krem - 19817 przepisów (strona:210/1322)

Ciasto marchewkowe z kremem jaglano - kokosowym, bez glutenu, bez laktozy, bez jajek, bez cukru 116

jaglanych 2 szklanki mąki ryżowej 200 ml mleka ryżowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO pół szklanki oleju słonecznikowego pół szklanki rodzynek pół szklanki jagód goji agawa Składniki na krem: mleko kokosowe BIO (gęsta część) 3/4 szklanki kaszy jaglanej 10 łyżek wiórek kokosowych agawa orzechy włoskie do dekoracji Ciasto: Marchewkę obrałam i starłam na dużych oczkach. Rodzynki i jagody goji(...)wstawiłam do rozgrzanego piekarnika, temp 180 º  C, na 50 minut. (Gdy ciasto jest zbyt gęste, należy dolać oleju lub mleka; jeśli jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki) Krem: W międzyczasie przygotowałam krem. Kaszę jaglaną wypłukałam zimną wodą, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego

nietadieta
Ciasto przekładane kremem. Bez glutenu, bez laktozy, wegańskie 82

Ciasto przekładane kremem Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki kokosowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszki do pieczenia pół szklanki oleju  4 łyżki agawy 1,5 szklanki mleka ryżowego 2 łyżki kakao Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy Składniki na czekoladę(...)tortownicę z ciastem wstawiłam do piekarnika na 25 minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. Drugą połowę ciasta upiekłam w ten sam sposób, 25 minut, 180 °C.  Krem: Kaszę jaglaną kilkakrotnie płukałam, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki kokosowe oraz agawę. Wszystkie składniki

nietadieta
Kruche ciasto z kremem. Bez glutenu, bez laktozy, bez jajek 140

Kruche ciasto z kremem Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g masła kokosowego BIO 5 łyżek oleju agawa Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych Kruchy spód: Składniki na kruche ciasto wymieszałam i wyrobiłam na jednolitą masę. Ciasto przełożyłam(...)zbyt suche, należy dodać więcej masła kokosowego lub oleju słonecznikowego. Jeśli z kolei ciasto jest zbyt mokre, należy dodać mąki. (spód należy wyjąć z piekarnika, kiedy lekko się zarumieni). Krem: Kaszę jaglaną wypłukałam pod wodą, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki kokosowe oraz agawę

nietadieta
chatka maxi kinga 155

popularna "chatka", smakuje jak maxi king! A jak smakuje? Tego się nie da opisać, to trzeba spróbować! Ciasto wygląda niezwykle apetycznie: trójkątne kawałki z karmelowym sercem, otulone mlecznym kremem, polewa z gorzkiej czekolady i grubo-siekane orzechy na wierzchu-mmmm! Aby ciasto nie było zbyt słodkie - mój mężczyzna nie przepada za nadmiarem słodyczy...-do przygotowania ciasta użyłam krakersów, świetnie komponują(...)się z całą resztą. Chatka maxi kinga nie wymaga pieczenia, jest prosta w przygotowaniu - będzie idealnym walentynkowym deserem. Trzeba tylko pamiętać, że należy przygotować ją odpowiednio wcześniej. składniki: krem: 200 g masła 280 serka waniliowego (np Danio) 150 g serka naturalnego (np bieluch) 200 g mleka w proszku ponadto: 36 słonych krakersów 100 g ciemnej, gorzkiej czekolady odrobina mleka

6niebo
beza z kremem czekoladowym 147

Beza z kremem to deser, któremu nie mogę się oprzeć. Dla niektórych jest za słodka, przez co zupełnie niejadalna ale ja uwielbiam ją w połączeniu z lekkimi niesłodkimi dodatkami. Tym razem dwa bezowe blaty przełożyłam kremem z gorzkiej czekolady a dla przełamania i ożywienia smaku dodałam odrobinę soczystej pomarańczy. Dzięki temu całość nie była muląca więc bez przeszkód sięgaliśmy(...)dokładki.  Składniki: na bezę: 6 białek 300 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu lub soku z cytryny na krem czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady (ewentualnie deserowej) dodatkowo: łyżka gorzkiego kakao pomarańcza Białka umieścić w wysokim naczyniu i zacząć ubijać najpierw na małych obrotach a po chwili na największych. Kiedy będą sztywne

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ferrero rocher - torcik bezowy 338

lodówce stała cała szklanka białek (żółtka wykorzystałam wcześniej), nie chciałam, żeby się zmarnowały, musiałam coś wymyślić. Takie blaty piekłam już do torcika orzechowo-dyniowego , był pyszny i elegancki. Przygotowałam krem z serka mascarpone, z dodatkiem nutelli (a właśnie, świętowaliście 5 lutego międzynarodowy dzień nutelli?;) i pokruszonych wafelków. Wyszło słodko i pysznie. Nie da się zjeść dużo na raz, ale mały(...)się już kiedyś na moim blogu w postaci sernika bez pieczenia, zainteresowanych odsyłam tutaj . składniki: bezy: 1 szkl białek 1 szkl cukru 300 g zmielonych orzechów włoskich szczypta soli krem: 400 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki kremu czekoladowego (typu nutella) 2 wafelki czekoladowe (moje góralki) do dekoracji: kakao kilka połówek orzechów Białka ubić z solą na sztywną

6niebo
Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 141

smażonego” da się w ostateczności znieść Pączki z kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę. Pączki są puszyste, mięciutkie a nadzienie zaskakuje…. Czego chcieć więcej… Polecam Składniki na około 15 sztuk(...)około 1,5 cm i średnicy 7 cm. Odstawiamy do napuszenia. Smażymy na rozgrzanym do 170 stopni tłuszczu. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym. Ostygnięte pączki nadziewamy dżemem i kremem. Posypujemy cukrem pudrem. Krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła orzechowego pół słoiczka konfitury np. porzeczkowej Śmietanę, serek, cukier i masło

Made By Mom And Son
Green stately velvet 163

czyli Krem z Porów Uwielbiamy kremy, miękkie puszyste zupy kremy, na każdy zły humor czy niepogodę... O ile robiłam już kremów wiele, z porem był to pierwszy raz. Odkryłam już czas temu, Jadłonomię. Nie jestem weganką czy wegetarianką, jednak, specyfika mojej diety pozwala na czerpanie wielu pomysłów z tej książki. Uwielbiam ją za prostotę, ale też możliwość odkrywania nowych(...)kostkę i dodać do porów. Kontynuować duszenie przez 5 minut. Dodać bulion oraz mleko i dusić przez następne 30 min. Wyłowić wanilię i zmiksować blenderem na krem.  Dla aksamitu smaku, przelać przez geste sitko. Doprawić pieprzem i solą. Podawać z prażonymi tartymi migdałami oraz tartym parmezanem i kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Smacznego

Lajtkraft food intolerance
Pączki czwartkowe z kremem jajecznym (portugalskim) 183

kilka dni tłusty czwartek, więc wiadomo... pączki. Polecam tym razem pączki z jajecznym kremem portugalskim, kremem którym napełnia się słynne portugalskie muffiny- Pastel de nata. Palce lizać. A do tego, że żółtka są zdrowe, zdrowsze od dżemu równie słodkiego, nie trzeba zbytnio przekonywać. SKŁADNIKI na ciasto: 2 x 7 g drożdży instant 75 g cukru 125 ml letniego mleka(...)masła lekko roztopionego i wystudzonego 500 g plail mąki olej do głębokiego smażenia dodatkowo: cukier puder wymieszany z miałkim cukrem kryształ (może być sam cukier puder) do posypania na krem (ok 8-10 sztuk): 50 g mąki kukurydzianej miałkiej 60-70 g cukru 1 jajko 4 żółtka 375 ml mleka żółty barwnik opcjonalnie Wykonanie: Do wykonania kremu najlepiej użyć elektryczny

Sztuka gotowania w/g Samiry
Słodko-kwaśno. Piąte urodziny bloga 137

robić się nie opłaca. Nie jest to klasyczny, warstwowy tort biszkoptowy, choć jest biszkopt; są i warstwy. Na spodzie mamy więc cieniutki blat biszkoptowy, a na nim nieziemsko cytrynowy krem od Doroty . Według mnie, smakuje dobrze, ale jeśli wolicie słodsze słodkości , polecam połowę soku z cytryny zastąpić wodą.  Na krem pokruszyłam chrupiące amaretti; jest to patent, który podpatrzyłam(...)namiękną, ale zostawiają swój delikatnie migdałowy posmak, dodają też ciastu tekstury. Kolejna warstwa to słodziutki mus na bazie czekolady karmelowej i kremówki. Lekki, delikatny i puszysty, świetnie równoważy kwaśny krem cytrynowy.  Na wierzchu galaretka z rokitnika; ma oszałamiający kolor i bardzo ciekawy, również kwaśny smak. Torcik udekorowałam kandyzowanymi kumkwatami (przygotowałam je jak pomarańcze, ale pokroiłam na cieńsze plasterki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Klasyczne PTYSIE 374

odgrzać hit Polskiego cukiernictwa. Ptysie to dość zapomniane wdzięczne smakołyki wyparte przez wszechobecne pączki. Magia ptysiowych przysmaków polega na połączenia lekkości i chrupkości samego ciasta z aromatycznym i intensywnym kremem który w swej prostocie urzeka :). Biorąc pod uwagę to że nie każdy może dysponować szerokim i pojemnym piekarnikiem, zrobimy małe ptysie. Świetnie sprawdzą się w tłusty czwartek jak i można(...)wynos. Zapraszam! Dla 4-5 osób Czas przygotowania: ok. 1,5-2 godzin Składniki: Ciasto: 1 szklanka wody 1/2 kostki masła  1 szklanka mąki pszennej 4 jajka Krem: 0,5 litra mleka 3,2% 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 kostka masła 3 żółtka jaj Przygotowanie: 1/ Najpierw zajmujemy się ciastem: Zagotowujemy wodę

Kuchnia PROzdrowotna
Tort truskawkowo- śmietankowy z serkiem mascarpone 139

proszkiem do pieczenia i stopniowo wsypujemy, cały czas powoli dokładnie mieszając. Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Pieczemy w temp. 165 stopni C około 45-50 minut. Krem truskawkowy - 250 g truskawek - 1 galaretka truskawkowa Truskawki miksujemy na gładką masę. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, mieszamy z masą truskawkową i odstawiamy do wystygnięcia i stężenia. Krem śmietankowy(...)spód górą. Przecinamy na trzy części. Dolną wkładamy do tortownicy i nasączamy przygotowanym ponczem. Wykładamy na górę przygotowaną masę truskawkową. Kładziemy środkową część biszkoptu, nasączamy i smarujemy przygotowanym kremem, zostawiając część na boki tortu.  Kładziemy ostatnią część biszkoptu i delikatnie nasączamy. W między czasie przygotowujemy galaretkę cytrynową w 400 ml wody. Borówki układamy na około tortu i w dwóch

Kulinarne życie
Eklerki z kremem budyniowym 230

Eklerki to ciastka z ciasta ptysiowego, które po upieczeniu przekraja się wzdłuż i dowolnie nadziewa. Dziś zapraszam Was na eklerki nadziane tradycyjnym kremem budyniowym. Jeśli masz z nim jakieś problemy, polecam przeczytać tą notkę.   Życzę udanych wypieków!   Składniki: (na ok. 20-25 sztuk)   Ciasto parzone: 1,5 szkl wody 180 g masła 6 jajek(...)szkl mąki pszennej   Krem budyniowy: 800 ml mleka 5 łyżek cukru waniliowego 2 budynie waniliowe (2x40 g) 300-400 g miękkiego masła   Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki kakao     Przygotowanie:   Ciasto parzone: Wodę zagotować z cukrem i masłem. Dodać przesianą mąkę i energicznie wymieszać do powstania gęstej

Nastoletnie Wypiekanie
Tort tiramisu 285

Ulubiony włoski deser z biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso i likierem amaretto przełożony warstwą kremu z serka mascarpone, jajek, cukru i śmietany był inspiracją powstania mojego tortu urodzinowego. A podobno kobiety nie lubią swoich urodzin, ja wprost przeciwnie! Każde moje urodziny świętuję z wielką radością. Fantastycznie jest mieć jeden dzień w roku tylko dla siebie i poczuć się wyjątkowo(...)wyjątkowo pyszny deser na wyjątkową okazję! Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 50 ml mleka Dodatkowo: 80 ml mocnej kawy (podwójne espresso) 80 ml likieru amaretto lub kawowego, Baileys około

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros 298

wydłużcie czas pieczenia o 5 minut.   Ptysie po upieczeniu wyjmujemy i studzimy na kratce. Całkowicie ostudzone kroimy na pół i nadziewamy – bitą śmietaną, bezą włoską , kremem budyniowym (przepis na krem TUTAJ ). Równie dobre są w wersji wytrawnej – nadziane przesmażonymi wcześniej pieczarkami i żółtym serem albo z chili con carne, zapieczone i podane na ciepło. Można przechowywać je bez nadzienia(...)szczelnym pojemniku nie dłużej niż do miesiąca. Zmiękną, ale gdy na chwilę wstawimy je do piekarnika znowu zrobią się chrupkie. Po nadzianiu kremem trzymamy w lodówce – po około 4 godzinach zaczną nim już lekko nasiąkać, ale nie powinny przemakać. Ptysie bez nadzienia, zaraz po upieczeniu i wystudzeniu, bez problemu można zamrozić. Odmrażamy je w lodówce, a potem dodatkowo

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania