krem - 19817 przepisów (strona:255/1322)

Żurek - krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem 125

jestem miłośniczą żurku. Dlaczego go lubię? Z pewnością dlatego, że jest smakiem mojego dzieciństwa i właśnie w moim rodzinnym domu był bardzo często przygotowywany. Dzisiaj przygotowałam go w formie kremu, który zniknął błyskawicznie.  Żurek - krem z pieczoną kiełbasą, jajkiem i chrzanem Składniki : 250 g wędzonych żeber około 6 -7 większych ziemniaków 2 ząbki czosnku liść laurowy 3 ziarenka ziela(...)dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i zalewamy żurkiem - gotujemy do miękkości ziemniaków, doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Z żurku wyciągamy żeberka,  i całość  blendujemy na krem. Jajka gotujemy na twardo. Kiełbasę kroimy w plasterki, pieczemy na suchej patelni do zarumieniania z jednej i drugiej strony. Krem podajemy z ugotowanymi jajkami, pieczoną kiełbasą i chrzanem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Migdałowa Księżniczka Bezowa.. 137

Migdałowa Księżniczka Bezowa.. Korona bezowa z płatkami migdałowymi i obłędnym kremem mlecznym Lusette! Tak chcę zaczynać każdy weekend! #POZWÓL SOBIE NA CHWILĘ PRZYJEMNOŚCI ;-))) Zainspirowana wafelkami Lusette, postanowiłam przygotować obłędnie smaczny deser dla mojego Lubego. Myślałam o tym deserze przez trzy dni, dobierałam pieszczotliwie wszystkie składniki w myślach, dopracowywałam szczegóły, smak i wygląd deseru. Po tych trzech dniach wyklarował się(...)krucha ale nie sucha, tylko lekko mięciutka w środku, aby nadać jej jeszcze lepszego smaku, dodałam do niej całe płątki migdałowe, które nadały pożądanego aromatu, niczym z francuskiej cukierni. Krem do bezy chciałam aby był delikatny i puszysty. Uwydatniający smak pokruszonych mlecznych wafelków Lusette. Deser wyglądał i co najważniejsze smakował obłędnie! Jestem nim zauroczona! Przez chwilę można przenieść się

SMYKWKUCHNI
ciasto "orzechowa delicja" 1028

nawet osoba początkująca w pieczeniu. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao łyżeczka proszku do pieczenia na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki pszennej 3 łyżki cukru 200 g masła 50 g zmielonych orzechów 4 łyżki rumu na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki(...)minut. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa blaty.  Galaretkę rozpuścić w 400 ml wody i wystudzić. Do zimnej galaretki dodać śmietankę i wymieszać, odstawić.  Przygotować krem: Orzechy zalać rumem. Budyń, mąkę i cukier rozmieszać w odrobinie mleka, pozostałe mleko doprowadzić do wrzenia. Kiedy się zagotuje wlać rozrobiony budyń i gotować mieszając aż zgęstnieje. Całkowicie wystudzić. Miękkie masło

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cappuccino 264

ciasto reklamuje się samo, kakaowy biszkopt, pyszny mleczny krem i biszkopty nasączone w kawie. Wygląda bardzo elegancko a smakuje jeszcze lepiej. Kiedyś składałam je z podwójnym biszkoptem, ale doszłam do wniosku, że w takiej wersji smakuje znacznie lepiej. Spróbujcie koniecznie.  Biszkopt:  5 jajek 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki 4 łyżki kakao ciemnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)piany. Dodajemy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy, a potem ostrożnie wsypujemy mąkę, proszek i kakao i wszystko mieszamy. Biszkopt pieczemy ok 25 minut w 180 st. C i studzimy. Krem: 1,5 kostki masła 1,5 szklanki mleka w proszku 3 jaja 1 szklanka cukru 3 serki homogenizowane waniliowe. Jajka ubijamy z cukrem na parze, do momentu uzyskania gęstej piany

Cynamonowe szczęście
Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone 127

Idealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem

Domowe Torty
biszkopt budyniowy 152

Pieczemy 40-50 min w temp. 170-180 st.C  Sprawdzamy patyczkiem czy jest dobre i potem zostawiamy do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Jak już mamy biszkopt budyniowy, to krem również może być budyniowy :) Krem budyniowy: 2 szkl. mleka, 6 łyżek cukru, budyń, 3 łyżki mąki, kostka masła. Mąkę i budyń rozrabiamy z 3/4 szkl. mleka. Pozostałe mleko gotujemy(...)zestawiamy) żeby budyń się nie przypalił. Studzimy budyń, w tym celu przelewamy go do miski, gdzie jak ostygnie połączymy go z masłem. Miksujemy powoli dodając masło, aż uzyskamy krem. Przygotowanym kremem smarujemy przekrojone ciasto. Dodajemy wg uznania różne dodatki i wkładamy do lodówki. Potem już tylko serwujemy, dobry domowy wypiek :) Smacznego

chleba naszego
Babeczki waniliowe z kremem czekoladowym oraz granolą z masła orzechowego 113

wiadomo sól wzmacnia smak czekolady. Składniki na babeczki (12 sztuk): 180g masła 180g cukru brązowego 180g mąki 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego Składniki na krem czekoladowo-orzechowy: 150g masła 220g cukru pudru 120g czekolady gorzkiej łyżka masła orzechowego Składniki na granolę: 25g masła łyżka masła orzechowego 2 łyżki miodu 150g płatków owsianych Sposób przygotowania: Aby przygotować(...)koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremek i pieczemy około 25-30 minut w 180 º C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy przygotowujemy miksując masło z masłem orzechowym oraz cukrem pudrem. Krem powinien być bardzo puszysty dlatego musimy dosyć długo miksować. Na koniec dodajemy roztopioną czekoladę i jeszcze raz dokładnie miksujemy

wysmienity
Kostka czekoladowa Lusette 129

Kakaowy biszkopt z mocno czekoladowym kremem, wzbogaconym o chrupiące wafelki będzie doskonałym deserem na wyjątkowe okazje. Z powodzeniem może zastąpić tradycyjny tort. Polecam :)   Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 660ml śmietanki 30 % czekolada deserowa 2 śmietan fixy 2 łyżki(...)szpatułki. Dno formy (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać biszkopt. Piec w 180 stopniach przez ok 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Biszkopt ostudzić i przekroić na 2 części. Krem: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodając śmietan-fixy i cukier puder. Nadal miksując (tylko do połączenia składników) dodać rozpuszczoną czekoladę i kakao. Odłożyć

Smakołyki Asi
KREM JAGLANY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 126

całe mleko i była miękka (ok. 20 min.). 2. Ugotowaną kaszę po ostygnięciu przełożyłam do blendera, dodałam ziarna słonecznika i banana. Całość zmiksowałam do momentu uzyskania gładkiego kremu. 3. Powstały krem rozprowadziłam resztą mleka. Jeśli krem jest dla Ciebie za mało słodki, możesz ewentualnie trochę dosłodzić ksylitolem.  4. Truskawki zmiksowałam blenderem. Jeśli są mrożone podgrzej(...)garnuszku z odrobiną wody, a dopiero później zblenduj. 5. Do niskich szklaneczek  przełożyłam zmiksowany krem jaglany, a następnie mus z  truskawek. 6. Deser ozdobiłam mielonymi migdałami lub płatkami migdałów. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* 1 porcji: 270 kcal 10,7 g białka 7,5 g tłuszczów (w tym 2,4 g tłuszczy nasyconych

Vroblewska-fitlife
Pawi ogon 194

ciasto pracochłonne i bardzo efektowne. Znajdziecie w nim miodowe placki, kruche roladki z dżemem, krem waniliowy i masę jabłkową. Wszystkie smaki uzupełniają się idealnie, dlatego jeśli chcecie zaskoczyć gości polecam Wam poświęcić trochę czasu.  Beza: 3 białka 1/ 3 szklanki cukru 1 łyżeczka octu szczypta soli Białka ubijamy z solą na sztywno, dodajemy cukier i ubijamy aż piana będzie(...)równe części. Każdą rozwałkowujemy na wielkość blaszki, smarujemy dżemem, a następnie zwijamy rolady. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczmy w 180 st.C  ok. 30 minut. Krem waniliowy : 350ml mleka 3 żółtka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej  2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią  230 ml śmietanki 30%  3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka

Cynamonowe szczęście
Kakaowe babeczki z kremem krówkowym i orzechami 168

Kruche kakaowe babeczki wypełnione kremem krówkowym i posypane drobniutko posiekanymi orzechami włoskimi. Bardzo słodkie, bardzo kaloryczne ;). Serdecznie polecam!     Składniki: (na ok. 15 sztuk)   Ciasto kruche: 170 g mąki pszennej tortowej 1 kopiasta łyżka naturalnego kakao 100 g zimnego masła 1 żółtko 40 g cukru pudru Krem krówkowy: 1 puszka masy krówkowej orzechowej (400 g) 80 g miękkiego(...)blaszką do piekarnika i piec przez ok. 10-15 minut.   Po tym czasie wyjąć i pozostawić do lekkiego przestudzenia. Następnie delikatnie wyjąć z foremek. Ostudzić.     Krem krówkowy: Miękkie masło utrzeć do puszystości, dodając pod koniec masę krówkową. Ostudzone babeczki napełnić kremem krówkowym i posypać drobniutko posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Tort czekoladowy z porzeczkową nutą dla dzieci 113

chrztu już sporo czasu minęło, a przepis nabrał mocy urzędowej więc publikuję :) Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg cukru, szczypta proszku do pieczenia. Krem: 600 ml śmietany, 400 g serka homogenizowanego naturalnego, 5 łyżek kakao Decomorreno, 2 śmietanfixy, 1/2 szklanki cukru pudru , dżem z czarnej porzeczki lub inny. Poncz: 2 pomarańcze, 1/2 cytryny, 1/2 szklanki wody(...)łyżeczki cukru Do dekoracji: bita śmietana (wykorzystana z kremu), dżem porzeczkowy, ażurki czekoladowe, truskawki. Przygotowanie:  Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy stopniowo po 1 żółtku ciągle miksując. Następnie powoli wsypujemy mąkę z proszkiem i mieszamy ręcznie. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem, można również posypać bułką tartą. Pieczemy

Państwo Wojtczuk gotują
Malinowa chmurka (truskawkowa) 142

jako malinowa chmurka, u mnie jednak wyszła truskawkowa chmurka, ponieważ zrobiona z truskawkami. To ciasto próbowałam zrobić parę razy z wielu przepisów, niestety zawsze było coś nie tak, to krem miał inny smak, to beza nie wyszła, to galaretka nie chciała odpowiednio stężeć.... W końcu udało się dopracować przepis do perfekcji - ciasto wyszło idealnie:) Potrzebne składniki. Ciasto kruche(...)szklanki mąki 200 g masła lub margaryny 0,5 szklanki cukru 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru cukier wanilinowy 2 łyżeczki żelatyny Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej garść migdałów Galaretka truskawkowa: 500 g truskawek 4 galaretki truskawkowe 900 ml wrzącej

Pani domowa
Tort Walentynkowy - czekoladowy. 157

Składniki: BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej i kakao (tak aby mąki i kakao było pół na pół) KREM: 100 g masła (temp. pokojowa) 250 g mascarpone 100 g dobrej czekolady z dużą zawartością kakao 2-3 łyżki ciemnego kakao do wypieków cukier puder do smaku (2-3 łyżki(...)góry nogami tak żeby odkleić papier - odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Nasz biszkopt wycięłam dołączoną do tortownicy blaszką w kształcie serca. Kiedy już nam wystygnie przekrawamy biszkopt na 3 blaty. KREM Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone i masło miksujemy na biały puch, dodajemy czekoladę, kakao, aromat – miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Dodajemy i jeszcze

Moje-pitraszenie
Torciki àla sacher (Tortine àla sacher) 124

SKŁADNIKI Ciasto 250 g gorzkiej czekolady 100 g m ą ki pszennej   100 g cukru 100 g masła 100 g dżemu morelowego 1 laska wanilii 6 jaj Krem 400 g gorzkiej czekolady 250 g śmietany 70 g masła **** Impasto 250 g di cioccolato fondente 100 g di farina 100 g di zucchero 100 g di burro(...)Infornate la torta in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 15-20 minuti.  Una volta cotta, lasciate la torta a raffreddare .  W międzyczasie przygotowujemy krem. W garnuszku zagotowujemy śmietanę. Dodajemy kawałki czekolady, dokładnie mieszając. Na koniec dodajemy miękkie masło. Krem miksujemy na jednolit ą  masę. Schładzamy

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania