzucałam po łyżce cukru, ciągle ubijając.  Następnie dodałam żółtka (po jednym), cały czas miksując. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszałam i przesiałam przez sito. Dodałam ją do puszystej masy jajecznej i delikatnie wymieszałam łopatką

Kulinarny Pamiętnik
ciasto "cudeńko" bez pieczenia... 11251

rozpuszczenia galaretek i odstawić do wystudzenia ja użyłam żaroodporne naczynie 26x18cm - herbatniki petit bery krakuski ułożyć na dnie i bokach formy zimny budyń mikserem utrzeć z miękkim masłem na krem krem budyniowy rozsmarować na herbatnikach i na kremie ułożyć nowe herbatniki, przykryć folią i do lodówki teraz w 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę agrestową i zostawić do wystudzenia śmietana(...)biedronki - rózgą blendera ubić śmietanę ze śnieżką na sztywno na koniec dodać schłodzoną galaretkę cały czas miksując rózgą śmietanowy krem rozsmarować na herbatnikach i wystających po bokach posypać mieloną czekoladą i płatkami migdałowymi, przykryć folią i schować do lodówki na kilka godzin ciasto "cudeńko" jest przepyszne i w trakcie jedzenia chce się dalej je jeść........SMACZNEGO!!! biorę udział w konkursie

W Mojej Kuchni Lubię
Tort czekoladowy z kremem miętowym - urodzinowy 293

ubić na pianę, dodać ostrożnie i wymieszać całość Piec w temp.170-180 stopni C, około 20 - 25 min.- do suchego patyczka. Piekłam w foremce o średnicy 22 cm. Składniki na krem : 1 serek mascarpone 1 opakowanie śmietany 36% - 500 g 2-4 łyżki cukru pudru - według uznania zielony barwnik spożywczy, łyżeczka kropel miętowych- według uznania Przygotowanie kremu : Połączyłam serek, śmietanę(...)wkręciłam go w masę Dodałam  krople i dokładnie ubiłam Przygotowanie tortu : Upieczony, przestudzony biszkopt przekroiłam na 3 części, jeden blat umieściłam na paterze, nasączyłam  Posmarowałam go częścią kremu, przykryłam drugim blatem, drugi blat tez nasączyłam, rozsmarowałam na nim krem i przykryłam trzecim blatem, który również nasączyłam Boki i wierzch ciasta pokryłam kremem, polałam polewą czekoladową,  na ozdabianie

Proste Potrawy
Tort Ombre Rose Cake i test produktów emako.pl 201

Jakiś czas temu bardzo popularne stały się torty dekorowane różami z kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Od razu mnie zachwyciły. Nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała sama wykonać takiego tortu:) Gdy tylko nadarzyła się okazja postanowiłam spróbować swoich sił i wykonać taki tort. Okazało się, że wcale nie jest to takie trudne jak myślałam i dekorowanie szło dość sprawnie(...)przekroić na trzy równe części. Poncz: 1/3 szklanki nalewki z wiśni,  1/4 szklanki wody. Nalewkę zmieszać z wodą. Ponczem nasączyć wszystkie trzy blaty biszkoptu tuż przed przekładaniem kremem. Krem do przełożenia tortu: 500g serka mascarpone,  szklanka cukru pudru,  szklanka śmietanki 30%,  laska wanilii,  konfitura z wiśni. Śmietankę ubić na sztywno z łyżką cukru pudru. Serek

Z miłości do słodkości
Pychota Inaczej 8173

niezależnie od pory roku. Pychotka inaczej, jak sama nazwa na to wskazuje jest pyszna. Dwa blaty kruchego ciasta pieczone razem z bezą, posypane migdałami, pomiędzy nimi warstwy delikatnego kremu śmietankowego i malinowej galaretki z dużą ilością malin. Jedynym słowem wspaniałe, delikatne ciasto, które zdecydowanie polecam. Składniki na ciasto: 6 żółtek 100 g cukru 190 g mąki 150 g masła(...)galaretki malinowe 500 g malin (mogą mrożone) 2 galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawiać do lekkiego przestudzenia. Następnie wsypujemy maliny, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce zgęstnienia. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera i ubijamy końcówką do ubijania białek na puszysty krem

Made By Mom And Son
Krem gruszkowo-czekoladowy z nutą chili 180

Dzisiaj proponuję Wam przygotować pyszny krem gruszkowo-czekoladowy. Co niektórzy przygotowują czekośliwkę, to czekogruszka też może być Dodatkiem do gruszek są dwa rodzaje czekolady: gorzka i gorzka z chili, nie ma w nim grama dodatkowego cukru. Krem jest delikatnie pikantny. Wyglądem i konsystencją przypomina Nutellę, ale jest bez konserwantów i sztucznych dodatków, śmiem powiedzieć, że w smaku jest lepszy(...)Nutelli. Zapakowałam krem do słoików, gdyż tego kremy nie może go zabraknąć wśród moich przetworów na zimę. Ten domowy gruszkowo-czekoladowy krem jest gęsty, pyszny i zdrowy. W tym roku przygotowałam też pyszny mus jabłkowy , oraz powidła śliwkowe bez cukru , one też będą świetnym dodatkiem do ciast, naleśników czy gofrów. Krem gruszkowo-czekoladowy z nutą chili na zimę: Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czarno-białe ciasto czekoladowe z kremem z Nutelli 169

Ciasto dla miłośników czekolady, zarówno białej jak i gorzkiej. Niezwykle efektowne, choć dość pracochłonne. Przepis podpatrzyłam na stronie Moje Wypieki. Ciasto zmodyfikowałam dodając krem na bazie Nutelli. Wyszło pięknie i pysznie.   Czarno-białe ciasto czekoladowe z kremem z Nutelli     Składniki: Ciasto ciemne: 50 g gorzkiej czekolady 50 g masła 50 g cukru brązowego 2 jajka(...)pieczenia Ciasto jasne: 50 g białej czekolady 50 g masła 50 g cukru brązowego 2 jajka 50 g mąki 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy z nutellą: 50 g miękkiego   masła 2 łyżki cukru pudru 5 łyżek Nutelli 250 g serka mascarpone Przygotowanie:   Masło rozpuszczamy razem z posiekaną czekoladą. Mieszamy aby składniki się

Mania Gotowania
Tarta z kruchym spodem z Oreo, jagodami i kremem budyniowo-mascarpone 257

szczęście taka tarta musi się chłodzić cały dzień więc posmakować ją mogłam dopiero rano. A co z tego wyszło sami widzicie. Pyszny, kruchy spód z ciasteczek Oreo, do tego krem budyniowy z mascarpone... i jagody. Tarta prosta, bez pieczenia , jednak wymaga dość długiego chłodzenia- najlepiej całą noc. Nie jest za słodka, jest chłodna, idealna na takie letnie dni. Spokojnie można(...)chwilę jednak jest to bardzo ważne by spód był spójny i dobrze się kroił. Wstawiamy spód tarty do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie możemy przygotować krem. Jajka miksujemy z cukrem pudrem. W garnku gotujemy 2 szklanki mleka. Do jaj dodajemy zawartość opakowania budyniu oraz mąkę i nadal miksujemy. Dodajemy szklankę mleka. Powstałą masę wlewamy do gotującego się

Mango Papaja
Muffinki cytrynowo-makowe 192

subtelnym, cytrynowym aromacie i z makowymi piegami. Jednak to w dodatkach tkwi prawdziwy sekret. Dzięki nim te małe muffinki stają się naprawdę wyjątkowe. Przygotowałam do nich dwie polewy-kremy. Lemon curd, czyli kwaśno-słodki, krem cytrynowy o bardzo intensywnym smaku oraz ganache z gorzkiej czekolady. Ganache znacie już z przepisu na czekoladowy tort urodzinowy . To bardzo kremowy mus czekoladowy, który(...)można przygotować właściwie z każdego rodzaju czekolady wedle uznania. Dziś jednak proponuję ciemną, gorzką czekoladę, o dużej zawartości kakao, wzbogaconą odrobiną likieru cytrynowego. Tak przygotowany krem czekoladowy smakuje niczym trufle i tak samo rozpływa się w ustach. Udekorować miałam babeczki skórką cytrynową smażoną w cukrze, ale z rozpędu dodałam całą do ciasta i musiałam posiłkować się cukrowymi śnieżynkami. Mimo

Ratunku obiad
Tort Makowy z Kremem z Białej Czekolady 247

trzy blaty biszkoptowe. Nasączenie: 0,5 szklanki przegotowanej, wystudzonej wody 3 łyżki rumu Opcjonalnie: gorzka czekolada na dekorację kwaśny dżem, np. morelowy przyprawa do kawy i deserów KAMIS Krem z białej czekolady: 300 g białej czekolady, posiekanej 400 ml śmietany kremówki 36% Śmietankę kremówkę wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia, po tym czasie zestawiamy z palnika i wrzucamy posiekana(...)chwilkę. następnie mieszamy do rozpuszczenia czekolady, studzimy, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin. Schłodzoną mieszankę śmietanowo - czekoladową wyciągamy z lodówki i ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Nie ubijamy zbyt długo, żeby krem się nie zważył. Ubijamy podobnie jak ubijamy samą kremówkę. Wykonanie: Na paterę układamy pierwszy biszkoptowy blat, który nasączamy 1/3 ponczu. Na blacie rozsmarowujemy część

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania